Connect with us

Actualitate

O mare rusine

Comisarul

Publicat

pe

Discursul dnei Dancila in Parlament a fost, dupa cum era de asteptat, o colectie de ineptii. De la Banca „Monetara”, la „dezinformarea care e pur si simplu minciuna”, la inflatia care nu are legatura cu guvernul si ar fi existat si daca preturile nu cresteau, la „tigrul Europei” si asa mai departe.

Dar, dupa cum am mai spus, nu e de ras pentru ca rasul este despre noi, radem de viata si imaginea noastra. Persoana aceasta, cu aparenta de analfabet functional, are cele mai mari puteri din Romania. Le va avea si cand Romania va asigura presedintia semestriala a Consiliului UE. Un infractor condamnat din nou, Liviu Dragnea, exercita in fapt aceste puteri exclusiv in interes personal, iar principalul sau interes este distrugerea justitiei.

Si pentru ca situatia este si ramane asa, vina si rusinea cad pe intreaga clasa politica de la un capat la celalalt cu presedintele in frunte.

PSD pare invingatorul zilei. Nu este. Ar fi fost daca scapau de Dragnea si Dancila. Faptul ca acest partid, care a avut intotdeauna premieri de un anumit calibru, este reprezentat acum de cel mai catastrofal, cel mai caraghios, cel mai caricatural premier din istoria Romaniei, este o mlastina in care se scufunda pe zi ce trece.

Este o rusine infinita pentru PSD ca suporta, de frica, din oportunism, din prostie, nici macar nu conteaza de ce, un astfel de premier, o rusine care se propaga deja si in electoratul sau de baza, care nu e cretin. Care vede si cat costa benzina, si la cat a ajuns rata la banca. Toate pomenile, toate minciunile, toate creatiile de propaganda nu pot sa ascunda goliciunea acestei guvernari.

ALDE se da un partid de liberali educati, europeni, atasati drepturilor omului. Unii dintre ei au scris carti, canta la pian, poarta papion, au cariere universitare. Nu le e rusine sa fie reprezentati de dna Dancila? Celor care umbla cu abuzurile in gura toata ziua, nu le este rusine cu abuzurile grosiere impotriva jurnalistilor si cetatenilor obisnuiti comise in Parlamentul Romaniei transformat in feuda lui Dragnea?

UDMR are dreptate cand spune ca in mod normal o motiune de cenzura, pentru a fi credibila si votata, trebuie sa fie insotita de solutia alternativa, atat in privinta premierului si a echipei, cat si in privinta programului de guvernare. Si este adevarat ca aceasta motiune a fost o mostra de amatorism din acest punct de vedere. Dar acesta este doar pretextul, nu motivul real pentru care UDMR nu a sustinut-o.

UDMR nu a votat motiunea pentru ca nu a primit lumina verde de la Budapesta si pentru ca pretul platit de PSD pentru aceasta sustinere implicita a fost indestulator. La vedere este retrimiterea in comisie a Codului administrativ, care trebuia sa primeasca votul final, pentru a introduce posibilitatea folosirii limbii materne in administratie si in localitatile unde minoritatea este mai mica de 20%. Ce este mai putin vizibil, dar poate chiar mai valoros, probabil nici macar nu vom afla.

Dar, absenta de la vot este o forma de sustinere a guvernului, deci UDMR este asociat cu acest guvern rusinos. Si in fata PPE din care face parte, si in fata propriului electorat saracit si mai mult de acest guvern. UDMR cu al sau stilat lider poarta pe frunte rusinea numita guvernul Dancila. Si cand dna Dancila va reprezenta Romania in presedintia semestriala a UE, ceea ce inspaimanta PPE, o va face cu sustinerea UDMR, ceea ce se va sti din Harghita si Covasna, pana la Bruxelles.

Iar limba materna in administratie nu se mananca si nici nu tine de cald atunci cand inflatia arunca preturile in aer si nici nu plateste rata maghiarilor la banca atunci cand ROBOR-ul se duce la cer.

Rusine ar trebui sa-i fie si opozitiei, chiar daca teoretic a incercat sa rastoarne guvernul. Din start, slabiciunea opozitiei nu e o virtute. Nu i-a lovit nici molima, nici trasnetul. Slabiciunea aceasta este efectul direct al felului lamentabil in care s-au prezentat la alegeri, USR – ca un ONG bezmetic si pe alocuri dubios, dupa chipul si asemanarea cuplului Nicusor Dan – Matei Paun, iar PNL ca un USL vopsit.

