Connect with us

GDPR

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

COMISARULDEPRAHOVA.ro în conformitate cu cerinţele Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, administrează în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi, pentru desfăşurarea activităţii de editare a ziarelor.

Scopul colectării datelor este acela de a oferi opiniei publice servicii de jurnalism de calitate.

COMISARULDEPRAHOVA.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, referitoare la nume şi prenume, data şi locul naşterii, cetăţenia, semnătura, cod numeric personal, domiciliul/reşedinţa, serie şi număr act de identitate, date referitoare la studii, date referitoare la starea de sănătate, înregistrări audio și video, prin mijloace manuale și electronice, destinate desfășurării activității de jurnalism sau pentru încheierea contractelor de muncă (în cazul angajaților).

Datele solicitate sunt necesare întocmirii articolelor de presă sau pentru evaluarea în vederea încheierii contractelor de muncă. Refuzul dvs. determină nefolosirea datelor și implicit neînregistrarea datelor în sistemul de stocare și prelucrare.

COMISARULDEPRAHOVA.ro respectă dreptul la intimitate al persoanelor ale căror date sunt prelucrate, prin „Politica de confidenţialitate’’, cu scopul de a informa asupra modului în care sunt colectate, folosite şi procesate informaţiile cu caracter personal.Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: autorităţilor publice centrale/locale și terților implicați în procesul derulării contractelor de muncă.

Conform Legii nr. 677/2001, persoanele vizate beneficiază de: 

  • dreptul de acces;
  • de intervenţie asupra datelor;
  • dreptul de opoziție;
  • dreptul de a nu fi supuse unei decizii individuale;
  • dreptul de a se adresa justiţiei.

Totodată, persoanele vizate au dreptul să se opună prelucrării datelor personale care îi privesc şi să solicite ştergerea datelor, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege când prelucrarea de către COMISARULDEPRAHOVA.ro a datelor este obligatorie.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la COMISARULDEPRAHOVA.ro sau prin email la adresa: contact@comisaruldeprahova.ro

Pentru informaţii suplimentare vizitați: www.COMISARULDEPRAHOVA.ro

Drepturile persoanelor ale căror date personale sunt colectate şi/sau prelucrate

 Dreptul de a fi informat

În cazul în care datele cu caracter personal sunt obţinute direct de la persoana vizată, COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective:

  • scopul în care se face prelucrarea datelor;
  • informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza;
  • existenţa drepturilor prevăzute de lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;
  • orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

Pe pagina de internet a COMISARULDEPRAHOVA.rowww.comisaruldeprahova.ro – este postată Politica de confidenţialitate;

Înainte de completarea datelor cu caracter personal se solicită consimţământul persoanelor vizate, pentru prelucrarea acestora.

Dreptul de acces la date

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la COMISARULDEPRAHOVA.ro (în calitate de operator), la cerere şi în mod gratuit o informare privind confirmarea faptului că datele care o privesc sunt prelucrate de acesta.

COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată, în situaţia în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele:

  • informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;
  • comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor;
  • informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;
  • informaţii privind existenţa dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

informaţii asupra posibilităţii de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor operatorului, în conformitate cu dispoziţiile legii.

Note: 

(1) Persoana vizată poate solicita de la COMISARULDEPRAHOVA.ro informaţiile prevăzute de lege, printr-o cerere întocmită în formă scrisă, semnată şi înregistrată la sediul societăţii. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

(2) NATIONALUL.ro este obligată să comunice informaţiile solicitate, în termen de 30 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

 Dreptul de intervenție asupra datelor

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit:

  • după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
  • după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii.

Dreptul de opoziție

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Orice persoană are dreptul de a cere şi de a obţine retragerea/anularea/reevaluarea oricărei decizii care produce efecte juridice în privinţa sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalităţii sale, precum competenţa profesională, credibilitatea, comportamentul său ori alte asemenea aspecte.

Respectându-se celelalte garanţii prevăzute de lege, o persoană poate fi supusă unei decizii de natura celei vizate la aliniatul precedent, numai în următoarele situaţii:

  • decizia este luată în cadrul încheierii sau executării unui contract, cu condiţia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusă de persoana vizată, să fi fost satisfăcută sau ca unele măsuri adecvate, precum posibilitatea de a-şi susţine punctul de vedere, să garanteze apărarea propriului interes legitim;
  • decizia este autorizată de o lege care precizează măsurile ce garantează apărarea interesului legitim al persoanei vizate.

Dreptul de a se adresa justiției

Fără a se aduce atingere posibilităţii de a se adresa cu plângere autorităţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care le-au fost încălcate.

Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanţei competente pentru repararea acestuia.

Parteneri speciali-probleme juridice

Parteneri

Articole noi

Actualitate50 de minute ago

​VIDEOREPORTAJ Cum sunt construite în Elveția primele transportoare blindate Piranha 5 pentru România și ce elemente de producție vor fi mutate la Uzina Mecanică București – Defense

Trei blindate Piranha 5 au fost urcate pe tir și trimise spre România în urmă cu două zile. În total...

Actualitate2 ore ago

Se deschide Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român – Esential

Peste 100 de meşteri vor participa la Târgul de Sfântul Nicolae, organizat, de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al...

