Connect with us

Actualitate

DOVADA CA AM FOST SI SUNTEM CONDUSI DE SECURISTI, DE LUCRATORI/ COLABORATORI AI SECURITATII

Comisarul

Publicat

pe

Col. (r) SRI GULIANU FLORIN si mr. (r) SRI FLOREA DANIEL au ajuns, deja, la concluzia ca institutia denumita Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ori s-a desfiintat ori si-a schimbat obiectul de activitate, cultivand panselute.

Sigur, mai sunt si alte ipoteze pe care le vom prezenta in final. Astfel, cei doi, ca simpli cetateni, au dorit sa cunoasca in mod legitim si conform legii daca tovarasul col. MARIN CONSTANTIN, fost sef SRI Prahova, actualmente sef al DJ a SRI Dambovita, a fost sau nu agent al Securitatii ca politie politica a regimului comunist. Acum, nu ca ar fi avut vreun dubiu, dar este nevoie de confirmarea instititutiei care se ocupa de asa ceva.

Demersul lor a fost pus de multi carcotasi pe seama unor resentimente ori dorinta de razbunare, iar conducerea SRI nu prea intelege de ce doi ofiteri vor sa afle daca fostul lor sef le-a fost comandant in mod legal sau ilegal, deoarece in temeiul art. 3, alin. 1, lit. h din OUG 24 / 2008  aprobata prin Legea nr. 293 / 2008, acesta – ca fost lucrator de Securitatea – nu avea dreptul sa detina o functie de conducere la nivelul Serviciului sau al vreunei structuri judetetene a SRI.

 Concret, conducerea SRI l-a numit si mentinut in functii de comanda pe col. MARIN CONSTANTIN, fost ofiter de Securitate, fara a solicita COLEGIULUI CONSILIULUI NATIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITATII, in temeiul art. 3, alin. 1, lit. h din OUG 24 / 2008  aprobata prin Legea nr. 293 / 2008, verificari asupra sa, respectiv daca a fost lucrator al Securitatii si a desfasurat activitati prin care a suprimat sau a ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului, cunoscand ca acesta a avut calitatea de ofiter al Serviciului Special „S” – Supraveghere Corespondenta – scrieri ascunse / anonime din cadrul Securitatii Judetene Prahova.

MARIN CONSTANTIN, ofiter al SRI cu gradul de colonel si functie de general maior, fost sef al DIRECTIEI JUDETENE DE INFORMATII PRAHOVA (pana la 01.07.2014), in prezent sef al DIRECTIEI JUDETENE DE INFORMATII DAMBOVITA (ambele „structuri judeţene ale Serviciului Român de Informaţii”) a fost lucrator al Securitatii, avand calitatea de ofiter (cu gradul de locotenent) in perioada august 1987 – decembrie 1989, in cadrul Departamentului Securitatii Statului, Inspectoratul Judetean Prahova al Ministerului de Interne, Securitatea Judetului Prahova, ca absolvent al Scolii Militare de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne Bucuresti, arma „Securitate”.

Din toate relatarile fostilor colegi dar, indeosebi, din metodele si mijlocele abuzive utilizate de Securitatea comunista, rezulta fara putinta de tagada ca a desfasurat activitati prin care a suprimat sau a ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului, in calitate de ofiter al Serviciului Special „S” – Supraveghere Corespondenta – scrisori anonime din cadrul Securitatii Judetene Prahova, cu loc de munca conspirat / acoperit in cadrul Oficiului special PTTR Gara de Sud – Mesagerie Ploiesti.

                  Prin aceasta fapta, membrii Biroului Executiv al Consiliului Director al SRI s-ar face vinovati de indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, deoarece l-au numit si mentinut pe MARIN CONSTANTIN in functia de sef directie judeteana a SRI, incalcand dispozitiile imperative ale OUG 24 / 2008, care interzic numirea acestei categorii de persoane in functii de conducere la nivelul „structurilor judeţene ale Serviciului Român de Informaţii”.

