Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Cum a ajuns un fost ospatar pesedist sef de retea mafiota in Costa Rica

Comisarul

Publicat

pe

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

A trecut o lună de cînd un fugar român căutat pentru omor de 16 ani și arestat în Costa Rica a făcut o dezvăluire-bombă într-un interviu dat presei locale, anume că fuga sa din țară fusese aranjată de însuși șeful poliției române din 2002. O informație care poate devoala existența unei filiere de salvare a unor mari infractori pusă pe roate de aproape două decenii, inclusiv cu implicarea poliției și a serviciilor de la noi. Dar care informație pare să nu fi impresionat pe nimeni. Cum probabil nu vor impresiona nici rîndurile de mai jos, care scot la lumină trecutul tumultor al românului Mihai Rădulescu, personaj-cheie în scandalul Udrea-Bica.

Despre Mihai Rădulescu, publicații de la noi, precum Rise Project și din Costa Rica au scris că a jucat un rol major în ”aclimatizarea” cuplului Udrea-Bica în țara sud-americană. Și nu numai a lor, vorbindu-se de o veritabilă filieră care oferă servicii all-inclusive pentru fugarii care se sustrag pedepselor.

Cine este, totuși, Mihai Rădulescu și cum a ajuns el mama răniților tocmai în celălalt capăt al planetei, cam pe unde și-a plasat Spielberg insulele cu dinozauri?
Cum a ajuns acolo rămîne încă o enigmă.
Dar despre cine este, putem afla destul de multe dintr-un articol foarte bine documentat apărut în presa de acum mai bine de un deceniu, într-un ziar azi dispărut, Ziua, sub semnătura lui Dan Coste.
Un fost ospătar la revoluție, Mihai Rădulescu a fost genul de șmecheraș care s-a descurcat și a urcat în ierarhie politico-afaceristice cu pași mari, desigur, pe bază de corupție și de spate bine asigurat de diverse figuri controversate. Membru fondator al PSD, s-a perindat mai apoi pe la PD și PC, mai înainte de a fugi în Costa Rica, nu mai înainte de a absolvi Colegiul Național de Apărare.

Între protectorii săi de odinioară sunt dați greul pesedist Octav Cozmîncă, amiralul Emil Cico Dumitrescu, generalul SRI Dan Gheorghe, fostul șef al Doi și un sfert, generalul Florin Cristescu, procurorul Max Bălășescu și alte figuri grele.

Iată ce se relata în materialul terifiant, intitulat ”Rețeaua doctorului Moarte”

”Un handicapat a fost aruncat in strada dupa ce locuinta sa a ajuns in posesia unui apropiat al comisarului-sef Adrian Murea. Unul dintre prietenii foarte apropiati ai comisarului sef dr. Adrian Murea, Mihai Radulescu, a pus mana pe o vila din Soseaua Kiseleff (foto) prin metode specifice mafiei imobiliare din Romania. Pe baza unui ante-contract de vanzare-cumparare incheiat in fals si autentificat la notarul Livia Alexandru, Radulescu a aruncat in strada un handicapat psihic. Acesta este actualmente pus sub interdictie de instantele de judecata, fiind reprezentat de un tutore. Instanta de judecata a decis ca Nicolae Marian Iacob se poate intoarce in garsoniera sa, dar Radulescu se opune prin orice mijloace, sfidand Justitia romana.

In baza unor procuri ciudate, incheiate la notarul public Sarbu Floarea, Mihai Radulescu, fost consilier al pesedistului Octav Cozmanca si fost director general la SC ELECTRICA SERVICE SA, a devenit imputernicit al catorva locatari din imobilul din Kiseleff nr. 29, care-si cumparasera apartamentele in baza Legii nr. 112/1995. Spunem ciudate, deoarece Alina-Sanda Mateescu, Ion si Neculina Tanasoiu si Ioan si Elena Suteu l-au mandatat pe Radulescu pentru acelasi apartament cu nr. 1, in care, desigur, n-aveau cum sa locuiasca cu toti. Totodata, Elena Cociodar l-a mandatat pe acelasi individ pentru locuinta sa de la subsol, iar Dan si Simona Penciu, pur si simplu pentru intreg imobilul din sos. Kiseleff nr. 29. Aceste procuri, probabil si altele, i-au fost necesare respectivului pentru a inchiria apartamentele unor societati comerciale, pe bani grei. Cum au evoluat lucrurile, in varianta lui Mihai Radulescu, am aflat chiar de la acesta.

