Pizzerii ofera astazi clientilor un amestec de produse de inalta calitate pe un blat de pizza crocant, dar in acelasi timp delicat si savuros. Expertii stiu care este cheia succesului. Pentru realizarea blatului de calitate, pizzeria trebuie sa aiba un malaxor pizza profesional, de incredere, care creeaza un blat de cea mai inalta calitate posibila. Ceea ce s-ar putea sa nu stii, este ca alegerea malaxorului potrivit este si mai importanta. Este la fel de importanta ca si selectarea ingredientelor perfecte pentru retetele in sine.
Malaxor pizza potrivit nevoilor tale
Malaxorul pizza comercial trebuie sa se potriveasca complet nevoilor sale unice de bucatarie. Odata ce se intampla acest lucru, pizzarul va vedea adesea o crestere notabila a productivitatii, o crestere a eficientei si mai putini bani cheltuiti pentru intretinere, reparatii si alte cheltuieli care ar putea, in timp, sa alunge clientii si sa aiba un impact negativ asupra afacerii. Inainte de a investi intr-un malaxor pizza, pizzerii ar trebui sa se gandeasca la diferitele tipuri de alimente pe care intentioneaza sa le creeze cel mai des. Ce fel de aluat necesita majoritatea retetelor lor si cat de groasa este consistenta acestuia? Volumul si greutatea ingredientelor, sunt cheia pentru alegerea malaxorului potrivit si a marimii necesare.
Dupa cum stiu majoritatea pizzarilor, cele mai comune doua tipuri de malaxoare pizza comerciale sunt cele planetare si cele cu spirale. Cu toate acestea, s-ar putea sa nu intelegi pe deplin diferentele dintre ele – si sunt multe. Pentru a decide care este cel mai potrivit pentru productivitatea pizzeriei si a afacerii tale, ar trebui sa intelegi diferitele caracteristici pe care le ofera malaxoarele pizza planetare si cu spirale. In general, un malaxor planetar este ideal atunci cand se doreste versatilitate de utilizare si framantare robusta. Un malaxor cu spirala, pe de alta parte, este cea mai buna optiune atunci cand amesteci aluat artizanal si mai aerisit.
Malaxor pizza planetar
Modelele planetare ofera o multime de optiuni pentru pizzerii care doresc sa pregateasca diferite tipuri de blaturi de pizza la un volum mare. Malaxoarele pizza planetare sunt excelente si pentru amestecarea ingredientelor pentru prajituri si framantarea aluatului greu. Malaxoarele planetare au nevoie de atasamente si agitatoare adecvate pentru o performanta optima. Accesoriile de framantare sunt tipuri comune de agitatoare utilizate pentru amestecarea aluatului in boluri. Toate malaxoarele pizza planetare au un motor si un bol care nu se roteste. Aceste modele sunt dimensionate in functie de volumul ingredientelor pe care le pot pastra in bolurile lor, iar capacitatile lor pot varia de la cinci pana la 140 de litri. Malaxoarele planetare mai mici pot fi plasate pe un blat, in timp ce modelele mai mari sunt asezate pe podea. Din acest motiv, aceste echipamente sunt o alegere excelenta pentru pizzerii cu un flux mare de clienti.
Malaxor pizza cu spirale
Malaxoarele pizza cu spirala sunt amplasate pe podeaua bucatariei, asa ca spatiul ar trebui sa fie intotdeauna luat in considerare inainte de a investi intr-unul. De obicei, sunt cele mai potrivite pentru bucatariile care creeaza cel mai adesea pizza artizanala.