Connect with us

Actualitate

DOVADA CA AM FOST SI SUNTEM CONDUSI DE SECURISTI, DE LUCRATORI/ COLABORATORI AI SECURITATII

Comisarul

Publicat

pe

Col. (r) SRI GULIANU FLORIN si mr. (r) SRI FLOREA DANIEL au ajuns, deja, la concluzia ca institutia denumita Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ori s-a desfiintat ori si-a schimbat obiectul de activitate, cultivand panselute.

Sigur, mai sunt si alte ipoteze pe care le vom prezenta in final. Astfel, cei doi, ca simpli cetateni, au dorit sa cunoasca in mod legitim si conform legii daca tovarasul col. MARIN CONSTANTIN, fost sef SRI Prahova, actualmente sef al DJ a SRI Dambovita, a fost sau nu agent al Securitatii ca politie politica a regimului comunist. Acum, nu ca ar fi avut vreun dubiu, dar este nevoie de confirmarea instititutiei care se ocupa de asa ceva.

Demersul lor a fost pus de multi carcotasi pe seama unor resentimente ori dorinta de razbunare, iar conducerea SRI nu prea intelege de ce doi ofiteri vor sa afle daca fostul lor sef le-a fost comandant in mod legal sau ilegal, deoarece in temeiul art. 3, alin. 1, lit. h din OUG 24 / 2008  aprobata prin Legea nr. 293 / 2008, acesta – ca fost lucrator de Securitatea – nu avea dreptul sa detina o functie de conducere la nivelul Serviciului sau al vreunei structuri judetetene a SRI.

 Concret, conducerea SRI l-a numit si mentinut in functii de comanda pe col. MARIN CONSTANTIN, fost ofiter de Securitate, fara a solicita COLEGIULUI CONSILIULUI NATIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITATII, in temeiul art. 3, alin. 1, lit. h din OUG 24 / 2008  aprobata prin Legea nr. 293 / 2008, verificari asupra sa, respectiv daca a fost lucrator al Securitatii si a desfasurat activitati prin care a suprimat sau a ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului, cunoscand ca acesta a avut calitatea de ofiter al Serviciului Special „S” – Supraveghere Corespondenta – scrieri ascunse / anonime din cadrul Securitatii Judetene Prahova.

MARIN CONSTANTIN, ofiter al SRI cu gradul de colonel si functie de general maior, fost sef al DIRECTIEI JUDETENE DE INFORMATII PRAHOVA (pana la 01.07.2014), in prezent sef al DIRECTIEI JUDETENE DE INFORMATII DAMBOVITA (ambele „structuri judeţene ale Serviciului Român de Informaţii”) a fost lucrator al Securitatii, avand calitatea de ofiter (cu gradul de locotenent) in perioada august 1987 – decembrie 1989, in cadrul Departamentului Securitatii Statului, Inspectoratul Judetean Prahova al Ministerului de Interne, Securitatea Judetului Prahova, ca absolvent al Scolii Militare de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne Bucuresti, arma „Securitate”.

Din toate relatarile fostilor colegi dar, indeosebi, din metodele si mijlocele abuzive utilizate de Securitatea comunista, rezulta fara putinta de tagada ca a desfasurat activitati prin care a suprimat sau a ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului, in calitate de ofiter al Serviciului Special „S” – Supraveghere Corespondenta – scrisori anonime din cadrul Securitatii Judetene Prahova, cu loc de munca conspirat / acoperit in cadrul Oficiului special PTTR Gara de Sud – Mesagerie Ploiesti.

                  Prin aceasta fapta, membrii Biroului Executiv al Consiliului Director al SRI s-ar face vinovati de indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, deoarece l-au numit si mentinut pe MARIN CONSTANTIN in functia de sef directie judeteana a SRI, incalcand dispozitiile imperative ale OUG 24 / 2008, care interzic numirea acestei categorii de persoane in functii de conducere la nivelul „structurilor judeţene ale Serviciului Român de Informaţii”.

                  Cei doi fosti ofiteri SRI, peste care pe 27.01.2016 a mai dat si o perchezitie a binomului SRI-DNA (ca sa se potoleasca, dracu’, odata!), au formulat si depus la CNSAS cererea inregistrata cu nr. P 2551 / 14 din 27.08.2014, intemeiata pe prevederile art. 3, lit. h din OUG nr. 24/2008 aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 293/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, privindu-l pe ofiterul de Securitate MARIN CONSTANTIN, in prezent ofiter SRI cu gradul de colonel, care – incepand cu 01.07.2014 – indeplineste functia publica de sef al Directiei Judetene de Informatii Dambovita a SRI, anterior detinand functia similara la Directia Judeteana de Informatii Prahova.