O singura exceptie

Mihai Radulescu ne-a declarat ca a cumparat 12 din cele 14 apartamente de la proprietari, in baza unor ante-contracte de vanzare-cumparare. Unora le-a dat bani ca sa plece, altora le-a cumparat locuinte la bloc si nimeni, cu o singura exceptie, nu s-a aratat nemultumit. Fiind cumparate in baza Legii nr. 112/1995, apartamentele nu puteau fi revandute decat dupa zece ani, din acest motiv incheindu-se ante-contracte, urmand ca dupa expirarea termenului respectiv sa se incheie contracte de vanzare-cumparare in toata regula.

Exceptia mentionata este cea a handicapatului Nicolae Marian Iacob, care ocupa o garsoniera la mansarda. Radulescu sustine ca i-a platit acestuia suma de 150.000.000 de lei, ante-contractul incheiat cu el fiind autentificat in prezenta a trei martori si a notarului Livia Alexandru. Ulterior, unchiul lui Iacob i-ar mai fi cerut o suma de bani, pe care Radulescu n-a vrut s-o achite, de aici ajungandu-se in instanta.

Complicii de la Primarie

Pana la aceasta ora n-am aflat daca multumirea celor 11 proprietari, care si-au vandut apartamentele pe mai nimic lui Mihai Radulescu, este reala. In schimb, rezultatele anchetei ne-au evidentiat faptul ca metoda folosita de acesta, pentru a-l evacua pe Iacob, este specifica mafiei imobiliare, despre care ZIUA a scris si va mai scrie.

Nicolae Marian Iacob a locuit la adresa respectiva, impreuna cu mama sa, pana cand aceasta a decedat. Dupa aparitia Legii nr. 112, cum era si el trecut in contractul de inchiriere, a cumparat garsoniera de la Primaria Capitalei cu suma de 48.127.603 lei, bani care au fost achitati integral de familie. Se intampla la sfarsitul anului 1999. In momentul in care Radulescu a inceput sa-si arate interesul pentru intregul imobil din sos. Kiseleff nr. 29, doi smecheri din Primarie au incercat sa-i anuleze contractul lui Iacob, pe motiv ca acesta e handicapat. Este vorba despre fostul sef al Directiei juridice si contencios, Vasile Chirila si juristul Mihai Ilie – ambii buni prieteni ai lui Radulescu -, care au avut si mai au mari probleme cu Justitia, pentru coruptie, luare de mita si alte asemenea.

Notarita infractoare

Cum actiunea celor doi amici din Primarie a fost sortita esecului, Radulescu a recurs la o alta metoda.
Impreuna cu notarita penala Livia Alexandru si cu complicitatea a trei martori, s-a incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare in fals, prin care Iacob si-ar fi vandut garsoniera, in februarie 2000, cu suma de 150.000.000 de lei. Livia Alexandru este renumita, de mai bine de sase ani, pentru numeroasele acte false pe care le-a incheiat pana in prezent, privind vanzarea fictiva a unor bunuri mobile si imobile. Cu toate acestea, n-a fost pusa sub nici o invinuire de organele abilitate, pe motiv ca Ministerul Justitiei nu si-ar fi dat acordul pentru cercetarea sa penala. Asadar, notarita a fost scoasa basma curata de procurorii mai multor parchete, datorita relatiilor de care se bucura in lumea interlopa si interventiei unor persoane sus-puse. Tot ea este cea care a autentificat cu rea-credinta cateva contracte de vanzare-cumparare, pentru imobile si autoturisme de lux, pe baza unor imputerniciri evident falsificate.

De cateva dintre acestea a beneficiat dr. col. Adrian Murea, chirurg la Spitalul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), supranumit de ZIUA Doctorul Moarte. Motivul principal al acestei porecle il constituie faptul ca imputernicitii despre care aminteam anterior au decedat la doar doua saptamani dupa asa-zisa semnare a actelor notariale. Unul, chiar dupa ce i-a vandut lui Murea un imobil de mare valoare, care nu i-a apartinut niciodata. Data fiind prietenia necontestata dintre odiosul Doctor Moarte si Mihai Radulescu, nici nu este de mirare ca foloseau serviciile aceleiasi notarite penale.

Legaturi primejdioase

Doi dintre martorii mincinosi adusi de Mihai Radulescu sunt prieteni si parteneri de afaceri cu dr. Moarte de la Ministerul Administratiei si Internelor.

