Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/„Pun la dispoziția Comisiei SRI dovezi ale trădării lui Florian Coldea!”

Comisarul

Publicat

pe

După ce fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații a declarat că sunt persoane importante din stat care trădează interesele naționale, fostul șef al SPP i-a dat o replică dură. Dumitru Iliescu a dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că are informații certe despre implicarea lui Coldea în acțiuni contrare României, pe care le poate prezenta în Parlament.

Replică dură a generalului (r) Dumitru Iliescu, după ieșirea publică a lui Florian Coldea care, după audierea de săptămâna trecută de la Comisia parlamentară de Control a activității SRI, a dat exemplul lui Iuda acuzând de tradare pe „unii (care) practică astăzi în mod vizibil același lucru cu interesele statului român”. Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază (SPP) l-a acuzat, fățiș, de trădare chiar pe fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații.

După ce a postat pe Facebook o serie de întrebări din care reiese că fostul număr 2 din SRI a dispus monitorizarea ofițerilor cu cele mai înalte funcții în Armata României, el a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că are dovezi prin care poate demonstra că Florian Coldea a acționat contra intereselor statului român. „Dacă sunt chemat, pun la dispoziția Comisiei SRI dovezi, cu nume și prenume. Voi da detalii importante, așa cum am mai făcut-o și în precedentele audieri. Cunosc țintele lor. Aceste detalii pot fi analizate și puse la dispoziția Parchetului General, pentru a fi cercetate”, ne-a declarat Dumitru Iliescu. Generalul a mai spus că prin aceste monitorizări, Florian Coldea știa ce planuri au șefii Armatei României, dacă erau sau nu de acord cu „partenerul strategic” SUA și, în funcție de informațiile obținute, pe căi diplomatice se obținea menținerea sau schimbarea din funcție.

„La solicitarea cui ați început acest demers și cui i-ați transmis informațiile?”

Dumitru Iliescu a postat, luni, pe Facebook un text în care îl taxează pe Florian Coldea, după declarațiile fostului prim-adjunct al SRI. „Adevăratul Iuda e Florian Coldea”, susține fostul șef al SPP.

Acesta a adăugat: „Îi cunosc foarte bine deficitul în capacitatea de a evalua corespunzător o situație sau alta și, în consecință, nu am dat nicio importantă aberațiilor prezentate în față Comisiei de control SRI, până în momentul în care a început să vorbească despre trădare și trădători. Cât tupeu poate să aibă acest individ… El, care A TRĂDAT România fără nicio reținere, ne vorbește despre trădare, arată cu degetul către alțîi, îi dojenește precum lupul moralist. Am prezentat, în postările anterioare, ce și cum a trădat. Nu am să reiau în această postare afirmațiile deja cunoscute. Am să-i pun doar câteva întrebări pe care un prieten m-a rugat să i le adresez: Pentru că tot ne vorbiți de Iuda și de trădare, poate ne spuneți dacă ați dispus monitorizarea complexă a ofițerilor cu cele mai înalte funcții în armată, pornind de la Șeful Statului Major General, și continuând cu șefii statelor majore ale categoriilor de forțe armate, și nu numai. Dacă i-ați monitorizat pe aceștia și pe cei cu funcțiile cele mai importante în celelalte structuri componente ale Sistemului Național de Apărare, poate ne spuneți și cum ați valorificat informațiile culese în acest mod, și câte dosare pe siguranță națională s-au deschis la Parchetul General pe numele lor. De asemenea poate faceți precizări la solicitarea cui ați început acest demers și cui i-ați transmis informațiile respective. Suntem curioși, în același timp, să ne spuneți ce fel de informații ați transmis reprezentanților partenerului nostru strategic, inclusiv în cadrul întâlnirilor foarte dese cu aceștia în vilele de protocol sau în alte obiective ale SRI, și dacă, prin transmiterea acestora, a fost afectată în mod grav sau nu Siguranța Națională a României. Dacă nu va mai amintiți, rugați-l pe domnul George Maior, șeful și complicele dvs. să vă ajute… Hoțul strigă hoții! Iuda țipă că alții au săvârșit trădarea…”, a scris Dumitru Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Șeful Forțelor Aeriene, schimbat pentru că s-a opus achiziționării rachetelor „Patriot”

Deși a evitat să ne spună care dintre șefii Armatei au fost vizați de monitorizările SRI dispuse de Florian Coldea, „pentru că sunt lucruri care țin de siguranța națională”, într-o postare pe Facebook, din 19 octombrie 2017, generalul Dumitru Iliescu atrăgea atenția asupra unui lucru extrem de grav: fostul șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof (foto) a fost eliberat din funcție pentru că nu a fost de acord cu achiziționarea rachetelor „Patriot”, la pachet cu 36 de avioane F-16.

