Connect with us

GDPR

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

COMISARULDEPRAHOVA.ro în conformitate judi online cu cerinţele Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, administrează în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi, pentru desfăşurarea activităţii de editare a ziarelor.

Scopul colectării datelor este acela de a oferi opiniei publice servicii de jurnalism de calitate.

COMISARULDEPRAHOVA.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, referitoare la nume şi prenume, data şi locul naşterii, cetăţenia, semnătura, cod numeric personal, domiciliul/reşedinţa, serie şi număr act de identitate, date referitoare la studii, date referitoare la starea de sănătate, înregistrări audio și video, prin mijloace manuale și electronice, destinate desfășurării activității de jurnalism sau pentru încheierea contractelor de muncă (în cazul angajaților).

Datele solicitate sunt necesare întocmirii articolelor de presă sau pentru evaluarea în vederea încheierii contractelor de muncă. Refuzul dvs. determină nefolosirea datelor și implicit neînregistrarea datelor în sistemul de stocare și prelucrare.

COMISARULDEPRAHOVA.ro respectă dreptul la intimitate al persoanelor ale căror date sunt prelucrate, prin „Politica de confidenţialitate’’, cu scopul de a informa asupra modului în care sunt colectate, folosite şi procesate informaţiile cu caracter personal.Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: autorităţilor publice centrale/locale și terților implicați în procesul derulării contractelor de muncă.

Conform Legii nr. 677/2001, persoanele vizate beneficiază de: 

  • dreptul de acces;
  • de intervenţie asupra datelor;
  • dreptul de opoziție;
  • dreptul de a nu fi supuse unei decizii individuale;
  • dreptul de a se adresa justiţiei.

Totodată, persoanele vizate au dreptul să se opună prelucrării datelor personale care îi privesc şi să solicite ştergerea datelor, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege când prelucrarea de către COMISARULDEPRAHOVA.ro a datelor este obligatorie.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la COMISARULDEPRAHOVA.ro sau prin email la adresa: contact@comisaruldeprahova.ro

Pentru informaţii suplimentare vizitați: www.COMISARULDEPRAHOVA.ro

Drepturile persoanelor ale căror date personale sunt colectate şi/sau prelucrate

 Dreptul de a fi informat

În cazul în care datele cu caracter personal sunt obţinute direct de la persoana vizată, COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective:

  • scopul în care se face prelucrarea datelor;
  • informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza;
  • existenţa drepturilor prevăzute de lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;
  • orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

Pe pagina de internet a COMISARULDEPRAHOVA.rowww.comisaruldeprahova.ro – este postată Politica de confidenţialitate;

Înainte de completarea datelor cu caracter personal se solicită consimţământul persoanelor vizate, pentru prelucrarea acestora.

Dreptul de acces la date

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la COMISARULDEPRAHOVA.ro (în calitate de operator), la cerere şi în mod gratuit o informare privind confirmarea faptului că datele care o privesc sunt prelucrate de acesta.

COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată, în situaţia în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele:

  • informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;
  • comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor;
  • informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;
  • informaţii privind existenţa dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

informaţii asupra posibilităţii de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor operatorului, în conformitate cu dispoziţiile legii.

Note: 

(1) Persoana vizată poate solicita de la COMISARULDEPRAHOVA.ro informaţiile prevăzute de lege, printr-o cerere întocmită în formă scrisă, semnată şi înregistrată la sediul societăţii. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

(2) NATIONALUL.ro este obligată să comunice informaţiile solicitate, în termen de 30 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

 Dreptul de intervenție asupra datelor

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit:

  • după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
  • după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii.

Dreptul de opoziție

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Orice persoană are dreptul de a cere şi de a obţine retragerea/anularea/reevaluarea oricărei decizii care produce efecte juridice în privinţa sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalităţii sale, precum competenţa profesională, credibilitatea, comportamentul său ori alte asemenea aspecte.

Respectându-se celelalte garanţii prevăzute de lege, o persoană poate fi supusă unei decizii de natura celei vizate la aliniatul precedent, numai în următoarele situaţii:

  • decizia este luată în cadrul încheierii sau executării unui contract, cu condiţia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusă de persoana vizată, să fi fost satisfăcută sau ca unele măsuri adecvate, precum posibilitatea de a-şi susţine punctul de vedere, să garanteze apărarea propriului interes legitim;
  • decizia este autorizată de o lege care precizează măsurile ce garantează apărarea interesului legitim al persoanei vizate.

Dreptul de a se adresa justiției

Fără a se aduce atingere posibilităţii de a se adresa cu plângere autorităţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care le-au fost încălcate.

Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanţei competente pentru repararea acestuia.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate42 de minute ago

Viktor Orban, reînvestit premier al Ungariei. El a vorbit despre „sinuciderea” Occidentului și despre „linia roşie” privind sancţiunile impuse Rusiei

Premierul ungar Viktor Orban a denunţat, luni, „valul sinucigaş” care agită Occidentul şi care „experimentează marele program de înlocuire”, referindu-se...

