Connect with us

Actualitate

Calatorii de la CCR – din Indonezia si Coreea, in Republica Kargaza si Tadjikistan. Decont de 900.000 de lei

Comisarul

Publicat

pe

Judecatorii CCR au cheltuit pe delegatii externe aproape 900 de mii de lei din ianuarie 2014 pana in aprilie 2018, potrivit datelor comunicate la cererea Ziare.com de Curtea Constitutionala a Romaniei.

In 2014, judecatorii au facut 19 deplasari cu o factura totala de 253.098 de lei. Cel mai mult a calatorit Augustin Zegrean, pe atunci presedinte CCR, cu deplasari in valoare de 45.414 lei, in general in fruntea unor delegatii numeroase de judecatori, consilieri si magistrati asistenti care au participat la diferite evenimente la Strasbourg, Viena, Tirana, Chisinau, Seul, Budapesta si Luxemburg.

Pe locul al doilea in topul deplasarilor se afla judecatorul Daniel Morar, cu 31.038 lei cheltuiti in 2014. Tudorel Toader si-a luat ramas bun de la mandatul de judecator constitutional cu deplasari in valoare de 27.774, intre care una in Canada in perioada 25-30 aprilie – 9.667 lei, la Conferinta internationala „Relatia dintre curtile constitutionale si media”. Iar dl judector Mircea Minea a calatorit in 2014 de 20.680 de lei.

In 2015, factura totala a celor 14 deplasari este de 190.704 de lei. Augustin Zegrean a decontat 26.230 de lei, Daniel Morar 16.371 de lei, iar Simona-Maya Teodoroiu, cu doua deplasari, in Antalya si la Erevan, 10.646 de lei.

2016 a consemnat 17 deplasari externe ale judecatorilor CCR, in valoare decontata de 184.459 de lei. Dl. judecator Minea a efectuat 7 deplasari, in valoare de 38.596 de lei, dl Morar 3 deplasari, in valoare de 11.474 de lei, intre care se numara si:

„Participarea domnului judecator Daniel Marius MORAR si a doamnei Senia-Mihaela Costinescu, magistrat-asistent sef, la lucrarile Conferintei Internationale cu tema „Locul si importanta organelor de control constitutional in functionarea eficienta a unui sistem echilibrat intre puterile statuluiʺ, organizata de Curtea Suprema a Republicii Kargaze-Sectia Constitutionala, la Issyk-Kul Lake, Kargaze. Cost total deplasare: 12.379,99 lei”, 9-10 iunie 2016.

In 2016, dl judecator Minea a decontat pe deplasari externe 24.287 de lei, iar judecatoarea Maya Teodoriu 24.248 de lei. Intre 18-21 mai 2016, o delegatie de trei persoane din CCR a participat la a 19-a Conferinta Internationala Judiciara, organizata de Fundatia Furth Family, Universitatea Michigan-Facultatea de Drept si Fundatia Internationala pentru Sisteme Electorale, la Washington, SUA, decontul fiind de 46.963,48 lei.

In 2017 au fost decontate 17 deplasari externe, in valoare de 218.557 lei. Simona Maya Teodoroiu- 49.001 lei, Daniel Morar 23.653, Petre Lazaroiu 23.135, Stefan Minea – 19.810 lei, Valer Dorneanu – 11.908 lei, Livia Stanciu – 12.570 lei, Varga Attila -11.789 lei. Sume la care se adauga costurile delegatiilor care ii insotesc de judecatori.

Potrivit datelor furnizate de CCR, judecatorii Mona Pivniceru si Marian Enache nu au facut in perioada vizata nicio deplasare externa.

In doar un sfert dintre deplasari judecatorii CCR au plecat singuri pentru a reprezenta institutia si tara. De cele mai multe ori, este vorba despre delegatii de cel putin 2-3 persoane, uneori chiar 11.

