Connect with us

GDPR

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

COMISARULDEPRAHOVA.ro în conformitate cu cerinţele Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, administrează în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi, pentru desfăşurarea activităţii de editare a ziarelor.

Scopul colectării datelor este acela de a oferi opiniei publice servicii de jurnalism de calitate.

COMISARULDEPRAHOVA.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, referitoare la nume şi prenume, data şi locul naşterii, cetăţenia, semnătura, cod numeric personal, domiciliul/reşedinţa, serie şi număr act de identitate, date referitoare la studii, date referitoare la starea de sănătate, înregistrări audio și video, prin mijloace manuale și electronice, destinate desfășurării activității de jurnalism sau pentru încheierea contractelor de muncă (în cazul angajaților).

Datele solicitate sunt necesare întocmirii articolelor de presă sau pentru evaluarea în vederea încheierii contractelor de muncă. Refuzul dvs. determină nefolosirea datelor și implicit neînregistrarea datelor în sistemul de stocare și prelucrare.

COMISARULDEPRAHOVA.ro respectă dreptul la intimitate al persoanelor ale căror date sunt prelucrate, prin „Politica de confidenţialitate’’, cu scopul de a informa asupra modului în care sunt colectate, folosite şi procesate informaţiile cu caracter personal.Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: autorităţilor publice centrale/locale și terților implicați în procesul derulării contractelor de muncă.

Conform Legii nr. 677/2001, persoanele vizate beneficiază de: 

  • dreptul de acces;
  • de intervenţie asupra datelor;
  • dreptul de opoziție;
  • dreptul de a nu fi supuse unei decizii individuale;
  • dreptul de a se adresa justiţiei.

Totodată, persoanele vizate au dreptul să se opună prelucrării datelor personale care îi privesc şi să solicite ştergerea datelor, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege când prelucrarea de către COMISARULDEPRAHOVA.ro a datelor este obligatorie.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la COMISARULDEPRAHOVA.ro sau prin email la adresa: contact@comisaruldeprahova.ro

Pentru informaţii suplimentare vizitați: www.COMISARULDEPRAHOVA.ro

Drepturile persoanelor ale căror date personale sunt colectate şi/sau prelucrate

 Dreptul de a fi informat

În cazul în care datele cu caracter personal sunt obţinute direct de la persoana vizată, COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective:

  • scopul în care se face prelucrarea datelor;
  • informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza;
  • existenţa drepturilor prevăzute de lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;
  • orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

Pe pagina de internet a COMISARULDEPRAHOVA.rowww.comisaruldeprahova.ro – este postată Politica de confidenţialitate;

Înainte de completarea datelor cu caracter personal se solicită consimţământul persoanelor vizate, pentru prelucrarea acestora.

Dreptul de acces la date

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la COMISARULDEPRAHOVA.ro (în calitate de operator), la cerere şi în mod gratuit o informare privind confirmarea faptului că datele care o privesc sunt prelucrate de acesta.

COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată, în situaţia în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele:

  • informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;
  • comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor;
  • informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;
  • informaţii privind existenţa dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

informaţii asupra posibilităţii de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor operatorului, în conformitate cu dispoziţiile legii.

Note: 

(1) Persoana vizată poate solicita de la COMISARULDEPRAHOVA.ro informaţiile prevăzute de lege, printr-o cerere întocmită în formă scrisă, semnată şi înregistrată la sediul societăţii. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

(2) NATIONALUL.ro este obligată să comunice informaţiile solicitate, în termen de 30 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

 Dreptul de intervenție asupra datelor

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit:

  • după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
  • după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii.

Dreptul de opoziție

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Orice persoană are dreptul de a cere şi de a obţine retragerea/anularea/reevaluarea oricărei decizii care produce efecte juridice în privinţa sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalităţii sale, precum competenţa profesională, credibilitatea, comportamentul său ori alte asemenea aspecte.

Respectându-se celelalte garanţii prevăzute de lege, o persoană poate fi supusă unei decizii de natura celei vizate la aliniatul precedent, numai în următoarele situaţii:

  • decizia este luată în cadrul încheierii sau executării unui contract, cu condiţia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusă de persoana vizată, să fi fost satisfăcută sau ca unele măsuri adecvate, precum posibilitatea de a-şi susţine punctul de vedere, să garanteze apărarea propriului interes legitim;
  • decizia este autorizată de o lege care precizează măsurile ce garantează apărarea interesului legitim al persoanei vizate.

Dreptul de a se adresa justiției

Fără a se aduce atingere posibilităţii de a se adresa cu plângere autorităţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care le-au fost încălcate.

Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanţei competente pentru repararea acestuia.

Parteneri speciali-probleme juridice

Parteneri

Articole noi

Actualitate29 de minute ago

Orban: Decizia privind investiţia Volkswagen se ia de către companie / Dăncilă vine cu un fake news – Esential

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că amplasarea investiţiei Volkswagen ţine de hotărârea companiei, menţionând că în luarea unei astfel de...

Actualitate2 ore ago

​Liga 2: FC Argeș vs Farul Constanța 2-2 / Clasamentul după 13 etape – Fotbal

FC Argeș și Farul Constanța au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată în etapa a 13-a din Liga 2....