Într-o postare în care îl critica pe ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, Dumitru Iliescu a menționat: „După ce România a convenit cu partenerul strategic să cumpere din Portugalia 12 avioane F-16, generalul Anastasof a insistat și a reușit să convingă factorii de decizie români, să mai cumpere încă 36 de avioane F-16, dar de dată această din SUA, bineînțeles conjugându-și eforturile cu cele ale Ambasadei SUA la București și nu numai. Nu așa fusese înțelegerea. Trebuia să achiziționăm acum ultramodernele avioane F-35. De ce s-a ajuns la această situație e lesne de înțeles, dar și ale cui interese erau promovate, de asemenea. Însă, cu toată „simpatia” lui față de americani, când s-a pus problema achiziționări, contra cost, a sistemului de rachete Patriot, generalul Anastasof a decis să nu se implice în susținerea acestui proiect. Era prea vizibilă mânăria și a decis să fie neutru, demonstrând că prin venele lui a mai rămas și ceva sânge românesc. Dar asta l-a costat funcția, americanii retrăgându-l imediat din poziția în care tot ei îl ajutaseră să promoveze”. Generalul-locotenent Laurian Anastasof a fost eliberat din funcția de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene pe data de 13 octombrie 2017, prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Patru șefi de stat major în „Era Coldea”

În perioada în care Florian Coldea a fost prim-adjunct al șefilor SRI, între anii 2006 și 2017, Armata României a avut patru șefi ai Statului Major General, a doua funcție după ministrul Apărării. Primul, generalul Eugen Bădălan a fost schimbat din funcție chiar în 2006, anul în care Coldea a preluat funcția.

Atunci, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Bădălan pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, în dosarul „Tofan Grup”. În acel dosar a fost învinuit şi predecesorul său la şefia Statului Major General, generalul Mihail Popescu, precum şi alţi patru ofiţeri. Cei doi generali sunt acuzaţi că în perioada cât au fost şefi ai Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT) au subevaluat preţurile la deşeurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare şi au acceptat preţuri supraevaluate la anvelope în contractul încheiat cu SC Tofan Steel SRL. Cu toate că Eugen Bădălan a declarat că acel contract a fost legal și l-a acuzat pe fostul ministru al Apărării, Teodor Athanasiu, că este cel care „a instrumentat să ajung aici”, pe 29 iunie 2012, generalul a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu privind înstrăinarea unor bunuri ale Armatei.

Un submarin numit dorință

Al doilea șef din Armata României din perioada șefiei lui Coldea la SRI a fost amiralul Gheorghe Marin, în perioada 13 septembrie 2006-28 decembrie 2010. Acesta i-a luat locul lui Bădălan, deși a făcut subiectul unor dezvăluiri de presă prin care era acuzat de încheierea unor contracte dezavantajoase pentru Marina Militară Română. Printre acestea se numărau repararea bricului „ Mircea ” sau a fregatei „Mărăşeşti”. A fost numit șef al Statului Major General după ce a coordonat personal în anul 2006 negocierile cu SUA pentru achiziţionarea unui submarin nuclear second-hand, care n-a ajuns niciodată în țara noastră. El a respins ideea de a se cheltui bani pentru revitalizarea submarinului „Delfinul”, în speranţa că negocierile cu SUA pentru obţinerea submarinului nuclear se vor încheia favorabil.

Ceilalți doi șefi ai statului major general au fost generalul Ştefan Dănilă, în perioada 28 decembrie 2010-1 ianuarie 2015 și general Nicolae Ciucă, de la 1 ianuarie 2015 și până în prezent.

Florian Coldea: „Protocoalele aveau caracter tehnic”

După audierea în Comisia de Control al SRI de săptămâna trecută, fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a făcut referire la persoane care trădează interesele ţării: „Unii, în mod vizibil, practică, astăzi, acelaşi lucru cu interesele statului român”. El susține că anularea protocoalelor Serviciului Român de Informaţii pune în pericol securitatea României.

