Connect with us

Actualitate

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii

Comisarul

Publicat

pe

Colegii de la Justitiarul ne dezvaluie mafia transfrontaliera si fratia hotilor cu vardistii.

În noaptea 2-3 iunie (sâmbătă spre duminică) la ora doi, pe malul Prutului în apropiere de Ungheni, a fost depistat un tir având numere de înmatriculare românești (Maramureș) cu marfă de contrabandă: 570 baxuri (285.000 pachete) de țigări „Ashima” din Republica Moldova.

Conform informațiilor noastre, primite de la frații moldoveni, gruparea infracțională a contrabandiștilor este foarte bine organizată și dotată tehnic. Capii rețelei ar fi comisarul Dumitru Leonardo Melinte (sector Nicolina, Poliția de Frontieră Iași) și dincolo de graniță așa-zisul „Serghei”, alias polițistul moldovean Sergiu Lungu, șef-adjunct la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova de la Ungheni (cercetat penal la ora actuală și suspendat din funcție).

Pe sectorul lui Sergiu Lungu, patrulat din oră în oră în condiții de lucru normale, s-au construit scările improvizate pe unde au trecut 570 baxuri cu țigări fără ca sa cineva să vadă.

Este imposibil în condiții normale de pază să construiești căi de acces pe malul abrupt al Prutului, pe urmă să treci cutiile voluminoase peste râu și să încarci un camion cu respectivele cutii fără ca nimeni să vadă! Însă poate să devină posibil dacă șeful de sector de pe partea moldovenească, cel care face graficul de patrulare în zona respectiva, „are grijă” ca frontiera să rămână nepatrulată câteva ore.

Acesta este motivul pentru care autoritățile din Republica Moldova l-au suspendat pentru 30 zile pe Sergiu Lungu și îl cercetează. Fiindcă în jurnalul unității PTF (Punct de Trecere al Frontierei) au găsit graficul întocmit de așa natură încât porțiunea cu scările de acces să fie liberă cinci ore. Dincoace, la români, „Leo” Melinte a făcut graficul în așa fel ca zona pe unde urmau să treacă țigările să fie liberă tot cinci cinci ore.

Un aparat de termoviziune fiind defect și apoi reparat a fost scos în probe taman atunci, în noaptea de pomină, de către un subofițer și o colegă.

Aceștia doi din au observat tirul și au dat alerta. Melinte a fost sunat la ora 02:10, dar nu a răspuns la telefon până la ora 04:30. Când, în sfârșit, a binevoit să răspundă, a dat de înțeles că era la curent cu evenimentele.

Polițistul român Dumitru Leonardo Melinte a mai fost în vizorul autorităților din Republica Moldova în anul 2010, când a fost depistat că făcea trafic de tigări cu tirul prin vama Sculeni (la acea data era șef al politiei de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni), împreună cu ciracii lui Vlad Filat, pe atunci prim-ministru al Republicii Moldova (septembrie 2009 – martie 2013). Acest Melinte are acum grad de comisar. A fost numit șef la PTF Sculeni în anul 2003. A stat pe această funcție până în anul 2016. Nici un punct de trecere a frontierei din România nu a avut șefi de punct cu grad de comisar. Și nimeni nu a stat în funcția de șef a unui PTF atâta timp cât a stat „Leo” Melinte. Acum este adjunct la sectorul Nicolina (vama Sculeni, calea ferată Ungheni), plus zona verde din acest perimetru. Sectorul Nicolina e fără șef de mulți ani, singurul care taie și spânzură pe acolo este adjunctul Melinte, adică „adjunctul” nimănui, el fiind singurul șef!

