Connect with us

Actualitate

Business report: ​Laptopuri şi tablete prin Rabla pentru electrocasnic. Black Friday nu este neapărat profitabil. De ce îl facem? AOAR: Costul sectorului public este atât de mare că ne prăbușim De ce nu înțelegem telemunca – Finante & Banci

Comisarul

Publicat

pe

Departamentul de Stat al SUA a semnat pentru România. Câți bani le vom plăti americanilor pentru modernizarea avioanelor F-16 ● Laptopuri şi tablete finanţate prin Rabla pentru electrocasnice ● Black Friday nu este neapărat profitabil. De ce îl facem? ● Aduce creşterea economică a statelor membre ale SUA şi voturile necesare pentru a te instala confortabil ca locatar la Casa Albă? Studiu de caz: Donald Trump ● Șeful AOAR: Costul sectorului public este atât de mare că ne prăbușim ● ​Cum se produce in ritm accelerat digitalizarea Romaniei ● CE: Construcțiile revigorează economia, dar cheltuielile sociale pun în pericol bugetul ● De ce nu înțelegem telemunca? ● Leul, coroana, zlotul și forintul în pandemie: o comparație a stabilității și efectele acesteia ● Ambasadorul SUA la București, în autoizolare, după întâlnirea cu Lucian Bode, care a fost confirmat cu coronavirus

Departamentul de Stat al SUA a semnat pentru România. Câți bani le vom plăti americanilor pentru modernizarea avioanelor F-16. Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare către Guvernul României a unui pachet de servicii de modernizare de avioane F-16, suport logistic și echipamente conexe. Guvernul României a solicitat să achiziționeze versiuni modernizate de avionică, software, echipamente de comunicații, asistență de navigație și cockpituri pentru flotila sa de avioane Mid-Life Update (MLU) Block 15 F-16, împreună cu suport logistic adițional. Bollywood-ul se redeschide după o suspendare a activităților timp de 8 luni. În modernizarea aparatelor de zbor sunt incluse opt sisteme GPS LN-260, 19 sisteme radio multifuncționale MIDS JTRS, sisteme AN/APX-126 Advanced Identification Friend or Foe (IFF), radiouri ARC-210, aplicații criptografice KIV-78, alte dispozitive de comunicații, navigație și criptare sigure, software Joint Mission Planning System (JMPS), instruire de personal, piese de schimb și reparații, publicații și documentație tehnică, servicii de suport ingineresc, tehnic și logistic ale guvernului SUA și ale contractorului, alte elemente de logistică și suport, scrie profit.ro.
Magazin online din România: „Black Friday nu este neapărat profitabil. De ce îl facem?” Evenimentul de vânzări cu reduceri Black Friday, devenit o obișnuință și în comerțul românesc, nu le aduce neapărat profit comercianților, a declarat, joi, managerul general al Fashion Days, unul dintre cele mai mari magazine online de haine și încălțăminte din România, el dezvăluind și nivelul investițiilor în promovare. „Black Friday nu este neapărat un eveniment tragetat către profitabilitate. Pentru majoritatea retailerilor, la majoritatea produselor nu avem profit. Avem o margine (adaos – n.r.) cu care vindem, dar investiția în marketing, în people (personal și colaboratori – n.r.), în pregătirile de luni de zile arată că Black Friday nu este neapărat un eveniment profitabil. De ce îl facem? Pentru că Black Friday ne aduce mulți clienți noi, care ne vor ajuta la profitabilitatea pe anul viitor” – a spus Robert Berza, într-o conferință online. El a precizat că principalele investiții ale magazinului online sunt îndreptate către marketing, personal și tehnologie, scrie Startupcafe.ro
Noi produse finanţate prin Rabla pentru electrocasnice. Românii vor putea lua şi laptopuri şi tablete. Programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi suplimentat cu două noi categorii de produse, respectiv tablete şi laptopuri, a declarat, joi, în conferinţa de predare – primire mandat, noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, care, însă, nu a oferit detalii despre data de începere a acestui program.În Programul Rabla pentru electrocasnice vom finanţa şapte categorii de produse. Vom încuraja românii să renunţe la vechile echipamente electrice consumatoare de energie multă şi achiziţionarea de echipamente noi, cu o clasă energetică superioară. Aici aş dori să anunţ şi o noutate: vom suplimenta cele şapte categorii pe care astăzi le avem în dezbatere publică. În urma feedback-ului provenit de la cetăţeni, în urma consultărilor pe care le-am avut şi în contextul pandemiei în care ne aflăm, vom adăuga două noi categorii, respectiv tablete şi laptopuri. Românii, în schimbul unui calculator vechi, a unui monitor, să poată să primească un voucher pentru ca să încurajăm achiziţionarea de echipamente mai puţin consumatoare de energie”, a afirmat Fechet, potrivit Adevărul.