Dupa un an si sapte luni, CNSAS nu a facut nici pana in prezent verificarile legale, in conditiile in care:

  1. In baza solicitarii CNSAS din 11.09.2014, s-au transmis copiile actelor de identitate, conforme cu originalul (Cartile de Identitate) ale solicitantilor.
  2. Cu ocazia unei prezente la sediul CNSAS, pe 15.10.2014 si, ulterior, telefonic, ptentilor li s-a comunicat ca procedura de verificare a fost finalizata, Nota de constatare a directiei de specialitate cu rezultatele / concluziile si propunerile fiind inaintata, pe flux, in vederea discutarii in Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
  3. Pe data de 06.01.2015, GULIANU FLORIN a revenit la cerere printr-un e-mail (inregistrat in evidentele CNSAS cu nr. P/2551/14/06.01.2015) la care, in 12.01.2015, i s-a raspuns, in esenta, ca procedurile de verificare se desfasoara potrivit prevederilor legale si, data fiind „acuratetea” acestora, CNSAS nu poate anticipa „intervalul de timp care ne desparte de momentul incheierii procedurilor”, invocandu-ne ca „nici legiuitorul si nici norma legala invocata nu stipuleaza obligativitatea unui termen in acest sens”.
  4. De asemenea, FLOREA DANIEL a formulat o noua cerere inregistrata la Registratura Generala a CNSAS. cu nr. P 1259 / 201 din 21.04.2015, respectiv sub nr. 9/2015 din 22.04.2015 in Registrul pentru inregistrarea cererilor si raspunsurilor privind accesul la informatiile de  interes public, din raspunsul primit pe 04.05.2015 rezultand expressis verbis ca:

– pe de o parte, SRI „nu a solicitat C.N.S.A.S. verificarea col. MARIN CONSTANTIN la numirea acestuia in functia de sef al Directiei Judetene de Informatii Prahova” si

– pe de alta parte, ca CNSAS „a efectuat verificari din oficiu in privinta d-lui colonel Constantin MARIN, in conformitate cu art. 5, alin. 1 din O.U.G. nr. 24/2008.”

  1. La data de 02.09.2015, ptentii au revenit cu o noua solicitare de a se solutiona cererea si a li se transmite rezultatul verificarilor.

Prin raspunsul nr. 2551/14 din data de 14.09.2015, CNSAS a reluat aceeasi motivatie, sustinand ca procedurile de verificare se afla inca in derulare si ar mai fi „inca pasi procedurali de parcurs”, „cazul fiind unul marcat de un grad de complexitate specific” .

  1. In luna decembrie 2015 s-au adresat chiar Presedintelui Senatului, domnul Tariceanu, avand in vedere ca Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), ca autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică, se află sub controlul Parlamentului României şi funcţionează în baza OUG nr. 24 / 2008privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293 / 2008.

Stiti cine le-a raspuns? Comisia SRI (nr. 4c-20/6/08.01.2016)!! La care acestia se mai adresasera si inainte. Si, desigur, raspunsul a fost ca in cazul domnului lucrator de securitate MARIN s-a procedat legal!

 

IN CONCLUZIE:

Avand in vedere ca:

– A trecut trei (3) ani de la primirea solicitarii initiale de stabilire a calitatii col. SRI MARIN CONSTANTIN de lucrator al Securitatii (calitate, de altfel, de notorietate, necontestata nici macar de acesta);

– Asa cum chiar CNSAS precizeaza, a trecut, de fapt, mult mai mult timp de la data sesizarii sale, deoarece erau demarate, deja, anterior „verificari din oficiu in privinta d-lui colonel Constantin MARIN, in conformitate cu art. 5, alin. 1 din OUG nr. 24/2008”, in conditiile in care acesta a fost numit in functie in anul 2009.

– Desi legea nu prevede un termen, este un principiu de drept ca acesta trebuie sa fie rezonabil si nu poate fi amanat sine die pe motiv ca legiuitorul nu l-a reglementat.