Actualitate3 ore ago

​Golf: Tiger Woods se simte ”în grafic” după recenta operaţie la genunchi – Alte sporturi

​Tiger Woods se simte „în grafic” după recenta operaţie la genunchi, a afirmat celebrul jucător american de golf înaintea competiţiei...

Actualitate4 ore ago

Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri (profit.ro) – Media & Publicitate

Radu Ioan Budeanu, fondatorul Ciao! și al Cancan, cumpără mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, de la Adrian...

Actualitate5 ore ago

​​Taxa Oxigen Ce se întâmplă cu bucureștenii care au mașini sub Euro 3 și stau în centru. Cum verifică Primăria dacă șoferii plătesc vinieta – Administratie Locala

Bucureștenii care locuiesc în centrul Capitalei și au mașini sub Euro 3 ar putea fi amendați dacă nu renunță la...

Actualitate6 ore ago

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat lista secțiilor de votare unde diaspora va putea vota la alegerile prezidențiale – Esential

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare pentru românii din diaspora...

Actualitate7 ore ago

Procesul de corupție al fostului ministru Constantin Niță, suspendat. Instanța a sesizat Curtea de Justiție a UE – Esential

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a pus în discuţie luni posibilitatea sesizării CJUE cu trei întrebări,...

Actualitate8 ore ago

Știrile ProTV: Sfinxul, vandalizat de turiștii români. “Am crezut că avem voie” – Esential

Avem o mulţime de monumente ale naturii, dar nu ştim să le preţuim. S-a ajuns astfel că Sfinxul, un simbol...

Actualitate9 ore ago

ATP Basel: Roger Federer va juca luni meciul cu numărul 1500 din carieră – Tenis

Roger Federer (3 ATP) va debuta luni la turneul de la Basel, unde va disputa meciul cu numărul 1500 din...

Actualitate10 ore ago

Procedura de compensare a datoriilor dintre firme s-ar putea face mai ușor (DOCUMENT) – Finante & Banci

Un proiect de Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice în ceea ce privește monitorizarea datoriilor nerambursate la scadență ale contribuabililor, persoane...

Actualitate11 ore ago

Haos la Londra: Boris Johnson va forța un nou vot asupra acordului Brexit. Președintele Camerei Comunelor, așteptat să facă o declarație la debutul sesiunii – Esential

Premierul Boris Johnson va încerca să supună acordul Brexit la vot în ședința de luni a Parlamentului britanic, după ce...

Actualitate12 ore ago

​Alegeri în R. Moldova Socialistul Ion Ceban, în turul II cu proeuropeanul Andrei Năstase. Rezultate parțiale – Esential

​Candidatul PSRM, Ion Ceban, a obținut 40,16%, iar cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase-31,09%, în primul tur al alegerilor pentru...

Actualitate13 ore ago

Clasamentul ATP: Marius Copil, salt de 10 locuri (până pe 82) după sfertul de finală de la Antwerp – Tenis

Marius Copil a înregistrat un salt de 10 poziții în ierarhia mondială după ce a ajuns până în sferturi la...

Actualitate14 ore ago

Cod galben de ceață în 17 județe din țară – Esential

Meteorologii au emis, luni dimineață, mai multe avertizări Cod galben de ceață, valabile în mai multe județe din țară. Potrivit...

Actualitate15 ore ago

Il Giornale: Leagănul unei noi Ordini Mondiale – International

Lumea s-a schimbat. Şi acest lucru este demonstrat de un acord precum cel de joi seară, prin care Statele Unite...

Actualitate16 ore ago

Partidul Laburist se va alia altor formațiuni din Parlamentul britanic pentru a bloca acordul Brexit – International

Membrii Partidului Laburist din Marea Britanie și-au anunțat duminică intenția de a obține sprijinul altor partide din Legislativul de la...

Actualitate17 ore ago

Financial report: Revoluția călătorilor cu metroul. Tulburările din Chile se extind. Grevă surpriză la Căile Ferate Franceze – Finante & Banci

Financial Times: Revoluția călătorilor cu metroul ● Franţa acuzată de blocarea discuţiilor de accedere Balcani-UE ● Les Echos: Grevă surpriză...

Actualitate18 ore ago

NASA trebuie să refacă regulile de protecție planetară, susține o comisie de consultanță – Spatiul

Regulile NASA privind potențialul de răspândire a microbilor tereștrii pe alte planete și întoarcerea pe Terra împreună cu forme de...

Actualitate19 ore ago

Utile: Cea mai poluată mare din lume; Planta care îți taie pofta de mâncare. Ar trebui să fie nelipsită din casă – Utile

Cea mai poluată mare din lume. Pescarii s-au transformat în gunoieri cu jumătate de normă. Dacă înoţi în Marea Mediterană...

Actualitate20 de ore ago

Faze tari: Român căutat în Germania de 27 de ani pentru crimă, prins acum; Cea mai rapidă furnică din lume trăieşte în Sahara – Faze Tari

Capsulă a timpului veche de 132 de ani, găsită la o școală din SUA. Ce conținea. Conținutul unei capsule a...