                  Cei doi fosti ofiteri SRI, peste care pe 27.01.2016 a mai dat si o perchezitie a binomului SRI-DNA (ca sa se potoleasca, dracu’, odata!), au formulat si depus la CNSAS cererea inregistrata cu nr. P 2551 / 14 din 27.08.2014, intemeiata pe prevederile art. 3, lit. h din OUG nr. 24/2008 aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 293/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, privindu-l pe ofiterul de Securitate MARIN CONSTANTIN, in prezent ofiter SRI cu gradul de colonel, care – incepand cu 01.07.2014 – indeplineste functia publica de sef al Directiei Judetene de Informatii Dambovita a SRI, anterior detinand functia similara la Directia Judeteana de Informatii Prahova.

Dupa un an si sapte luni, CNSAS nu a facut nici pana in prezent verificarile legale, in conditiile in care:

  1. In baza solicitarii CNSAS din 11.09.2014, s-au transmis copiile actelor de identitate, conforme cu originalul (Cartile de Identitate) ale solicitantilor.
  2. Cu ocazia unei prezente la sediul CNSAS, pe 15.10.2014 si, ulterior, telefonic, ptentilor li s-a comunicat ca procedura de verificare a fost finalizata, Nota de constatare a directiei de specialitate cu rezultatele / concluziile si propunerile fiind inaintata, pe flux, in vederea discutarii in Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
  3. Pe data de 06.01.2015, GULIANU FLORIN a revenit la cerere printr-un e-mail (inregistrat in evidentele CNSAS cu nr. P/2551/14/06.01.2015) la care, in 12.01.2015, i s-a raspuns, in esenta, ca procedurile de verificare se desfasoara potrivit prevederilor legale si, data fiind „acuratetea” acestora, CNSAS nu poate anticipa „intervalul de timp care ne desparte de momentul incheierii procedurilor”, invocandu-ne ca „nici legiuitorul si nici norma legala invocata nu stipuleaza obligativitatea unui termen in acest sens”.
  4. De asemenea, FLOREA DANIEL a formulat o noua cerere inregistrata la Registratura Generala a CNSAS. cu nr. P 1259 / 201 din 21.04.2015, respectiv sub nr. 9/2015 din 22.04.2015 in Registrul pentru inregistrarea cererilor si raspunsurilor privind accesul la informatiile de  interes public, din raspunsul primit pe 04.05.2015 rezultand expressis verbis ca:

– pe de o parte, SRI „nu a solicitat C.N.S.A.S. verificarea col. MARIN CONSTANTIN la numirea acestuia in functia de sef al Directiei Judetene de Informatii Prahova” si

– pe de alta parte, ca CNSAS „a efectuat verificari din oficiu in privinta d-lui colonel Constantin MARIN, in conformitate cu art. 5, alin. 1 din O.U.G. nr. 24/2008.”

  1. La data de 02.09.2015, ptentii au revenit cu o noua solicitare de a se solutiona cererea si a li se transmite rezultatul verificarilor.

Prin raspunsul nr. 2551/14 din data de 14.09.2015, CNSAS a reluat aceeasi motivatie, sustinand ca procedurile de verificare se afla inca in derulare si ar mai fi „inca pasi procedurali de parcurs”, „cazul fiind unul marcat de un grad de complexitate specific” .

  1. In luna decembrie 2015 s-au adresat chiar Presedintelui Senatului, domnul Tariceanu, avand in vedere ca Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), ca autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică, se află sub controlul Parlamentului României şi funcţionează în baza OUG nr. 24 / 2008privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293 / 2008.

Stiti cine le-a raspuns? Comisia SRI (nr. 4c-20/6/08.01.2016)!! La care acestia se mai adresasera si inainte. Si, desigur, raspunsul a fost ca in cazul domnului lucrator de securitate MARIN s-a procedat legal!

 

IN CONCLUZIE:

Avand in vedere ca:

– A trecut trei (3) ani de la primirea solicitarii initiale de stabilire a calitatii col. SRI MARIN CONSTANTIN de lucrator al Securitatii (calitate, de altfel, de notorietate, necontestata nici macar de acesta);

– Asa cum chiar CNSAS precizeaza, a trecut, de fapt, mult mai mult timp de la data sesizarii sale, deoarece erau demarate, deja, anterior „verificari din oficiu in privinta d-lui colonel Constantin MARIN, in conformitate cu art. 5, alin. 1 din OUG nr. 24/2008”, in conditiile in care acesta a fost numit in functie in anul 2009.

