Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/POLITISTA NEAGU TOMINA SOLICITA COMISIEI DE DISCIPLINA DIN CADRUL POLITIEI LOCALE PLOIESTI SA INTRE IN LEGALITATE!

Comisarul

Publicat

pe

Reamintim cititorilor faptul ca, politistii locali Florea Daniel – Presedinte Sindicat Pro-Lex si Tomina Neagu – de la Biroul de Protectia Mediului au fost tarati in Comisia de Disciplina a institutiei de catre directorul “interimar” Adrian Vaida. Adrian Vaida a intocmit referatul pentru Tomina Neagu si Craciun Laurentiu pentru Florea Daniel, desi cele doua referate sunt copy-past (pe acest subiect vom reveni luni cu dezvaluiri senzationale, 26.11.2018, cand vom publica cele doua “referate”), precizeaza colegii de la Incisiv de Prahova.

Totodata reamintim cititorilor faptul ca cei doi politisti locali au intocmit mai multe sesizari penale pe numele lui Adrian Vaida pentru infractiunile savarsite de acesta in calitatea de manager al institutiei iar, politista locala Neagu Tomina a efectuat 3 (trei) sesizari la Comisia de Disciplina a Primariei Ploiesti pentru comportamentul neadecvat si hartuirea la care este supusa de catre Adrian Vaida. Una dintre aceste Comisii de Disciplina s-a finalizat cu sanctionarea lui Adrian Vaida cu mustrare scrisa pentru toate aceste motive, iar celelate doua comisii s-au oprit ca prin “farmec”, probabil blocate de primarul Adrian Dobre si/sau de consilierul personal al acestuia, col ® SRI, Pruna Eugen.

Totodata, Incisiv de Prahova a prezentat stenograme de acum cca sase luni de zile in care Adrian Vaida se lauda ca “nu se lasa si ii baga in Comisia de Disciplina sa ii dea afara” pe cei doi politisti locali, inregistrari audio ce vor fi puse la dipozitia presei si a Comisiei de Disciplina de catre acestia.

Unul dintre membrii Comisiei de Disciplina se afla in raporturi de dusmanie cu politista locala Tomina Neagu.

In acest context, prin adresa/solicitare CD/112/21.11.2018, Tomina Neagu a solicitat Comisiei de Disciplina recuzarea numitului Fanareanu Dragos, unul dintre oamenii lui Adrian Vaida.

Solicitarea s-a efectuat legal, in baza dispozitiilor Art 14 (1) lit c) si d) din H.G. nr 1344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiei de disciplina.

Politista locala Tomina Neagu a precizat in solicitare ca pentru a nu tergiversa aceasta mascarada a cercetarii disciplinare, la termenul din 27.11.2018 cand va avea loc sedinta, Fanareanu Dragos sa fie inlocuit cu supleantul acestuia.

Ce prevad cele doua articole invocate de politista locala?

Art 14 (1) lit c) “ se afla in raporturi ierarhice directe cu functionarul public a carui fapta sesizata ca abatere disciplinara este cercetata”.

In adresa de recuzare, politista locala Neagu Tomina a specificat ca s-a aflat in raporturi de subordonare fata de persoana recuzata, Fanareanu Dragos.

Art 14 (1) lit d) “se afla in relatii de prietenie sau dusmanie cu functionarul public a carui fapta este sesizata ca abatere disciplinara”.

In adresa de recuzare, politista locala Neagu Tomina a specificat ca se afla in relatii de dusmanie cu Fanareanu Dragos deoarece acesta fiind un om al “conducerii” a incercat de mai multe ori sa o provoace si chiar a introdus-o intr-o Comisie de Disciplina pe motive inventate, comisia dand clasare la aceasta incercare disperata de a scapa de politista in cauza.

In data de 22.11.2018, prin adresa nr 113/22.11.2018, Presedintele Comisiei de Disciplina, Ilie Constantin savarseste un abuz si o ilegalitate grava ce poate conduce la o plangere penala.