– Din „Raportul de activitate privind anul 2014” al CNSAS (pe care l-am citit cu atentie) nu transpar, pe spete de genul celei pe care noi am supus-o verificarilor, impedimente dirimante de procesare, verificare si solutionare, existand suficient timp pentru parcurgerea procedurii unice, iar formularea „cazul fiind unul marcat de un grad de complexitate specific” este mai mult o exprimare redundanta, decat una care sa aiba corespondent in realitate.

– Ca CNSAS a dobandit experienta in astfel de verificari, are o organizare a arhivei net superioara celei de la inceputul activitatii sale, iar in anumite cazuri (ex. procesele electorale) efectueaza verificari in timp record pentru persoanele candidate la functiile publice pentru care legea impune astfel de proceduri, se impun urmatoarele IPOTEZE:

– CNSAS si-a pierdut capacitatea de a-si exercita mandatul public pentru care a fost infiintat prin lege;

– ero subit CNSAS se afla in fata unei avalanse de lucrari la 27 de ani dupa Revolutie si nu le mai poate face fata;

– exista un alt motiv pe care il vom devoala ulterior.

 

Nu de alta, dar devine de neinteles si discriminatorie, injusta, situatia potrivit careia cvasi totalitatea colegilor (atentie, securisti cu care MARIN a lucrat efectiv in aceeasi perioada, nu lucratori din 56-58 si colegi de scoala militara de ofiteri activi de Securitate ai lui MARIN CONSTANTIN!) au fost stabiliti a fi lucratori ai Securitatii sau, dupa caz, agenti ai politiei politice comuniste, iar dansul nu. 

Redam exemplificativ, si nu limitativ, cazurile: col.  RIZEA MARIAN (personaj arhicunoscut, stabilit lucrator al Securitatii prin Decizia Curtii de Apel Bucuresti nr. 2615/15.10.2015), col. PALTANEA CORNELIU, fost sef al SJI Prahova, declarat agent al politiei politice comuniste prin Decizia nr. 320 din 03.10.2006 a Colegiului CNSAS (fost sef al Serviciului 3 al Securitatii Prahova); col. DUMITRACHE GHEORGHE, fost sef de sector in cadrul SJI Prahova, stabilit lucrator al Securitatii in cadrul Serviciului 1 al Securitatii Prahova prin Nota de constatare nr. S / DI / 1247 / 30.06.2008 si prin Sentinta civila nr. 3297 din 28.11.2008, ds. nr. 29.929/3/CA/2008, a Tribunalului Bucuresti, definitiva si irevocabila prin nerecurare; lt. col. JIPA CONSTANTIN, fost sef al Serviciului 1 in cadrul Securitatii Judetului Prahova, stabilit ca agent al politiei politice comuniste prin Decizia nr. 2163 / 26.07.2007 a Colegiului CNSAS, ramasa definitiva si irevocabila prin necontestare; col. NAFTANAILA OCTAVIA, lt. maj. in 1987, ofiter operativ la Inspectoratul Judetean Prahova al Ministerului de Interne, Securitatea Judetului Prahova, Serviciul 1; la 16 martie 1987 semneaza o Nota de stadiu: “Obiectivul (Ion Opris) continua sa aibe manifestari dusmanoase fata de conducerea superioara de partid si o pozitie ostila orânduirii socialiste din tara noastra”; col. URSESCU NICOLAE, care în 1989 era lt. col., loctiitor al sefului Securitatii judetului Prahova, iar in decembrie 1989 a semnat Planul de masuri pentru actiunea Cristal-’90; col. URTILA MARIAN, în 1988 era cpt., seful Serviciului 1, Inspectoratul Judetean Prahova al M.I., Securitate; la 1 iunie 1988 a semnat un Plan de masuri: “în vederea clarificarii suspiciunilor din materialul de prima sesizare (referitor la Ion Opris), precum si stabilirii pozitiei prezente, propunem instalarea de mijloace T.O., tip I.D.M.”; col. TEODORESCU ILIE, sef Serviciu special F – Filaj, Securitatea Prahova; lt. maj. SAVONIA IOAN de la  Securitatea orasului Sinaia (sentinta nr. 1239/22.02.2012 a Curtii de Apel Bucuresti); cpt. ALEXANDRESCU DORU de la Securitatea Prahova (Decizia nr. 7279/14.11.2013 a Inaltei Curti); lt. ION LIVIU de la Serviciul II/A al Securitatii Prahova (sentinta nr. 476/25.01.2012 a Curtii de Apel Bucuresti); col. DINCA NICOLAE – coleg cu lt. MARIN CONSTANTIN la Scoala Militara de Ofiteri Activi a M.I. Bucuresti-Baneasa, fost sef DJI Buzau, a fost stabilit agent al politiei politice comuniste etc.