Armata cumpără mașini românești de 32 de milioane de lei. Ministerul Apărării Naționale va cumpăra 250 de automobile Duster cu caracteristici speciale, care vor intra în dotarea militarilor români, a anunțat, ieri, ministrul Nicolae Ciucă. Ministerul Apărării Naționale a destinat circa 32 de milioane de lei pentru a cumpăra un lot de automobile de teren de fabricație românească, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Acest program de înzestrare se referă la “aproximativ 32 de milioane de lei pentru achiziția a aproximativ 250 de vehicule Duster care vor destinație pentru activitățile la care Armata Română va fi implicată”, a anunțat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major al Apărării, a făcut acest anunţ în cadrul conferinței de presă în care și-a prezentat bilanţul primului său an de activitate în funcția de ministru al Apărării, scrie România Liberă.

Florin Georgescu, despre guvernatorul Isărescu, de 30 de ani la conducerea BNR: Este un om foarte echilibrat în luarea deciziilor (II). Săptămâna trecută ZF a publicat prima parte a opiniei lui Florin Georgescu, de 16 ani prim-viceguvernator al BNR, ministru de finanţe în guvernul Văcăroiu (1992-1996) şi vicepremier în guvernul Ponta (2012). Astăzi puteţi citi partea a doua a opiniei, în care Florin Georgescu vine cu informaţii inedite care acoperă cea de-a doua parte a anilor ‘90 şi anii 2000. El vorbeşte despre politica şi strategia BNR din perioada 2004-2008, prin care a încercat să se lupte cu aprecierea cursului valutar al leului, apreciere venită din intrările puternice de investiţii străine şi capitaluri pe termen scurt. Fiind responsabil cu supravegherea bancară, Florin Georgescu vorbeşte despre curăţarea accelerată a portofoliilor bancare de credite neperformante acumulate în criza începută în 2008, dar şi despre ce le-a solicitat BNR băncilor pentru a se pregăti pentru această criză. În final Florin Georgescu vorbeşte despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, scrie Ziarul Financiar.

Aduce creşterea economică a statelor membre ale SUA şi voturile necesare pentru a te instala confortabil ca locatar la Casa Albă? Studiu de caz: Donald Trump. În principiu, atunci când un preşedinte al SUA aduce prosperitate sau demonstrează că ştie să gestioneze eficient o criză prin care trece ţara la un moment dat, nu se prea mai pune problema învingătorului în confruntarea electorală de la final de mandat. A demonstrat acest lucru Barack Obama, atunci când a obţinut cel de al doilea mandat de preşedinte, în 2012. Situaţia e mai complicată în cazul lui Donald Trump, deşi cifrele statistice în ceea ce priveşte creşterea economică îi sunt favorabile. Şi atunci unde ar fi problema: să fi rezolvat Obama (al cărui vicepreşedinte fusese chiar actualul contracandidat al lui Trump la funcţia supremă în stat) problemele crizei finaciare din 2008-2009 mai bine decât se descurcă Trump cu coronacriza? Sau, poate, poziţia SUA de lider suprem al lumii se clatină prea tare sub hăţurile imprevizibilului şi conflictualului Donald Trump? Vom avea un răspuns către finalul săptămânii! Până atunci să ne întoarcem puţin la aspectul economică. Am vrut să văd în primul rând care a fost dinamica produsului intern brut al statelor membre SUA, între momentul preluării mandatului de către actualul preşedinte şi cel de final de mandat (aici am mers pe previziunile Departamentului pentru Comerţ al SUA). Per ansamblu, creşterea PIB medie per totalul celor patru ani a fost de 17,1% (în jur de 4,28% pe an). Sunt 22 de state cu creşteri peste medie iar restul sub medie, scrie FinEco24News.ro

