Connect with us

Actualitate

DOVADA CA AM FOST SI SUNTEM CONDUSI DE SECURISTI, DE LUCRATORI/ COLABORATORI AI SECURITATII

Comisarul

Publicat

pe

Col. (r) SRI GULIANU FLORIN si mr. (r) SRI FLOREA DANIEL au ajuns, deja, la concluzia ca institutia denumita Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ori s-a desfiintat ori si-a schimbat obiectul de activitate, cultivand panselute.

Sigur, mai sunt si alte ipoteze pe care le vom prezenta in final. Astfel, cei doi, ca simpli cetateni, au dorit sa cunoasca in mod legitim si conform legii daca tovarasul col. MARIN CONSTANTIN, fost sef SRI Prahova, actualmente sef al DJ a SRI Dambovita, a fost sau nu agent al Securitatii ca politie politica a regimului comunist. Acum, nu ca ar fi avut vreun dubiu, dar este nevoie de confirmarea instititutiei care se ocupa de asa ceva.

Demersul lor a fost pus de multi carcotasi pe seama unor resentimente ori dorinta de razbunare, iar conducerea SRI nu prea intelege de ce doi ofiteri vor sa afle daca fostul lor sef le-a fost comandant in mod legal sau ilegal, deoarece in temeiul art. 3, alin. 1, lit. h din OUG 24 / 2008  aprobata prin Legea nr. 293 / 2008, acesta – ca fost lucrator de Securitatea – nu avea dreptul sa detina o functie de conducere la nivelul Serviciului sau al vreunei structuri judetetene a SRI.

 Concret, conducerea SRI l-a numit si mentinut in functii de comanda pe col. MARIN CONSTANTIN, fost ofiter de Securitate, fara a solicita COLEGIULUI CONSILIULUI NATIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITATII, in temeiul art. 3, alin. 1, lit. h din OUG 24 / 2008  aprobata prin Legea nr. 293 / 2008, verificari asupra sa, respectiv daca a fost lucrator al Securitatii si a desfasurat activitati prin care a suprimat sau a ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului, cunoscand ca acesta a avut calitatea de ofiter al Serviciului Special „S” – Supraveghere Corespondenta – scrieri ascunse / anonime din cadrul Securitatii Judetene Prahova.

MARIN CONSTANTIN, ofiter al SRI cu gradul de colonel si functie de general maior, fost sef al DIRECTIEI JUDETENE DE INFORMATII PRAHOVA (pana la 01.07.2014), in prezent sef al DIRECTIEI JUDETENE DE INFORMATII DAMBOVITA (ambele „structuri judeţene ale Serviciului Român de Informaţii”) a fost lucrator al Securitatii, avand calitatea de ofiter (cu gradul de locotenent) in perioada august 1987 – decembrie 1989, in cadrul Departamentului Securitatii Statului, Inspectoratul Judetean Prahova al Ministerului de Interne, Securitatea Judetului Prahova, ca absolvent al Scolii Militare de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne Bucuresti, arma „Securitate”.

Din toate relatarile fostilor colegi dar, indeosebi, din metodele si mijlocele abuzive utilizate de Securitatea comunista, rezulta fara putinta de tagada ca a desfasurat activitati prin care a suprimat sau a ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului, in calitate de ofiter al Serviciului Special „S” – Supraveghere Corespondenta – scrisori anonime din cadrul Securitatii Judetene Prahova, cu loc de munca conspirat / acoperit in cadrul Oficiului special PTTR Gara de Sud – Mesagerie Ploiesti.

                  Prin aceasta fapta, membrii Biroului Executiv al Consiliului Director al SRI s-ar face vinovati de indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, deoarece l-au numit si mentinut pe MARIN CONSTANTIN in functia de sef directie judeteana a SRI, incalcand dispozitiile imperative ale OUG 24 / 2008, care interzic numirea acestei categorii de persoane in functii de conducere la nivelul „structurilor judeţene ale Serviciului Român de Informaţii”.

                  Cei doi fosti ofiteri SRI, peste care pe 27.01.2016 a mai dat si o perchezitie a binomului SRI-DNA (ca sa se potoleasca, dracu’, odata!), au formulat si depus la CNSAS cererea inregistrata cu nr. P 2551 / 14 din 27.08.2014, intemeiata pe prevederile art. 3, lit. h din OUG nr. 24/2008 aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 293/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, privindu-l pe ofiterul de Securitate MARIN CONSTANTIN, in prezent ofiter SRI cu gradul de colonel, care – incepand cu 01.07.2014 – indeplineste functia publica de sef al Directiei Judetene de Informatii Dambovita a SRI, anterior detinand functia similara la Directia Judeteana de Informatii Prahova.

