Nu exista cina fara macar un pahar de vin rosu sau alb care sa binedispuna consumatorul si sa-l ajute cu digestia. Vinul este o bautura alcoolica facuta din struguri, foarte aromata si benefica pentru organism. Crama Girboiu ofera o gama variata de vinuri care se disting prin cantitate, an de productie, pret si soiul de stugure din care a fost realizat.
Gama de vin Livia este cea mai accesibila si una din cele mai apreciate game de vinuri Girboiu, deoarece prezinta trasaturile unui vin nobil in ciuda pretului foarte accesibil. Pe site-ul Girboiu, o sticla de Livia Cabernet Sauvignon costa 25 de RON, o suma prea mica pentru un vin atat de bun. Acest vin demisec exprima putere si virilitate. Aroma sa complexa de mure, coacaze negre si ardei gras se imbina perfect cu aciditatea si taninurile pronuntate. Este echilibrat, intens si cu un post gust persistent.
Cabernet Sauvignon este un strugure originar din Franta, creat in secolul al XVII-lea. Cand un accident a facut ca planta de struguri Cabernet Franc sa fie crescuta cu planta de struguri Sauvignon Blanc , strugurii rezultati au fost numiti Cabernet Sauvignon.
Strugurele au devenit in curand popular printre vinificatori datorita cojii sale groase, rezistente, bogate in tanin si a capacitatii sale de a creste in clima mai dura.
Vita de vie Cabernet Sauvignon este mai usor de cultivat decat multe alte soiuri si infloreste intr-o gama mai larga de conditii climatice. Toate acestea au facut ca acesta sa fie unul dintre cele mai populare tipuri de struguri din lume.
Nivelul ridicat de tanin al Cabernet Sauvignon inseamna ca multe dintre vinuri pot evolua in sticla de ani de zile. De asemenea, raspunde la stejar si dezvolta arome mai adanci si mai complexe dupa ce a petrecut timp in butoi.
Cabernet Sauvignon produce vinuri pline de corp, cu un nivel mediu pana la ridicat de aciditate si este perfect pentru amestecarea cu alti struguri – cum ar fi Merlot, pentru a inmuia palatul, care este folosit pentru a face amestecul de vin rosu de renume mondial Bordeaux.
In timp ce multi oameni cred ca temperatura camerei este ideala pentru servirea vinurilor rosii, acesta este de fapt un mit. Vinurile rosii infloresc in aroma completa la o temperatura putin mai rece decat temperatura camerei. Pentru vinuri rosii pline de corp, cum ar fi Cabernet Sauvignon, temperatura ideala de servire este de 16 grade Celsius, desi aromele vinului se vor prezenta bine oriunde intre 15 pana la 18 grade Celsius. Pentru vinul care a fost depozitat corespunzator, aceasta inseamna ca trebuie sa il incalziti usor lasandu-l la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute. Daca vinul a fost depozitat la temperatura camerei, va trebui sa-l raciti usor, refrigerandu-l timp de 30 de minute.
Sticla Livia Cabernet Sauvignon este un vin care poate fi apreciat de oricine la orice masa, festivitate sau chiar la o cina normala. Fiind foarte accesibil, consumatorii prefera acest tip de vin, chiar si la ocazii mai speciale precum nunti si botezuri. Girboiu are cele mai intense cuplaje de vin!