Coldea consideră că SRI este acum în imposibilitatea de a acţiona în cazul unor infracţiuni precum spionajul, trădarea şi chiar terorismul. Acesta i-a atacat pe cei care au acuzat existenţa protocoalelor între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General comparându-i cu personajul biblic Iuda Iscarioteanul, cel care l-a trădat pe Mântuitorul Iisus Hristos. Fostul adjunct al șefului SRI Coldea a spus că problematica cooperarii în baza unor protocoale este o practică internațională, inclusiv a nivelul UE și NATO, și că nu se poate coopera instituțional fără un protocol. Acestea aveau un caracter tehnic, funcționau limitativ tocmai pentru a garanta legalitatea.

Hans Klemm folosește „ghilotina DNA”

Fostul șef al SPP nu a ezitat să îi critice pe americani și pe ambasadorul Klemm despre care susține că se folosește de structurile de forță: „De aceea domnul Klemm susține cu toată tăria structurile de forță aservite, prin intermediul cărora aduce la ascultare factorii români de decizie. La cei care mișcă în front le arată ghilotină DNA, iar pe cei care continuă să o facă îi decapitează politic, introducându-i pe culoarele mass-mediei și justiției”.

El susține că generalul Anastasof este doar un exemplu de ofițer cu funcție înaltă care, dacă a mișcat în front, în fața „parteneriatului strategic” a fost schimbat din funcție. „Atunci când i-am primit în casă noastră pe americani, cu trupe și cu tehnică militară și bine am făcut, era necesară această acțiune, ei nu au venit cu mâna goală, au adus și „câteva” efective ale serviciilor lor de informații și în special ale CIA, care zburdă după bunul plac prin ograda noastră. Noi i-am primit ca oaspeți, dar ei se manifestă ca stăpâni, încercând să preia controlul în toate domeniile: politic, economic, juridic, militar, siguranță națională și altele, dar și la toate nivelurile pentru a-și promova și apară interesele… El (Hans Klemm – n.r.) ne consideră vasali, ne consideră o colonie americană și se vâră în toate problemele noastre interne… Nu o face întâmplător, deși ar putea-o face în alt mod, mai discret și cu mai multă eficiență, dar asta presupune profesionalism și mai multă inteligență”, a mai adăugat Dumitru Iliescu. (Petrisor Cana –EVZ).

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate13 minute ago

VIDEO Liga 1: CSU Craiova, victorie la limită cu Rapid București – Fotbal

CSU Craiova s-a impus acasă, sâmbătă, cu scorul de 1-0, în fața echipei Rapid București, în primul derby al anului...

Actualitate2 ore ago

VIDEO Proteste în Franța și Suedia față de pașapoartele Covid / În țara nordică s-au închis preventiv centre de vaccinare de teama extremiștilor – Coronavirus

Mii de oameni au manifestat pașnic sâmbătă în cele mai mari două orașe ale Suediei împotriva certificatului de vaccinare. Unii...

Actualitate4 ore ago

Ucraina acuză Germania că îl ”încurajează” pe Putin pentru că refuză să ajute Kievul cu arme – International

Șeful diplomației ucrainene, Dmytro Kuleba, a acuzat sâmbătă Germania că îl „încurajează” pe Vladimir Putin, după refuzul Berlinului de a...

Actualitate7 ore ago

Dîncu despre acuzațiile de plagiat la adresa premierului: Nu mă pronunț doar pe baza unei analize jurnalistice / Demisia este un act unilateral de conștiință – Politic

Ministrul apărării Vasile Dîncu spune că nu se pronunță asupra acuzațiilor de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă doar pe...

Actualitate9 ore ago

Atenție la investițiile personale în terenuri virtuale din Metavers. Specialist în investiții: Se cumpără niște biți pe un spațiu de stocare/ Contravin celor 2 principii ale lui Warren Buffett – Finante

Sunt persoane care cumpără terenuri în lumea virtuală în speranța, poate, de a le monetiza în viitor. Într-un articol de...

Actualitate11 ore ago

FOTO Primul transport militar american din pachetul de asistență în valoare de 200 de milioane dolari a ajuns în Ucraina – International

Primul din cele câteva transporturi din pachetul de asistenţă de securitate în valoare de 200 milioane de dolari acordat de...