Dupa un an si sapte luni, CNSAS nu a facut nici pana in prezent verificarile legale, in conditiile in care:

  1. In baza solicitarii CNSAS din 11.09.2014, s-au transmis copiile actelor de identitate, conforme cu originalul (Cartile de Identitate) ale solicitantilor.
  2. Cu ocazia unei prezente la sediul CNSAS, pe 15.10.2014 si, ulterior, telefonic, ptentilor li s-a comunicat ca procedura de verificare a fost finalizata, Nota de constatare a directiei de specialitate cu rezultatele / concluziile si propunerile fiind inaintata, pe flux, in vederea discutarii in Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
  3. Pe data de 06.01.2015, GULIANU FLORIN a revenit la cerere printr-un e-mail (inregistrat in evidentele CNSAS cu nr. P/2551/14/06.01.2015) la care, in 12.01.2015, i s-a raspuns, in esenta, ca procedurile de verificare se desfasoara potrivit prevederilor legale si, data fiind „acuratetea” acestora, CNSAS nu poate anticipa „intervalul de timp care ne desparte de momentul incheierii procedurilor”, invocandu-ne ca „nici legiuitorul si nici norma legala invocata nu stipuleaza obligativitatea unui termen in acest sens”.
  4. De asemenea, FLOREA DANIEL a formulat o noua cerere inregistrata la Registratura Generala a CNSAS. cu nr. P 1259 / 201 din 21.04.2015, respectiv sub nr. 9/2015 din 22.04.2015 in Registrul pentru inregistrarea cererilor si raspunsurilor privind accesul la informatiile de  interes public, din raspunsul primit pe 04.05.2015 rezultand expressis verbis ca:

– pe de o parte, SRI „nu a solicitat C.N.S.A.S. verificarea col. MARIN CONSTANTIN la numirea acestuia in functia de sef al Directiei Judetene de Informatii Prahova” si

– pe de alta parte, ca CNSAS „a efectuat verificari din oficiu in privinta d-lui colonel Constantin MARIN, in conformitate cu art. 5, alin. 1 din O.U.G. nr. 24/2008.”

  1. La data de 02.09.2015, ptentii au revenit cu o noua solicitare de a se solutiona cererea si a li se transmite rezultatul verificarilor.

Prin raspunsul nr. 2551/14 din data de 14.09.2015, CNSAS a reluat aceeasi motivatie, sustinand ca procedurile de verificare se afla inca in derulare si ar mai fi „inca pasi procedurali de parcurs”, „cazul fiind unul marcat de un grad de complexitate specific” .

  1. In luna decembrie 2015 s-au adresat chiar Presedintelui Senatului, domnul Tariceanu, avand in vedere ca Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), ca autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică, se află sub controlul Parlamentului României şi funcţionează în baza OUG nr. 24 / 2008privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293 / 2008.

Stiti cine le-a raspuns? Comisia SRI (nr. 4c-20/6/08.01.2016)!! La care acestia se mai adresasera si inainte. Si, desigur, raspunsul a fost ca in cazul domnului lucrator de securitate MARIN s-a procedat legal!

 

IN CONCLUZIE:

Avand in vedere ca:

– A trecut trei (3) ani de la primirea solicitarii initiale de stabilire a calitatii col. SRI MARIN CONSTANTIN de lucrator al Securitatii (calitate, de altfel, de notorietate, necontestata nici macar de acesta);

– Asa cum chiar CNSAS precizeaza, a trecut, de fapt, mult mai mult timp de la data sesizarii sale, deoarece erau demarate, deja, anterior „verificari din oficiu in privinta d-lui colonel Constantin MARIN, in conformitate cu art. 5, alin. 1 din OUG nr. 24/2008”, in conditiile in care acesta a fost numit in functie in anul 2009.

– Desi legea nu prevede un termen, este un principiu de drept ca acesta trebuie sa fie rezonabil si nu poate fi amanat sine die pe motiv ca legiuitorul nu l-a reglementat.

– Din „Raportul de activitate privind anul 2014” al CNSAS (pe care l-am citit cu atentie) nu transpar, pe spete de genul celei pe care noi am supus-o verificarilor, impedimente dirimante de procesare, verificare si solutionare, existand suficient timp pentru parcurgerea procedurii unice, iar formularea „cazul fiind unul marcat de un grad de complexitate specific” este mai mult o exprimare redundanta, decat una care sa aiba corespondent in realitate.

