Connect with us

Actualitate

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii

Comisarul

Publicat

pe

Colegii de la Justitiarul ne dezvaluie mafia transfrontaliera si fratia hotilor cu vardistii.

În noaptea 2-3 iunie (sâmbătă spre duminică) la ora doi, pe malul Prutului în apropiere de Ungheni, a fost depistat un tir având numere de înmatriculare românești (Maramureș) cu marfă de contrabandă: 570 baxuri (285.000 pachete) de țigări „Ashima” din Republica Moldova.

Conform informațiilor noastre, primite de la frații moldoveni, gruparea infracțională a contrabandiștilor este foarte bine organizată și dotată tehnic. Capii rețelei ar fi comisarul Dumitru Leonardo Melinte (sector Nicolina, Poliția de Frontieră Iași) și dincolo de graniță așa-zisul „Serghei”, alias polițistul moldovean Sergiu Lungu, șef-adjunct la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova de la Ungheni (cercetat penal la ora actuală și suspendat din funcție).

Pe sectorul lui Sergiu Lungu, patrulat din oră în oră în condiții de lucru normale, s-au construit scările improvizate pe unde au trecut 570 baxuri cu țigări fără ca sa cineva să vadă.

Este imposibil în condiții normale de pază să construiești căi de acces pe malul abrupt al Prutului, pe urmă să treci cutiile voluminoase peste râu și să încarci un camion cu respectivele cutii fără ca nimeni să vadă! Însă poate să devină posibil dacă șeful de sector de pe partea moldovenească, cel care face graficul de patrulare în zona respectiva, „are grijă” ca frontiera să rămână nepatrulată câteva ore.

Acesta este motivul pentru care autoritățile din Republica Moldova l-au suspendat pentru 30 zile pe Sergiu Lungu și îl cercetează. Fiindcă în jurnalul unității PTF (Punct de Trecere al Frontierei) au găsit graficul întocmit de așa natură încât porțiunea cu scările de acces să fie liberă cinci ore. Dincoace, la români, „Leo” Melinte a făcut graficul în așa fel ca zona pe unde urmau să treacă țigările să fie liberă tot cinci cinci ore.

Un aparat de termoviziune fiind defect și apoi reparat a fost scos în probe taman atunci, în noaptea de pomină, de către un subofițer și o colegă.

Aceștia doi din au observat tirul și au dat alerta. Melinte a fost sunat la ora 02:10, dar nu a răspuns la telefon până la ora 04:30. Când, în sfârșit, a binevoit să răspundă, a dat de înțeles că era la curent cu evenimentele.

Polițistul român Dumitru Leonardo Melinte a mai fost în vizorul autorităților din Republica Moldova în anul 2010, când a fost depistat că făcea trafic de tigări cu tirul prin vama Sculeni (la acea data era șef al politiei de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni), împreună cu ciracii lui Vlad Filat, pe atunci prim-ministru al Republicii Moldova (septembrie 2009 – martie 2013). Acest Melinte are acum grad de comisar. A fost numit șef la PTF Sculeni în anul 2003. A stat pe această funcție până în anul 2016. Nici un punct de trecere a frontierei din România nu a avut șefi de punct cu grad de comisar. Și nimeni nu a stat în funcția de șef a unui PTF atâta timp cât a stat „Leo” Melinte. Acum este adjunct la sectorul Nicolina (vama Sculeni, calea ferată Ungheni), plus zona verde din acest perimetru. Sectorul Nicolina e fără șef de mulți ani, singurul care taie și spânzură pe acolo este adjunctul Melinte, adică „adjunctul” nimănui, el fiind singurul șef!