Actualitate3 ore ago

Dmitro Kuleba: O singură țară din UE se opune interzicerii importurilor de petrol din Rusia

Introducerea unui embargo petrolier împotriva Rusiei este susținută de aproape toate state membre ale Uniunii Europene, o singură țară continuând...

Actualitate5 ore ago

Ministrul culturii Lucian Romaşcanu vrea o „resetare completă a Eurovision, pe alte baze”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a pledat luni pentru o resetare completă a Eurovision „pe alte baze”, afirmând că împărţirea politică...

Actualitate7 ore ago

Elon Musk, laude rare pentru Netflix / „Mutarea bună” văzută de miliardar

Miliardarul Elon Musk a lăudat Netflix pentru noile sale politici privind cultura organizațională în care gigantul de streaming spune că...

Actualitate9 ore ago

McDonald’s se retrage din Rusia după ce și-a plătit angajații timp de 3 luni în care a stat cu restaurantele închise

McDonald’s a anunțat oficial luni că se retrage din Rusia după ce și-a plătit angajații timp de peste 3 luni...

Actualitate11 ore ago

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

  Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la...

Actualitate11 ore ago

O nouă procedură de selecție pentru funcția de procuror european delegat în România pentru Parchetul condus de Laura Codruța Kovesi

Ministerul Justiției a anunțat că a declanșat, luni, o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidați pentru funcția de...

Actualitate13 ore ago

Soldații ruși pun mine antipersonal în jucării sau frigidere / „Lasă după ei iadul”

Sute de persoane, atât din localităţile situate la nord-vest de Kiev, cât şi în cele de la nord-est de Harkov,...

Social17 ore ago

8 motive pentru care terapia online cu un psiholog online este la fel de eficientă ca și sedintele fata in fata

S-ar putea să vă confruntați cu probleme de sănătate mintală și să nu știți acest lucru. Sau poate că sunteți...

Actualitate17 ore ago

Banca Națională a făcut ce trebuia să facă

Anunțând cea mai mare creștere a ratei dobânzii de politică monetară din ultimii patrusprezece ani, Banca Națională a României a...

Actualitate20 de ore ago

Germania: Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea acordului cu NATO

Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea unilaterală a acordului de cooperare cu NATO din 1997, a declarat duminică ministrul de externe...

Actualitate22 de ore ago

România se îndreaptă spre impozite mai mari – consilierul guvernatorului BNR

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, spune că dobânzile sunt în creştere şi este o perioadă în toată lumea de majorare...

Actualitate24 de ore ago

Cristian Balaj, prima reacție după ce CFR Cluj a devenit campioana României pentru a opta oară

CFR Cluj a profitat de pasul greșit făcut de FCSB (2-2 vs FC Voluntari) și a obținut duminică al optulea...

ActualitateO zi ago

VIDEO Werder Bremen a promovat în Bundesliga / Hamburg, baraj cu Hertha Berlin

Werder Bremen, club german de tradiție, a promovat duminică în Bundesliga, după ce a petrecut un an în al doilea...

ActualitateO zi ago

Eclipsă de Lună, vizibilă și pe cerul din România, în această noapte

O eclipsă de Lună va fi vizibilă timp de aproximativ o oră și din România duminică spre luni noapte, respectiv...

ActualitateO zi ago

Dinamo București a câștigat Cupa României la handbal masculin – Victorie la limită în finala cu Steaua

Dinamo Bucureşti a câştigat pentru a șaptea oară Cupa României la handbal masculin, după ce s-a impus duminică, la Turneul...

ActualitateO zi ago

Cum descrie președintele Finlandei discuția cu Putin despre aderarea la NATO

Președintele finlandez Sauli Niinisto a declarat duminică că ultima sa discuție cu președintele rus Vladimir Putin despre cererea țării sale...

ActualitateO zi ago

Înregistrare audio de pe crucișătorul Moskva înainte să se scufunde: Un membru al echipajului a anunțat prin radio că nava a fost lovită de două ori și cere ajutor pentru evacuarea echipajului

Armata ucraineană a publicat o înregistrare audio de pe crucișătorul Moskva, iar un membru al echipajului este auzit cum spune...

Actualitate2 zile ago

Rusia ar fi pierdut o treime din trupele terestre din Ucraina

Rusia ar fi pierdut o treime din trupele sale terestre din Ucraina, potrivit serviciului de informații al ministerului britanic al...

Actualitate2 zile ago

Bugetul a fost franjurat încă puțin de Coaliție cu sprijinul lui Iohannis. Nu ascultă experții și vom fi loviți cu toții

Anul trecut, aproximativ în aceeași perioadă, HotNews.ro publica un material: un scurt ghid de făcut bugetul franjuri. Evident, pare că...