– Ca CNSAS a dobandit experienta in astfel de verificari, are o organizare a arhivei net superioara celei de la inceputul activitatii sale, iar in anumite cazuri (ex. procesele electorale) efectueaza verificari in timp record pentru persoanele candidate la functiile publice pentru care legea impune astfel de proceduri, se impun urmatoarele IPOTEZE:

– CNSAS si-a pierdut capacitatea de a-si exercita mandatul public pentru care a fost infiintat prin lege;

– ero subit CNSAS se afla in fata unei avalanse de lucrari la 27 de ani dupa Revolutie si nu le mai poate face fata;

– exista un alt motiv pe care il vom devoala ulterior.

 

Nu de alta, dar devine de neinteles si discriminatorie, injusta, situatia potrivit careia cvasi totalitatea colegilor (atentie, securisti cu care MARIN a lucrat efectiv in aceeasi perioada, nu lucratori din 56-58 si colegi de scoala militara de ofiteri activi de Securitate ai lui MARIN CONSTANTIN!) au fost stabiliti a fi lucratori ai Securitatii sau, dupa caz, agenti ai politiei politice comuniste, iar dansul nu. 

Redam exemplificativ, si nu limitativ, cazurile: col.  RIZEA MARIAN (personaj arhicunoscut, stabilit lucrator al Securitatii prin Decizia Curtii de Apel Bucuresti nr. 2615/15.10.2015), col. PALTANEA CORNELIU, fost sef al SJI Prahova, declarat agent al politiei politice comuniste prin Decizia nr. 320 din 03.10.2006 a Colegiului CNSAS (fost sef al Serviciului 3 al Securitatii Prahova); col. DUMITRACHE GHEORGHE, fost sef de sector in cadrul SJI Prahova, stabilit lucrator al Securitatii in cadrul Serviciului 1 al Securitatii Prahova prin Nota de constatare nr. S / DI / 1247 / 30.06.2008 si prin Sentinta civila nr. 3297 din 28.11.2008, ds. nr. 29.929/3/CA/2008, a Tribunalului Bucuresti, definitiva si irevocabila prin nerecurare; lt. col. JIPA CONSTANTIN, fost sef al Serviciului 1 in cadrul Securitatii Judetului Prahova, stabilit ca agent al politiei politice comuniste prin Decizia nr. 2163 / 26.07.2007 a Colegiului CNSAS, ramasa definitiva si irevocabila prin necontestare; col. NAFTANAILA OCTAVIA, lt. maj. in 1987, ofiter operativ la Inspectoratul Judetean Prahova al Ministerului de Interne, Securitatea Judetului Prahova, Serviciul 1; la 16 martie 1987 semneaza o Nota de stadiu: “Obiectivul (Ion Opris) continua sa aibe manifestari dusmanoase fata de conducerea superioara de partid si o pozitie ostila orânduirii socialiste din tara noastra”; col. URSESCU NICOLAE, care în 1989 era lt. col., loctiitor al sefului Securitatii judetului Prahova, iar in decembrie 1989 a semnat Planul de masuri pentru actiunea Cristal-’90; col. URTILA MARIAN, în 1988 era cpt., seful Serviciului 1, Inspectoratul Judetean Prahova al M.I., Securitate; la 1 iunie 1988 a semnat un Plan de masuri: “în vederea clarificarii suspiciunilor din materialul de prima sesizare (referitor la Ion Opris), precum si stabilirii pozitiei prezente, propunem instalarea de mijloace T.O., tip I.D.M.”; col. TEODORESCU ILIE, sef Serviciu special F – Filaj, Securitatea Prahova; lt. maj. SAVONIA IOAN de la  Securitatea orasului Sinaia (sentinta nr. 1239/22.02.2012 a Curtii de Apel Bucuresti); cpt. ALEXANDRESCU DORU de la Securitatea Prahova (Decizia nr. 7279/14.11.2013 a Inaltei Curti); lt. ION LIVIU de la Serviciul II/A al Securitatii Prahova (sentinta nr. 476/25.01.2012 a Curtii de Apel Bucuresti); col. DINCA NICOLAE – coleg cu lt. MARIN CONSTANTIN la Scoala Militara de Ofiteri Activi a M.I. Bucuresti-Baneasa, fost sef DJI Buzau, a fost stabilit agent al politiei politice comuniste etc.

