Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Cum a ajuns un fost ospatar pesedist sef de retea mafiota in Costa Rica

Comisarul

Publicat

pe

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

A trecut o lună de cînd un fugar român căutat pentru omor de 16 ani și arestat în Costa Rica a făcut o dezvăluire-bombă într-un interviu dat presei locale, anume că fuga sa din țară fusese aranjată de însuși șeful poliției române din 2002. O informație care poate devoala existența unei filiere de salvare a unor mari infractori pusă pe roate de aproape două decenii, inclusiv cu implicarea poliției și a serviciilor de la noi. Dar care informație pare să nu fi impresionat pe nimeni. Cum probabil nu vor impresiona nici rîndurile de mai jos, care scot la lumină trecutul tumultor al românului Mihai Rădulescu, personaj-cheie în scandalul Udrea-Bica.

Despre Mihai Rădulescu, publicații de la noi, precum Rise Project și din Costa Rica au scris că a jucat un rol major în ”aclimatizarea” cuplului Udrea-Bica în țara sud-americană. Și nu numai a lor, vorbindu-se de o veritabilă filieră care oferă servicii all-inclusive pentru fugarii care se sustrag pedepselor.

Cine este, totuși, Mihai Rădulescu și cum a ajuns el mama răniților tocmai în celălalt capăt al planetei, cam pe unde și-a plasat Spielberg insulele cu dinozauri?
Cum a ajuns acolo rămîne încă o enigmă.
Dar despre cine este, putem afla destul de multe dintr-un articol foarte bine documentat apărut în presa de acum mai bine de un deceniu, într-un ziar azi dispărut, Ziua, sub semnătura lui Dan Coste.
Un fost ospătar la revoluție, Mihai Rădulescu a fost genul de șmecheraș care s-a descurcat și a urcat în ierarhie politico-afaceristice cu pași mari, desigur, pe bază de corupție și de spate bine asigurat de diverse figuri controversate. Membru fondator al PSD, s-a perindat mai apoi pe la PD și PC, mai înainte de a fugi în Costa Rica, nu mai înainte de a absolvi Colegiul Național de Apărare.

Între protectorii săi de odinioară sunt dați greul pesedist Octav Cozmîncă, amiralul Emil Cico Dumitrescu, generalul SRI Dan Gheorghe, fostul șef al Doi și un sfert, generalul Florin Cristescu, procurorul Max Bălășescu și alte figuri grele.

Iată ce se relata în materialul terifiant, intitulat ”Rețeaua doctorului Moarte”

”Un handicapat a fost aruncat in strada dupa ce locuinta sa a ajuns in posesia unui apropiat al comisarului-sef Adrian Murea. Unul dintre prietenii foarte apropiati ai comisarului sef dr. Adrian Murea, Mihai Radulescu, a pus mana pe o vila din Soseaua Kiseleff (foto) prin metode specifice mafiei imobiliare din Romania. Pe baza unui ante-contract de vanzare-cumparare incheiat in fals si autentificat la notarul Livia Alexandru, Radulescu a aruncat in strada un handicapat psihic. Acesta este actualmente pus sub interdictie de instantele de judecata, fiind reprezentat de un tutore. Instanta de judecata a decis ca Nicolae Marian Iacob se poate intoarce in garsoniera sa, dar Radulescu se opune prin orice mijloace, sfidand Justitia romana.

In baza unor procuri ciudate, incheiate la notarul public Sarbu Floarea, Mihai Radulescu, fost consilier al pesedistului Octav Cozmanca si fost director general la SC ELECTRICA SERVICE SA, a devenit imputernicit al catorva locatari din imobilul din Kiseleff nr. 29, care-si cumparasera apartamentele in baza Legii nr. 112/1995. Spunem ciudate, deoarece Alina-Sanda Mateescu, Ion si Neculina Tanasoiu si Ioan si Elena Suteu l-au mandatat pe Radulescu pentru acelasi apartament cu nr. 1, in care, desigur, n-aveau cum sa locuiasca cu toti. Totodata, Elena Cociodar l-a mandatat pe acelasi individ pentru locuinta sa de la subsol, iar Dan si Simona Penciu, pur si simplu pentru intreg imobilul din sos. Kiseleff nr. 29. Aceste procuri, probabil si altele, i-au fost necesare respectivului pentru a inchiria apartamentele unor societati comerciale, pe bani grei. Cum au evoluat lucrurile, in varianta lui Mihai Radulescu, am aflat chiar de la acesta.