Si, desigur, sa nu o uitam pe “regina” mandatelor ilegale de perchezitie, lt. TRANDAFIRESCU ZINICA, lt. in 1989 la Securitatea Prahova in Serviciul 2, ulterior admisa in magistratura. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv si irevocabil ca judecatoarea Zinica Trandafirescu (fosta Ionita) a avut calitatea de lucrator al Securitatii inainte de 1989;

Chiar si un cetatean (asociat, administrator si director general al dealer-ului KIA din Ploiesti), de la a carui firma col. MARIN CONSTANTIN a achizitionat trei autorurisme noi la pret de doua (una fiindu-i oferita gratuit), respectiv numitul BALTEANU FAG DAN FLORIN, a fost colaborator al Securitatii (recrutat in 1984 de Securitatea Judetului Prahova), calitate stabilita de Curtea.nta civila nr. 896 din 19.02.2010. In anul 2008, col. MARIN CONSTANTIN a achizitionat, succesiv, de la SC „NEOSERV” SRL Ploiesti, dealer-ul auto „KIA”, 3 (trei) autoturisme noi: initial doua, ulterior inca unul („Cerato”, „Picanto” si „Sorento”)- conform facturilor.

Iata ca, dupa trei (3) ani de zile, CNSAS decide s ail declare pe Marin Constantin lucrator/colaborator al securitatii. Ne intrebam cine va raspunde penal din partea S.R.I. care l-a pus la comanda unitatilor in calitate de comandant? Marin Constantin este seful S.R.I. de la Prahova care, in mod ilegal, in colaborare cu procurorul “PORTOCALA” a efectuat mai multe dosare penale unor oameni politici: Badescu, fost primar, Volosevici, fost primar, Cosma Mircea, fost Presedinte Consiliul Judetean Prahova, etc. Saracu’ Marin Constantin, stampila de securist a venit pentru el cand este pensioner de lux, pe banii nostril (basca cu averea sus mentionata).

Traim in Romania si am fost si suntem condusi de securisti!                                            ( www.incisivdeprahova.ro)

 

Portal  > Curtea de Apel BUCUREŞTI  > Informaţii dosar

Informaţii dosar

Informaţii generale

Părţi

Şedinţe

Căi atac

Citare prin publicitate

 

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 5738/2/2017
Data inregistrarii 26.07.2017
Data ultimei modificari: 28.07.2017
Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂŢII Reclamant
MARIN CONSTANTIN Pârât

 

 

Şedinţe

Nu există informaţii.

 

Căi atac

Nu există informaţii.

 

 

Citare prin publicitate

Nu există informaţii.

 

 

Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Parteneri

Articole noi

ActualitateO oră ago

Final dramatic în meciul pentru bronz dintre România și Olanda! Ce s-a întâmplat de fapt pe teren în ultimele minute. Detalii de ultimă oră / Comisarul de Prahova

România a pierdut cu 20 la 24 în meciul pentru medaliile de bronz în faţa Olandei, după ce în prima...

Actualitate2 ore ago

EXPLOZIV/CIRCUL SE INTOARCE! INRARE LEBERA, BILETE GRATIS!/LUNI – 17.12.2018, orele 13.30

CIRCUL SE INTOARCE! INRARE LEBERA, BILETE GRATIS!, conform colegilor de la Incisiv de Prahova. Florea Daniel, liderul sindicatului Pro-Lex este...

Actualitate3 ore ago

Breaking news. Se închid școlile! Vezi unde și pentru cât timp / Comisarul de Prahova

Școlile din Timiș vor fi închise luni și marți din cauza fenomenelor meteo extreme. Este posibil, ca și în alte...

Actualitate5 ore ago

Probleme pentru o companie din România, cu mii de angajați. Situația ciudată în care a ajuns colosul energetic / Comisarul de Prahova

Acest lucru se întâmplă din cauza cantităţilor mici de apă de pe Dunăre şi de pe râurile principale, mult mai...