Contrabanda cu țigări din Moldova aduce participanților câștiguri colosale, de aceea de-a lungul timpului s-au implicat oameni de afaceri, politicieni și polițiști. Sunt persoane bine informate în Republica Moldova, probabil chiar polițiști, care se tem să vorbească oficial, dar postează informații cu iz de credibilitate pe diverse forumuri moldovenești sub pavăza anonimatului prin comentarii la articole care nu se referă direct la contrabandă, ca în acest caz din anul 2010: „Nicolas Nicula este un nume cunoscut in anturajul lui Vladimir Filat. El este cel care ii sponsorizeaza deplasarile si campaniile electorale si deja este unul dintre membrii delegatiilor oficiale ale lui Filat. Este cel care ii plateste mitingurile si concertele ,,pentru tinerii moldoveni”. De unde vin atiti bani pentru toate aceste sponsorizari? El este patronul firmei ,,Acvila Grup”, dar grosul banilor nu vine din vinzarea de covoare, ci din traficul cu tigari prin Vama Sculeni, iar asta sub protectia lui Filat si cu bunavointa lui Melinte Leonardo. TIR-urile incarcate in Zona Economica Libera Ungheni si sigilate de oamenii fideli lui Tudor Balitchi sint trimise prin Vama Sculeni, o parte ajungind in Romania, altele direct in Austria. De-a lungul timpului, cei la Serviciul de Informatii al Ministerului de Interne din Romania (DGIPI) au facut o serie de poze, clipuri video si interceptari in care Nicolas Nicula, Postica Ion, director comercial Acvila Grup, sotia Postica Maia, Babenco Petru, Ruslan Chitoroaga, director Moldabela Ungheni si Melinte Leonardo, impreuna cu cumatrul Flavius Onofrei faceau petreceri de pomina in Iasi. Locul ales era Popasul Pacurari, un local in preajma filialei din Iasi a Acvila Grup, cunoscut pentru trupa de lautari care cinta la petrecerile private ale oamenilor cu bani nenumarati. Moldovenii romani s-au infratit cu moldovenii moldoveni intru praduirea Romaniei si Uniunii Europene!” (http://archiva.flux.md/editii/201045/articole/10944/) Aceaste informații strecurate abil pe forumuri de discuții au fost preluate ulterior și de presă.

Comisarul Melinte Leonardo Dumitru ar avea legături cu serviciile secrete românești care-l protejează, conform publicației „Moldova Suverană”, preluate și de ziarul „Bună ziua, Iași” (BZI): https://www.bzi.ro/abuzurile-unui-politist-de-frontiera-ascunse-de-autoritati-188456

Presa moldovenească de la acea vreme, alimentată cu informații din interiorul sistemului,  a publicat seriale întregi cu acte din baza de date care demonstrau apartenenta lui Melinte la un grup infracțional organizat. Demn de menționat că acest individ a candidat în anul 2008 la postul de ofițer de legătură pentru Ambasada României de la Berlin! Prin presa din dulcele târg al Ieșilor circula informația că Melinte Leonardo Dumitru a fost interceptat cu mandate de DIICOT București timp de cinci luni ca suspect într-un grup de crimă organizată alcătuit din judecători și ofiteri din poliție.

În scandalul din 2010 mai apărea un personaj ciudat, și el tot comisar în cadrul PF Iași: Flavius Vasile Onofrei, cumătrul lui Leonardo Melinte. Onofrei a botezat-o pe fiica lui Melinte, Alessia.  Atunci,  în perioada de vârf propice contrabandei (2007-2010), cei doi cumetri au fost găsiți în baza de date plimbându-se ca boierii cu mașini de lux prin vamele Sculeni si Albița.

Tot atunci, ziaristii de la Сhisinau i-au găsit pe cei doi cumetri parveniți, de altfel studioși eminenți, ca fiind înscriși la Universitatea de Stat din Moldova pentru doctoratul în drept. Cu o lună înainte de a intra în posesia diplomelor de „doctori în drept”, presa de la Chișinău publica informațiile cu intrările și iesirile domnilor viitori „doftori” în și din Republica Moldova, care arătau clar că atât Melinte, cât și Onofrei, nu au fost de loc la studii. În acest fel ambii nu au mai devenit „doctori în drept”, o adevărată tragedie pentru comunitatea științifică din domeniul legislației juridice. Ca urmare, cumetrii nu mai avanseaza de la comisar la comisar-șef. Se pornește și o anchetă de demascare a impostorilor, dar totul se sistează în cele din urmă! La ora actuală, Flavius Vasile Onofrei este șeful adjunct al Oficiului EUBAM în Moldova, EUBAM  fiind  „Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina”. Acum, cumătrul Flavius Onofrei de la EUBAM își savurează zilnic cafeaua de dimineață în biroul său elegant de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Bine așa, lupul paznic la oi!