– Desi legea nu prevede un termen, este un principiu de drept ca acesta trebuie sa fie rezonabil si nu poate fi amanat sine die pe motiv ca legiuitorul nu l-a reglementat.

– Din „Raportul de activitate privind anul 2014” al CNSAS (pe care l-am citit cu atentie) nu transpar, pe spete de genul celei pe care noi am supus-o verificarilor, impedimente dirimante de procesare, verificare si solutionare, existand suficient timp pentru parcurgerea procedurii unice, iar formularea „cazul fiind unul marcat de un grad de complexitate specific” este mai mult o exprimare redundanta, decat una care sa aiba corespondent in realitate.

– Ca CNSAS a dobandit experienta in astfel de verificari, are o organizare a arhivei net superioara celei de la inceputul activitatii sale, iar in anumite cazuri (ex. procesele electorale) efectueaza verificari in timp record pentru persoanele candidate la functiile publice pentru care legea impune astfel de proceduri, se impun urmatoarele IPOTEZE:

– CNSAS si-a pierdut capacitatea de a-si exercita mandatul public pentru care a fost infiintat prin lege;

– ero subit CNSAS se afla in fata unei avalanse de lucrari la 27 de ani dupa Revolutie si nu le mai poate face fata;

– exista un alt motiv pe care il vom devoala ulterior.

 

Nu de alta, dar devine de neinteles si discriminatorie, injusta, situatia potrivit careia cvasi totalitatea colegilor (atentie, securisti cu care MARIN a lucrat efectiv in aceeasi perioada, nu lucratori din 56-58 si colegi de scoala militara de ofiteri activi de Securitate ai lui MARIN CONSTANTIN!) au fost stabiliti a fi lucratori ai Securitatii sau, dupa caz, agenti ai politiei politice comuniste, iar dansul nu. 

Redam exemplificativ, si nu limitativ, cazurile: col.  RIZEA MARIAN (personaj arhicunoscut, stabilit lucrator al Securitatii prin Decizia Curtii de Apel Bucuresti nr. 2615/15.10.2015), col. PALTANEA CORNELIU, fost sef al SJI Prahova, declarat agent al politiei politice comuniste prin Decizia nr. 320 din 03.10.2006 a Colegiului CNSAS (fost sef al Serviciului 3 al Securitatii Prahova); col. DUMITRACHE GHEORGHE, fost sef de sector in cadrul SJI Prahova, stabilit lucrator al Securitatii in cadrul Serviciului 1 al Securitatii Prahova prin Nota de constatare nr. S / DI / 1247 / 30.06.2008 si prin Sentinta civila nr. 3297 din 28.11.2008, ds. nr. 29.929/3/CA/2008, a Tribunalului Bucuresti, definitiva si irevocabila prin nerecurare; lt. col. JIPA CONSTANTIN, fost sef al Serviciului 1 in cadrul Securitatii Judetului Prahova, stabilit ca agent al politiei politice comuniste prin Decizia nr. 2163 / 26.07.2007 a Colegiului CNSAS, ramasa definitiva si irevocabila prin necontestare; col. NAFTANAILA OCTAVIA, lt. maj. in 1987, ofiter operativ la Inspectoratul Judetean Prahova al Ministerului de Interne, Securitatea Judetului Prahova, Serviciul 1; la 16 martie 1987 semneaza o Nota de stadiu: “Obiectivul (Ion Opris) continua sa aibe manifestari dusmanoase fata de conducerea superioara de partid si o pozitie ostila orânduirii socialiste din tara noastra”; col. URSESCU NICOLAE, care în 1989 era lt. col., loctiitor al sefului Securitatii judetului Prahova, iar in decembrie 1989 a semnat Planul de masuri pentru actiunea Cristal-’90; col. URTILA MARIAN, în 1988 era cpt., seful Serviciului 1, Inspectoratul Judetean Prahova al M.I., Securitate; la 1 iunie 1988 a semnat un Plan de masuri: “în vederea clarificarii suspiciunilor din materialul de prima sesizare (referitor la Ion Opris), precum si stabilirii pozitiei prezente, propunem instalarea de mijloace T.O., tip I.D.M.”; col. TEODORESCU ILIE, sef Serviciu special F – Filaj, Securitatea Prahova; lt. maj. SAVONIA IOAN de la  Securitatea orasului Sinaia (sentinta nr. 1239/22.02.2012 a Curtii de Apel Bucuresti); cpt. ALEXANDRESCU DORU de la Securitatea Prahova (Decizia nr. 7279/14.11.2013 a Inaltei Curti); lt. ION LIVIU de la Serviciul II/A al Securitatii Prahova (sentinta nr. 476/25.01.2012 a Curtii de Apel Bucuresti); col. DINCA NICOLAE – coleg cu lt. MARIN CONSTANTIN la Scoala Militara de Ofiteri Activi a M.I. Bucuresti-Baneasa, fost sef DJI Buzau, a fost stabilit agent al politiei politice comuniste etc.