Cu un umor englezesc, Ilie Constantin ii raspunde politistei locale Tomina Neagu ca cererea de recuzare a fost respinsa si dand dovada ori de prostie, rea credinta si/sau de servialism fata de Adrian Vaida precizeaza faptul ca daca “anterior     v-ati aflat in raporturi ierarhice directe cu domnul Fanareanu Dragos dupa cum mentionati in cererea dumneavoastra, nu constituie un motiv intemeiat de recuzare al acestuia” dand si ce precizeaza Art 14 (1) lit c).

Ilie Constantin se face ca are “orbul gainilor” si nu pomeneste nimic de art 14 (1), lit d) invocate de Neagu Tomina “se afla in relatii de prietenie sau dusmanie cu functionarul public a carui fapta este sesizata ca abatere disciplinara”.

Deci, faptul ca politista locala a informat Comisia de Disciplina ca se afla afla in relatii de dusmanie cu Fanareanu Dragos deoarece acesta fiind un om al “conducerii” a incercat de mai multe ori sa o provoace si chiar a introdus-o intr-o Comisie de Disciplina pe motive inventate, comisia dand clasare la acasta incercare disperata de a scapa de aceasta- NU CONTEAZA.

Interesant mod de a interpreta legea!

Pentru cititorii nostri am prezentat doar o proba prin care se demonstreaza ca politista locala Neagu Tomina se afla in raporturi de dusmanie cu Fanareanu Dragos, omul lui Adrian Vaida.

Alaturat va prezentam Raportul Comisiei de Disciplina nr 2523/29.05.2014 (CD 49/29.05.2014) prin care s-a clasat plangerea nefondata a lui Fanareanu Dragos, cu motive inventate fata de politista locala Neagu Tomina.

Daca Politia Locala Ploiesti ar fi avut juristi sau macar pe cineva care ar fi avut habar de lege, bufonul Ilie Constantin ar fi aflat ca procedura disciplinara se completeaza cu Codul de Procedura Civila, care e legea generala in materie.

Avand in vedere ca proba prezentata (Raportul Comisiei de Clasare a referatului lui Fanareanu Dragos pe motive inventate) a fost semnata de directorul de la aceea data a instituitiei, Cristinel Toader, redactia noastra l-a contactat telefonic pentru a ne prezenta un punct de vedere la dusmania dintre Tomina Neagu si membrul Comisiei de Disciplina recuzat:

“Da este adevarat. Imi amintesc ca au existat anumite disfunctionalitati in comunicarea dintre politistii Fanareanu Dragos si Tomina Neagu, a existat intr-adevar un referat inmanat spre cercetare Comisiei de disciplina dar lucrurile nu s-au confirmat pe motivele invocate de Fanareanu Dragos, drept pentru care cercetarea a primit „clasare”. Mai cunosc faptul ca „creierul relelor” in institutie si la nivelul ORDINII PUBLICE era Vaida Adrian. Acesta crea animozitatile si barfele plimbate prin curtea institutiei si imi aduc aminte ca Vaida Adrian isi dorea cu ardoare sanctionarea politistei Tomina Neagu cat si a altor politisti care colaborau cu presa. Ce pot sa mai spun e faptul ca, pana ce institutia nu va scapa de „omul lui Portocala” linistea nu se va asterne peste Politia Locala.

Dar sa revenim,… nu s-a reusit sanctionarea acesteia deoarece Tomina Neagu este o profesionista, a avut intodeauna o conduita exemplara in exercitarea atributiilor de serviciu, nu si-a incalcat atributiile niciodata si mereu avea cele mai multe sesizari rezolvate chiar si cel mai mare cuantum de sanctiuni/amenzi”.

In data de 23.11.2018, prin adresa nr CD 114, politista locala Neagu Tomina revine cu solicitarea de recuzare si practic someaza Comisia de Disciplina sa intre in legalitate.

“Imi intemeiez CEREREA de RECUZARE pe  dispozitiile art. 14 (1) lit. c) si art. 14 (1) lit. d) din HG. nr. 1344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiei de disciplina si in temeiul art 42 alin 1 pct 13 cu raportare la art 44 Cod Procedura Civila.