Adrian Murea are o firma de comert cu ridicata, intitulata savant D.A.C. DISTRIBUTION GRUP SRL, Corin-Liviu Harvatovici fiind administratorului ei. Adica tocmai unul dintre martorii mincinosi ai lui Radulescu. Fratele lui Corin-Liviu Harvatovici, Cristian, care in ultima vreme se ocupa cu intretinerea si repararea autovehiculelor (prin SC ADIP GPL SRL), a fost urmarit penal pentru contrabanda, dar a scapat ca prin minune. Cristian Harvatovici si alti doi infractori au folosit, in septembrie 2002, documente falsificate, pentru a introduce in tara conserve in valoare de 19.000 USD. In urma verificarilor efectuate de Politie, s-a constatat ca marfa fusese subevaluata, valoarea reala a acesteia fiind de 45.320 USD. Cei trei reprezentanti ai firmei lui Cristian Harvatovici, SC ROBENEF INTERNATIONAL SRL, au fost cercetati in stare de libertate, iar dosarul lor a fost facut pierdut de procurori.

Martori mincinosi la proces

Cei trei martori mincinosi, care ar fi fost prezenti la semnarea ante-contractului dintre Iacob si Radulescu, sunt urmatorii: Cristian Harvatovici, fratele sau Corin-Liviu Harvatovici si Bogdan Ioan Anghel.
In timpul cercetarii penale, ultimul din cei trei a declarat la Politie si la DNA (intr-un dosar din 2003), ca n-a fost prezent la semnarea respectivului inscris.
Ceilalti doi nu mai conteaza ce au declarat, de vreme ce numele lor sunt prezente pe numeroase acte autentificate la notarita penala Livia Alexandru, care a legalizat furtul unor imobile de lux si terenuri din Capitala, judetele Prahova si Constanta.
In timpul procesului, Nicolae Marian Iacob, de 34 de ani, a declarat o data ca a primit o ciocolata de la Radulescu, iar alta data niste bani, fara a fi capabil sa precizeze si cat.
In repetate randuri, instanta a solicitat lui Radulescu sa prezinte ante-contractul de vanzare-cumparare in original, dar acesta n-a facut-o, la dosar existand doar o copie xerox, fara nici o valabilitate juridica. In final, instanta a anulat ante-contractul de vanzare-cumparare dintre Iacob si Radulescu.
Acesta din urma nu a vrut insa sa elibereze garsoniera de la mansarda cu nici un chip, in totalul dispret al legii.

Amendat de Primaria Capitalei

Pe de alta parte, Primaria Capitalei l-a amendat pe Radulescu cu suma de 10.000.000 de lei, pentru ca a executat lucrari fara autorizatie de constructie, dar omul nostru nu si-a platit-o, ajungandu-se din nou in instanta. In vara anului 2004, Judecatoria Sectorului 1 a dispus readucerea imobilului din sos. Kiseleff nr. 29 in starea initiala, dar Radulescu nu s-a conformat nici de aceasta data, pentru a intra in legalitate. Au fost executate lucrari de construire-reconstruire, fara nici un fel de autorizatie, la apartamentele 1 si 2 de la demisol, la apartamentele 1, 2 si 3 de la parter si la apartamentul 6 de la mansarda. Deci, nu este vorba despre schimbarea catorva usi si despre niste tencuieli, acolo, dupa cum ne-a declarat Radulescu, cu mana pe inima.

De la PSD la PC via PD

Mihai Radulescu s-a nascut in Bucuresti, la 14 august 1966. Inghesuiala din decembrie 1989 l-a prins pe Radulescu in meseria de ospatar. In 1991 a fost arestat, pentru mai putin de o luna de zile, sub acuzatia de complicitate la furt. Incadrarea i-a fost schimbata in tainuire, in cele din urma scapand cu o amenda penala de 1000 de lei. In 1995 a fost din nou retinut pentru fals intelectual si evaziune fiscala, dar Maximilian Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, l-a facut scapat, trimitandu-i in instanta doar pe complicii lui. Intre timp, Mihai Radulescu a reusit sa termine Dreptul, la o facultate privata. In mai 2000, a inselat Bursa de Valori Bucuresti cu peste 250.000 de dolari, vanzandu-i cu acte false un imobil care apartinea statului. In 2003 a fost implicat intr-un dosar de dare si luare de mita, care-i privea pe amicii sai din Primaria Capitalei, despre care am amintit anterior, dar si de aceasta data a fost scos basma curata. Atat ca om de casa al controversatului Emil Dumitrescu, zis Cico, cat si ca membru fondator al PSD, Mihai Radulescu a ajuns pentru o vreme consilierul lui Octav Cozmanca – secretar general al PSD la acea vreme. Dupa ultimele alegeri generale s-a orientat spre PD, apoi a migrat la PC, ajungand director general la SC ELECTRICA SERVICE SA. Dupa mai putin de doua luni de activitate, ministrul Codrut Seres l-a destituit pentru incompetenta si datorita potlogariilor pe care le comitea. Printre acestea se numara faptul ca a luat cu el „o tanara juna”, intr-o delegatie oficiala, la Hanovra. Mihai Radulescu, cu tot trecutul sau infractional, este recent absolvent al Colegiului National de Aparare, unde n-are acces orice muritor de rand. Cu exceptia sotiei sale, Alina-Sanda Mateescu, care a reusit aceeasi performanta.