Iar acum ce strategie a avut opozitia? Cum a gandit ea concret sa obtina voturile necesare? Isi imagina cineva vreo clipa ca PSD va accepta sa plece de la guvernare si va vota motiunea fara sa aiba garantii ferme ca nu se va incerca fortarea de anticipate sau formarea unei alte majoritati de stransura? Nu inteleg ce a fost in capul liderilor opozitiei in fata unei motiuni care chiar ar fi avut o sansa daca era un demers realist condus.

Macar pentru simulacrul jenant de adunare din Piata Victoriei de marti seara, transformat din miting intr-o exhibare dizgratioasa a slabiciunii si lipsei de organizare, PNL nu poate fi scuzat. Da, niciodata liberalii nu au avut capacitate organizatorica, iar pedelistii care o aveau nu mai sunt demult la butoane. Dar atunci nu mizezi pe cartea aceasta. Nu te dai balerina la Covent Garden daca atunci cand sari se rupe scena sub tine.

USR macar are acnee adolescentina, insa pentru PNL nu e acceptabil ce s-a intamplat. Partidul acesta se naruieste in lipsa de strategie, organizare si nerv, in ipocrizia de a se da altceva decat PSD, cand o mare parte dintre liberali nu sunt decat nostalgici uselisti, cu cozile legate pe sub masa de ale pesedistilor, cu afaceri comune, cu obiective comune, cu aversiune comuna fata de justitie. O ipocrizie care se vede si din avion.

Dar pentru guvernul Dancila ar trebui sa-i fie rusine si lui Klaus Iohannis. Presedintele a desemnat-o fara cracnire, in mare graba, de parca ar fi calculat ca nu cumva toata procedura pana la juramant sa intre in vacanta scolara a dnei Carmen Iohannis cand era programat sejurul in Tenerife.

Ceea ce trebuie facut acum este corectarea ineptiei comisa de presedinte cu aceasta desemnare care l-a salvat pe Liviu Dragnea in momentul cand era cu adevarat cel mai aproape sa ii fuga pamantul de sub picioare, pentru ca rasturnase si al doilea guvern PSD.

Si dupa ce PSD a terminat al doilea premier PSD pentru ca nu a vrut sa emita ordonantele cerute de Dragnea ca sa scape, Iohannis i-a facut cadou exact premierul dispus sa dea orice ordonanta si sa execute orice ordin. Eu chiar imi doresc ca dl Iohannis sa defileze in toata presedintia romaneasca a UE brat la brat cu dna Dancila prin Europa. Sa ia primul in piept toate gafele ei, toate onomatopeele infantile, toate inadecvarile, toata rusinea infinita la care acest premier expune Romania.

Iar acum ce a facut in mod concret ca sa repare lucrurile? A oferit sefia SIE unui pesedist cu profil extrem de problematic care cerseste confirmarea de la Liviu Dragnea, adica fara a primi nimic in schimb. A mosmondit cazul Lazaroiu, pentru care avea toate parghiile, pana cand a reusit performanta sa piarda un consilier valoros si sa dea impresia ca isi lasa oamenii la greu. A facut vreo doua declaratii si a dat la pedale pe bicicleta. Actiuni vitale pentru schimbarea premierului, nimic de zis.

Daca cineva avea de jucat o carte politica acum, daca cineva avea garantiile institutionale necesare pentru a rupe PSD, daca cineva putea face acum o mediere oficiala sau neoficiala intre opozitie si nemultumitii din PSD, acela cu siguranta ar fi trebuit sa fie presedintele. Asta daca nu aveam un presedinte comod si dupa toate aparentele fundamental nepriceput la politica.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate2 ore ago

Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru „taxa de neutralitate” pe vânzările de gaze către vecinii săi

Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea...

Actualitate4 ore ago

Consiliul de Securitate al ONU va vota vineri cu privire la aderarea Palestinei la ONU

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite urmează să voteze vineri cererea palestiniană de a deveni membru cu drepturi depline al...

Actualitate6 ore ago

Aproape nimic nu poate provoca întârzierea trenurilor de mare viteză în Japonia. Şi, totuşi, un şarpe a făcut-o

Aproape nimic nu poate face ca faimoasele trenuri de mare viteză din Japonia, aşa-numitele trenuri-glonţ, să aibă întârzieri, dar un...