Mentionez ca in adrersa dumneavoastra nr113/22.11.2018, Comisia de Disciplina si-a motivat refuzul de a da curs solicitarii mele legitime facand referire in motivarea refuzului doar la art 14 (1) lit. c) si NU s-a pronuntat pe motivele invocate de subsemnata privind 14 (1) lit. d).

In acest sens, un nou eventual refiuz de a da curs solicitarii mele legitime si legale rog sa il motivati in scris, conform prevederilor legale, in decursul zilei de azi, 23.11.2018”.

Cum era de asteptat, Comisia de Disciplina nu a raspuns solicitarii politistei locale Neagu Tomina continuand practic abuzurile asupra acestei la ordinul directorului interimar Adrian Vaida care se confunda cu institutia.

Politistii locali Neagu Tomina si Florea Daniel au fost introdusi in Comisia de Disciplina de Adrian Vaida si Craciun Laurentiu pentru ca acestia au distribuit pe pagina lor personala de Facebook articolele din ziarele Evenimentul Zilei, Flux 24, Incomod, RepublikaNews, Incisiv de Prahova, Fapt Divers, Comisarul de Prahova, Prahova Mea, Ziare PH, etc, unele din articolele respective evidentiau ilegalitatile savarsite de Adrian Vaida si nu de Politia Locala asa cum se confunda acest individ cu institutia.

Hazliu este faptul ca in disperarea lor, in dosarul de comisie, ca fapta reprosata politistei Neagu Tomina a fost introdusa o copie dupa distribuirea unui articol care evidentia hartuirea politistului national Raduinea Marian de la IPJ Sibiu.

Mai mult, in dosarul de comisie al politistului Florea Daniel, au fost introduse in fals mai multe documente (copii) ale distribuirilor acestuia pe Facebook dupa data la care se precizeaza ca a fost intocmit Raportul care mentioneaza cate file ale dosarul ceea ce demonstreaza “facatura” si ilegalitatile comisiei in cardasie cu conducerea institutiei.

Sedintele publice ale celor doi politisti locali vor scoate si evidentia in fata presei nationale si locale toate aceste ilegalitati si hartuiri la care sunt supusi cei doi, fapte care nu are cum sa ramana fara urmari: demisia lui Adrian Vaida si cateva plangeri penale.(Cutov Ina).

 

Parteneri speciali-probleme juridice

Parteneri

Articole noi

Actualitate13 minute ago

Sky Sports: Stadionul Wembley va găzdui finala Champions League din 2023 – Fotbal

Stadionul Wembley va găzdui finala Champions League din 2023, scrie presa din Anglia. Anunţul oficial urmează să fie făcut de...

Exclusiv14 minute ago

Orchestra Națională din Lille și doi soliști instrumentiști de talie mondială

Programul zilei de 18 septembrie a inclus concertul Orchestrei Naționale din Lille, dirijată de Vlad Vizireanu, pe scena Ateneului Român, de la ora 17:00. Soliștii concertului au fost Serghei...

ActualitateO oră ago

Patinaj artistic: Perechea canadiană Tessa Virtue/Scott Moir şi-a anunţat retragerea – Alte sporturi

Perechea canadiană Tessa Virtue/Scott Moir, campioni olimpici în proba de dans la patinaj artistic, şi-a anunţat miercuri, pe contul de...

Actualitate2 ore ago

Dan Petrescu, înaintea meciului cu Lazio: „Culio și Traore sunt în lot, dar au probleme” – Fotbal

​Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a susținut o conferință de presă, miercuri, în care a prefațat duelul cu Lazio,...

Actualitate3 ore ago

Ludovic Orban: Este posibil în cursul săptămânii viitoare să depunem moțiunea de cenzură – Politic

Depunerea moțiunii de cenzură „este o chestiune și de zile” iar acest lucru este posibil „în cursul săptămânii viitoare”, a...

Actualitate5 ore ago

Fernando Ricksen, legenda a clubului Glasgow Rangers, a murit la vârsta de 43 de ani – Fotbal

Clubul Rangers a anunțat, miercuri, pe site-ul oficial, moartea fostului jucător Fernando Ricksen cauzată de o scleroză laterală amiotrofică sau,...