Contrabanda cu țigări din Moldova aduce participanților câștiguri colosale, de aceea de-a lungul timpului s-au implicat oameni de afaceri, politicieni și polițiști. Sunt persoane bine informate în Republica Moldova, probabil chiar polițiști, care se tem să vorbească oficial, dar postează informații cu iz de credibilitate pe diverse forumuri moldovenești sub pavăza anonimatului prin comentarii la articole care nu se referă direct la contrabandă, ca în acest caz din anul 2010: „Nicolas Nicula este un nume cunoscut in anturajul lui Vladimir Filat. El este cel care ii sponsorizeaza deplasarile si campaniile electorale si deja este unul dintre membrii delegatiilor oficiale ale lui Filat. Este cel care ii plateste mitingurile si concertele ,,pentru tinerii moldoveni”. De unde vin atiti bani pentru toate aceste sponsorizari? El este patronul firmei ,,Acvila Grup”, dar grosul banilor nu vine din vinzarea de covoare, ci din traficul cu tigari prin Vama Sculeni, iar asta sub protectia lui Filat si cu bunavointa lui Melinte Leonardo. TIR-urile incarcate in Zona Economica Libera Ungheni si sigilate de oamenii fideli lui Tudor Balitchi sint trimise prin Vama Sculeni, o parte ajungind in Romania, altele direct in Austria. De-a lungul timpului, cei la Serviciul de Informatii al Ministerului de Interne din Romania (DGIPI) au facut o serie de poze, clipuri video si interceptari in care Nicolas Nicula, Postica Ion, director comercial Acvila Grup, sotia Postica Maia, Babenco Petru, Ruslan Chitoroaga, director Moldabela Ungheni si Melinte Leonardo, impreuna cu cumatrul Flavius Onofrei faceau petreceri de pomina in Iasi. Locul ales era Popasul Pacurari, un local in preajma filialei din Iasi a Acvila Grup, cunoscut pentru trupa de lautari care cinta la petrecerile private ale oamenilor cu bani nenumarati. Moldovenii romani s-au infratit cu moldovenii moldoveni intru praduirea Romaniei si Uniunii Europene!” (http://archiva.flux.md/editii/201045/articole/10944/) Aceaste informații strecurate abil pe forumuri de discuții au fost preluate ulterior și de presă.

Comisarul Melinte Leonardo Dumitru ar avea legături cu serviciile secrete românești care-l protejează, conform publicației „Moldova Suverană”, preluate și de ziarul „Bună ziua, Iași” (BZI): https://www.bzi.ro/abuzurile-unui-politist-de-frontiera-ascunse-de-autoritati-188456

Presa moldovenească de la acea vreme, alimentată cu informații din interiorul sistemului,  a publicat seriale întregi cu acte din baza de date care demonstrau apartenenta lui Melinte la un grup infracțional organizat. Demn de menționat că acest individ a candidat în anul 2008 la postul de ofițer de legătură pentru Ambasada României de la Berlin! Prin presa din dulcele târg al Ieșilor circula informația că Melinte Leonardo Dumitru a fost interceptat cu mandate de DIICOT București timp de cinci luni ca suspect într-un grup de crimă organizată alcătuit din judecători și ofiteri din poliție.

În scandalul din 2010 mai apărea un personaj ciudat, și el tot comisar în cadrul PF Iași: Flavius Vasile Onofrei, cumătrul lui Leonardo Melinte. Onofrei a botezat-o pe fiica lui Melinte, Alessia.  Atunci,  în perioada de vârf propice contrabandei (2007-2010), cei doi cumetri au fost găsiți în baza de date plimbându-se ca boierii cu mașini de lux prin vamele Sculeni si Albița.

Tot atunci, ziaristii de la Сhisinau i-au găsit pe cei doi cumetri parveniți, de altfel studioși eminenți, ca fiind înscriși la Universitatea de Stat din Moldova pentru doctoratul în drept. Cu o lună înainte de a intra în posesia diplomelor de „doctori în drept”, presa de la Chișinău publica informațiile cu intrările și iesirile domnilor viitori „doftori” în și din Republica Moldova, care arătau clar că atât Melinte, cât și Onofrei, nu au fost de loc la studii. În acest fel ambii nu au mai devenit „doctori în drept”, o adevărată tragedie pentru comunitatea științifică din domeniul legislației juridice. Ca urmare, cumetrii nu mai avanseaza de la comisar la comisar-șef. Se pornește și o anchetă de demascare a impostorilor, dar totul se sistează în cele din urmă! La ora actuală, Flavius Vasile Onofrei este șeful adjunct al Oficiului EUBAM în Moldova, EUBAM  fiind  „Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina”. Acum, cumătrul Flavius Onofrei de la EUBAM își savurează zilnic cafeaua de dimineață în biroul său elegant de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Bine așa, lupul paznic la oi!