Si, desigur, sa nu o uitam pe “regina” mandatelor ilegale de perchezitie, lt. TRANDAFIRESCU ZINICA, lt. in 1989 la Securitatea Prahova in Serviciul 2, ulterior admisa in magistratura. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv si irevocabil ca judecatoarea Zinica Trandafirescu (fosta Ionita) a avut calitatea de lucrator al Securitatii inainte de 1989;

Chiar si un cetatean (asociat, administrator si director general al dealer-ului KIA din Ploiesti), de la a carui firma col. MARIN CONSTANTIN a achizitionat trei autorurisme noi la pret de doua (una fiindu-i oferita gratuit), respectiv numitul BALTEANU FAG DAN FLORIN, a fost colaborator al Securitatii (recrutat in 1984 de Securitatea Judetului Prahova), calitate stabilita de Curtea.nta civila nr. 896 din 19.02.2010. In anul 2008, col. MARIN CONSTANTIN a achizitionat, succesiv, de la SC „NEOSERV” SRL Ploiesti, dealer-ul auto „KIA”, 3 (trei) autoturisme noi: initial doua, ulterior inca unul („Cerato”, „Picanto” si „Sorento”)- conform facturilor.

Iata ca, dupa trei (3) ani de zile, CNSAS decide s ail declare pe Marin Constantin lucrator/colaborator al securitatii. Ne intrebam cine va raspunde penal din partea S.R.I. care l-a pus la comanda unitatilor in calitate de comandant? Marin Constantin este seful S.R.I. de la Prahova care, in mod ilegal, in colaborare cu procurorul “PORTOCALA” a efectuat mai multe dosare penale unor oameni politici: Badescu, fost primar, Volosevici, fost primar, Cosma Mircea, fost Presedinte Consiliul Judetean Prahova, etc. Saracu’ Marin Constantin, stampila de securist a venit pentru el cand este pensioner de lux, pe banii nostril (basca cu averea sus mentionata).

Traim in Romania si am fost si suntem condusi de securisti!                                            ( www.incisivdeprahova.ro)

 

Portal  > Curtea de Apel BUCUREŞTI  > Informaţii dosar

Informaţii dosar

Informaţii generale

Părţi

Şedinţe

Căi atac

Citare prin publicitate

 

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 5738/2/2017
Data inregistrarii 26.07.2017
Data ultimei modificari: 28.07.2017
Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂŢII Reclamant
MARIN CONSTANTIN Pârât

 

 

Şedinţe

Nu există informaţii.

 

Căi atac

Nu există informaţii.

 

 

Citare prin publicitate

Nu există informaţii.

 

 

Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Parteneri


Articole noi

Actualitate23 de ore ago

De alegeri și referendum, Iașiul e pregătit să fie capitala karateului tradițional

A XXVIII-a ediție a Finalei Campionatului Național de Karate Tradițional și Cupa României încep mâine la Iași, se desfășoară până...

ExclusivO zi ago

Galeriile de arta, locul unde gasesti lucruri vechi si valoroase

Fie ca discutam despre antichitati, bijuterii de colectie sau orice element de arta, acestea sunt cu precadere printre cele de...

ActualitateO zi ago

Hoții care au dat ‘buful’ la sala de jocuri, prinși în urma unor percheziții domiciliare

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Târgu Neamţ au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora...

