Connect with us

Actualitate

​Business report: ​Lefurile astronomice din BNR. Reglementarea prețurilor la energie electrică nu a oprit „migrarea” clienților casnici. 40% dintre românii vulnerabili, atraşi de schemele financiare ilegale. Licitație eșuată pentru Ministerul Finanțelor – Finante & Banci

Comisarul

Publicat

pe

Lefurile astronomice din BNR: Mugur Isărescu, venituri de peste 1 milion de lei în 2019 ● Reglementarea prețurilor la energie electrică nu a oprit „migrarea”: 300.000 de clienți casnici au trecut pe concurențial în ultimul an ● Cazurile de infectare cu Covid-19 din fabricile locale pun presiune pe mediul de business ● 40% dintre românii vulnerabili, atraşi de schemele financiare ilegale ● Ziua decisivă pentru Planul UE de relansare economică de 750 de miliarde de euro ● Wizz Air suspendă rutele dintre România și Suedia, Portugalia, Israel și Emirate. Licitație eșuată pentru Ministerul Finanțelor ● Chioveanu (ANSVSA): În momentul în care o să avem undeva la 100 de cazuri, o să ne gândim să dăm drumul evenimentelor în interior ● OECD: Ravagiile pe care le-a făcut criza Covid în segmentul IMM-urilor la nivel mondial.

Lefurile astronomice din BNR: Mugur Isărescu, venituri de peste 1 milion de lei în 2019. Cine a încasat 1,6 milioane de lei. Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a depăşit în premieră nivelul de 1 milion de lei venituri încasate, anul trecut, dar există un angajat al băncii centrale care îl depăşeşte, după ce a încasat 1,6 milioane de lei. Guvernatorul Mugur Isărescu a încasat anul trecut venituri de peste 897.000 de lei, respectiv drepturi salariale şi indemnizaţie de participare la Consiliul de administraţie, în creştere cu 10% faţă de suma de 806.000 lei încasată în 2018, arată declaraţia sa de avere. Totodată, guvernatorul a încasat de la BNR şi o pensie de peste 161.000 de lei, o creştere de aproape 20% faţă de anul 2018, când încasa 136.000 lei. Aşadar, Isărescu primeşte o pensie lunară de aproape 13.500 lei. În plus, Mugur Isărescu a mai încasat şi suma de 30.000 de lei şi de la Academia Română, precum şi 3.700 de lei de la Academia de Ştiinţe Economice. În total, veniturile lui Mugur Isărescu s-au ridicat la 1,1 milioane de lei în 2019. Un angajat BNR care îl depăşeşte pe Mugur Isărescu este prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, care a avut anul trecut venituri de 1,6 milioane de lei. Mai precis, Georgescu a încasat un venit anual de 1,36 milioane de lei din funcţia deţinută la BNR. La această sumă se adaugă o pensie de parlamentar de 107.400 lei, precum şi o pensie de limită de vârstă de 126.600 lei. În plus, prim-viceguvernatorul a mai avut venituri şi de la Academia de Studii Economie şi din chirii, dar minore, scrie adevarul.ro.
Reglementarea prețurilor la energie electrică nu a oprit „migrarea”: 300.000 de clienți casnici au trecut pe concurențial în ultimul an. Chiar dacă într-un ritm mult diminuat, consumatorii casnici au continuat să migreze din piața reglementată în cea concurențială în ultimul an, de când statul a fixat prețurile.La 1 martie 2019, ca urmare a prevederilor celebrei OUG 114, ANRE introducea din nou prețuri reglementate de stat pentru furnizarea de energie electrică către consumatorii casnici, în condițiile în care piața fusese liberalizată. Ca atare, de la acea dată consumatorii casnici s-au împărțit în două categorii: cei de piață concurențială, cu contract negociat cu același furnizor sau altul, și cei reglementați, care au continuat să primească energie la prețurile reglementate de ANRE de la cei patru furnizori de ultimă instanță (FUI) obligați, Enel, Electrica, CEZ și E.On. Recent, ANRE a publicat raportul referitor la piața reglemenată aferent primului trimestru al acestui an. Adică la un an de la momentul re-reglementării prețurilor, ce a avut loc la 1 martie 2019. La acel moment, prin reglementare, ANRE a stabilit practic cele mai mici prețuri, deci ne-am pus întrebarea: a mai migrat lumea de la reglementat la concurențial în acest an, în condițiile în care la reglementat avea, în teorie, cele mai bune prețuri?, se întreabă economica.net.
Cazurile de infectare cu Covid-19 din fabricile locale pun presiune pe mediul de business. Sute de angajaţi testaţi şi izolaţi şi oprirea producţiei pentru câteva zile afectează puternic fabricile locale din toate domeniile, de la componente auto la confecţii sau dulciuri. Răspândirea necontrolată a virusului Covid-19 afectează puternic do­me­niul producţiei în Româ­nia, fabricile loca­le devenind rând pe rând adevărate focare de infecţie, cu zeci de angajaţi în izolare sau chiar şi spitalizaţi. Aproape 100 de angajaţi ai abatorului Smithfield din Timişoara, cel mai mare producător din industria căr­nii de porc, zeci de oameni de la o fa­brică de componente auto din Brăila, anga­jator cu peste 3.000 de salariaţi, un abator de carne din Vaslui se confruntă cu cazuri de infectare cu noul corona­virus şi sunt trei dintre cazurile de busi­ness din producţie afectate doar în ultimele zile de pandemie, scrie Zf.ro.

