Corpul uman poate supraviețui maximum 11 zile fără a dormi, până la 40 de zile fără a mânca, dar nu mai mult de o săptămână fără apă, iar acest lucru în condiții atmosferice normale. Corpul nostru are o compoziție de 60% apă, iar pentru a funcționa la capacitate maximă, trebuie alimentat zilnic cu cel puțin 1,5 – 2 L de lichide.

Mulți oameni nu consumă necesarul zilnic de apă. Lichidele se pot extrage, desigur, inclusiv din fructele și legumele pe care le consumi, dar apa pură este vizibil mai eficientă în menținerea funcțiilor vitale ale corpului. Alegerea pe care trebuie să o faci zilnic constă în a consuma sucuri carbogazoase, câteva pahare de apă de la robinet atunci cânt îți amintești ori în a te menține sănătos cu ajutorul alimentelor și apei proaspete, pe care o poți obține accesând acest LINK, chiar la tine acasă. Răspunsul firesc este prețuirea sănătății, dar care sunt condițiile potrivite pentru a bea cea mai bună apă?
Află din acest articol de ce nu este recomandat să bei apă de la robinet și care sunt alternativele:
- Cercetările arată că apa ce curge prin conducte pentru a ajunge la robinete și a fi băută sau folosită la prepararea mâncării nu este niciodată cu adevărat curățată. Din contră, în timpul procesului de filtrare și înlăturare a lichidelor poluante, se adaugă soluții la fel de nocive, precum fluorul sau clorul. Dacă vrei să beneficiezi de apă curată la robinet, la Aqua Time ai filtre Big Blue pe care să le atașezi purificatorului personal. Astfel, vei putea filtra încă o dată apa, aducând-o cât mai aproape de starea ei naturală și sigură pentru sănătatea ta.
- Poluarea apei și a solului este un fenomen frecvent în lumea de astăzi. Chiar și sursele de apă aflate la mari adâncimi pot fi afectate, dacă zona este contaminată cu soluții, îngrășăminte chimice ori se află, pur și simplu, în apropierea unor fabrici sau centrale chimice. La acestea se adaugă conductele vechi, ce conservă bacterii și soluții de tratare. Drept urmare, apa care curge la robinetul tău acumulează inevitabil substanțe grele, precum aluminiu sau cadmiu. Consumate regulat și în cantități mari, acestea duc la declanșarea unor boli grave la nivelul întregului corp.

- Adesea se prezintă mai degrabă pericolul generat de nitrați. Nivelul alarmant de nitrați este de 10ml/L, însă acesta nu se poate afla decât dacă lichidul este testat. Nitrații apar din cauza fertilizării solului sau a resturilor corpurilor umane sau de animale și se regăsesc în bazinele unde apa este strânsă pentru mai mult timp. Cele mai vulnerabile persoane la îmbolnăvirea din cauza derivaților din nitrați sunt copii, femeile însărcinate, bătrânii și cei au aciditate gastrică.
Renunță, așadar, la a folosi apa de la robinet pentru băut sau gătit. În schimb, alege apa îmbuteliată, care asigură o filtrare mai eficientă și sigură.