Camarila lui Radulescu

In continuare prezentam personajele principale care l-au protejat pe Mihai Radulescu si care au musamalizat ilegalitatile acestuia: amiralul Emil Dumitrescu, cunoscut si sub porecla de Cico, fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu, in legislatura trecuta; col. dr. Adrian Murea – chirurg la Spitalul MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, supranumit Doctorul Moarte; Maximilian Balasescu – procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Livia Alexandu – notar public; generalul Florin Cristescu, zis Calapod – fost sef al minunatei UM 0215, in prezent decedat; generalul Dan Gheorghe – fost sef al aceleiasi securitati; Nicu Jidovu – presedinte al Judecatoriei Sectorului 1; Mihai Ilie – fost jurist in Primaria Capitalei; Vasile Chirila – fost sef al Directiei Juridice si Contencios a Primariei Capitalei” se mai arată în articol.

Contactat azi de Inpolitics, fostul președinte executiv al PSD, Octav Cozmîncă, a confirmat că îl cunoaște pe Mihai Rădulescu, deși spune că nu i-a fost consilier: ”E foarte mult de atunci, îmi amintesc vag de el, nu mi-a fost consilier, știu că se învîrtea pe la partid și pe la ministerul Administrației Publice, sau parcă nu, era la o societate comercială, așa ceva. Nu știu cine îl adusese pe la partid, îmi amintesc doar că era genul băgăcios, mai mult eu știu, că la mine a fost doar o dată nu știu cu cine, voia să amplaseze nu știu ce printr-un județ, prin 2001-2002.” (Bogdan Tiberiu IACOB)

 

 

Parteneri

Articole noi

Actualitate47 de minute ago

Kovesi a fost trădată! A ajuns în mijlocul jocurilor la nivel înalt! Detalii despre sacrificarea fostei șefe DNA / Comisarul de Prahova

Într-o analiză postată pe Facebook, Alex Coita face câteva precizări cu privire la procesul de selecţie al procurorului-şef european. Acesta consideră...

UncategorizedO oră ago

Samsung ne arată viitorul cu o nouă categorie de telefoane mobile: Galaxy Fold

Infinity Flex Display, cu primul ecran dinamic AMOLED, posibilități nenumărate de multitasking și cea mai versatilă cameră de până acum...

Actualitate3 ore ago

Dezvăluiri dure după apariția OUG în Monitorul Oficial: Blocajele deja au apărut! / Comisarul de Prahova

Acesta afirmă că blocajele în justiţie deja au apărut şi mai deggrabă moţiunea de cenzură este singura metodă democratică de...

Actualitate5 ore ago

Aceasta este cea mai căutată meserie! Salariul poate ajunge și până la 7000 lei! Toți românii sunt vizați! / Comisarul de Prahova

S-a aflat care este cea mai căutată meserie! Potrivit studiului „Indexul locurilor de muncă”, meseria de şofer rămâne cea mai căutată pe...

Actualitate7 ore ago

Celebrul lider PSD, care a fost MANECHIN în tinerețe! Nimeni nu a știut acest lucru! Dragnea, complet șocat de reacția acestuia / Comisarul de Prahova

Liderul PSD de Vrancea, Marian Oprişan, nu este de acord cu stilul în care Liviu Dragnea s-a obişnuit să conducă...

Actualitate9 ore ago

Incredibil! Cine este milionarul celebru care a ales să-și doneze toată averea pisicii / Comisarul de Prahova

Choupette, pisica designerului Karl Lagerfeld, se numără printre cei care vor moşteni uriaşa avere a fostului director creativ al casei...