40% dintre românii vulnerabili, atraşi de schemele financiare ilegale. Fenomenul money mule este foarte cunoscut în ţara noastră şi un nou studiu al ING Bank România, intitulat „Vulnerabilităţile românilor în ceea ce priveşte frauda datelor personale” notează părerile, dar şi gradul de penetrare al acestei practici, în rândurile românilor. Un număr de 10 români spun că nu sunt dispuşi să fie cărăuşi de bani şi opt din 10 cred că această activitate se pedepseşte cu închisoarea, patru din 10 ar accepta joburi care le impun deschiderea sau folosirea contului lor şi efectuarea de transferuri, joburi care implică minimum de efort şi câştigarea rapidă a unor fonduri.
Cei mai vulnerabili la schemele money mule sunt cei cu vârste între 18 şi 34 de ani, studenţi sau muncitori, care trăiesc în localităţi mici şi au un minim de educaţie, or un venit scăzut. Potrivit studiului, femeile sunt mai vulnerabile să devină cărăuşi de bani printr-o decepţie care implică o ofertă de job, în timp ce bărbaţii sunt mai degrabă dispuşi să fie cărăuşi de bani în cunoştinţă de cauză. În plus, vulnerabilitatea de a deveni money mule este cea mai ridicată la persoanele care nu par să ia în serios securitatea informaţiilor lor bancare, scrie bursa.ro.

Ziua decisivă pentru Planul UE de relansare economică de 750 de miliarde de euro. De ce se opun ţările nordice şi ce poate obţine România. Astăzi are loc la Bruxelles ceea ce cancelarul german Angela Merkel a numit faza decisivă a disputei privind relansarea economică a Uniunii Europene în era pandemiei de COVID. Asta în condițiile în care mai multe state nordice se opun planului propus de Franța și Germania. Libertatea a discutat cu analistul de politică externă Ştefan Popescu pentru a înţelege cum sunt împărţite taberele, de ce există acest conflict şi ce poate obţine România la finalul negocierilor.De patru zile, liderii europeni discută în capitala Belgiei despre planul economic de 750 de miliarde de euro, iar tensiunile sunt uriaşe. Potrivit AFP, preşedntele Emmanuel Macron şi-a pierdut cumpătul la un moment dat şi a lovit cu pumnul în masă. Planul ambiţios al UE pentru salvarea economiilor Banii vor fi alocaţi statelor europene pe lângă bugetul multianual 2021-2027 exclusiv pentru a combate efectele economice ale pandemiei, iar prinicipalii beneficiari vor fi statele din est, dar şi Italia şi Spania – ţări puternic afectate de virus, scrie Libertatea.ro.

Wizz Air suspendă rutele dintre România și Suedia, Portugalia, Israel și Emirate .Wizz Air a anunțat luni că, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de autoritățile române, suspendă toate rutele dintre România și Suedia, Portugalia, Israel și Emiratele Arabe Unite până pe 31 iulie inclusiv. De asemenea, din cauza restricțiilor introduse de autoritățile austriece, zborurile dintre România și Austria sunt suspendate până la aceeași dată.
Contravaloarea biletelor de avion, restituită. Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informați automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil. Clienții vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, se anunță într-un comunicat al companiei. Suma poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziția de produse și servicii Wizz Air. Pasagerii pot opta pentru rambursarea banilor, care va dura mai mult, scrie evz.ro.

