Asistența medicală sau nursing-ul, cum este cunoscut în engleză, este una dintre cele mai importante, mai semnificative și bine plătite meserii de viitor, în acest moment.
Ce înseamnă să fii asistent medical?
Asistenții medicali joacă un rol esențial în furnizarea îngrijirilor de sănătate.
Sunt mâna dreaptă a medicilor din toate specialitățile, iar rolul lor este esențial într-un sistem de sănătate eficient: ei sunt cei care se ocupă de îngrijirea responsabilă a pacienților, cu compasiune, atenție și grijă. Ei sunt cei care oferă direcția unei culturi a alinării suferinței în timpurile acestea. Iar jobul lor este cât se poate de complex, pe măsura provocărilor pe care sistemul le are.
Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” din Ploiești a funcționat din 1999 in sediul din bulevardul Petrolului nr 16 pana in anul 2018 când si-a mutat sediul in Bulevardul București nr. 39, in incinta UPG Ploiești, corp AT 4-8.
Aceasta dispune de 5 săli de clasa astfel : o sala de curs si cabinet de farmacie, o sala de curs si cabinet nursing, o sala curs si cabinet informatica, doua săli de curs simple, o biblioteca, secretariat, cancelarie si arhiva
Vei fi pregătit de un corp profesoral stabil și bine pregătit, din care fac parte medici si directori de îngrijiri de la cele mai importante spitale din Ploiești.
Pentru a urma cursurile acestei scoli, se pot înscrie absolvenții de liceu cu sau fără diploma de bacalaureat, sau absolvenți ai unei instituții de învățământ superior.
Procesul de învățământ este desfășurat conform programelor in vigoare, pe module, de către personal calificat: doctori, farmaciști, asistenți medicali, profesori cu gradul didactic II sau I.
Instruirea clinica/farmaceutică se desfășoară in unitățile spitalicești/farmaciile din municipiu cu care școala încheie contracte de colaborare, sub îndrumarea cadrelor de specialitate.
Revista scolii „Pilula de sănătate’ a fost premiata la nivel regional si local.
Elevii scolii participa la concursuri si comunicări științifice in domeniu, la numeroase activități extrașcolare: școala derulează, de asemeni, activități de parteneriat la nivelul comunității si cu unități școlare similare din municipiu, județ, tara.
Fiind o instituție non-profit, școala acorda instruire gratuita unor elevi lipsiți de posibilități financiare.
Promovabilitatea la examenele de certificarea competentelor profesionale – nivel 5 avansat, la cele doua specializări, „ asistent medical generalist’ si „asistent medical de farmacie’ a fost, in fiecare an, de 100%. După finalizarea studiilor, majoritatea absolvenților reușește sa se încadreze pe piața muncii, in tara sau străinătate, in domeniul pentru care s-au pregătit.
Prin adoptarea, de către Parlamentul României, a legislației care stabilește locul si rolul învățământului particular in sistemul național de învățământ, învățământul particular se întoarce acolo unde ii este locul, in structura educaționala europeana. Exista, de acum, temeiul legal ca, prin calitatea educației, sa se facă posibila compatibilizarea scolii romanești cu cea europeana.
Profesia de asistent medical este una din cele mai căutate în Europa, altfel ca o școala postliceala iți deschide drumul către o cariera de succes!
Pentru înscrieri pentru anul școlar 2022- 2023 sunt necesare
- Copie carte de identitate
- Copie certificat de naștere
- Copie certificat de căsătorie – dacă este cazul
- Copie legalizată diplomă de bac (pentru absolvenții de liceu CU examen de bacalaureat) SAU diplomă de bac în original + copie simplă
- Copie legalizată diplomă de absolvire liceu (pentru absolvenții de liceu FĂRĂ examen de bacalaureat) SAU diploma absolvire liceu în original copie simplă
- Foaie matricolă liceu – copie legalizată SAU Foaie matricolă liceu în original + copie simplă
- Adeverință de la medicul de familie pe care să scrie APT PENTRU CALIFICAREA ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE sau ASISTENT MEDICAL GENERALIST, în funcție de specializarea aleasă
- Taxa de înscriere în valoare de 200 lei