Bugetarii, salarii cu 45% mai mari decât privații. Șeful AOAR: Costul sectorului public este atât de mare că ne prăbușim. Un angajat la buget continuă să fie mai bine plătit decât unul în sectorul privat, iar diferențele semnificative se vor menține și în următorii doi ani, arată o estimare a Comsiei Naționale de Prognoză. Mediul de afaceri spune însă că este nevoie de o eficientizare a sistemului bugetar, iar o discuție în acest sens se impune după alegeri. Angajații la stat și cei din privați „nu sunt dușmani unii cu alții”, însă, spune Florin Pogonaru pentru Europa Liberă, „trebuie să te uiți care este eficiența aparatului de stat și a sectorului de stat în raport cu sectorul privat. Dacă considerăm că sectorul public este eficient și are productivitate pe angajat care să permită să suporte asemenea costuri este foarte bine, dar cred ca suntem foarte departe de așa ceva”. Florin Pogonaru crede că „se cere după alegeri o analiză a eficienței sectorului”, iar demersurile începute de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și omologul său de la Caraș Severin, Romeo Dunca, ar trebui replicate la nivelul întregului aparat bugetar, scrie Europa Liberă.

​Cum se produce in ritm accelerat digitalizarea Romaniei. „Dispare mamaita care se ducea cu hartia la primarie si apare mamaita care intra pe calculator”. Digitalizarea Romaniei va trebui sa se produca intr-un timp cat mai scurt pentru ca „deja a inceput sa dispara mamaita care se ducea cu hartia la primar si apare mamaita care intra pe calculator si trimite doleanta primarului”, este de parere Liviu Rogojinaru, secretar de stat din ministerul Economiei. „Digitalizarea persoanelor este cea una dintre cele mai mari probleme in Romania la ora actuala. Iar aici ma refer la persoana fizica, omul de rand care trebuie sa invete si sa aiba aceste skill-uri informationale. Spun asta pentru ca usor-usor mamaita care se duce cu hartia la primarie incepe sa dispara. Usor-usor apare mamaita care intra pe calculator si trimite catre primarie doleanta pe care o are. Aici trebuie sa-i ajutam si pe cei care sunt in perioada 55-65 de ani care nu au apucat sa intre foarte bine in aceasta era a computerului si ei trebuiesc ajutati sa aiba macar cunostinte de baza ale calculatorului”, a spus secretarul de stat, pentru Ziare.com.

CE: Construcțiile revigorează economia, dar cheltuielile sociale pun în pericol bugetul. Economia României va înregistra o contracţie mai puţin severă în acest an decât se estima iniţial, graţie investiţiilor şi lucrărilor de construcţii. Iată ce se afirmă în previziunile economice de toamnă publicate, azi, de Comisia Europeană (CE). Pe de altă parte, experții europeni atrag atenția că măsurile de combatere a pandemiei, la pachet cu creșterea pensiilor, vor afecta foarte mult bugetul țării în următorii ani. „Investiţiile au surprins cu o contribuţie pozitivă la creşterea economică în condiţiile în care activitatea de construcţii a fost, în mare parte, neafectată de măsurile de izolare”, susţine în document Executivul comunitar, care vorbește despre o contracție a economiei românește de 5,2%. De remarcat că estimările CE sunt mai optimiste decât prognozele anterioare, din primăvară. Atunci, Executivului european prognoza că economia României va înregistra în acest an o contracţie de 6%, scrie rfi.ro