Licitație eșuată pentru Ministerul Finanțelor. Ministerul Finanțelor Publice a respins toate ofertele primite de la bănci pentru licitația de obligațiuni scadente în ianuarie 2028, din cauza randamentelor prea ridicate. Guvernul urmărea să adune 500 de milioane de lei din piață, iar ofertele venite de la bănci și alți investitori au fost de circa 975 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor a respins, însă, toată subscrierea din cauza prețului prea ridicat cerut de creditori. La o licitație organizată la începutul lunii iulie, randamentul mediu a fost de 3,87% și ING Bank considera că ar fi o performanță foarte bună pentru Ministerul Finanțelor să obțină oferte de împrumut la un randament similar, deși piața secundară indică randamente cu 10 puncte de bază mai ridicate.La finele săptămânii trecute, Finanțele au împrumutat 500 de milioane de lei pe 5 ani printr-o licitație reușită, la un randament mediu de 3,79%, dar anterior a avut două licitații slabe, cu cerere redusă și sume adjudecate sub prospect. “Piața pare să fie într-o poziție defensivă în ultima vreme, mai ales pe scadențele mai lungi. Fără intervenții suplimentare ale BNR (prin tăieri suplimentare de dobândă, creșterea achizițiilor de titluri de stat sau orice combinație de relaxare) vedem un spațiu limitat pentru comprimarea curbei randamentelor”, scrie Valentin Tătaru, economist al ING Bank, potrivit profit.ro.

Chioveanu (ANSVSA): În momentul în care o să avem undeva la 100 de cazuri, o să ne gândim să dăm drumul evenimentelor în interior. Autorităţile iau în calcul o nouă etapă de relaxare, care să includă organizarea de evenimente în interior, în momentul în care numărul de cazuri noi de COVID-19 va ajunge în jur de 100, a afirmat luni preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu. “În funcţie de numărul de cazuri care vor fi la nivel naţional – şi aţi văzut că sunt raportate zilnic – în momentul când o să avem undeva la 100 de cazuri o să ne gândim să dăm drumul la partea a doua, la evenimentele în interior şi la evenimentele, după aceea, gen saloane de nunţi, botezuri şi alte evenimente care se pot face. Dacă aveţi terasă, puteţi să faceţi un eveniment şi de 200 de persoane dacă respectaţi distanţarea”, a menţionat Robert Chioveanu, la dezbaterea online ‘Prevenţie vs. Sancţiune! Consiliere vs. Control!’, la care au participat mai mulţi antreprenori, organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL). Preşedintele ANSVSA a subliniat că au fost aplicate sancţiuni “acolo unde s-a văzut un dispreţ faţă de lege, o aglomerare, acolo unde într-adevăr nimeni nu respecta absolut nimic, nu se făcea un triaj epidemiologic, nu se făcea o termometrie, nu se făcea o rezervare înainte”, scrie financialintelligence.ro.

OECD: Ravagiile pe care le-a făcut criza Covid în segmentul IMM-urilor la nivel mondial. Peste un sfert (26%) din cele peste 30.000 de IMM-uri din întreaga lume ce au participat la un sondaj OECD au declarat închiderea activității între ianuarie și mai, pe perioade diferite, în funcție de momentul izbucnirii epidemiei Covid-19. Mai mult de jumătate din aceste companii au invocat ca principal motiv al întreruperii temporare a activității restricțiile impuse de autoritățile naționale pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Raportul The Future of Business Survey, realizat în mod obișnuit de două ori pe an, va fi efectuat în fiecare lună, pe durata crizei Covid-19, pentru a monitoriza evoluția IMM-urilor și răspunsul lor la această situație fără precedent ce a lovit în mod special afacerile mici. Sondajul este o colaborare între OECD, Facebook și Banca Mondială și nu reflectă situația dintr-o economie sau o regiune, datele fiind colectate doar de la companiile ce au cont de Facebook. Acest prim sondaj din pandemie a fost realizat în 50 de state, între 28 și 31 mai, și conține răspunsuri de la peste 30.000 de manageri și patroni de IMM-uri, precizează raportul OECD, potrivit cursdeguvernare.ro.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate49 de minute ago

The Times: Jocurile Olimpice de la Tokyo, în pericol – La ce concluzie a ajuns guvernul japonez – Alte sporturi

​Guvernul japonez a ajuns în privat la concluzia că va trebui ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate...

Actualitate2 ore ago

VIDEO Cupa Italiei: Valentin Mihăilă a marcat pentru Parma, dar echipa sa a fost eliminată de Lazio – Fotbal

Lazio s-a calificat în sferturile Cupei Italiei, după ce a trecut de Parma, pe teren propriu, scor 2-1. Golul oaspeților...

Actualitate3 ore ago

​ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda – Administratie Locala

În 2020, Primăria Sectorului 2 a plătit pentru salubrizare și deszăpezire firmei Supercom circa 200 milioane lei. În acești bani...