De exemplu, la Conferinta Internationala cu tema „Rolul justitiei constitutionale in protectia valorilor statului de drept”, dedicata celei de-a 20-a aniversari a Curtii Constitutionale a Republicii Moldova, intre 7-10 septembrie 2014, la Chisinau au plecat 11 persoane: „Participarea delegatiei Curtii Constitutionale a Romaniei condusa de domnul Augustin ZEGREAN, presedinte, si alcatuita din domnii judecatori Daniel Marius MORAR, Mircea Stefan MINEA, PUSKAS Valentin Zoltan, Tudorel TOADER si Toni GREBLA, doamna Ruxandra SABAREANU, secretar general, doamna Marieta SAFTA, prim magistrat-asistent, doamna Senia Mihaela COSTINESCU, magistrat-asistent sef, director al Cabinetului Presedintelui, doamna Cosmina MARIN, personal de specialitate juridica, si doamna Oana RAICAN, consilier in cadrul Compartimentul de relatii externe, relatii cu presa si protocol, la Conferinta Internationala cu tema ‘Rolul justitiei constitutionale in protectia valorilor statului de drept’, dedicata celei de-a 20-a aniversari a Curtii Constitutionale a Republicii Moldova, Chisinau. Cost total deplasare: 10.357,46 lei”.

Tot in 2014, 9 persoane au plecat la aniversarea Curtii Constitutionale a Ungariei: „Participarea delegatiei Curtii Constitutionale a Romaniei condusa de domnul Augustin ZEGREAN, presedinte, si alcatuita din domnii judecatori PUSKAS Zoltan-Valentin, Tudorel TOADER, Toni GREBLA, Daniel Marius MORAR si Petre LAZAROIU, doamna Mihaela Senia COSTINESCU, magistrat-asistent sef, director al Cabinetului Presedintelui, domnul Benke Karoly, magistrat-asistent sef, si doamna Oana RAICAN, consilier in cadrul Compartimentul de relatii externe, relatii cu presa si protocol, la o manifestare sportiva organizata cu ocazia celei de-a 25-a aniversari a Curtii Constitutionale a Ungariei, Budapesta. Cost total deplasare: 16.909,71 lei.”

Deplasarea la al 7-lea Congres al Asociatiei Curtilor Constitutionale Francofone, desfasurat la Lausanne, Elvetia intre 2 – 7 iunie 2015 a costat 54.100,63 de lei, fiind prezenti 5 reprezentanti ai CCR.

Pe langa destinatiile europene sau din SUA consacrate, judecatorii CCR au avut deplasari si in destinatii atipice. De exemplu, Albania a fost vizitata de doua delegatii ale CCR, iar Augustin Zegrean, Daniel Morar, Petre Lazaroiu, insotiti de Senia Costinescu, magistrat-asistent sef, si Oana Raican, consilier pe relatii externe, au plecat in Coreea, vizita care a costat 48.243 lei.

Si Antalya a fost vizitata de doua delegatii ale CCR, iar Atena a fost destinatia dlui judecator Minea, pentru trei zile decontul fiind de 3.242,07 lei.

Vizita la Moscova a lui Valer Dorneanu are in spate o atractie constanta a CCR pentru spatiul ex-sovietic. Batumi – Georgia a fost vizitat din 2014 de trei delegatii ale CCR, Armenia a avut doua vizite intre care cea a Mayei Teodoroiu a costat 6.690 de lei.

A fost vizitata Astana – Kazahstan, iar la Dusanbe, in Tadjikistan, a plecat de la CCR o delegatie de cinci judecatori si magistrati asistenti care au platit 42.174 de lei. Dl Morar si dna Costinescu au facut schimb de experienta constitutionala si cu Republica Kargaza, unde controlul de constitutionalitate este asigurat de o sectie a Curtii Supreme.

Vizita in Liban pentru o delegatie CCR de 3 persoane a costat 8.397 de lei, iar vizita la Riga a domnilor Puskas si Benke a costat 10.050,87 lei. Pentru vizita in Maroc, la Rabat, a unei delegatii de doua persoane, CCR a platit 10.069,77 lei. Dl Morar a analizat si constitutionalitatea de la Solo, Indonezia, decontul fiind de 5.967,55 lei.

Un judecator CCR are un venit anual in jur de 220.000 de lei, precum si alte privilegii prin asimilare cu magistratii, desi potrivit Constitutiei nu au acest statut.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate42 de minute ago

UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022 / Cum arată cifrele României

Cel puțin 5,1 milioane de persoane din țări terțe au imigrat în Uniunea Europeană în 2022, în timp ce 1,5...

Actualitate3 ore ago

Osemintele principelui Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea, vor fi reînhumate în noua catedrală de la Curtea de Argeş

Osemintele principelui Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea, vor fi reînhumate vineri în noua catedrală arhiepiscopală şi regală de la...