Actualitate11 ore ago

Încă o trădare neașteptată pentru Liviu Dragnea! Cine pregătește un nou puci pentru demiterea acestuia! Ultimul plan înainte de alegeri (SURSE) / Comisarul de Prahova

În corul nemulţumiţilor s-a adăugat mai nou şi Marian Oprişan, poreclit Portofelul. Se pare că acesta este foarte supărat pentru...

Actualitate13 ore ago

Anunț alarmant despre ROBOR! Panică pentru românii cu credite în lei. La ce să vă așteptați în perioada următoare / Comisarul de Prahova

La prima vedere, varianta schimbării metodei de calcul a ROBOR ar trebui să fie privită cu ochi buni de românii...

Actualitate15 ore ago

Surpriză de proporții la Antena 1! Răzvan și Dani vor avea o nouă asistentă! Despre cine este vorba / Comisarul de Prahova

Asistenta TV, care este alături în fiecare dimineaţă de Răzvan şi Dan va intra în curând în concediu de maternitate,...

Actualitate17 ore ago

Dragnea pierde teren! PSD fierbe! Pe ea o vor candidat la prezidențiale / Comisarul de Prahova

Se pare că liderul PSD nu este de acord cu o candidatură a colegului Călin Popescu Tăriceanu. Problema alegerilor prezidenţiale...

Actualitate19 ore ago

Alertă pentru Iohannis! Dacă președintele nu va face acest lucru, poate să-și ia adio de la al doilea mandat! / Comisarul de Prahova

Klaus Iohannis a primit un avertisment fără precedent din tabăra lui Traian Băsescu. Deputatul PMP, Robert Turcescu, a susţinut că,...

Actualitate21 de ore ago

Emoții pentru Dragnea și Tăriceanu. Au ajuns la mâna lui Ponta. Decizia este deja luată / Comisarul de Prahova

Dragnea şi Tăriceanu vor trece iar prin emoţiile unei moţiuni. PNL şi USR au depus, la Camera Deputaţilor, o moţiune...

ActualitateO zi ago

Breaking! Vești din ce în ce mai proaste de la BNR pentru cei cu credite în lei! Nou record negativ! Banca Națională, informații de ultim moment / Comisarul de Prahova

Situaţia devine din ce în ce mai dificilă pentru cei cu credite în lei, care vor avea de plătit o...

ActualitateO zi ago

Ar trebui să aibă curaj să vorbească / Comisarul de Prahova

„Au trecut doi ani de când Coaliţia PSD-ALDE a început atacul la adresa justiţiei. Prin ordonanţa de urgenţă adoptată astăzi,...

ActualitateO zi ago

Horoscop 20 februarie 2019! Aceste zodii vor avea parte de mari surprize. Cine va fi avansat la locul de muncă / Comisarul de Prahova

BERBEC  Dimineaţa este favorabilă pentru decizii importante, întâlniri de afaceri, vizite la prieteni credinciosi, sau la bănci sigure. Ziua este...

ActualitateO zi ago

Kovesi, la un pas de a reuși! Informații șocante de la Bruxelles! Votul de care depinde totul / Comisarul de Prahova

Se pare că s-a reuşit ca Laura Codruţa Kovesi să nu mai treacă prin votul plenului Parlamentului European. Este vorba...

ActualitateO zi ago

Adevărul ascuns din spatele despărțirii de Halep! Antrenorul belgian a făcut o greșeală fatală! (SURSE) / Comisarul de Prahova

Simona Halep, 27 de ani, 3 WTA, s-a despărţit de Thierry Van Cleemput! Hotărârea radicală vine după ce jucătoarea româncă...

ActualitateO zi ago

Adevărul ascuns din spatele despărțirii de Halep! Greșeală antrenorului belgian i-a fost fatală! (SURSE) / Comisarul de Prahova

Simona Halep, 27 de ani, 3 WTA, s-a despărţit de Thierry Van Cleemput! Hotărârea radicală vine după ce jucătoarea româncă...

Actualitate2 zile ago

Umiliță cruntă pentru Dragnea! Mihai Tudose îl lasă mască! Declarații explozive despre statul paralel și liderul PSD / Comisarul de Prahova

Acesta se amuză pe seama lui Liviu Dragnea şi precizează că replica sa favorită este ”Eu nu ştiu, nu am...

Actualitate2 zile ago

Cutremur pentru Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă este chemată la audieri într-un caz care ar dinamita PSD / Comisarul de Prahova

PNL o cheamă pe Viorica Dăncilă la audieri în cadrul „Ora Premierului” în plenul Camerei Deputaţilor, pentru Ordonanţa privind taxa...

Top Stiri Comisarul