Drojdia este un ingredient cheie care poate transforma un simplu amestec din faina si apa intr-un aluat delicios numai bun pentru a face paine, pizza, cozonaci, gogosi si prajituri.
Stapanirea artei de a face aluaturi in care au fost folosite drojdii, indiferent ca sunt proaspete, instant sau uscate, nu este atat de usoara pe cat lumea se asteapta. Pentru a obtine un aluat elastic, in care legaturile de gluten s-au format corect, este necesara o framantare indelungata, iar folosirea unui mixer planetar usureaza si scurteaza foarte mult acest proces.
Daca esti brutar si vrei sa stii cat de important este un mixer planetar bun in brutaria ta, continua sa citesti acest articol!
Amestecare si framantare eficienta
Unul dintre avantaje notabile ale folosirii unui mixer pentru aluatul cu drojdii este timpul pe care il economisesti. Alatul necesita o amestecare si framantare adecvata pentru a-si activa pe deplin proprietatile. Folosind un mixer planetar poti obtine o framantare completa a aluatului si poti ajunge la consistenta potrivita mult mai rapid decat manual.
Daca esti brutar, probabil ca stii cat de dificil poate fi sa ai rezultate constante, mai ales atunci cand lucrezi cu drojdie. Distributia neuniforma a drojdiei poate duce la cresterea inconsecventa, rezultand produse mult prea dense sau coapte necorespunzator.
Motorul puternic al mixerului si carligul specializat pentru aluat, impreuna cu miscarea de rotatie asigura distribuirea uniforma a drojdiei in tot aluatul, promovand o crestere constanta si o textura mai buna. Astfel, poti obtine mereu rezultatele asteptate de fiecare daca cand coci produsele de panificatie.
Aluaturi superioare
Drojdia necesita o aerare adecvata pentru a functiona optim. Framantarea manuala poate limita uneori performanta aluatului in ceea ce priveste cat de mult aer poate fi incorporat in aluat.
In acest caz, malaxoarele sunt concepute pentru a dezvolta eficient aluatul prin incorporarea mai multor bule de aer si crearea unei retele de gluten mai bune. Aluatul rezultat este mai pufos si mai elastic, ceea ce duce la textura mai buna a produselor de panificatie.
Sunt usor de folosit si salveaza timp
Amestecarea si framantarea manuala a aluatului poate fi solicitanta din punct de vedere fizic si poate dura destul de mult de timp. Un mixer pentru aluat elimina nevoia de a munci manual aluatul cu drojdie, permitandu-ti sa faci mai multe sarcini si sa te concentrezi asupra altor aspecte esentiale procesului de productie.
Siguranta alimentara
Folosirea unui mixer pentru aluat aduce o multime de beneficii in ceea ce priveste siguranta alimentara, deoarece este un mediu igienic in care aluatul sa fie pregatit, avand boluri si accesorii usor de curatat si dezinfectat. Astfel, se reduce riscul de contaminare a aluatului.
Un dispozitiv versatil si usor de folosit
Daca folosesti un mixer planetar caruia ii poti atasa diferite carlige si teluri, il poti folosi si pentru alte preparate. De la spuma de albusuri, la baterea untului sau a cremelor, mixerul planetar este un adevarat ajutor in orice brutarie si bucatarie.
Folosirea aparatelor, accesoriilor, dar si a ingredientelor potrivite poate face o adevarata diferenta in pregatirea aluaturilor pe baza de drojdie. Asa cum un mixer planetar poate schimba modul in care aluatul performeaza, asa si drojdia are un rol cat se poate de important.
Pentru a obtine intotdeauna cele mai bune rezultate, ai nevoie de ingrediente care se vor ridica la masura asteptarilor brutarului. Lesaffre este unul dintre putinii producatori si distribuitori de agenti de crestere naturali cu peste 150 de ani experienta in domeniu. Foloseste doar cele mai bune ingrediente si echipamente, foloseste Lesaffre!