Termenul „bere artizanală SUA” a fost anunțat public pentru prima dată în 1986 – prefixul „artizanal” la acea vreme, era una dintre numeroasele definiții ale produsului autorului, alături de „cinstit”, „viu” și altele. Pe atunci, nimeni nu ar fi putut ghici că cuvântul „meșteșug” de la începutul secolului al XXI-lea va deveni principalul simbol al antiglobalismului berii, care s-ar răspândi apoi în alte categorii de produse din întreaga lume. Este greu să găsești un răspuns simplu la întrebarea: „Ce este berea artizanală?” Acest tip de bere are multe semnificații pentru fiecare iubitor de bere. Fanii acestei beri spun că acesta este „10 minute de plăcere”, „bucuria pură într-un pahar” sau ”băutura inteligentă de gustat”. Berea artizanală are propria sa cultură a consumului, care se bazează pe plăcere, noutate și experimentare. Fiecare pahar reflectă creativitatea și pasiunea creatorului său, precum și combinații complexe de ingrediente.
Cum găsești definiția exactă a tuturor acestor lucruri?
Pe lângă astfel de definiții poetice, berea artizanală SUA este produsă la o fabrică de bere mică și independentă (producția anuală de bere nu depășește 70,4 milioane de decalitri, 75% din active ar trebui să aparțină fabricii de bere artizanală și nu giganților de bere). În plus, berea artizanală este o abordare inovatoare și de înaltă calitate, stabilă. Lărgește orizonturile și gusturile iubitorilor de bere, creând cea mai vibrantă cultură a berii din lume. Numărul tot mai mare de fabrici de bere și mărci de bere este o dovadă că suntem cu toții parte a revoluției berii sau a renașterii industriei.
Preferințele gustative ale iubitorilor de bere artizanală se dezvoltă, de asemenea, activ. Un an indicativ a fost 2002, când indialelul american (AIPA) a depășit paletul american (APA) la Great American Beer Festival anual. Pentru al treilea an consecutiv, IPA Two Hearted Ale 2019 de la Bell’s Brewery din Michigan a fost desemnat pentru America cea mai bună bere pentru al treilea an consecutiv. Șase dintre primele 10 beri din 2019 aparțin stilului IPA. Șase dintre primele 10 beri sunt produse și de fabricile de bere din Michigan. Fabricația artizanală americană a berii este în prezent la vârf, atât în ceea ce privește numărul de afaceri, cât și impactul acesteia asupra culturii berii, în general.
1972: hamei în cascadă
Hameiul în cascadă a fost crescut ca parte a unui program guvernamental în 1972 și de atunci a devenit unul dintre cele mai populare soiuri de hamei din fabricarea berii artizanale. Oferă berii un gust floral, ușor amar, cu note citrice. Hamei în cascadă a devenit unul dintre cele mai recunoscute tipuri de hamei din lumea berii artizanale.
1972: Anchor Brewing reînvie portarul american
Anchor Brewing este un fenomen extraordinar în lumea fabricării artizanale, chiar dacă numai fabrica de bere funcționează de la sfârșitul secolului al XIX-lea. În 1972, Anchor și-a relansat purtătorul de semnături. „Anchor Porter a fost primul portar american din SUA de la interzicere ”, a declarat producătorul de bere Anchor, Scott Ungermann.
1978: Jimmy Carter legalizează fabricarea berii la domiciliu
Interdicția prevedea interzicerea fabricării berii la domiciliu. Dar chiar și după ce a fost anulată, legea a continuat să interzică fabricarea berii la domiciliu. Carter a anulat-o (deși ultimele legi de stat împotriva fabricării caselor din Alabama și Mississippi au fost abrogate abia în 2013), iar acum chiar și președinții se ocupă de fabricarea berii artizanale. Noile fabrici de bere apar în medie o dată pe săptămână, astfel încât producătorii de bere calificați sunt solicitați mai mult ca niciodată.