De ce nu înțelegem telemunca? România este ultima țară din Europa la numărul de angajați care lucrează remote . România a fost și este statul european cu unul dintre cele mai reduse procente în privința muncii de acasă. Înainte de pandemie, țara noastră se situa pe penultimul loc, cu 0.8%, depășită doar de Bulgaria. În timpul acestei pandemii, România a devenit regină absolută, fiind singurul stat cu un procent de sub 20% (sursa). Cauze? Nu vrem, nu înțelegem, nu ne pasă? Cele mai ridicate procente ale penetrării muncii de acasă au fost raportate în Finlanda (60%), Luxemburg (peste 50%), Țările de Jos (peste 50%), Belgia (peste 50%), Danemarca (aproape 50%), conform aceleiași surse. Totuși, de ce dăm cu piciorul acestei șanse?, se întreabă project-e.ro.

Leul, coroana, zlotul și forintul în pandemie: o comparație a stabilității și efectele acesteia. Leul a fost mult mai stabil pe perioada pandemiei decât mondele țărilor din Europa Centrală care au un regim de curs similar, Cehia, Polonia și Ungaria. Datele publicate de BNR arată o devalorizare cu mult mai redusă a monedei noastre naționale în raport cu euro, de doar 1,95% între luna ianuarie și luna octombrie, mult sub valorile înregistrate pentru coroana cehă (-7,38%), zlotul polonez (-6,44%) sau forintul maghiar (-7,78%). Urmare a acestui fapt, leul s-a apreciat semnificativ față de monedele menționate, păstrate deocamdată de țările aflate în afara Zonei Euro și care nu au anunțat o dată pentru adoptarea monedei unice, scrie cursdeguvernare.ro

Ambasadorul SUA la București, în autoizolare, după întâlnirea cu Lucian Bode, care a fost confirmat cu coronavirus. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, se află în autoizolare şi va face un test COVID-19, după ce s-a întâlnit cu ministrul transporturilor, Lucian Bode, care a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2, informează Ambasada SUA. După întâlnirea pe care ambasadorul Zuckerman a avut-o ieri cu ministrul transporturilor, Lucian Bode, ni s-a adus la cunoştinţă faptul că rezultatul testului COVID-19 al ministrului Bode a fost pozitiv”, se arată într-un mesaj pe site-ul misiunii diplomatice. Potrivit sursei citate, conform normelor în vigoare, ”ambasadorul Zuckerman nu este considerat caz de contact direct”, scrie Libertatea.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate16 minute ago

​Liga 1: CSU Craiova, pas greșit în lupta pentru titlu (1-1 vs Astra Giurgiu) – Fotbal

CSU Craiova și Astra Giurgiu au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat, luni, în etapa a 17-a a Ligii...

Actualitateo oră ago

Stereotipurile „masculine” la locul de muncă mor greu (Studiu) – Cariere

Pentru a crește șansele de promovare a femeilor în așa-numitele locuri de muncă „masculine”, precum cele legate de tehnologie, ar...

Actualitate2 ore ago

Noua listă a țărilor din zona galbenă: Iese R.Moldova, intră Canada / Cei care vin din aceste țări trebuie să se izoleze 14 zile – Coronavirus

Lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cei...

Actualitate3 ore ago

Polonia și-a demis selecționerul cu șase luni înaintea Campionatului European – Fotbal

Selecţionerul Poloniei, Jerzy Brzęczek, a fost demis cu şase luni înainte de Campionatul European. Federaţia Poloneză de Fotbal a anunţat...

Actualitate4 ore ago

Ungaria ar putea sancționa giganții social media / Anunțul făcut de ministrul justiției ungar – International

Ministrul justiției ungar Judit Varga a ridicat luni posibilitatea ca platformele social media să fie sancționate din cauza a ceea...

Actualitate5 ore ago

Navalnîi le cere rușilor să „iasă în stradă” împotriva puterii VIDEO – International

Alexei Navalnîi le-a cerut luni rușilor să iasă „în stradă” împotriva puterii, într-o înregistrare video difuzată cu câteva minute înainte...

Actualitate6 ore ago

Etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Începând de vineri, s-au programat peste 300.000 de persoane – STS – Coronavirus

Peste 300.000 de persoane s-au programat pentru a se vaccina împotriva COVID-19 în cea de a doua etapă a campaniei...