Actualitate3 ore ago

Business report: Iohannis va promulga legea de eliminare a supraaccizei, chiar dacă încalcă legislația UE; Valorile impozabile pentru clădiri ar putea crește cu până la 60% în 2020; Cod rutier 2019: amenzi noi pentru bicicliști – Business

Iohannis va promulga legea de eliminare a supraaccizei, chiar dacă încalcă legislația UE: Guvernul poate face corecții explicând în prealabil....

Actualitate4 ore ago

Fukushima: în complexul sportiv al Olimpiadei 2020 au fost detectate vârfuri radioactive peste nivelul de siguranță – International

În J-Village din Fukushima, punctul de plecare al ştafetei flăcării Olimpice din 2020, au fost înregistrate radiaţii care depăşesc nivelul...

Actualitate5 ore ago

​Subiectele zilei: Demnitarii, marii beneficiari ai majorării salariului minim; Iași: Mitropolia recuperează cu jandarmii o biserică de la popă caterisit; Fotografii absurde cu bucureștenii care au ieșit să își ceară apa caldă înapoi – Subiectele zilei

Pisa şi furtul propriei căciuli. Ministrul e calm. Obişnuiţi să-şi fure singuri căciula, pe mulţi reacţia stupidă a şefei învăţământului...

Actualitate6 ore ago

Serbia și Rusia o să producă arme împreună – International

Există un plan pentru ca Serbia și Rusia să producă arme împreună, precum și sisteme de luptă mai complexe, a...

Actualitate7 ore ago

Alba: Struguri culeși special înghețați, pe ger, pentru producerea vinului de gheață – Esential

Sute de oameni au fost mobilizaţi joi în zona viticolă de pe Valea Târnavelor, lângă Tăuni, la ultimul cules din...

Actualitate8 ore ago

OPEC și Rusia au ajuns la un acord de principiu pentru reducerea producției de petrol – International

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi naţiuni asociate conduse de Rusia au ajuns joi la un acord de principiu...

Actualitate9 ore ago

Update: Proiect MAI: Structură pentru căutarea persoanelor dispărute în cadrul Poliției Române – Esential

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat în dezbatere publică, joi, proiectul Legii privind căutarea persoanelor dispărute, care prevede, printre altele,...

Actualitate10 ore ago

Ministrul Sănătății: Nu cred că există o soluție magică, dar trebuie să ieșim din zodia șpăgii – Esential

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi seară la B1 Tv că nu crede că există o soluţie „magică” pentru...

Actualitate11 ore ago

Primul atac al Vioricăi Dăncilă la noua conducere a PSD: Declarația lui Stănescu despre candidatura la prezidențiale nu are nici cel mai mic sâmbure de adevăr – Politic

Viorica Dăncilă se declară nedumerită de afirmațiile lui Paul Stănescu potrivit cărora ar fi decis să candideze la prezidențiale după...

Actualitate12 ore ago

Lege: Din 2020, se va elimina suprataxarea contractelor de muncă part-time

Contractele de muncă part-time vor fi taxate cu contribuții sociale la valoarea lor reală începând cu 1 ianuarie 2020, potrivit...

Actualitate13 ore ago

Andros Townsend (Crystal Palace) și dependența de pariuri: „Am pierdut 46.000 de lire sterline într-o noapte stând în pat” – Fotbal

​Atacantul echipei Crystal Palace, Andros Townsend, a mărturisit într-o scrisoare postată pe site-ul The Players Tribune că a avut mari...

Actualitate14 ore ago

Măsură dură după scandalul de dopaj: Corona Brașov, exclusă din Cupa EHF

Scandalul de dopaj în care este implicată echipa Corona Brașov nu a rămas fără rezultat pe plan european, formația din...

Actualitate15 ore ago

Autostrada despre care lui Ludovic Orban îi e rușine să vorbească: „Comarnic-Brașov e un tronson vital. Finanțare, fie de la buget, fie prin parteneriat public-privat” – Esential

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că îi este ruşine să vorbească despre autostrada Comarnic-Braşov, având în vedere istoricul acestui...

Actualitate16 ore ago

Paul Stănescu: Bătusem palma cu Viorica Dăncilă să nu candideze la Președinție și să nu facă congres în PSD în 2019 / S-a răzgândit după o discuție cu Iohannis – Esential

Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, spune că relația sa cu Viorica Dăncilă s-a răcit când i-a cerut acesteia să nu...

Actualitate17 ore ago

Șeful Cancelariei premierului: Investitorii cer reconsiderarea unor categorii de informații clasificate din zona resurselor minerale și petroliere/ Vrem mai multă transparență în industriile de minerit și petroliere – Companii

​Guvernul va face demersuri pentru reconsiderarea unor categorii de informații clasificate privind resursele minerale și cele de petrol și gaze....

Actualitate18 ore ago

VIDEO Faza zilei: Parada, mingea și efectul – Ce se întâmplă atunci te bucuri prea devreme – TeamBall

Olanda a trecut de Serbia, scor 36-23, la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, iar faza meciului i-a aparținut...

Actualitate19 ore ago

Mitropolia Iași a recuperat cu mascații o biserică de la un preot caterisit de aproape 2 ani – Esential

Un preot caterisit de aproape de ani, fost paroh al unei bisericii din județul Botoșani, a fost dat afară cu...

Actualitate20 de ore ago

Scandal la un liceu din Adjud, după ce au apărut fotografii trucate cu profesori în ipostaze pornografice – Educatie

Fotografii cu mai mulți profesori de la Colegiul Naţional „Emil Botta” din Adjud, aflați în ipostaze pornografice, au fost publicate...