Connect with us

Actualitate

​Business report: Cel mai bun falsificator de bancnote din istoria României a fost capturat. Guvernul amenință furnizorii de gaze cu taxarea profiturilor suplimentare. Cum ieșim din lumea a doua. Metrorex nu își mai asumă un termen nou pentru inaugurarea Magistralei 5 – Finante & Banci

Comisarul

Publicat

pe

DIICOT susţine că l-a capturat pe cel mai bun falsificator de bancnote din istoria României ● Avem nevoie de o piaţă a titlurilor de stat pentru populaţie ● Guvernul amenință furnizorii cu o taxă pe profiturile suplimentare, dacă aceștia nu ieftinesc gazele după liberalizare ● Ce răspunde ASF la întrebarea cum a ajuns NN Pensii să investească banii de pensie a peste 2 de milioane de români în acţiuni Wirecard ● Daniel Boaje pleacă de la șefia McDonald’s România ● Metroul de Drumul Taberei: după mai multe ținte ratate, Metrorex nu își mai asumă un termen nou pentru inaugurarea Magistralei 5 ● Cum ieșim din lumea a doua: România SRL și cele 100.000 de puncte de lucru ale sale ● România, cu pași mari spre valul 2 COVID-19. Cinci grafice care arată situația ● Ovidiu Petru nu mai este preşedintele Consiliului de Administraţie al Loteriei Române.

DIICOT susţine că l-a capturat pe cel mai bun falsificator de bancnote din istoria României. Procurorii DIICOT au destructurat, miercuri, o grupare infracţională care a falsificat 17.065 de bancnote de 100 de lei, iar despre liderul acestei grupări procurorii anti-mafia susţin că a reuşit să producă cele mai bune falsuri din istoria României şi să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume. Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în oraşul Buşteni într-o cauză ce vizează destructurarea unei grupări infracţionale care a falsificat 17.065 de bancnote de 100 de lei, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 1.706.500 lei. DIICOT susţine că liderul acestei grupări a reuşit să producă cele mai bune falsuri din istoria României şi să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume, scrie adevarul.ro.

Avem nevoie de o piaţă a titlurilor de stat pentru populaţie.Pandemia de Covid-19, ce a zguduit întreaga lume înce­pând cu luna februarie a aces­tui an, a adus schimbări semnificative în ţesutul social, afectând puternic funcţionarea în ansamblu a economiilor, cu repercusiuni care, până în acest moment încă nu sunt pe deplin cuantificabile. Ca în orice criză, pe lângă prejudicii apar şi oportunităţi, iar la nivelul unor întregi segmente de activitate, afaceri şi companii, se evaluează noile perspective atât din punct de vedere al abordărilor, a modului de operare dar şi, probabil, a structurilor de finanţare. În ţara noastră, piaţa de capital, prin Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care tocmai a împlinit un sfert de secol de la inaugurare, are un rol redus în economie, antreprenorii rareori având în vedere finanţarea afacerilor prin mecanismele bursiere iar investiţiile în titluri listate se găsesc la periferia percepţiei populaţiei. Analiştii au păreri împărţite privind impactul pe care-l va avea criza cauzată de pandemia de Covid-19 asupra structurii de finanţare a companiilor locale, dar sunt de acord că dezvoltarea unei pieţe a titlurilor de stat pentru populaţie va aduce beneficii atât pentru bursă cât şi pentru investitori, care vor putea să-şi plaseze economiile într-un mod mai avantajos decât ceea ce oferă în prezent sistemul bancar, scrie Bursa.ro.

Guvernul amenință furnizorii cu o taxă pe profiturile suplimentare, dacă aceștia nu ieftinesc gazele după liberalizare. Piața gazelor se va liberaliza de la 1 iulie, însă marii furnizori nu au venit cu oferte mai mici de preț pentru români, deși materia primă se tranzacționează acum la niveluri mult sub cele anterioare. Virgil Popescu – ministrul economiei – spune că facturile ar trebui să scadă cu 10-15% și avertizează că Guvernul are pârghiile necesare pentru a interveni.Că nu va fi cu 1 iulie, că va fi cu 15, că va fi cu 1 august, dar va trebui să fie (ieftinirea – n.r.), pentru că nu putem să rămânem așa”, a spus Virgil Popescu, potrivit Profit.ro. Furnizorii n-au redus prețul Principalii furnizori de gaze din România sunt E.ON (Germania) și Engie (Franța), însă aceștia au trimis consumatorilor oferte cu prețuri similare cu cele de până acum, deși ar fi trebuit să vină cu oferte mai mici cu 10-15%, potrivit lui Virgil Popescu, citat de libertatea.ro.