Actualitate4 ore ago

Financial Times: Răspunsul corect pentru Xi Jinping este o strategie unică privind China – International

America are un nou președinte, iar Occidentul are nevoie de o nouă strategie privind China. Relația dintre Washington și Beijing...

Actualitate5 ore ago

Anthony Fauci mulţumit că nu mai trebuie să îl contrazică pe Trump – International

Specialistul în imunologie Anthony Fauci, consilier special al preşedinţiei SUA pentru maladia COVID-19, a afirmat joi că este uşurat că...

Actualitate6 ore ago

UE îndeamnă la limitarea călătoriilor în faţa unei situaţii „foarte grave” – Politic

Uniunea Europeană a lansat un apel la evitarea călătoriilor neesenţiale între ţările din bloc pentru a face faţă ameninţării noilor...

Actualitate7 ore ago

Presa turcă: Biden ar putea produce valuri mari în economia Turciei – International

Odată cu venirea lui Biden în funcția de președinte al Statelor Unite, începe o nouă epocă nu doar pentru Turcia,...

Actualitate8 ore ago

Ce audiență a avut Biden la depunerea jurământului – International

Aproape 40 de milioane de omeni au urmărit la TV transmisiunea în direct a depunerii jurământului democratului Joe Biden pentru...

Actualitate9 ore ago

Le Figaro: Turcia: Europenii sunt gata pentru o normalizare, nu „să şteargă cu buretele” – International

Deranjaţi de evoluţiile preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, europenii au pus condiţii joi, 21 ianuarie, emisarului acestuia, Mevlüt Cavusoglu, pentru...

Actualitate10 ore ago

Regiunea Madrid suspendă vaccinarea personalului medical – Coronavirus

Regiunea Madrid a anunțat joi că suspendă temporar vaccinarea anti-Covid a angajaților din sistemul de săntate, invocând o lipsă de...

Actualitate11 ore ago

Trump și-a angajat avocat pentru a-l apăra în dosarul de incitare la violență – International

Fostul președinte Donald Trump l-a angajat pe avocatul Butch Bowers, din Carolina de Sud, pentru a-l reprezenta în Senat în...

Actualitate12 ore ago

Care vor fi drepturile lui Donald Trump în calitate de fost președinte al SUA? – International

Părăsind Casa Albă, Donald Trump nu a plecat cu mâna goală. Legea Former President Act asigură mai multe avantaje pe...

Actualitate13 ore ago

Joe Biden aprobă din prima zi de mandat o serie de cereri ale comunităţii LGBT+ – International

Pronumele cu gen neutru pot fi de acum înainte selectate de persoanele care contactează guvernul american, după ce Joe Biden...

Actualitate14 ore ago

Ministrul Educației, despre vaccinarea cadrelor didactice: Mizez pe colaborarea cu Valeriu Gheorghiță să găsească o soluție cât mai rapid să suplimenteze numărul de locuri și de doze – Educatie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că mizează pe colaborarea cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a găsi o soluție pentru...

Actualitate15 ore ago

Franța: Președinta unei regiuni îi oferă vin de Burgundia lui Joe Biden, în speranța ridicării ”taxelor Trump” – International

Marie-Guite Dufay, președinta regiunii Burgundia-Franche-Comté, una dintre regiunile viticole importante din Franța, i-a oferit joi președintelui SUA, Joe Biden, două...

Actualitate16 ore ago

​MotoGP: Marc Marquez a revenit la antrenamente după a treia operație la braț – Motor

​Pilotul spaniol Marc Marquez, de şase ori campion mondial la clasa MotoGP, clasa-regină a motociclismului viteză, a revenit la antrenamente...

Actualitate17 ore ago

Comparatoare de prețuri pentru energie electrică și gaze și pe site-ul Consiliului Concurenței – Energie

​​Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică sunt acum disponibile și pe pagina web a...

Actualitate18 ore ago

Drulă despre „cel mai greu proiect de infrastructură al României”: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8 – Infrastructura_Articole

Autostrada Unirii A8, de la Tg. Mureș la Iași și Ungheni e în diferite etape de implementare, iar pe sectorul...

Actualitate19 ore ago

Namaste Madame Vicepresident: Unchiul indian al lui Kamala Harris va veni în vizită în SUA. Cum au celebrat rudele instalarea la Casa Albă – Esential

Unchiul matern al vicepreședintelui american Kamala Harris intenționează să-i facă o vizită la Casa Albă pentru a o felicita personal...

Actualitate20 de ore ago

Șeful Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, demis după ce a dat aviz pentru avizarea defrișării a zeci de arbori din centrul Bucureștiului – Administratie Locala

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că l-a eliberat joi din funcţie pe directorul interimar al Direcţiei de...

Top Stiri Comisarul