Revenim la evenimentele din noaptea 2-3  iunie 2018. Captura respective de tigări a fost impresionantă.  Cu toate acestea, site-ul Poliției de Frontieră nu a publicat nimic legat de eveniment până la această oră: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/n-stiri-si-evenimente-1/

Conform surselor noastre, motivul ar fi simplu: pentru a-l proteja pe „Serghei” Lungu, care a raportat superiorilor că a fost informat de partea română de doar șapte baxuri de țigări găsite în camion. Șapte baxuri nu reprezintă infracțiune la vecinii moldoveni și nu se constituie dosar penal pentru această cantitate în Republica Moldova.

Astfel, se pare că la nivelul central al Poliției de Frontieră se încearcă mușamalizarea acestei capturi. E de înteles, atâta timp cât chestorul general de poliție Buda Ioan (inspector general al Poliției de Frontieră din România) poreclit și „regina șpăgilor” este acoperitul SRI-ului care se pare că are interesele sale în contrabanda cu țigări. Menționăm că site-ul Poliției de Frontieră  dă publicității uneori până și două cartușe de țigări, dar acum 570 de baxuri nu a mai prezentat interes pentru ei!

Un alt aspect important este că un ofițer din cadrul PF Iasi a încercat să dea drumul la informație în presa locală prin anumite cunostinte, însă nici un ziar si nici un post tv din Iași nu a făcut publică această informație. „Justițiarul” este singura publicație care, acum, face cunoscut evenimentul din noaptea 2-3  iunie 2018: camionul care transporta 570 de baxuri cu țigări de contrabandă. Ba, chiar mai mult, un reporter de la un ziar local ne-a explicat că un nene de la SRI, care monitorizează presa locală, le-a interzis categoric să dea curs informației cu captura în cauză.

Nu este singura ciudățenie de acest fel… În data de 7 martie a.c., prin PTF Sculeni intră un microbuz cu 60 baxuri de țigări „Ashima” ascunse printre puieți de pomi fructiferi, introduși la rândul lor în saci din plastic de culoare neagră. Mașina trece de vamă, dar este oprită la intrarea în Iași. Atenție, și materialul săditor este strict interzis să intre în România dintr-o țară non-UE adus de o persoană fizică! Apropo, că tot se face haz de necaz cu prețul enorm al cireșelor, zilele acestea nu este permis să treci mai mult de un kilogram de cireșe din Moldova în România. Revenim la șmecherii noștri: mașina cu țigările printre crengile puieților, ca bomboanele în pomul de Crăciun, este adusă în vamă, se face un pic de circ, după care mijllocul de transport este scos din România si returnat în Republica Moldova cu tot cu țigări ca să nu se supere șoferul și doamna de lângă el, ambii cu dublă cetățenie.

Cucoana cu dublă cetățenie din microbuzul blindat cu țigări, transportul cu 60 de baxuri. Are dosar penal la frații moldoveni, procuratura Ungheni și a declarat acolo, conform surselor noastre, că „lucra”, fiind protejată de angajații  PF și vamă din ambele părți ale frontierei.

Știrea și filmarea din timpul capturii apare a doua zi pe site-ul PF, fără ca însoțitoarea să fie pomenită. https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-aproximativ-30000-de-pachete-cu-tigari-de-contrabanda-ascunse-sub-pomi-fructiferi-descoperite-de-politistii-de-frontiera-12267.html Din câte știm noi, nu există dosar penal deschis în România.