Revenim la evenimentele din noaptea 2-3  iunie 2018. Captura respective de tigări a fost impresionantă.  Cu toate acestea, site-ul Poliției de Frontieră nu a publicat nimic legat de eveniment până la această oră: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/n-stiri-si-evenimente-1/

Conform surselor noastre, motivul ar fi simplu: pentru a-l proteja pe „Serghei” Lungu, care a raportat superiorilor că a fost informat de partea română de doar șapte baxuri de țigări găsite în camion. Șapte baxuri nu reprezintă infracțiune la vecinii moldoveni și nu se constituie dosar penal pentru această cantitate în Republica Moldova.

Astfel, se pare că la nivelul central al Poliției de Frontieră se încearcă mușamalizarea acestei capturi. E de înteles, atâta timp cât chestorul general de poliție Buda Ioan (inspector general al Poliției de Frontieră din România) poreclit și „regina șpăgilor” este acoperitul SRI-ului care se pare că are interesele sale în contrabanda cu țigări. Menționăm că site-ul Poliției de Frontieră  dă publicității uneori până și două cartușe de țigări, dar acum 570 de baxuri nu a mai prezentat interes pentru ei!

Un alt aspect important este că un ofițer din cadrul PF Iasi a încercat să dea drumul la informație în presa locală prin anumite cunostinte, însă nici un ziar si nici un post tv din Iași nu a făcut publică această informație. „Justițiarul” este singura publicație care, acum, face cunoscut evenimentul din noaptea 2-3  iunie 2018: camionul care transporta 570 de baxuri cu țigări de contrabandă. Ba, chiar mai mult, un reporter de la un ziar local ne-a explicat că un nene de la SRI, care monitorizează presa locală, le-a interzis categoric să dea curs informației cu captura în cauză.

Nu este singura ciudățenie de acest fel… În data de 7 martie a.c., prin PTF Sculeni intră un microbuz cu 60 baxuri de țigări „Ashima” ascunse printre puieți de pomi fructiferi, introduși la rândul lor în saci din plastic de culoare neagră. Mașina trece de vamă, dar este oprită la intrarea în Iași. Atenție, și materialul săditor este strict interzis să intre în România dintr-o țară non-UE adus de o persoană fizică! Apropo, că tot se face haz de necaz cu prețul enorm al cireșelor, zilele acestea nu este permis să treci mai mult de un kilogram de cireșe din Moldova în România. Revenim la șmecherii noștri: mașina cu țigările printre crengile puieților, ca bomboanele în pomul de Crăciun, este adusă în vamă, se face un pic de circ, după care mijllocul de transport este scos din România si returnat în Republica Moldova cu tot cu țigări ca să nu se supere șoferul și doamna de lângă el, ambii cu dublă cetățenie.

Cucoana cu dublă cetățenie din microbuzul blindat cu țigări, transportul cu 60 de baxuri. Are dosar penal la frații moldoveni, procuratura Ungheni și a declarat acolo, conform surselor noastre, că „lucra”, fiind protejată de angajații  PF și vamă din ambele părți ale frontierei.

Știrea și filmarea din timpul capturii apare a doua zi pe site-ul PF, fără ca însoțitoarea să fie pomenită. https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-aproximativ-30000-de-pachete-cu-tigari-de-contrabanda-ascunse-sub-pomi-fructiferi-descoperite-de-politistii-de-frontiera-12267.html Din câte știm noi, nu există dosar penal deschis în România.

