Connect with us

GDPR

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

COMISARULDEPRAHOVA.ro în conformitate cu cerinţele Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, administrează în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi, pentru desfăşurarea activităţii de editare a ziarelor.

Scopul colectării datelor este acela de a oferi opiniei publice servicii de jurnalism de calitate.

COMISARULDEPRAHOVA.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, referitoare la nume şi prenume, data şi locul naşterii, cetăţenia, semnătura, cod numeric personal, domiciliul/reşedinţa, serie şi număr act de identitate, date referitoare la studii, date referitoare la starea de sănătate, înregistrări audio și video, prin mijloace manuale și electronice, destinate desfășurării activității de jurnalism sau pentru încheierea contractelor de muncă (în cazul angajaților).

Datele solicitate sunt necesare întocmirii articolelor de presă sau pentru evaluarea în vederea încheierii contractelor de muncă. Refuzul dvs. determină nefolosirea datelor și implicit neînregistrarea datelor în sistemul de stocare și prelucrare.

COMISARULDEPRAHOVA.ro respectă dreptul la intimitate al persoanelor ale căror date sunt prelucrate, prin „Politica de confidenţialitate’’, cu scopul de a informa asupra modului în care sunt colectate, folosite şi procesate informaţiile cu caracter personal.Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: autorităţilor publice centrale/locale și terților implicați în procesul derulării contractelor de muncă.

Conform Legii nr. 677/2001, persoanele vizate beneficiază de: 

  • dreptul de acces;
  • de intervenţie asupra datelor;
  • dreptul de opoziție;
  • dreptul de a nu fi supuse unei decizii individuale;
  • dreptul de a se adresa justiţiei.

Totodată, persoanele vizate au dreptul să se opună prelucrării datelor personale care îi privesc şi să solicite ştergerea datelor, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege când prelucrarea de către COMISARULDEPRAHOVA.ro a datelor este obligatorie.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la COMISARULDEPRAHOVA.ro sau prin email la adresa: contact@comisaruldeprahova.ro

Pentru informaţii suplimentare vizitați: www.COMISARULDEPRAHOVA.ro

Drepturile persoanelor ale căror date personale sunt colectate şi/sau prelucrate

 Dreptul de a fi informat

În cazul în care datele cu caracter personal sunt obţinute direct de la persoana vizată, COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective:

  • scopul în care se face prelucrarea datelor;
  • informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza;
  • existenţa drepturilor prevăzute de lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;
  • orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

Pe pagina de internet a COMISARULDEPRAHOVA.rowww.comisaruldeprahova.ro – este postată Politica de confidenţialitate;

Înainte de completarea datelor cu caracter personal se solicită consimţământul persoanelor vizate, pentru prelucrarea acestora.

Dreptul de acces la date

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la COMISARULDEPRAHOVA.ro (în calitate de operator), la cerere şi în mod gratuit o informare privind confirmarea faptului că datele care o privesc sunt prelucrate de acesta.

COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată, în situaţia în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele:

  • informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;
  • comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor;
  • informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;
  • informaţii privind existenţa dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

informaţii asupra posibilităţii de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor operatorului, în conformitate cu dispoziţiile legii.

Note: 

(1) Persoana vizată poate solicita de la COMISARULDEPRAHOVA.ro informaţiile prevăzute de lege, printr-o cerere întocmită în formă scrisă, semnată şi înregistrată la sediul societăţii. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

(2) NATIONALUL.ro este obligată să comunice informaţiile solicitate, în termen de 30 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

 Dreptul de intervenție asupra datelor

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit:

  • după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
  • după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii.

Dreptul de opoziție

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Orice persoană are dreptul de a cere şi de a obţine retragerea/anularea/reevaluarea oricărei decizii care produce efecte juridice în privinţa sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalităţii sale, precum competenţa profesională, credibilitatea, comportamentul său ori alte asemenea aspecte.

Respectându-se celelalte garanţii prevăzute de lege, o persoană poate fi supusă unei decizii de natura celei vizate la aliniatul precedent, numai în următoarele situaţii:

  • decizia este luată în cadrul încheierii sau executării unui contract, cu condiţia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusă de persoana vizată, să fi fost satisfăcută sau ca unele măsuri adecvate, precum posibilitatea de a-şi susţine punctul de vedere, să garanteze apărarea propriului interes legitim;
  • decizia este autorizată de o lege care precizează măsurile ce garantează apărarea interesului legitim al persoanei vizate.

Dreptul de a se adresa justiției

Fără a se aduce atingere posibilităţii de a se adresa cu plângere autorităţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care le-au fost încălcate.

Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanţei competente pentru repararea acestuia.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate52 de minute ago

Consilierul primarului PSD al sectorului 4 a depus la DNA înregistrările convorbirilor cu Nicuşor Dan – Esential

Cristian Zărescu, șeful de cabinet al primarului PSD al sectorului 4 Daniel Băluți, a depus joi la DNA înregistrările convorbirilor...

Actualitate2 ore ago

O reţea românească de magazine agricole caută proiecte inovative pentru agricultură şi oferă finanţări de 50.000 euro

O reţea românească de magazine agricole a lansat un program de incubare de startup-uri prin care să stimuleaze și să...