La o astfel de cantitate, obligatoriu cei doi trebuiau duși in fața instanței cu propunere de arestare preventivă sau arest la domiciliu și interdicția de a părăsi România. Cei doi contrabandiști au fost returnați în Moldova împreună cu marfa pentru a nu vorbi mai mult decat trebuie! În urma acestui eveniment, vameșul moldovean este arestat până în ziua de azi, iar vameșa și polițista din România, care au  permis intrarea microbuzului ticsit cu țigări zâmbesc și la ora aceasta celor care tranzitează PTF Sculeni.

La trei zile după microbuzul cu țigări „Ashima”, pe 10 martie a.c., în vama moldovenească este reținut un camion cu 200 baxuri de tigări fără timbre, exact de lângă aparatul de scanare a tirurilor. Informația este oficială, apărută pe site-ul Serviciului Vamal din Republica Moldova. Aici, ca și la DNA-ul din România, procuratura generală este un fel de casă de producție pentru filme artistice SF cu gangsteri. La zeci de tiruri care trec ilegal cu țigări prin vamă, unul se oferă cadou procurorilor, ca să raporteze și ei câte o victorie în lupta cu colegii lor, mafioții.

PS: Cu ceva timp în urmă l-am auzit pe Nini Săpunaru spunând la un post de televiziune că ar fi o vamă la hotarul cu Republica Moldova, care urmează să producă bani pentru partidele de la putere. Ar fi chiar un protocol semnat între cele două țări. Cred că știe ce vorbește fiindcă dânsul este un cunoscător al fenomenului corupției vamale din România. Între anii 1997 şi 1999, Nini Săpunaru a deţinut funcţia de secretar de stat în cadrul Direcţiei Generale a Vămilor din Ministerul de Finanţe chiar în exploziva perioadă a afaceriilor „Ţigareta” şi a scandalurilor cu traficul de alcool, plus că are un doctorat cu teza „Locul şi rolul instituţiei vamale în Uniunea Europeană”.  Eu înclin să-i dau crezare, doar privind înspre vama Sculeni.

 

 

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate49 de minute ago

Europa trebuie să se pregătească pentru „cocktail” devastator de gripă și coronavirus – Coronavirus

Pe termen mai lung, continentul trebuie să se pregătească pentru a face față unei interacțiuni, sub forma unui „cocktail” devastator,...

Actualitate2 ore ago

Planul de relansare al UE: Franța crede că un acord ”este posibil în acest weekend” – Esential

Franța consideră că este „posibil și de dorit” încheierea unui acord privind planul de redresare al UE în cadrul summitului...

Actualitate3 ore ago

Lacunele planului național de investiții și relansare economică: magistrala 6 metrou, 1 Mai – Aeroportul Otopeni – Opinii

Planului Național de Investiții și Relansare Economică, prezentat de Guvern, cuprinde în anexa nr. 3, la Proiecte de dezvoltare a...

Actualitate4 ore ago

Nord Stream 2: Mike Pompeo promite noi sancțiuni – Energie

Șeful diplomației americane Mike Pompeo a promis miercuri noi sancțiuni pentru proiectul gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania,...

Actualitate5 ore ago

Maracel Ciolacu, „un singur mesaj” pentru Iohannis și Orban: „Nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea” – Politic

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, amenință din nou Guvernul cu moțiunea de cenzură și are „un singur mesaj” pentru Klaus Iohannis...

Actualitate6 ore ago

VIDEO Ștefan Mandachi a produs un film documentar despre lipsa autostrăzilor în România ce va fi difuzat în cinematografe / Printre intervievați: Năstase, Ponta, Arafat, Orban, Barna, Petre Roman sau Tudorel Toader – Esential

„30 de ani și 15 minute” se intitulează filmul documentar de lungmetraj realizat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi și care...

Actualitate7 ore ago

Coronavirus: Joi ar putea fi anunțate vești bune privind vaccinul Oxford-AstraZeneca – surse – Coronavirus

Vești bune despre testele clinice inițiale ale vaccinului Oxford contra Covid-19 ce a fost licențiat către AstraZeneca ar putea fi...