La o astfel de cantitate, obligatoriu cei doi trebuiau duși in fața instanței cu propunere de arestare preventivă sau arest la domiciliu și interdicția de a părăsi România. Cei doi contrabandiști au fost returnați în Moldova împreună cu marfa pentru a nu vorbi mai mult decat trebuie! În urma acestui eveniment, vameșul moldovean este arestat până în ziua de azi, iar vameșa și polițista din România, care au  permis intrarea microbuzului ticsit cu țigări zâmbesc și la ora aceasta celor care tranzitează PTF Sculeni.

La trei zile după microbuzul cu țigări „Ashima”, pe 10 martie a.c., în vama moldovenească este reținut un camion cu 200 baxuri de tigări fără timbre, exact de lângă aparatul de scanare a tirurilor. Informația este oficială, apărută pe site-ul Serviciului Vamal din Republica Moldova. Aici, ca și la DNA-ul din România, procuratura generală este un fel de casă de producție pentru filme artistice SF cu gangsteri. La zeci de tiruri care trec ilegal cu țigări prin vamă, unul se oferă cadou procurorilor, ca să raporteze și ei câte o victorie în lupta cu colegii lor, mafioții.

PS: Cu ceva timp în urmă l-am auzit pe Nini Săpunaru spunând la un post de televiziune că ar fi o vamă la hotarul cu Republica Moldova, care urmează să producă bani pentru partidele de la putere. Ar fi chiar un protocol semnat între cele două țări. Cred că știe ce vorbește fiindcă dânsul este un cunoscător al fenomenului corupției vamale din România. Între anii 1997 şi 1999, Nini Săpunaru a deţinut funcţia de secretar de stat în cadrul Direcţiei Generale a Vămilor din Ministerul de Finanţe chiar în exploziva perioadă a afaceriilor „Ţigareta” şi a scandalurilor cu traficul de alcool, plus că are un doctorat cu teza „Locul şi rolul instituţiei vamale în Uniunea Europeană”.  Eu înclin să-i dau crezare, doar privind înspre vama Sculeni.

 

 

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate51 de minute ago

Orban: Atacarea la CCR a legilor asumate de Guvern nu e o acțiune social-democrată. Sunt afectate familii sărace – Esential

Atacarea la Curtea Constituțională, de către PSD, a legilor pentru care Guvernul Orban și-a asumat răspunderea „nu este o acțiune...

Actualitate2 ore ago

FOTO Angers, spectacol pirotehnic cu acordul prefecturii, poliţiei, pompierilor şi LFP, la meciul cu AS Monaco – Fotbal

Fanii echipei Angers au dorit un spectacol deosebit la meciul cu AS Moncao, de sâmbătă, cu ocazia centenarului clubului, potrivit...

Actualitate3 ore ago

FC Barcelona cu Ernesto Valverde are cea mai slabă posesie din perioada „post-Guardiola” – Fotbal

​FC Barcelona a avut, sâmbătă, la meciul cu Real Sociedad de pe Stadionul Anoeta, o posesie de 46,58 la sută,...

Actualitate4 ore ago

Mesajul lui Sturgeon pentru Johnson: Nu poți păstra Scoția în Regat împotriva voinței ei – Esential

​Liderul Partidului Național Scoțian, Nicola Sturgeon, l-a avertizat duminică pe premierul britanic Boris Johnson că nu poate ține Scoția în...

Actualitate5 ore ago

​Box: Două medalii de aur şi trei de argint pentru boxerii români la Campionatele Balcanice – Alte sporturi

Steluţa Duţă (48 kg) şi Maria Nechita (57 kg) au câştigat medaliile de aur la ediţia 2019 a Campionatelor Balcanice...

Actualitate6 ore ago

Bundesbank şi-a înrăutăţit estimările privind evoluţia economiei Germaniei, în 2019 şi în 2020 – Finante

Cel mai semnificativ declin al industriei germane din ultimul deceniu va afecta creşterea economiei cel puţin până în 2020, deoarece...

Actualitate7 ore ago

Digi24: CTP: „I-am reproșat USR-ului că nu a intrat la guvernare. Am greșit” – Radio – TV

Conducerea USR e acuzată că își dă afară în mod abuziv oamenii care atrag atenția că nu e în regulă...