O singura exceptie

Mihai Radulescu ne-a declarat ca a cumparat 12 din cele 14 apartamente de la proprietari, in baza unor ante-contracte de vanzare-cumparare. Unora le-a dat bani ca sa plece, altora le-a cumparat locuinte la bloc si nimeni, cu o singura exceptie, nu s-a aratat nemultumit. Fiind cumparate in baza Legii nr. 112/1995, apartamentele nu puteau fi revandute decat dupa zece ani, din acest motiv incheindu-se ante-contracte, urmand ca dupa expirarea termenului respectiv sa se incheie contracte de vanzare-cumparare in toata regula.

Exceptia mentionata este cea a handicapatului Nicolae Marian Iacob, care ocupa o garsoniera la mansarda. Radulescu sustine ca i-a platit acestuia suma de 150.000.000 de lei, ante-contractul incheiat cu el fiind autentificat in prezenta a trei martori si a notarului Livia Alexandru. Ulterior, unchiul lui Iacob i-ar mai fi cerut o suma de bani, pe care Radulescu n-a vrut s-o achite, de aici ajungandu-se in instanta.

Complicii de la Primarie

Pana la aceasta ora n-am aflat daca multumirea celor 11 proprietari, care si-au vandut apartamentele pe mai nimic lui Mihai Radulescu, este reala. In schimb, rezultatele anchetei ne-au evidentiat faptul ca metoda folosita de acesta, pentru a-l evacua pe Iacob, este specifica mafiei imobiliare, despre care ZIUA a scris si va mai scrie.

Nicolae Marian Iacob a locuit la adresa respectiva, impreuna cu mama sa, pana cand aceasta a decedat. Dupa aparitia Legii nr. 112, cum era si el trecut in contractul de inchiriere, a cumparat garsoniera de la Primaria Capitalei cu suma de 48.127.603 lei, bani care au fost achitati integral de familie. Se intampla la sfarsitul anului 1999. In momentul in care Radulescu a inceput sa-si arate interesul pentru intregul imobil din sos. Kiseleff nr. 29, doi smecheri din Primarie au incercat sa-i anuleze contractul lui Iacob, pe motiv ca acesta e handicapat. Este vorba despre fostul sef al Directiei juridice si contencios, Vasile Chirila si juristul Mihai Ilie – ambii buni prieteni ai lui Radulescu -, care au avut si mai au mari probleme cu Justitia, pentru coruptie, luare de mita si alte asemenea.

Notarita infractoare

Cum actiunea celor doi amici din Primarie a fost sortita esecului, Radulescu a recurs la o alta metoda.
Impreuna cu notarita penala Livia Alexandru si cu complicitatea a trei martori, s-a incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare in fals, prin care Iacob si-ar fi vandut garsoniera, in februarie 2000, cu suma de 150.000.000 de lei. Livia Alexandru este renumita, de mai bine de sase ani, pentru numeroasele acte false pe care le-a incheiat pana in prezent, privind vanzarea fictiva a unor bunuri mobile si imobile. Cu toate acestea, n-a fost pusa sub nici o invinuire de organele abilitate, pe motiv ca Ministerul Justitiei nu si-ar fi dat acordul pentru cercetarea sa penala. Asadar, notarita a fost scoasa basma curata de procurorii mai multor parchete, datorita relatiilor de care se bucura in lumea interlopa si interventiei unor persoane sus-puse. Tot ea este cea care a autentificat cu rea-credinta cateva contracte de vanzare-cumparare, pentru imobile si autoturisme de lux, pe baza unor imputerniciri evident falsificate.

De cateva dintre acestea a beneficiat dr. col. Adrian Murea, chirurg la Spitalul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), supranumit de ZIUA Doctorul Moarte. Motivul principal al acestei porecle il constituie faptul ca imputernicitii despre care aminteam anterior au decedat la doar doua saptamani dupa asa-zisa semnare a actelor notariale. Unul, chiar dupa ce i-a vandut lui Murea un imobil de mare valoare, care nu i-a apartinut niciodata. Data fiind prietenia necontestata dintre odiosul Doctor Moarte si Mihai Radulescu, nici nu este de mirare ca foloseau serviciile aceleiasi notarite penale.