Ce răspunde ASF la întrebarea cum a ajuns NN Pensii să investească banii de pensie a peste 2 de milioane de români în acţiuni Wirecard, acuzată de fraudă: “Investiţia îndeplinea cerinţele legale şi a fost nesemnificativă. Orice investiţie este însoţită de un risc.” Dar cât a fost pierderea? ASF, prin sectorul de supraveghere a pensiilor private, a oferit ZF un răspuns cu privire la articolul scris marţi, 24 iunie, legat de investiţia făcută de NN Pensii, administratorul celui mai mare fond de pensii Pilon II, cu 2 milioane de contribuabili, în acţiunile companiei germane Wirecard, care se află în mijlocul unui imens scandal de fraudă, ceea ce a determinat prăbuşirea acţiunilor la busă. NN Pensii a cumpărat peste 200.000 de acţiuni Wirecard, iar la finalul lui 2019 valoarea investiţiei era de 130 milioane de lei, fiind cea mai mare expunere externă. ASF precizează că NN Pensii a vândut acţiunile Wirecard, dar până acum nu există răspunsul la întrebarea cât a fost pierderea înregistrată şi cine a fost responsabil de acest plasament. ASF spune că totul a fost legal şi că decizia de investiţie aparţine exlusiv administratorului, Autoritatea de Supraveghere urmărind doar respectarea prevederilor legale cu privire la investiţii. ASF spune că Bursa de la Bucureşti este încă o piaţă mică şi de aceea cei şapte administratori de pensii Pilon II investesc în afară. ASF precizează că “orice investiţie e însoţită de un risc”, scrie zf.ro.

Daniel Boaje pleacă de la șefia McDonald’s România. Daniel Boaje va părăsi postul de CEO McDonald’s România, pe care îl ocupă de aproape 10 ani, conform informațiilor Profit.ro. Plecarea efectivă va fi pe 30 iunie.McDonald’s România este cel mai im­portant jucător de pe piața locală de restau­rante. Conform datelor Profit.ro, postul său va fi preluat de Paul Drăgan, în prezent Managing Director la Premier Restaurants Malta. Acesta a fost Director de Operațiuni pentru România, din 2011 până în 2018, când a plecat în Malta. El și-a început cariera la McDonald’s România în 1995 ca trainee manager, iar ulterior a devenit Restaurant Manager, lucrând pentru companie și în Canada, scrie profit.ro.

Metroul de Drumul Taberei: după mai multe ținte ratate, Metrorex nu își mai asumă un termen nou pentru inaugurarea Magistralei 5. Conducerea Metrorex evită să comunice un termen clar pentru punerea în funcțiune cu călători a secțiunii Eroilor-Drumul Taberei din Magistrala 5. La solicitarea economica.net, șefa companiei, Mariana Miclăuș spune că acest lucru se va realiza după finalizarea probelor tehnologice aferente întregului sistem.”Probele tehnologice pentru intalații, subsisteme, sisteme și alte teste specifice, precum și recepția parțială a lucrărilor au fost demarate și se află în derulare. Punerea în funcțiune a Magistralei 5 de metrou se va realiza după finalizarea probelor tehnologice aferente întregului sistem, astfel încât utilizarea transportului subteran de către publicul călător să se realizeze în condiții care vor asigura în totalitate siguranța traficului și a cetățenilor transportați”, a declarat Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex. Ratarea termenului de 30 iunie 2020 pentru deschiderea circulației pe noua magistrală de metrou i-a determinat și pe alți reprezentanți ai autorităților să evite să mai avanseze un termen nou pentru mult-așteptatul eveniment. „După ce te frigi cu ciorbă, sufli și în iaurt”, a spus premierul Ludovic Orban cu privire la un termen nou. Acesta a exclus însă riscul ca inaugurarea Magistralei 5 să se amâne pentru anul viitor, estimând că rezolvarea problemelor nu va dura mai mult de două luni, scrie economica.net.