Actualitate3 ore ago

Cursa spațială: Directorul NASA se declară îngrijorat de China – International

Directorul NASA s-a declarat miercuri îngrijorat de posibilitatea ca Statele Unite „să cedeze teren” în faţa Chinei în domeniul spaţial...

Exclusiv4 ore ago

Seturi de dus promotionale: profita de oferte pentru a-ti renova baia

  Interesul romanilor pentru renovarea locuintelor a crescut in aceasta perioada, datorita timpului petrecut in izolare. In acelasi timp, ofertele...

Actualitate4 ore ago

Cristian Popa, BNR: La fiecare sută de lei încasată, Statul se împrumută încă 34 de lei. Dacă ar fi banii tăi și ai câștiga 100 de lei, cheltuind 134 de lei lună de lună, cât ai putea continua?/ Creșterea pensiilor va retrograda ratingul suveran – Finante & Banci

”Scriam acum cateva săptămâni că ne jucăm cu focul. Acum cred că este deja fum și începe să se vadă...

Actualitate5 ore ago

Volkswagen va plăti despăgubiri unor foști muncitori din Brazilia pentru încălcarea drepturilor omului – International

Volkswagen a anunțat miercuri că a ajuns la o înțelegere cu procurorii brazilieni pentru a compensa foștii angajați ai unității...

Actualitate6 ore ago

VIDEO Victorie importantă pentru Mircea Lucescu – Rezultatele zilei din play-off-ul Champions League – Fotbal

​Mircea Lucescu este tot mai aproape de calificarea în faza grupelor din Champions League, Dinamo Kiev (grupare pregătită de antrenorul...

Actualitate7 ore ago

Coronavirus în lume: Bilanțul săptămânal al deceselor a crescut cu 27% în Europa, deși la nivel mondial a scăzut – Coronavirus

Numărul deceselor asociate cu Covid-19 în Europa a crescut cu 27% săptămâna trecută, bilanțul fiind de peste 4.000, în ciuda...

Actualitate8 ore ago

De ce merg duminică să votez la alegerile locale 2020? Cum răspund oamenii de afaceri din consultanță, auto, transporturi și food – Finante & Banci

​Pentru a concura într-o piață cu adevărat liberă, firmele au nevoie de eficiență. Iar eficiența apare într-un oraș modern, cu...

Actualitate9 ore ago

Alegeri SUA: Trump refuză să se angajeze la transferul paşnic al puterii – International

Preşedintele american, Donald Trump, a refuzat miercuri să se angajeze la transferul paşnic al puterii în cazul înfrângerii la alegerile...

Actualitate10 ore ago

Cum s-a mișcat economia în luna august. Tranzacțiile imobiliare au luat un serios avânt, urmate de construcții. Marii perdanți rămân cei din domeniul spectacolelor și agricultură – Finante & Banci

Agricultura, sănătatea și transporturile sunt sectoarele economice care s-au contractat cel mai puternic în augustfață de iulie, afacerile scăzând cu...

Actualitate11 ore ago

SUA: Trump îl atacă virulent pe John McCain, a cărui văduvă a anunţat că-l susţine pe Biden – International

Vizibil înfuriat de sprijinul anunţat de văduva lui John McCain pentru contracandidatul său democrat Joe Biden, Donald Trump l-a atacat...

Actualitate12 ore ago

The New York Times: Vladimir Putin crede că poate scăpa din orice cu fața curată – International

De ce otrăvirea lui Aleksei Navalnîi a fost întâmpinată de Occident prin tăcere Este de acum stabilit și confirmat de...

Actualitate13 ore ago

Două asociații de magistrați cer reforme rapide în justiție, după concluziile CJUE privind Secția specială – Esential

Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție transmit miercuri, într-un comunicat, că „solicită încă o dată reforme...

Actualitate14 ore ago

Hassan Rouhani: Următorul președinte american va trebui să „cedeze” în faţa cerinţelor Iranului – International

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat, marți, la ONU că învingătorul alegerilor prezidențiale din Statele Unite nu va avea „altă...

Actualitate15 ore ago

Papa Francisc: „Din criză ori ieșim împreună, ori nu mai ieșim niciodată” – International

Din criza actuală „ori ieșim împreună, ori nu funcționează: fie lucrăm împreună pentru a ieși din criză, fie nu vom...

Actualitate16 ore ago

California va interzice vânzarea mașinilor diesel și pe benzină încă din 2035 – Auto

Începând din 2035, nicio mașină nouă vândută în California nu poate fi echipată cu un motor diesel sau pe benzină,...

Actualitate17 ore ago

Brexit: 7.000 de camioane vor rămâne blocate dacă nu se va ajunge la un acord – International

Guvernul britanic a estimat miercuri că până la 7.000 de camioane ar putea fi blocate în Kent, fiind nevoite să...

Actualitate18 ore ago

A murit Juliette Gréco, o legendă a cântecului francez – Cultura

Cântăreața franceză Juliette Gréco, care a cântat alături de Léo Ferré, Jacques Prévert sau Serge Gainsbourg, a murit miercuri la...

Actualitate19 ore ago

De ce atipesc parlamentariii? – Recomandare de lectura

„Cartea lui Cristian Preda e un ghid oportun pentru cei care vor sa desluseasca lumea politica in care traiesc. La...