Legaturi primejdioase

Doi dintre martorii mincinosi adusi de Mihai Radulescu sunt prieteni si parteneri de afaceri cu dr. Moarte de la Ministerul Administratiei si Internelor.

Adrian Murea are o firma de comert cu ridicata, intitulata savant D.A.C. DISTRIBUTION GRUP SRL, Corin-Liviu Harvatovici fiind administratorului ei. Adica tocmai unul dintre martorii mincinosi ai lui Radulescu. Fratele lui Corin-Liviu Harvatovici, Cristian, care in ultima vreme se ocupa cu intretinerea si repararea autovehiculelor (prin SC ADIP GPL SRL), a fost urmarit penal pentru contrabanda, dar a scapat ca prin minune. Cristian Harvatovici si alti doi infractori au folosit, in septembrie 2002, documente falsificate, pentru a introduce in tara conserve in valoare de 19.000 USD. In urma verificarilor efectuate de Politie, s-a constatat ca marfa fusese subevaluata, valoarea reala a acesteia fiind de 45.320 USD. Cei trei reprezentanti ai firmei lui Cristian Harvatovici, SC ROBENEF INTERNATIONAL SRL, au fost cercetati in stare de libertate, iar dosarul lor a fost facut pierdut de procurori.

Martori mincinosi la proces

Cei trei martori mincinosi, care ar fi fost prezenti la semnarea ante-contractului dintre Iacob si Radulescu, sunt urmatorii: Cristian Harvatovici, fratele sau Corin-Liviu Harvatovici si Bogdan Ioan Anghel.
In timpul cercetarii penale, ultimul din cei trei a declarat la Politie si la DNA (intr-un dosar din 2003), ca n-a fost prezent la semnarea respectivului inscris.
Ceilalti doi nu mai conteaza ce au declarat, de vreme ce numele lor sunt prezente pe numeroase acte autentificate la notarita penala Livia Alexandru, care a legalizat furtul unor imobile de lux si terenuri din Capitala, judetele Prahova si Constanta.
In timpul procesului, Nicolae Marian Iacob, de 34 de ani, a declarat o data ca a primit o ciocolata de la Radulescu, iar alta data niste bani, fara a fi capabil sa precizeze si cat.
In repetate randuri, instanta a solicitat lui Radulescu sa prezinte ante-contractul de vanzare-cumparare in original, dar acesta n-a facut-o, la dosar existand doar o copie xerox, fara nici o valabilitate juridica. In final, instanta a anulat ante-contractul de vanzare-cumparare dintre Iacob si Radulescu.
Acesta din urma nu a vrut insa sa elibereze garsoniera de la mansarda cu nici un chip, in totalul dispret al legii.

Amendat de Primaria Capitalei

Pe de alta parte, Primaria Capitalei l-a amendat pe Radulescu cu suma de 10.000.000 de lei, pentru ca a executat lucrari fara autorizatie de constructie, dar omul nostru nu si-a platit-o, ajungandu-se din nou in instanta. In vara anului 2004, Judecatoria Sectorului 1 a dispus readucerea imobilului din sos. Kiseleff nr. 29 in starea initiala, dar Radulescu nu s-a conformat nici de aceasta data, pentru a intra in legalitate. Au fost executate lucrari de construire-reconstruire, fara nici un fel de autorizatie, la apartamentele 1 si 2 de la demisol, la apartamentele 1, 2 si 3 de la parter si la apartamentul 6 de la mansarda. Deci, nu este vorba despre schimbarea catorva usi si despre niste tencuieli, acolo, dupa cum ne-a declarat Radulescu, cu mana pe inima.