Actualitate8 ore ago

Procurorul general, după ce DIICOT a clasat parțial dosarul 10 august: Înțeleg emoția suscitată / Toate actele din acest dosar vor fi cântărite în cadrul controlului ierarhic – Esential

Procurorul general Gabriela Scutea a reacționat miercuri în cazul dosarului 10 august, clasat parțial de DIICOT, care i-a scos de...

Actualitate9 ore ago

Problemele persistă și miercuri în rețeaua Raiffeisen: Nu se pot face retrageri de bani din anumite bancomate, iar unii internauți acuză că nu li s-au returnat încă banii în cont – Telecom

​Problemele cu serviciile Raiffeisen continuă și miercuri, 15 iulie, mai mulți cititori HotNews.ro reclamând faptul că nu au putut retrage...

Actualitate10 ore ago

[P] OMNIASIG asigură sănătatea angajaților tăi cu noul produs OMNI+ – Pensii Private

Conform recentului Barometru UNSAR-IRES, incendiile, îmbolnăvirea și accidentele auto sunt principalele riscuri care îi preocupă pe români. Îmbolnăvirea ocupă chiar...

Exclusiv11 ore ago

Care sunt cele mai bune produse pentru ingrijirea parului

Parul uscat este o problema care nu ar trebui sa va ingrijoreze, deoarece exista produse eficiente capabile sa inverseze aceasta...

Actualitate11 ore ago

Mai multe ONG-uri cer Primăriei Capitalei să mute festivalul de teatru din Parcul Cișmigiu: Scenele sunt așezate la doar 10-20 metri de blocuri – Administratie Locala

Mai multe ONG-uri și grupuri civice cer Primăriei Capitalei să mute în regim de urgență din Parcul Cișmigiu festivalul de...

Actualitate12 ore ago

Chile a început să dreseze câini pentru detectarea coronavirusului – Coronavirus

Poliţia chiliană a început să dreseze câini pentru depistarea COVID-19 prin detectarea prezenţei virusului în transpiraţie, relatează miercuri AFP, preluată...

Actualitate13 ore ago

Coronavirus în lume: 13,5 milioane de cazuri, raportate până acum / Italia ar putea pune România pe lista neagră – Coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus raportate în lume a ajuns, miercuri, la aproape 13,5 milioane, iar cel al deceselor asociate cu...

Actualitate14 ore ago

Il Giornale: Covid-19, din Balcani şi până în Mediterană, Italia este asediată / România ar putea intra pe lista neagră – Coronavirus

După trei luni de lockdown și sacrificii uriașe, Italia a reușit să aplatizeze curba epidemiologică a coronavirusului. Unitățile de terapie...

Actualitate15 ore ago

Scandal în Catalonia: Doi parlamentari bănuiesc că le-au fost ascultate telefoanele de către statul spaniol – International

Preşedintele parlamentului Cataloniei, Roger Torrent, și un alt proeminent membru al mișcării pro-independență, Ernest Maragall, au dezvăluit că au fost...

Actualitate16 ore ago

14 iulie 1947. Înscenarea de la Tămădău – Cultura

În dimineaţa zilei de 14 iulie 1947, la orele 6.30, un grup de fruntaşi naţional-ţărănişti era surprins de Siguranță pe...

Actualitate17 ore ago

Studiu: Cum previne masca răspândirea coronavirusului / Exemplul unui salon de înfrumusețare – Coronavirus

Contaminați cu noul coronavirus, doi angajați ai unui salon de înfrumusețare american au purtat o mască de protecție în timpul...

Actualitate18 ore ago

Bulgaria: Trei răniți în timpul unei manifestații împotriva guvernului – International

Doi polițiști și un protestatar au fost răniți marți la Sofia, în timp ce protestatarii care cer demisia guvernului încercau...

Actualitate19 ore ago

Cehia: Zeci de răniţi în urma ciocnirii a două trenuri – Ultima ora

Zeci de persoane au fost rănite marţi seară, dintre care patru grav, când un tren de persoane a lovit un...

Top Stiri Comisarul