Actualitate5 ore ago

„Pas înainte” spre soluţionarea disputei agricole între Polonia și Ucraina. Premierii Tusk și Şmîhal s-au întâlnit la Varşovia

Şefii de guvern ai Poloniei şi Ucrainei au anunțat că au făcut „un pas înainte” spre soluţionarea disputei agricole, în...

Actualitate7 ore ago

Legendara revistă americană Life va reveni la viață

Legendara revistă americană Life, celebră pentru fotografiile sale, va fi readusă la viață de către modelul și antreprenorul Karlie Kloss,...

Actualitate9 ore ago

Obezitate: Mai este considerat cartoful o legumă sau doar amidon? Autoritățile americane se contrazic

Mai poate fi considerat cartoful o legumă în Statele Unite? O comisie a fost însărcinată să decidă asupra acestei probleme...

Actualitate11 ore ago

Liga 2: Remiză între Corvinul Hunedoara și Gloria Buzău, în primul meci din play-off

Corvinul Hunedoara și Gloria Buzău au terminat la egalitate, scor 1-1, în prima partidă a rundei inaugurale din play-off-ul ligii...

Actualitate13 ore ago

Cum încearcă avocaţii lui Mario Iorgulescu să-l scape închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru...

Actualitate15 ore ago

Klaus Iohannis pierde un potențial susținător la șefia NATO: Șeful diplomației letone își dă demisia din cauza zborurilor cu avioane private

Ministrul de externe leton Krisjanis Karins, un potențial susținător al lui Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO,...

Actualitate17 ore ago

Guvernul britanic a aprobat un nou director pentru British Museum după scandalul de furt care a zguduit prestigiosul muzeu din Londra

Actualul director al National Portrait Gallery din Londra, Nicholas Cullinan, a fost numit director al British Museum, a anunţat joi...

Actualitate20 de ore ago

Liverpool plănuiește schimbul verii cu Real Madrid

Lotul lui Liverpool va suferi cu siguranță modificări în vară după ce Jurgen Klopp a anunțat că va părăsi echipa...

Actualitate22 de ore ago

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi...

Actualitate24 de ore ago

30 de ani de aplicare a Convenției Europene a Drepturilor Omului în România

În data de 20 iunie 2024, se vor împlini 30 de ani de la momentul în care Convenția pentru apărarea...

ActualitateO zi ago

Belgia li se alătură puținelor țări care au un salariu minim de peste 2.000 de euro

Belgia își va mări duminică salariul minim la 2029,88 euro pe lună, devenind al cincilea stat despre care Eurostat afirmă...

ActualitateO zi ago

Germania: Acord salarial la Lufthansa, grevă evitată de Paşte

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la...

ActualitateO zi ago

Putin le spune piloților ruși: Avioanele F-16 pot transporta arme nucleare, dar nu vor schimba lucrurile în Ucraina

Dacă țările occidentale vor furniza Ucrainei avioane de vânătoare F16, „ele nu vor schimba situația de pe câmpul de luptă”,...

ActualitateO zi ago

Dosarul de contrabandă cu țigări şi materiale explozive: 11 arestați preventiv, între care un poliţist din Arad, un poliţist de frontieră şi doi inspectori de la Antifraudă

Un număr de 11 persoane au fost reţinute în urma celor 79 de percheziţii domiciliare care au avut loc la...

ActualitateO zi ago

Rusia şi-a majorat importurile de benzină din Belarus pentru că oferta sa internă s-a diminuat

Rusia şi-a majorat importurile de benzină din ţara vecină Belarus în luna martie, ca răspuns la riscul unui deficit de...

Actualitate2 zile ago

Producătorul german de armament Rheinmetall a pus piatra de temelie a unei fabrici de 63 de milioane de euro în Ungaria. Ce va produce

Compania germană din industria de apărare Rheinmetall a pus piatra de temelie a unei fabrici de 63 de milioane de...

Actualitate2 zile ago

Diana Şoşoacă: Mă gândesc foarte serios să candidez la primăria Iaşiului

Senatoarea Diana Şoşoacă a anunţat miercuri că se gândeşte foarte serios să candideze la Primăria Iaşi, ea acuzându-l pe edilul...

Actualitate2 zile ago

Ghid pentru testarea deficiențelor de vitamine și minerale la copii. Atât deficitul, cât și excesul, pot fi riscante!

Ca să funcționeze corect, organismul are nevoie de vitamine și minerale provenite din alimentație. Dacă aceasta este dezechilibrată sau există...

Top Stiri Comisarul