De la PSD la PC via PD

Mihai Radulescu s-a nascut in Bucuresti, la 14 august 1966. Inghesuiala din decembrie 1989 l-a prins pe Radulescu in meseria de ospatar. In 1991 a fost arestat, pentru mai putin de o luna de zile, sub acuzatia de complicitate la furt. Incadrarea i-a fost schimbata in tainuire, in cele din urma scapand cu o amenda penala de 1000 de lei. In 1995 a fost din nou retinut pentru fals intelectual si evaziune fiscala, dar Maximilian Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, l-a facut scapat, trimitandu-i in instanta doar pe complicii lui. Intre timp, Mihai Radulescu a reusit sa termine Dreptul, la o facultate privata. In mai 2000, a inselat Bursa de Valori Bucuresti cu peste 250.000 de dolari, vanzandu-i cu acte false un imobil care apartinea statului. In 2003 a fost implicat intr-un dosar de dare si luare de mita, care-i privea pe amicii sai din Primaria Capitalei, despre care am amintit anterior, dar si de aceasta data a fost scos basma curata. Atat ca om de casa al controversatului Emil Dumitrescu, zis Cico, cat si ca membru fondator al PSD, Mihai Radulescu a ajuns pentru o vreme consilierul lui Octav Cozmanca – secretar general al PSD la acea vreme. Dupa ultimele alegeri generale s-a orientat spre PD, apoi a migrat la PC, ajungand director general la SC ELECTRICA SERVICE SA. Dupa mai putin de doua luni de activitate, ministrul Codrut Seres l-a destituit pentru incompetenta si datorita potlogariilor pe care le comitea. Printre acestea se numara faptul ca a luat cu el „o tanara juna”, intr-o delegatie oficiala, la Hanovra. Mihai Radulescu, cu tot trecutul sau infractional, este recent absolvent al Colegiului National de Aparare, unde n-are acces orice muritor de rand. Cu exceptia sotiei sale, Alina-Sanda Mateescu, care a reusit aceeasi performanta.

Camarila lui Radulescu

In continuare prezentam personajele principale care l-au protejat pe Mihai Radulescu si care au musamalizat ilegalitatile acestuia: amiralul Emil Dumitrescu, cunoscut si sub porecla de Cico, fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu, in legislatura trecuta; col. dr. Adrian Murea – chirurg la Spitalul MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, supranumit Doctorul Moarte; Maximilian Balasescu – procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Livia Alexandu – notar public; generalul Florin Cristescu, zis Calapod – fost sef al minunatei UM 0215, in prezent decedat; generalul Dan Gheorghe – fost sef al aceleiasi securitati; Nicu Jidovu – presedinte al Judecatoriei Sectorului 1; Mihai Ilie – fost jurist in Primaria Capitalei; Vasile Chirila – fost sef al Directiei Juridice si Contencios a Primariei Capitalei” se mai arată în articol.

Contactat azi de Inpolitics, fostul președinte executiv al PSD, Octav Cozmîncă, a confirmat că îl cunoaște pe Mihai Rădulescu, deși spune că nu i-a fost consilier: ”E foarte mult de atunci, îmi amintesc vag de el, nu mi-a fost consilier, știu că se învîrtea pe la partid și pe la ministerul Administrației Publice, sau parcă nu, era la o societate comercială, așa ceva. Nu știu cine îl adusese pe la partid, îmi amintesc doar că era genul băgăcios, mai mult eu știu, că la mine a fost doar o dată nu știu cu cine, voia să amplaseze nu știu ce printr-un județ, prin 2001-2002.” (Bogdan Tiberiu IACOB)

 

 

Parteneri

Articole noi

Actualitate2 ore ago

Surpriză! Cine este candidatul secret de la prezidențiale. Este un presonaj cu notorietate / Comisarul de Prahova

Partidele din opoziție au început să își desemneze candidații pentru prezindențiale. Partidul România Noastră și-a desemnat deja candidatul.

Actualitate4 ore ago

Situație critică! Protestele violente în Europa continuă / Comisarul de Prahova

De câteva săptămâni bune se protestează în toată Europa. Țări precum Franța, Belgia sau Olanda au avut parte de proteste...

Actualitate6 ore ago

„M-a bătut până m-a umplut de sânge și m-a lăsat inconștient pe jos” / Comisarul de Prahova

Iulian Pîtea, deşi are doar 21 de ani, are deja în spate o carieră sportivă demnă de invidiat şi care...

Actualitate8 ore ago

HOROSCOP 17 decembrie. Zodia care va beneficia de încasări mari / Comisarul de Prahova

BERBEC   Optezi pentru o privire de perspectivă. Dar, ideile noi, chiar îndrăzneţe, sunt privite favorabil de stele. Poate fi vorba...

Actualitate10 ore ago

Românii pot primi de la stat 20.000 de lei. Ghidul de finanțare a fost publicat / Comisarul de Prahova

Ghidul de finanţare a instalării de panouri fotovoltaice prin care statul oferă până la 20.000 de lei oricărui doritor a...