ActualitateO zi ago

EXCLUSIV/INTERVIU CU GABRIEL OPREA, PREȘEDINTELE UNPR/”Trebuie să ne întoarcem la valorile fundamentale, care ne definesc pe noi, ca națiune”

„Cine bate palma cu Oprea și UNPR are garanția respectării cuvântului dat”   Ziarul Incisiv de Prahova a reusit sa...

ActualitateO zi ago

Adrian Botez, alias Țâță de la Academia infractorilor, a fost adus la Piatra-Neamț

Adrian Botez alias Țâță, pietreanul condamnat pentru organizarea celebrei ”Academii a infractorilor”, a fost adus la Judecătorie Piatra-Neamț sub escortă...

Actualitate2 zile ago

Din nou cutremur în România

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite: In ziua de 22/05/2019 la ora 22:41:46 (ora Romaniei) s-a...

Actualitate2 zile ago

In memoriam Niki Lauda: Fascinaţia renaşterii pentru victorie

1976, pentru români, rămâne indiscutabil anul Nadiei cu ale sale note de 10 obţinute, în iulie, la Jocurilor Olimpice de...

Actualitate2 zile ago

Cutremur pe piața telecomunicațiilor din România. Ce gigant pleacă din țară?

Potrivit unui articol gsp.ro, Telekom urmează să plece din România. RCS-RDS și Orange ar urma să împartă abonații și drepturile...

Actualitate3 zile ago

Șofer român găsit mort în cabina camionului

Foto: hln.be Un șofer de camion român în vârstă de 46 de ani a fost găsit decedat într-o parcare din...

Actualitate3 zile ago

A plecat la cer o legendă…

Foto: the checkeredflag.co.uk Niki Lauda (născut Andreas Nikolaus Lauda), triplul campion mondial la Formula 1 a încetat din viață la...

Actualitate3 zile ago

ALDE reacționează ferm în scandalul Valea Uzului

Unul dintre subiectele atinse de președintele ALDE, filiala Neamț, Ion Asaftei (politician cu strânse conexiuni la nivelul conducerii ALDE), în cadrul...

Actualitate3 zile ago

UNPR, surpriza alegerilor/Temele legate de zona militară și de securitate i-au priit UNPR-ului/Analiza

“Zilele astea toată lumea se concentrează pe soarta partidelor mari. Când, de fapt, adevăratele surprize se întâmplă în cazul celorlalte...

Actualitate4 zile ago

Remus-Lucian Ștefan în „Zodia 30”: Expoziție de reamintire la o pensiune-concept din Neamț

Un cadru natural de vis din Agârcia de Alexandru cel Bun (Neamț), sub munte și aproape de lac, cu o...

Actualitate4 zile ago

Comunicat de presă/Gabriel Oprea solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

20.05.2019  Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României...

Actualitate4 zile ago

Remus Borza prezintă Barometrul de Opinie al Academiei și Bătălia pentru Transilvania în culori dramatice

Permanentizarea lui Remus Borza pe portalul nostru a devenit o realitate. E naturală prin raportare la vremurile pe care le...

Actualitate4 zile ago

A murit unul dintre cei mai bogați români

Foto: realitatea.net Florian Walter, fostul conducător de la Dinamo, Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești a încetat din viață la vârsta...

Actualitate4 zile ago

[FOTO] Accident mortal: un autoturism a intrat în coliziune cu un camion

Foto: zi-de-zi.ro Accidentul s-a produs azi-noapte pe varianta Periș-Petelea în județul Mureș. Șoferul autovehiculului, un tânăr de 21 de ani...

Actualitate5 zile ago

De astăzi, printre stele…

Foto: monsieurvintage.com Cântărețul francez cu origini spaniole Daniel Fernández (Nilda) a încetat din viață astăzi, la vârsta de 61 de...

Actualitate5 zile ago

[VIDEO] Pericol în trafic: șofer „profesionist” cu ochii-n telefon și picioarele pe volan

Foto: captură video observator.tv Un șofer pe cât de tânăr pe atât de inconștient se „laudă” cu veleitățile sale de...

Actualitate6 zile ago

Cutremur în România – Stiri Naționale

Institutul  Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat astăzi, 18 mai, ora 22:23:54 producerea unui cutremur în zona...

Top Stiri Comisarul