Actualitate8 ore ago

Kylian Mbappe ar putea participa la JO de la Tokyo – Fotbal

​Vedeta echipei Paris Saint-Germain Kylian Mbappe ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, informează Le...

Actualitate9 ore ago

​​VIDEO Miss Jamaica a fost aleasă Miss World 2019 – International

Miss Jamaica 2019, Toni-Ann Singh, a fost aleasă Miss World la cea de-a 69-a ediție a celebrei competiții de frumusețe,...

Actualitate10 ore ago

VIDEO Bogdan Stancu a devenit golgheterul campionatului Turciei / Românul a reușit o „dublă” și a ajuns la 10 goluri – Fotbal

Atacantul român Bogdan Stancu a devenit, sâmbătă, golgheterul la zi al campionatului de fotbal al Turciei, după dubla reuşită pentru...

Actualitate11 ore ago

Nicola Sturgeon: Boris Johnson trebuie să accepte un nou referendum pentru independența Scoției – International

Premierul britanic Boris Johnson trebuie să se „concentreze asupra realității” și să recunoască faptul că Partidului Național Scoțian (SNP) i...

Actualitate12 ore ago

​Staţiune din Vâlcea, izolată de viscol. Zeci de turişti au fost întorşi din drum de salvamontişti – Esential

Zeci de turişti care intenționau să ajungă în staţiunea Vârful lui Roman, din judeţul Vâlcea, au fost întorşi din drum...

Actualitate13 ore ago

Ministrul Sănătăţii, despre spitalele din Iași: Saloane care nu s-au schimbat din timpul studenției mele – Sanatate

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că sunt necesare investiții pentru a îmbunătăți condițiile în care sunt tratați pacienții care...

Actualitate14 ore ago

Barna, despre revenirea asupra excluderii Olimpiei Ardelean: E o decizie a Biroului Național. Nu e nimic de discutat / Goțiu: Barna nu a spus că pe ordinea de zi mai erau și alte cazuri de excludere a unor colegi, toți voci critice – Politic

Liderul USR Dan Barna a declarat, sâmbătă, referitor la o posibilă revenire asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean din...

Actualitate15 ore ago

Adrian Vasilescu, BNR: Scopul rezervei naţionale este de a plăti datoria statului – Radio – TV

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat sâmbătă, într-o emisiune la Digi 24, că scopul rezervei naţionale este de a...

Actualitate16 ore ago

Știrile ProTV: Cum s-a schimbat economia României la 30 de ani de la Revoluție – Esential

Ieșirea României de sub controlul comunist a adus capitalismul, dar și scăderea productivității muncii. Campania “După 30 de ani” vă...

Actualitate17 ore ago

Mihai Tudose și toti cei din filiala Brăila care au demisionat din partidul lui Ponta, rechemați în PSD – Politic

Organizația PSD Brăila a decis, sâmbătă, să adreseze o invitație lui Mihai Tudose și celorlalți membri ai filialei județene a...

Actualitate18 ore ago

​VIDEO Italia: Protest masiv al mișcării „Sardinele” în centrul Romei / Mitinguri de amploare mai mică în alte oraşe europene – International

Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă după-amiază, în centrul Romei, denunţând ascensiunea partidelor populiste de extremă-dreapta, mitinguri similare,...

Actualitate19 ore ago

VIDEO Victorii categorice pentru favoritele Bayern Munchen, Borussia Dortmund și RB Leipzig – Fotbal

Bayern Munchen, Borussia Dortmund și RB Leipzig au avut parte de partide ușoare în etapa a 15-a din Bundesliga și...

Actualitate20 de ore ago

Viktor Orban, venit la comemorarea Revoluţiei de la Timişoara: „Un câmp de mătrăgună nu se schimbă într-o zi într-o livadă înflorită” – Esential

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă seara, la spectacolul „Libertate 89”organizat la Timişoara de Consiliul Naţional al Maghiarilor din...

Top Stiri Comisarul