Actualitate7 ore ago

A fost terminată o nouă autostradă. Se poate merge deja pe ea / Comisarul de Prahova

Reprezentanţii CNAIR au recepţionat lucrările la sectorul de autostradă Bucureşti – Ploieşti, km 0+000 (Intersecţie Petricani) – km 3+325, Nod...

Actualitate9 ore ago

Pensiile în pericol! Guvernul Dăncilă în colaps! Ce urmează să se negocieze! Toți românii sunt vizați / Comisarul de Prahova

Ei bine, acum se vor purta negocieri intense cu UDMR pentru că legea pensiilor este în pericol. Noul ministru al...

Actualitate11 ore ago

Surpriză uriașă la Kanal D! FINAL de Exalton! S-a aflat cine va pleca acasă cu cei 100.000 de euro / Comisarul de Prahova

Surpriza zilei de sâmbătă a fost Alin Andronic, care deşi grav accidentat la genunchi, a decis să concureze pe semnătură...

Actualitate13 ore ago

Liviu Dragnea pregătește marea lovitură. Conducerea PSD, convocată. Anunț de ultimă oră! / Comisarul de Prahova

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că, duminică, la Consiliul Naţional al social-democraţilor, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, va transmite...

Actualitate15 ore ago

EXCLUSIV Lovitură de teatru în licitația uriașă făcută de Primăria lui Firea. Cine se bate pentru 200 de milioane de euro / Comisarul de Prahova

Iată ce cerinţă obligatorie are PMB cu privire la afacerile pe care le derulează un potenţial ofertant, potrivit anunţului din...

Actualitate17 ore ago

Complet neașteptat! Cine a fost desemnat BĂRBATUL ANULUI 2018 în România și cât de bogat este / Comisarul de Prahova

Smiley a primit premiul în cadrul Galei Unica, şi i-a surclasat pe Cove şi Vladimir Drăghia. La aceeaşi categorie, Bărbatului anului...

Actualitate19 ore ago

Video. Poliția română a ars sute de milioane de euro. Motivul este INCREDIBIL! / Comisarul de Prahova

Patru tone de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, au...

Actualitate21 de ore ago

Cum să înmulțești banii familiei. Metodă testată / Comisarul de Prahova

Dobânzile la depozitele în lei atrase de la populație au tot scăzut, în ultimii ani, acum randamentul mediu fiind de...

Actualitate23 de ore ago

Avertisment dur. Legea care scoate România in Europa. Riscăm să ratăm tot / Comisarul de Prahova

Evitarea iniţiativelor legislative care afectează continuarea procesului de curăţare a bilanţurilor instituţiilor de credit este una dintre măsurile prevăzute în...

ActualitateO zi ago

Ungaria ne-a dat lovitura. România este scoasă din joc. / Comisarul de Prahova

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat vineri că depozitele offshore de gaze naturale ale Ciprului ar putea deveni...

ActualitateO zi ago

Dezastru social. Câți tineri vor să emigreze din România. Care sunt motivele / Comisarul de Prahova

Un sondaj realizat de în 9 ţări din Europa relevă date îngrijorătoare pentru ţara noastră.  47% dintre tinerii români cu...

UncategorizedO zi ago

Cizmele – piesele cheie in anotimpul rece

Iarna, frigul porneste de la picioare, asa ca trebuie sa ne alegem incaltamintea bine, astfel incat sa ne tina de...

ActualitateO zi ago

Pericol nuclear la granițele României! Rusia, implicată / Comisarul de Prahova

Bulgaria, cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, vrea să relanseze proiectul centralei nucleare de la Belene în condiţiile în...

ActualitateO zi ago

S-a aflat! Dăncilă are probleme! Ce a făcut premierul la Bruxelles / Comisarul de Prahova

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a sesizat vineri, 14 decembrie 2018, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cu privire la o...

ActualitateO zi ago

Românul din Silicon Valley care a avut ocazia de a ajunge multimilionar! Cum a ratat această șansă de două ori / Comisarul de Prahova

Una dintre cele mai mari şanse cărora Robert Cezar Matei le-a spus pas, a fost şansa de a face parte...

ActualitateO zi ago

HOROSCOP 15-16 decembrie. Zodia care primește o dublă lovitură: financiară și personală / Comisarul de Prahova

BERBEC Ideile noi, chiar îndrăzneţe, sunt privite favorabil de stele. Poate fi vorba, poate, de un proiect ambiţios de weekend....

Top Stiri Comisarul