
Cafeaua espresso este o bautura cu o traditie veche, cunoscuta pentru
intensitatea gustului si aroma puternica care se elibereaza imediat ce primele
picaturi ating papilele gustative. In mai putine cuvinte cafeaua espresso este un
rasfat pentru simturi.
Prepararea cafelei espresso este o sarcina perfectionata pana la statutul de arta.
A prepara espresso-ul perfect presupune atentie la detalii si folosirea unor
ingrediente de inalta calitate. Inainte de a mentiona cateva trucuri simple pentru
prepararea acestei licori minunate, este important sa aflam ce inseamna un
espresso adevarat.
Conform specialistilor Cafestar un espresso adevarat este licoarea obtinuta din
fix 7g de cafea proaspat macinata si 25 de ml de apa, intr-un timp scurt de doar
25 de secunde. Temperatura apei si presiunea de realizarea a espresso-ului
adevarat sunt doi parametrii care influenteaza direct gustul si savoarea acestei
licori.
O bautura perfecta are o consistenta aparte, un strat de spuma generos si o
aroma aparte. Un espresso perfect trebuie sa fie savurat fierbinte. Gustul unei
esentei de cafea este memorat de organele nervoase si se pastreaza imprimat
pentru mult timp. Un espresso perfect energizant surprinde, creaza senzatii
placute, deci este modul ideal de a incepe o noua zi.
Trucuri simple care te ajuta sa obtii acelasi espresso, cu acelasi gust intens
Nu mai este un secret, ca te poti bucura de aroma intensa a cafelei preferate in
fiecare zi de acasa. Dispozitivele profesionale lansate pe piata de marii
producatori iti ofera acum posibilitatea sa iti descoperi talentele de barist si sa
devii maestru in prepararea espresso-ului perfect. Iata trucurile care te pot ajuta
sa iti descoperi aceste talente.
Alege cu grija espressor-ul, acest dispozitive este esential pentru prepararea cafelei perfecte
Un espressor cu caracteristici potrivite te va ajuta sa obtii gustul inconfundabil al
cafelei perfecte in fiecare zi! Alege dispozitivul care functioneaza la presiunea de
9 bari, care este presiunea de obtinere a espresso-ului perfect. Opteaza pentru
un aparat prevazut cu rasnita de cafea integrata, licoarea are savoare mai
intensa cand sunt folosite boabe macinata pe loc!
Opteaza pentru un espressor automat, daca consumi cantitati mari de cafea si
pentru unul manual daca te vrei sa te bucuri de intensitatea acestui preparat doar
la inceputul zilei.
Alege cu grija sortimentul de cafea
O cafea perfecta se obtine din boabe selectionate, bine prajite. Trebuie sa stii ca
pe piata sunt disponibile doua mari tipuri de cafea: sortimentul Robusta cu gust
intens, puternic ce energizeaza si sortimentul Arabica cu aroma puternica si
savoare senzationala. Boabele proaspat rasnite din oricare dintre sortimente isi
elibereaza intensitatea aromelor in cei 30 de ml de esenta pura si ofera satisfactii
deosebite.
Ai grija o cafea prajita peste masura poate da gust amar neplacut.
Nu folosi cafea cu miros ciudat si aspect dubios
Drumul boabelor de cafea este unul lung, asa ca anumite loturi pot fi
neconforme. Daca se intampla sa descoperi cafea cu miros ciudat, neplacut sau
aspect suspicios nu o folos! Boabele de calitate indoielnica nu fac decat sa strice
parerea despre aceasta esenta minunata.
Respecta proportiile
Tine minte, espresso-ul perfect este obtinut din fix 7 grame de cafea, 25 ml de
apa la temperatura de 88-90 de grade celsius si presiune de 9 bari!
Toate aceste detalii sunt in fapt detaliile fine care te ajuta sa prepari o licoare perfecta!