Actualitate13 ore ago

Brazilia anunță că fotbaliștii nevaccinați anti-Covid-19 nu vor mai putea juca în campionatele interne – Fotbal

Federația Brazilia de Fotbal (CBF) a anunțat, vineri, că jucătorii trebuie să fie vaccinați anti-Covid pentru a putea juca în...

Actualitate15 ore ago

Australian Open: Adversara Simonei Halep din optimi – Jucătoarea noastră este condusă în meciurile directe – Tenis

Simona Halep este în optimi la Australian Open, fază a competiției unde va da peste Alize Cornet (61 WTA). Franțuzoaica...

Actualitate17 ore ago

Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în optimile de la Australian Open – Tenis

Simona Halep nu i-a dat mari speranțe adversarei, sportiva noastră cedând doar trei gameuri (6-2, 6-1) în duelul cu Danka...

Actualitate19 ore ago

LiveText Simona Halep – Danka Kovinic, în turul trei de la Australian Open / Eurosport nu transmite meciul, el poate fi văzut doar pe Eurosport Player – Tenis

Simona Halep a fost din nou aproape de un duel cu Emma Răducanu, dar și de această dată întâlnirea s-a...

Actualitate21 de ore ago

La o lună după înfrângerea sa, tabăra lui Trump se pregătea să pună mâna pe aparatele de vot – Politico – International

La o lună după înfrângerea prezidențială a lui Donald Trump din 2020, un proiect de ordin executiv al Casei Albe...

Actualitate23 de ore ago

”Altitudini nemaiauzite”. Norul erupției vulcanice din Tonga a ajuns la jumătatea drumului spre spațiu – International

Un indicator al puterii erupției vulcanice de sâmbăta trecută din Tonga este înălțimea atinsă de norul de fum emis de...

ActualitateO zi ago

Germania vrea să atragă din străinătate 400.000 de muncitori calificați pe an – International

Noul guvern de coaliție al Germaniei dorește să atragă 400.000 de muncitori calificați din străinătate în fiecare an pentru a...

ActualitateO zi ago

Greva STB: Liderul sindicaliştilor îl acuză pe Nicușor Dan că a refuzat dialogul: Primarul general nu a stat cu noi nici măcar un minut / Nu a idenționat să rezolve conflictul – Esential

Liderul sindicaliştilor STB, Vasile Petrariu, a anunţat, vineri, un eşec al discuţiilor cu primarul general şi conducerea companiei, susținând că...

ActualitateO zi ago

România, în valul 5 al pandemiei. Cel mai rău scenariu al INSP: Peste 70.000 de cazuri de COVID pe zi / Când ar putea fi atinsă capacitatea maximă la ATI – Coronavirus

Previziunile Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) arată că România ar putea ajunge la peste 70.000 de cazuri de COVID-19...

ActualitateO zi ago

Rusia spune că SUA au promis un răspuns la cererile sale „săptămâna viitoare” – International

Statele Unite au promis un răspuns scris „săptămâna viitoare” la cererile Rusiei de retragere a NATO din Europa de Est,...

ActualitateO zi ago

Dosar Drink Insider: "Organic" sau "Biodinamic", asta-i întrebarea

Marea majoritate a sticlelor de vin nu au certificare, iar Comisia Europeană studiază ideea de etichetare detaliată a conţinutului sticlelor,...

ActualitateO zi ago

Rusia cere ca NATO să se retragă din România și Bulgaria – International

Retragerea trupelor și a echipamentelor NATO din România și Bulgaria se numără printre garanțiile de securitate pe care Rusia le...

Actualitate2 zile ago

Digisport Mats Wilander: „A devenit căsnicia mai importantă decât tenisul?” Simona Halep a răspuns fără să stea pe gânduri – Tenis

După succesul din turul 2 de la Melbourne, Simona Halep a stat de vorbă cu expertul Mats Wilander (57 de...

Actualitate2 zile ago

Reprezentant ​STB: ”Nu a ieșit nicio mașină până vineri la ora 6 dimineața. Nu știm la ce oră ar putea ieși sau dacă vor ieși mașinile pe traseu” – Esential

”Nu a ieșit nicio mașină până la ora 6 dimineața. Nu știm la ce oră ar putea ieși sau dacă...

Top Stiri Comisarul