Connect with us

GDPR

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

COMISARULDEPRAHOVA.ro în conformitate cu cerinţele Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, administrează în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi, pentru desfăşurarea activităţii de editare a ziarelor.

Scopul colectării datelor este acela de a oferi opiniei publice servicii de jurnalism de calitate.

COMISARULDEPRAHOVA.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, referitoare la nume şi prenume, data şi locul naşterii, cetăţenia, semnătura, cod numeric personal, domiciliul/reşedinţa, serie şi număr act de identitate, date referitoare la studii, date referitoare la starea de sănătate, înregistrări audio și video, prin mijloace manuale și electronice, destinate desfășurării activității de jurnalism sau pentru încheierea contractelor de muncă (în cazul angajaților).

Datele solicitate sunt necesare întocmirii articolelor de presă sau pentru evaluarea în vederea încheierii contractelor de muncă. Refuzul dvs. determină nefolosirea datelor și implicit neînregistrarea datelor în sistemul de stocare și prelucrare.

COMISARULDEPRAHOVA.ro respectă dreptul la intimitate al persoanelor ale căror date sunt prelucrate, prin „Politica de confidenţialitate’’, cu scopul de a informa asupra modului în care sunt colectate, folosite şi procesate informaţiile cu caracter personal.Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: autorităţilor publice centrale/locale și terților implicați în procesul derulării contractelor de muncă.

Conform Legii nr. 677/2001, persoanele vizate beneficiază de: 

  • dreptul de acces;
  • de intervenţie asupra datelor;
  • dreptul de opoziție;
  • dreptul de a nu fi supuse unei decizii individuale;
  • dreptul de a se adresa justiţiei.

Totodată, persoanele vizate au dreptul să se opună prelucrării datelor personale care îi privesc şi să solicite ştergerea datelor, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege când prelucrarea de către COMISARULDEPRAHOVA.ro a datelor este obligatorie.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la COMISARULDEPRAHOVA.ro sau prin email la adresa: contact@comisaruldeprahova.ro

Pentru informaţii suplimentare vizitați: www.COMISARULDEPRAHOVA.ro

Drepturile persoanelor ale căror date personale sunt colectate şi/sau prelucrate

 Dreptul de a fi informat

În cazul în care datele cu caracter personal sunt obţinute direct de la persoana vizată, COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective:

  • scopul în care se face prelucrarea datelor;
  • informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza;
  • existenţa drepturilor prevăzute de lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;
  • orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

Pe pagina de internet a COMISARULDEPRAHOVA.rowww.comisaruldeprahova.ro – este postată Politica de confidenţialitate;

Înainte de completarea datelor cu caracter personal se solicită consimţământul persoanelor vizate, pentru prelucrarea acestora.

Dreptul de acces la date

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la COMISARULDEPRAHOVA.ro (în calitate de operator), la cerere şi în mod gratuit o informare privind confirmarea faptului că datele care o privesc sunt prelucrate de acesta.

COMISARULDEPRAHOVA.ro este obligată, în situaţia în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele:

  • informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;
  • comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor;
  • informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;
  • informaţii privind existenţa dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

informaţii asupra posibilităţii de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor operatorului, în conformitate cu dispoziţiile legii.

Note: 

(1) Persoana vizată poate solicita de la COMISARULDEPRAHOVA.ro informaţiile prevăzute de lege, printr-o cerere întocmită în formă scrisă, semnată şi înregistrată la sediul societăţii. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

(2) NATIONALUL.ro este obligată să comunice informaţiile solicitate, în termen de 30 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

 Dreptul de intervenție asupra datelor

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit:

  • după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
  • după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii.

Dreptul de opoziție

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Orice persoană are dreptul de a cere şi de a obţine retragerea/anularea/reevaluarea oricărei decizii care produce efecte juridice în privinţa sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalităţii sale, precum competenţa profesională, credibilitatea, comportamentul său ori alte asemenea aspecte.

Respectându-se celelalte garanţii prevăzute de lege, o persoană poate fi supusă unei decizii de natura celei vizate la aliniatul precedent, numai în următoarele situaţii:

  • decizia este luată în cadrul încheierii sau executării unui contract, cu condiţia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusă de persoana vizată, să fi fost satisfăcută sau ca unele măsuri adecvate, precum posibilitatea de a-şi susţine punctul de vedere, să garanteze apărarea propriului interes legitim;
  • decizia este autorizată de o lege care precizează măsurile ce garantează apărarea interesului legitim al persoanei vizate.

Dreptul de a se adresa justiției

Fără a se aduce atingere posibilităţii de a se adresa cu plângere autorităţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care le-au fost încălcate.

Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanţei competente pentru repararea acestuia.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate50 de minute ago

Peste jumătate dintre pacienţii bolnavi de Covid-19 dezvoltă disfuncţii cardiace – Studiu – Coronavirus

Mai mult de jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace, relevă un studiu efectuat...