Actualitate6 ore ago

De ce tehnologiile de recunoaștere facială devin tot mai controversate în țara occidentală care le folosește cel mai mult – IT

De câțiva ani poliția din Marea Britanie investește tot mai mult în soft-uri de recunoaștere facială și tot mai des...

Actualitate9 ore ago

O nouă țintă pentru hoți. La Craiova a fost spartă o frizerie din care au fost furate inclusiv produsele cosmetice – Esential

O frizerie din Craiova a fost spartă în noaptea de marţi spre miercuri, iar hoții au furat aparate electrice folosite...

Exclusiv9 ore ago

Noul sediu al Biroului de avocatura Suciu&Suciu s-a deschis la Sibiu

Sunteti din orasul Sibiu sau din imprejurimi? Aveti probleme de natura legala sau doriti consiliere? Aveti experienta in ceea ce...

Actualitate10 ore ago

Ancelotti l-a liniștit pe Jurgen Klopp după înfrângerea suferită de Liverpool: „Dacă pierzi la Napoli, vei câştiga Champions League” – Fotbal

Liverpool, campioana Europei, a debutat cu o înfrângere în noul sezon de Champions League, 0-2 pe terenul lui Napoli. Carlo...

Actualitate11 ore ago

VIDEO Liga Campionilor Asiei: Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu, s-a calificat în semifinale – Fotbal

Echipa saudită Al Hilal, antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor Asiei la fotbal, învingând cu...

Actualitate12 ore ago

Pedro Sanchez anunță că Spania va organiza noi alegeri generale în luna noiembrie – International

Premierul interimar spaniol Pedro Sanchez a informat că Spania va organiza noi alegeri generale în luna Noiembrie, în contextul în...

Actualitate13 ore ago

Islanda găzduieşte prima conferinţă internaţională importantă a mişcării #MeToo – International

Marţi, la Reykjavik,a început loc prima conferinţă internaţională importantă pe tema mişcării #MeToo, evenimentul fiind găzduit de premierul islandez, care...

Actualitate14 ore ago

Indonezia crește vârsta minimă legală pentru căsătorie, în cazul fetelor – International

Parlamentul Indoneziei a hotărât modificarea vârstei minime legale la care femeile se pot căsători, crescând-o la 19 ani, în încercarea...

Actualitate15 ore ago

​Bancul zilei: Un soț plin de mândrie – Fun

Ion şi Vasile, prieteni buni, discutau la un pahar de bere. – Vasile, am fost în Turcia la all inclusive,...

Actualitate16 ore ago

Financial report: Doar una din cinci companii britanice e pregătită pentru comerțul cu UE în cazul unui Brexit dur. Frauda pe Internet a scos din buzunarele francezilor un miliard de euro în ultimii doi ani – Finante & Banci

Financial Times: Doar una din cinci companii britanice e pregătită pentru comerțul cu UE în cazul unui Brexit fără acord...

Actualitate18 ore ago

Caru`cu vedete: Ce făceau Mario Iorgulescu și Bianca Drăgușanu în club?; Kim Kardashian a aflat de ce boală suferă – Vedete

L-a părăsit pe Mihai Neşu, în 2012, după 11 ani de căsnicie. Ce s-a ales acum de Maria, fosta lui...

Actualitate19 ore ago

Faze tari: Metoda ingenioasă prin care un opozant cunoscut din Rusia a ascuns documente „foarte importante“ în cursul unei percheziţii; Două hoteluri spațiale vor fi inaugurate în curând – Faze Tari

Metoda ingenioasă prin care un opozant cunoscut din Rusia a ascuns documente „foarte importante“ în cursul unei percheziţii. Vizat de...

Actualitate20 de ore ago

Peste 20% dintre produsele verificate de ANPC au conţinut diferit faţă de cele din Occident – Consumator

În urma investigaţiilor realizate de inspectorii alimentari, 22,78% dintre produsele verificate din România, au conţinut diferit faţă de cele din...

Actualitate21 de ore ago

Sunt ouăle benefice pentru sănătatea noastră sau sunt o cauză a bolilor de inimă? – Sanatate

Dacă ar fi să găsim o mâncare perfectă, ouăle ar fi un concurent serios la primul loc. Acestea sunt ușor...

Top Stiri Comisarul