Actualitate12 ore ago

SCANDAL MONSTRU la Exatlon! Iar s-au tras sfori! Cine e câștigat marele trofeu și cei 100.000 de euro! De ce ar fi decis Kanal D așa / Comisarul de Prahova

Atunci mulţi au acuzat faptul că trofeul a fost înmânat în urma unui vot al publicului, care s-ar fi îndreptat...

Actualitate14 ore ago

Dragnea s-a dezlănțuit! Atac incendiar la adresa băncilor și multinaționalelor / Comisarul de Prahova

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, în şedinţa Consiliului Naţional al partidului, că este nevoie ca Executivul să le ceară...

Actualitate16 ore ago

Franța este noua campioană europeană la handbal feminin! / Comisarul de Prahova

Meciul a fost unul echilibrat, cele două echipe mergând cap la cap până la 7-7. Imediat, însă, franţuzoaicele au început...

Actualitate18 ore ago

S-a aflat! Cine o inspiră pe Dăncilă în politică / Comisarul de Prahova

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, duminică, în cadrul Consiliului Naţional PSD, că partidul este sub asediu încă din urmă cu...

Actualitate20 de ore ago

Final dramatic în meciul pentru bronz dintre România și Olanda! Ce s-a întâmplat de fapt pe teren în ultimele minute. Detalii de ultimă oră / Comisarul de Prahova

România a pierdut cu 20 la 24 în meciul pentru medaliile de bronz în faţa Olandei, după ce în prima...

Actualitate21 de ore ago

EXPLOZIV/CIRCUL SE INTOARCE! INRARE LEBERA, BILETE GRATIS!/LUNI – 17.12.2018, orele 13.30

CIRCUL SE INTOARCE! INRARE LEBERA, BILETE GRATIS!, conform colegilor de la Incisiv de Prahova. Florea Daniel, liderul sindicatului Pro-Lex este...

Actualitate22 de ore ago

Breaking news. Se închid școlile! Vezi unde și pentru cât timp / Comisarul de Prahova

Școlile din Timiș vor fi închise luni și marți din cauza fenomenelor meteo extreme. Este posibil, ca și în alte...

Actualitate24 de ore ago

Probleme pentru o companie din România, cu mii de angajați. Situația ciudată în care a ajuns colosul energetic / Comisarul de Prahova

Acest lucru se întâmplă din cauza cantităţilor mici de apă de pe Dunăre şi de pe râurile principale, mult mai...

ActualitateO zi ago

A fost terminată o nouă autostradă. Se poate merge deja pe ea / Comisarul de Prahova

Reprezentanţii CNAIR au recepţionat lucrările la sectorul de autostradă Bucureşti – Ploieşti, km 0+000 (Intersecţie Petricani) – km 3+325, Nod...

ActualitateO zi ago

Pensiile în pericol! Guvernul Dăncilă în colaps! Ce urmează să se negocieze! Toți românii sunt vizați / Comisarul de Prahova

Ei bine, acum se vor purta negocieri intense cu UDMR pentru că legea pensiilor este în pericol. Noul ministru al...

ActualitateO zi ago

Surpriză uriașă la Kanal D! FINAL de Exalton! S-a aflat cine va pleca acasă cu cei 100.000 de euro / Comisarul de Prahova

Surpriza zilei de sâmbătă a fost Alin Andronic, care deşi grav accidentat la genunchi, a decis să concureze pe semnătură...

ActualitateO zi ago

Liviu Dragnea pregătește marea lovitură. Conducerea PSD, convocată. Anunț de ultimă oră! / Comisarul de Prahova

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că, duminică, la Consiliul Naţional al social-democraţilor, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, va transmite...

ActualitateO zi ago

EXCLUSIV Lovitură de teatru în licitația uriașă făcută de Primăria lui Firea. Cine se bate pentru 200 de milioane de euro / Comisarul de Prahova

Iată ce cerinţă obligatorie are PMB cu privire la afacerile pe care le derulează un potenţial ofertant, potrivit anunţului din...

ActualitateO zi ago

Complet neașteptat! Cine a fost desemnat BĂRBATUL ANULUI 2018 în România și cât de bogat este / Comisarul de Prahova

Smiley a primit premiul în cadrul Galei Unica, şi i-a surclasat pe Cove şi Vladimir Drăghia. La aceeaşi categorie, Bărbatului anului...

Actualitate2 zile ago

Video. Poliția română a ars sute de milioane de euro. Motivul este INCREDIBIL! / Comisarul de Prahova

Patru tone de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, au...

Top Stiri Comisarul