Si, desigur, sa nu o uitam pe “regina” mandatelor ilegale de perchezitie, lt. TRANDAFIRESCU ZINICA, lt. in 1989 la Securitatea Prahova in Serviciul 2, ulterior admisa in magistratura. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv si irevocabil ca judecatoarea Zinica Trandafirescu (fosta Ionita) a avut calitatea de lucrator al Securitatii inainte de 1989;

Chiar si un cetatean (asociat, administrator si director general al dealer-ului KIA din Ploiesti), de la a carui firma col. MARIN CONSTANTIN a achizitionat trei autorurisme noi la pret de doua (una fiindu-i oferita gratuit), respectiv numitul BALTEANU FAG DAN FLORIN, a fost colaborator al Securitatii (recrutat in 1984 de Securitatea Judetului Prahova), calitate stabilita de Curtea.nta civila nr. 896 din 19.02.2010. In anul 2008, col. MARIN CONSTANTIN a achizitionat, succesiv, de la SC „NEOSERV” SRL Ploiesti, dealer-ul auto „KIA”, 3 (trei) autoturisme noi: initial doua, ulterior inca unul („Cerato”, „Picanto” si „Sorento”)- conform facturilor.

Iata ca, dupa trei (3) ani de zile, CNSAS decide s ail declare pe Marin Constantin lucrator/colaborator al securitatii. Ne intrebam cine va raspunde penal din partea S.R.I. care l-a pus la comanda unitatilor in calitate de comandant? Marin Constantin este seful S.R.I. de la Prahova care, in mod ilegal, in colaborare cu procurorul “PORTOCALA” a efectuat mai multe dosare penale unor oameni politici: Badescu, fost primar, Volosevici, fost primar, Cosma Mircea, fost Presedinte Consiliul Judetean Prahova, etc. Saracu’ Marin Constantin, stampila de securist a venit pentru el cand este pensioner de lux, pe banii nostril (basca cu averea sus mentionata).

Traim in Romania si am fost si suntem condusi de securisti!                                            ( www.incisivdeprahova.ro)

 

Portal  > Curtea de Apel BUCUREŞTI  > Informaţii dosar

Informaţii dosar

Informaţii generale

Părţi

Şedinţe

Căi atac

Citare prin publicitate

 

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 5738/2/2017
Data inregistrarii 26.07.2017
Data ultimei modificari: 28.07.2017
Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂŢII Reclamant
MARIN CONSTANTIN Pârât

 

 

Şedinţe

Nu există informaţii.

 

Căi atac

Nu există informaţii.

 

 

Citare prin publicitate

Nu există informaţii.

 

 

Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Parteneri

Articole noi

Actualitate39 de minute ago

Kovesi a fost trădată! A ajuns în mijlocul jocurilor la nivel înalt! Detalii despre sacrificarea fostei șefe DNA / Comisarul de Prahova

Într-o analiză postată pe Facebook, Alex Coita face câteva precizări cu privire la procesul de selecţie al procurorului-şef european. Acesta consideră...

Uncategorized58 de minute ago

Samsung ne arată viitorul cu o nouă categorie de telefoane mobile: Galaxy Fold

Infinity Flex Display, cu primul ecran dinamic AMOLED, posibilități nenumărate de multitasking și cea mai versatilă cameră de până acum...

Actualitate3 ore ago

Dezvăluiri dure după apariția OUG în Monitorul Oficial: Blocajele deja au apărut! / Comisarul de Prahova

Acesta afirmă că blocajele în justiţie deja au apărut şi mai deggrabă moţiunea de cenzură este singura metodă democratică de...

Actualitate5 ore ago

Aceasta este cea mai căutată meserie! Salariul poate ajunge și până la 7000 lei! Toți românii sunt vizați! / Comisarul de Prahova

S-a aflat care este cea mai căutată meserie! Potrivit studiului „Indexul locurilor de muncă”, meseria de şofer rămâne cea mai căutată pe...

Actualitate7 ore ago

Celebrul lider PSD, care a fost MANECHIN în tinerețe! Nimeni nu a știut acest lucru! Dragnea, complet șocat de reacția acestuia / Comisarul de Prahova

Liderul PSD de Vrancea, Marian Oprişan, nu este de acord cu stilul în care Liviu Dragnea s-a obişnuit să conducă...

Actualitate9 ore ago

Incredibil! Cine este milionarul celebru care a ales să-și doneze toată averea pisicii / Comisarul de Prahova

Choupette, pisica designerului Karl Lagerfeld, se numără printre cei care vor moşteni uriaşa avere a fostului director creativ al casei...