Cum ieșim din lumea a doua: România SRL și cele 100.000 de puncte de lucru ale sale.România SRL are nevoie de o strategie pentru următorul deceniu, construită de oameni noi, cu o gândire diferită față de cea de până acum. Avem nevoie de măsuri vizionare și sustenabile ale căror efecte pozitive să treacă peste ciclul electoral și generația actuală. 100.000: nucleul pe care se poate construi viitorul. Misiunea e foarte clară: salvarea cât mai multor companii și locuri de muncă. Dar nu toate companiile trebuie și pot fi salvate. Aproximativ un sfert din afacerile active în România nu fiscalizează în întregime activitatea desfășurată, o treime sunt supraîndatorate și aproape 15% sunt companii zombi (nu au desfășurat activitate în ultimii trei ani). Sprijinirea acestor companii prin diferite măsuri finanțate de la bugetul public reprezintă bani irosiți, risipă inacceptabilă în condițiile resurselor limitate. Există, însă, un nucleu de aproximativ 100.000 de companii (20% din firmele active în România) care merită și trebuie să fie salvate, deoarece reprezintă piața de temelie a relansării și reconstrucției economiei românești, scrie cursdeguvernare.ro.

România, cu pași mari spre valul 2 COVID-19. Cinci grafice care arată situația. Relaxarea măsurilor de prevenire a extinderii noului coronavirus (COVID-19) în România a dus la o creștere a numărului de cazuri zilnice apărute până aproape de media înregistrată în aprilie, atunci când cifrele au explodat în preajma sărbătorilor pascale. Statisticile arată tot mai clar că România se află în pragul unui al doilea val coronavirus.Numărul cazurilor noi apărute zilnic (media ultimelor șapte zile) este unul dintre principalii indicatori folosiți în întreaga lume pentru a evalua nivelul de răspândire al noului virus. În România, miercuri (24 iunie) au fost raportate 321 noi cazuri, iar media ultimelor șapte zile este de 295. Pentru comparație, la vârful primului val coronavirus, s-au înregistrat maxim 523 cazuri pe zi, iar media pe șapte zile oscila în jurul a 370 cazuri. Graficul de mai jos arată o tendință clară în ultimele săptămâni de creștere a mediei zilnice de cazuri. Totuși, se poate argumenta că situația este mai bună în prezent decât în aprilie, având în vedere că România înregistrează acum aproape același număr de cazuri precum la vârful crizei, deși restricțiile din prezent sunt mult mai reduse decât cele de acum două luni, din timpul stării de urgență, scrie wall-street.ro.

Ovidiu Petru nu mai este preşedintele Consiliului de Administraţie al Loteriei Române. Ovidiu Petru nu mai este preşedintele Loteriei Române, întrucât nu i s-a mai prelungit mandatul, potrivit surselor noastre.
Din actualul Consiliu de Administraţie mai fac parte Ioana – Maria Țîră, Bogdan – Nicolae Glăvan, Fănică Bârlă şi Tănase Stamule. Ovidiu Petru a fost numit membru cu caracter provizoriu al CA al Loteriei pe 11 decembrie 2019, scrie financialintelligence.ro.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate5 minute ago

Etnicii români din Sudul Basarabiei pot scăpa de certificatele de competență de limbă – Educatie

Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, va face o recomandare către Universități pentru a nu le cere etnicilor români din Sudul...

ActualitateO oră ago

”Inițiativa pentru Justiție”, despre dosarul ”10 august”: Intenție de tergiversare a cauzei, prin „plimbarea” dosarului de la o instanță la alta – Esential

Conform comunicatului DIICOT, ordonanța procurorului-șef al DIICOT prin care s-a dispus infirmarea parțială a soluției de clasare date în dosarul...

Actualitate2 ore ago

Cinci persoane duse la audieri, după filtrele din Capitală. Ce au găsit polițiștii în mașinile lor – Esential

Cinci persoane în mașinile cărora au fost găsite, în timpul filtrelor de marți noaptea, din Capitală, un pistol cu bile,...

Actualitate3 ore ago

Republica Dominicană: Regele Spaniei Juan Carlos „nu a intrat pe teritoriul” nostru – International

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos, care și-a anunțat decizia de a pleca în exil, „nu a intrat pe teritoriul”...

Exclusiv4 ore ago

Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului România Noastră a anunţat refuzul de participare la alegerile locale 2020 împreună cu formaţiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R)

În aceste zile când societatea românească se confruntă cu precampania electorală de strângere de semnături pentru alegerile locale 2020, când...

Actualitate4 ore ago

Coronavirus Paris: Purtarea unei măști va fi obligatorie în unele zone foarte aglomerate – International

Purtarea unei măști medicale va fi în curând obligatorie în afara Parisului, în anumite zone aglomerate, au anunțat marți municipalitatea...