Actualitate2 ore ago

Scandalul adopției Sorinei, în Statele Unite: Prin decizia de a reține pașaportul fetiției, Parchetul General, condus atunci de Bogdan Licu, a încălcat dreptul la liberă circulație – Esential

Parchetul General a încălcat dreptul la liberă circulaţie al Sorinei Săcărin, fetița adoptată în 2019 de o familie de români...

Actualitate3 ore ago

Iranul a eliminat India din proiectul de construcție a unei căi ferate de 628 km. Se bănuiește că ar fi venit presiuni din partea Chinei – Industrie Feroviara

Iranul a decis să elimine India din proiectul de construcție a uneii linii de cale ferată de 628 km în...

Actualitate4 ore ago

Deficitul de cont curent a scăzut cu 15,6%, în primele cinci luni (date BNR) – Finante & Banci

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 2,88 miliarde euro, în scădere cu 15,6% comparativ cu...

Exclusiv5 ore ago

Cele mai scumpe rochii din istoria modei

Covorul rosu al multor premii sunt adevarate spectacole in care se vad minuni stilistice . In spatele acelor momente in...

Actualitate5 ore ago

Verificări ale Poliției după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea, pe Facebook, iar postarea a fost distribuită de peste 1.500 de ori – Esential

Poliția Română face verificări după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea printr-un mesaj postat de Facebook de către...

Actualitate6 ore ago

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a investit doar 10 milioane lei/an pentru modernizarea rețelei de termoficare: În ritmul actual ar rezolva problema în 500 de ani – Administratie Locala

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei, o acuză pe primarul general, Gabriela Firea, că în ultimii 3 ani a...

Actualitate7 ore ago

Cîțu: Vom trece Carpații cu autostrada – Finante & Banci

​Autostrada Sibiu-Pitești va fi făcută de acest guvern liberal, iar eu vă garantez va fi primul Guvern din istorie care...

Actualitate8 ore ago

De ce cad statuile? De bătrânețe

Când scriu aceste rânduri sunt iremediabil expirat. L-am admirat pe Columb, lui Churchill, îmi ziceam, că-i datorez viața fără război....

Actualitate9 ore ago

Autorii atentatului de la Istanbul, din 2016, condamnați la închisoare pe viață – Esential

Un tribunal turc a condamnat luni doi bărbaţi şi o femeie la închisoare pe viaţă pentru un atentat comis la...

Actualitate10 ore ago

46 de migranţi care voiau să ajungă în Germania, prinşi în România / Au plătit călăuzelor între 6 și 8 mii de euro – Esential

Un număr de 46 de migranţi au fost prinşi în timp ce tranzitau România, în judeţul Timiş. Au plătit călăuze...

Actualitate11 ore ago

Fauci dă vina pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus din SUA pe faptul că țara nu s-a închis complet – Coronavirus

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a atribuit creșterea numărului de cazuri de...

Actualitate12 ore ago

​Liga 1, play-off: CFR Cluj, la un punct în spatele Craiovei (2-0 vs Gaz Metan Mediaș) – Fotbal

​Formaţia CFR Cluj a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Gaz Metan Mediaş, în etapa a...

Actualitate13 ore ago

Enigmă în Argentina: Cum s-au infectat șapte marinari după 35 de zile pe mare / ”Așa ceva nu a mai fost descris în nicio publicație medicală” – Coronavirus

Argentina încearcă să rezolve ceea ce pare a fi o enigmă: șapte marinari au fost contaminați cu noul coronavirus după...

Actualitate14 ore ago

Pasărea care poate zbura 160 de kilometri fără să dea din aripi – Mediu

Condorul andin dă din aripi doar 1% din timpul zborului, arată un studiu scrie Associated Press, citat de Guardian. Studiul...

Actualitate15 ore ago

Dispariția actriței Naya Rivera, starul din serialul ”Glee”. Corpul său a fost găsit în lac – Showbiz

Corpul găsit luni dimineață în Lacul Piru a fost identificat ca fiind al actriței Naya Rivera, a spus șeriful Ventura...

Actualitate16 ore ago

Cercetările privind coronavirusul în Marea Britanie arată că imunitatea nu pare să dureze – Coronavirus

Nivelul de anticorpi produs de corpul uman în urma infecției cu coronavirus poate scădea drastic în câteva luni, expunându-l la...

Actualitate17 ore ago

Uniunea Europeană îşi coordonează sprijinul pentru Hong Kong şi avertizează Beijingul – International

Uniunea Europeană va coordona măsurile de susţinere pentru populaţia din Hong Kong şi a avertizat că aplicarea legii privind securitatea...

Actualitate18 ore ago

Nelu Tătaru: Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă / Este posibilă carantinarea unor localități – Coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că „prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă” și...

Actualitate19 ore ago

Ambasadorul Ciprului în România, Filippos Kritiotis, a fost găsit mort în reședința sa (Știrile Pro TV) – Esential

Ambasadorul Ciprului în România, Filippos Kritiotis, a fost găsit fără viață în reședința sa din București, potrivit unor surse oficiale...