Actualitate11 ore ago

Încă o trădare neașteptată pentru Liviu Dragnea! Cine pregătește un nou puci pentru demiterea acestuia! Ultimul plan înainte de alegeri (SURSE) / Comisarul de Prahova

În corul nemulţumiţilor s-a adăugat mai nou şi Marian Oprişan, poreclit Portofelul. Se pare că acesta este foarte supărat pentru...

Actualitate13 ore ago

Anunț alarmant despre ROBOR! Panică pentru românii cu credite în lei. La ce să vă așteptați în perioada următoare / Comisarul de Prahova

La prima vedere, varianta schimbării metodei de calcul a ROBOR ar trebui să fie privită cu ochi buni de românii...

Actualitate15 ore ago

Surpriză de proporții la Antena 1! Răzvan și Dani vor avea o nouă asistentă! Despre cine este vorba / Comisarul de Prahova

Asistenta TV, care este alături în fiecare dimineaţă de Răzvan şi Dan va intra în curând în concediu de maternitate,...

Actualitate17 ore ago

Dragnea pierde teren! PSD fierbe! Pe ea o vor candidat la prezidențiale / Comisarul de Prahova

Se pare că liderul PSD nu este de acord cu o candidatură a colegului Călin Popescu Tăriceanu. Problema alegerilor prezidenţiale...

Actualitate19 ore ago

Alertă pentru Iohannis! Dacă președintele nu va face acest lucru, poate să-și ia adio de la al doilea mandat! / Comisarul de Prahova

Klaus Iohannis a primit un avertisment fără precedent din tabăra lui Traian Băsescu. Deputatul PMP, Robert Turcescu, a susţinut că,...

Actualitate21 de ore ago

Emoții pentru Dragnea și Tăriceanu. Au ajuns la mâna lui Ponta. Decizia este deja luată / Comisarul de Prahova

Dragnea şi Tăriceanu vor trece iar prin emoţiile unei moţiuni. PNL şi USR au depus, la Camera Deputaţilor, o moţiune...

ActualitateO zi ago

Breaking! Vești din ce în ce mai proaste de la BNR pentru cei cu credite în lei! Nou record negativ! Banca Națională, informații de ultim moment / Comisarul de Prahova

Situaţia devine din ce în ce mai dificilă pentru cei cu credite în lei, care vor avea de plătit o...

ActualitateO zi ago

Ar trebui să aibă curaj să vorbească / Comisarul de Prahova

„Au trecut doi ani de când Coaliţia PSD-ALDE a început atacul la adresa justiţiei. Prin ordonanţa de urgenţă adoptată astăzi,...

ActualitateO zi ago

Horoscop 20 februarie 2019! Aceste zodii vor avea parte de mari surprize. Cine va fi avansat la locul de muncă / Comisarul de Prahova

BERBEC  Dimineaţa este favorabilă pentru decizii importante, întâlniri de afaceri, vizite la prieteni credinciosi, sau la bănci sigure. Ziua este...

ActualitateO zi ago

Kovesi, la un pas de a reuși! Informații șocante de la Bruxelles! Votul de care depinde totul / Comisarul de Prahova

Se pare că s-a reuşit ca Laura Codruţa Kovesi să nu mai treacă prin votul plenului Parlamentului European. Este vorba...

ActualitateO zi ago

Adevărul ascuns din spatele despărțirii de Halep! Antrenorul belgian a făcut o greșeală fatală! (SURSE) / Comisarul de Prahova

Simona Halep, 27 de ani, 3 WTA, s-a despărţit de Thierry Van Cleemput! Hotărârea radicală vine după ce jucătoarea româncă...

ActualitateO zi ago

Adevărul ascuns din spatele despărțirii de Halep! Greșeală antrenorului belgian i-a fost fatală! (SURSE) / Comisarul de Prahova

Simona Halep, 27 de ani, 3 WTA, s-a despărţit de Thierry Van Cleemput! Hotărârea radicală vine după ce jucătoarea româncă...

Actualitate2 zile ago

Umiliță cruntă pentru Dragnea! Mihai Tudose îl lasă mască! Declarații explozive despre statul paralel și liderul PSD / Comisarul de Prahova

Acesta se amuză pe seama lui Liviu Dragnea şi precizează că replica sa favorită este ”Eu nu ştiu, nu am...

Actualitate2 zile ago

Cutremur pentru Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă este chemată la audieri într-un caz care ar dinamita PSD / Comisarul de Prahova

PNL o cheamă pe Viorica Dăncilă la audieri în cadrul „Ora Premierului” în plenul Camerei Deputaţilor, pentru Ordonanţa privind taxa...

Top Stiri Comisarul