Actualitate7 ore ago

Austria, Grecia și Danemarca presează Agenția pentru Medicamente a UE să aprobe mai repede vaccinul AstraZeneca – Coronavirus

​Austria, Danemarca vor presa împreună Agenția Europeană Pentru Medicamente (EMA) cu scopul ca aceasta să aprobe vaccinul AstraZeneca contra Covid-19...

Actualitate8 ore ago

VIDEO Imaginea traumei: după 20 de ani în captivitate, ursoaica Ina se învârte în cerc, deși e liberă – Esential

Ursoaica Ina, care acum s-ar putea bucura de libertate în Sanctuarul pentru Urși de la Zărnești, se învârte în cerc,...

Actualitate9 ore ago

Coronavirus în România: 1.509 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în urma a aproape 9.000 de teste / 50 decese în ultima zi, 1.084 persoane în stare gravă – Coronavirus

Alte 1.509 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, în...

Actualitate10 ore ago

Jurnal de premiere. Anii 70, anii frumoși în care eram tineri – Opinii

Pentru cei din generația mea și, din câte deduc, și pentru cei cu cel mult zece ani mai tineri decât...

Actualitate11 ore ago

WTA: Simona Halep se menține pe 2 – Câte sportive are România în TOP 200 mondial – Tenis

Simona Halep se menține pe locul 2 în clasamentul WTA, cu 7255 de puncte. România este una dintre țările cu...

Actualitate12 ore ago

​HOTNEWS PODCASTS: 5G. Superputerile tehnologiei. Episodul 4: 5G și roboții, interviu cu Riccardo Mascolo, Head of Strategy and Business Development, Global CU Telecom Italia și Mediterana de Sud-Est – Podcasts

Roboții și automatizarea proceselor de producție reprezintă marile avantaje ale tehnologiei 5G. Despre cum va schimba noua generație de internet...

Actualitate13 ore ago

VIDEO Messi, eliminat pentru lovirea unui adversar, Barcelona învinsă după prelungiri de Bilbao în Supercupa Spaniei – Fotbal

​​Athletic Bilbao a cucerit pentru a treia oară în istoria sa Supercupa Spaniei la fotbal, învingând formaţia FC Barcelona, cu...

Actualitate15 ore ago

Economia Chinei a crescut peste așteptări în trimestrul patru, iar experții spun că va avea în 2021 cel mai bun an din ultimul deceniu – International

Economia chineză a luat viteză în ultimul trimestru al anului trecut, creșterea consemnată depășind estimările, această țară încheind dificilul an...

Actualitate16 ore ago

Coronavirus: Marea Britanie îşi extinde campania de vaccinare – Coronavirus

Marea Britanie şi-a extins luni campania sa de vaccinare împotriva coronavirusului la persoanele în vârstă peste 70 de ani, în...

Actualitate17 ore ago

A cincea tranşă de vaccin de la Pfizer soseşte în România; 87.750 de noi doze, distribuite în ţară – Esential

A cincea tranşă de vaccin anti-COVID de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 de doze, ajunge luni în România,...

Actualitate18 ore ago

SUA: Twitter suspendă contul unei parlamentare republicane de extremă dreapta – International

Twitter a suspendat temporar la sfârşitul săptămânii trecute contul unei parlamentare americane republicane din rândul mişcării de extremă dreapta, adeptă...

Actualitate19 ore ago

​Business report: Dovezile DNA in dosarul Tariceanu. Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas. Sfârșitul banilor cash. Tentativă de modificare a programului Kurzarbeit. Brexit goleşte rafturile mai rău ca pandemia – Finante & Banci

​Dovezile DNA in mega-dosarul in care Tariceanu este acuzat ca a luat mita 800.000 de dolari ●Cât a încasat Anca...

Actualitate20 de ore ago

Bogdan Aurescu: Reținerea liderului opoziției ruse este inacceptabilă – Esential

Reținerea liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, la sosirea în Rusia, este inacceptabilă, a transmis duminică seară ministrul de Externe, Bogdan...

Top Stiri Comisarul