Actualitate5 ore ago

Ionuț Dănciulescu: „Nu mi se pare corect ca noi, având şase meciuri în minus, să nu ne câştigăm dreptul de a rămâne în Liga 1” – Fotbal

​Oficialul dinamovist Ionel Dănciulescu a declarat, marţi, că nu i se pare corect ca Dinamo să nu îşi câştige pe...

Actualitate6 ore ago

​​VIDEO Prinţul Charles îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să descopere „bogăţiile de necrezut” ale acesteia – Esential

Prinţul Charles de Wales îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să descopere „bogăţiile de necrezut”...

Actualitate7 ore ago

Booking.com anunță disponibilizări din cauza pandemiei / Până la un sfert din angajați ar putea fi concediați – Companii

Platforma online de rezervări turistice Booking.com a anunţat, marţi, că ar putea reduce numărul angajaţilor cu 25%, în contextul efectelor...

Actualitate8 ore ago

Anglia: Un bărbat despre care se credea că a fost ucis în urmă cu 5 ani a fost găsit ascunzându-se într-o pădure – International

Un bărbat despre care se credea că a fost ucis în urmă cu cinci ani a fost găsit într-o pădure...

Actualitate9 ore ago

Digi24: Spărgătorul de gheață de 2 miliarde de dolari construit în România a eșuat pe Dunăre

Spărgătorul de gheaţă Nuyina, construit în Şantierul Naval Damen Galaţi, a eșuat ieri pe canalul Sulina.

Actualitate10 ore ago

​Dosarul 10 august. Sefa DIICOT infirmă soluția de clasare în cazul șefilor Jandarmeriei. Ancheta se reia – Esential

​​Sefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a dispus infirmarea soluției de clasare a acuzațiilor vizându-i pe șefii jandarmeriei în dosarul 10 august....

Actualitate11 ore ago

Salvini: Pandemia nu mai reprezintă o urgență. Difuzarea bilanțurilor este un ”terorism cotidian” – International

Liderul Ligii (extrema dreaptă) şi fost ministru de interne al Italiei, Matteo Salvini, a calificat marţi drept ”terorism cotidian” difuzarea...

Actualitate12 ore ago

Topul municipiilor și orașelor pe care cei mai mulți români le abandonează. Rata cea mai mare a plecărilor este din Baia de Aramă (Mehedinți), Motru (Gorj) și Rovinari (Gorj) – Finante & Banci

Anul trecut, peste 400.000 de români au părăsit localitatea în care locuiau, mutându-se în altă parte- fie în țară fie...

Actualitate13 ore ago

Nicușor Dan, după ce PMP a anunțat că ar putea să-l propună pe Băsescu la Primăria Capitalei: ”Sper să nu aibă un candidat care să rupă din voturile dreptei” – Politic

Candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a spus, marți, că își dorește ca PMP să...

Actualitate14 ore ago

Acuze dure: CFR a câștigat titlul cu ajutorul politicului – Fotbal

​Dan Nistor a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în meciul decisiv pierdut în fața celor de...

Actualitate15 ore ago

IT-iştii sunt mai îngrijorați de securitatea datelor din corporațiile în care lucrează decât de securitatea propriei case – studiu

Securitatea datelor generează teamă și neîncredere specialiștilor din domeniul IT, conform raport Oracle și KPMG. Studiu arată că o abordare...

Actualitate16 ore ago

Implementarea unui proiect bun pentru contribuabili al ANAF se va finaliza pe 14 iunie 2021 – Finante & Banci

​În decembrie 2018, ANAF a demarat un proiect cu fonduri europene privind implementarea SAF-T – fișierul standard de audit. Așa...

Actualitate17 ore ago

Modul în care MM Stoica i-a ironizat pe olteni după ce au pierdut titlul – Fotbal

​Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, nu a ratat ocazia de a-i ironiza pe olteni după ce aceștia au pierdut...

Actualitate18 ore ago

INTERACTIV Coronavirus: Romania vs. Europa: Cum a luat țara noastră fața multor state europene la statistica pe cazuri active și cele raportate la 100.000 de locuitori / Cum arată situația din Rep. Moldova – Coronavirus

La zi România are acum mai multe cazuri active de persoane infectate cu COVID-19 decât Italia, țara cea mai grav...

Top Stiri Comisarul