Actualitate8 ore ago

VIDEO „Unchiule, mă asculți?” O femeie din Brazilia s-a dus cu un mort la bancă în încercarea a obține un împrumut

O femeie din Brazilia a adus un bărbat de 68 de ani într-un scaun cu rotile la bancă și a...

Actualitate10 ore ago

Alegeri legislative în Croația: Conservatorii sunt în frunte

Conservatorii aflați la putere în Croația au ieșit învingători în alegerile legislative, potrivit primelor estimări, după o campanie tensionată în...

Actualitate13 ore ago

Așteptarea pentru ucraineni a luat sfârșit? Camera Reprezentanților va vota sâmbătă asupra asistenței militare pentru Ucraina

Camera Reprezentanților SUA va vota sâmbătă proiectele de lege care oferă asistență Ucrainei, Israel și Taiwan, a declarat miercuri speakerul...

Diverse13 ore ago

Acoperișuri Premium în România

AcoperisuriPremium este partenerul de încredere pentru soluții premium de acoperișuri în România. Cu o experiență vastă în domeniu și o...

Actualitate17 ore ago

fanatik.ro: Poluare cu metale grele. Pericolul depozitului de deșeuri de la Carom Onești

FANATIK vine cu dezvăluiri noi despre pericolul de la CAROM Onești, acolo unde autoritățile țin sub tăcere situația deșeurilor cancerigene...

Actualitate23 de ore ago

Europa reia extracția magneziului pentru a scăpa de dependența de China / Financial Times scrie despre exploatarea din România

Europa va relua extragerea magneziului în premieră după mai bine de un deceniu, în contextul în care UE încearcă să-și...

ActualitateO zi ago

Mesajele de pe WhatsApp prin care pacienții dr. Cătălin Cârstoiu erau direcționați de la spitalul de stat către clinica privată a familiei

Patru pacienți au povestit pentru HotNews.ro cum au ajuns să plătească sume de sute și de mii de lei la...

ActualitateO zi ago

BEC: Alegătorii cu domiciliul în străinătate dar care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând cu 11 aprilie 2024 nu vor putea vota la locale

Biroul Electoral Central a adoptat marţi o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa...

ActualitateO zi ago

VIDEO Kievul va solicita convocarea Consiliului NATO-Ucraina. Zelenski: „Sunt vieţile umane diferite?” / El îi mulţumeşte lui Olaf Scholz pentru eforturile diplomatice din China

Ucraina va solicita o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina pentru a discuta despre protecţia cerului, furnizarea de sisteme de apărare aeriană...

ActualitateO zi ago

Georgia: Parlamentul a votat în favoarea „legii rusești” / Mii de oameni protestează

Mii de persoane au manifestat marți seara la Tbilisi, în Georgia, după un prim vot în parlament în favoarea unui...

ActualitateO zi ago

Șeful NATO, după discuţia cu Iohannis: România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic şi s-a angajat să sprijine Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, afirmă, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului...

ActualitateO zi ago

Dupa legea autodeterminarii de gen, guvernul german vrea modificarea legii avortului – Bavaria se opune ferm

Comisia de autodeterminare și medicină a reproducerii, desemnată de guvernul german, și-a prezentat luni raportul final, în care propune liberalizarea...

Actualitate2 zile ago

PSD și PNL se aliază în două fiefuri ale UDMR. Candidați comuni pentru consiliile județene

PSD și PNL vor avea candidați unici pentru funcția de președinte CJ în județele Mureș și Satu Mare, funcții deținute...

Actualitate2 zile ago

Orb prin Gaza – HotNews.ro

Nu am văzut atacul din 7 octombrie; dar nu mi-e rușine, că nu l-a văzut nimeni. Mihai BuzeaFoto: Arhiva personala...

Actualitate2 zile ago

Black Coffee, dj-ul desemnat Man of the year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

Așteptat în fiecare vară cu emoție de fanii veniți din peste 100 de țări ale lumii, UNTOLD și-a reconfirmat statutul...

Actualitate2 zile ago

Vedetele care vor face parte din echipa de baschet masculin cu care SUA va aborda Jocurile Olimpice de la Paris

LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant sunt cele trei mari vedete pe care selecţionata masculină de baschet a Statelor...

Actualitate2 zile ago

Costul falimentelor City Insurance și Euroins: FGA a plătit către păgubiți aproximativ 1,86 miliarde de lei până la 31 Martie 2024

​Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat marți că a plătit aproximativ 1,86 miliarde de lei către creditorii de...

Top Stiri Comisarul