Connect with us

Actualitate

Catherine Chen, vicepreședinte Huawei: Dacă România vrea să se alinieze la poziția SUA, nu prea avem ce face, dar, totuși, sunt încrezătoare că nu ne va interzice accesul la 5G – Telecom

Comisarul

Publicat

pe

​Vicepreședintele Huawei Catherine Chen își exprimă speranța că România nu se va alinia la poziția SUA în privința interzicerii participării gigantului asiatic la construcția rețelelor 5G ci va avea abordări bazate pe fapte, teste și evaluări de risc, așa cum, spune ea, propun țări ca Marea Britanie, Franța, Germania, dar și Comisia Europeană.

Catherine Chen, vicepreședinte, responsabilă de afaceri publice și media la nivel global în cadrul Huawei, a avut miercuri o întâlnire cu media din România pe tema restricțiilor impuse de Administrația Trump, dar și a Memorandumului 5G semnat între România și SUA. La întâlnire a participar și George Zhang, directorul general al Huawei România.

Nu cred că este vorba de o problemă de securitate cibernetică. În ultimii 30 de ani, Huawei a înregistrat un istoric foarte bun în asigurarea securității echipamentelor. Am furnizat servicii către 3 miliarde de utilizatori din peste 170 de țări și regiuni și acest istoric vorbește de la sine. Dacă ne întrebăm: Este vreun ‘backdoor’ găsit de vreun Guvern sau vreo organizație de hackeri în echipamentele Huawei? Nu, zero. Și dacă ne întrebăm: Este vreun incident major cauzat de echipamenele noastre? Nu, zero. Și a treia întrebare pe care am putea-o ridica este: Este vreun atac cibernetic desfășurat prin echipamentele noastre? Nu, din nou. Acțiunile și măsurile luate de SUA sunt neclare pentru mine.„, a declarat vicepreședintele Huawei.

România, Polonia și Estonia au semnat Memorandum-uri 5G cu SUA. Cum sunt percepute aceste acorduri de către chinezi?

Totuși, mai întâi România, apoi Polonia și Estonia au semnat Memorandum-uri 5G privind securitatea rețelelor 5G cu SUA, în care se impun mai multe condiții pentru verificarea furnizorilor 5G. Oficiali americani au declarat deja că scopul acestui Memorandum ar fi ca ‘România să fie liberă de Huawei’.

Se așteaptă gigantul chinez ca implementarea în România a acestui Memorandum să îi afecteze operațiunile?

  • „Am citit știrile din media că România a fost prima țară din Europa care a semnat un astfel de Memorandum 5G cu Administrația Trump. Am citit Memorandumul 5G și în acesta nu este menționată nicio companie în mod specific și Huawei nu este menționată. Casa Albă a transmis un comunicat de presă după semnarea acestui Memorandum 5G și în această declarație de presă se menționează că această acțiune vizează China, dar nu am auzit alte declarații suplimentare despre Memorandumul 5G din partea Guvernului României care să spună dacă această acțiune țintește pe cineva sau nu.
  • Am observat că multe țări europene, printre care Marea Britanie, Franța și Germania, au adoptat o abordare bazată pe riscuri în privința securității cibernetice. Abordarea acestor țări propune să fie stabilite standarde și să fie folosite teste pentru evaluarea nivelului de risc al acestor amenințări asupra securițății cibernetice pentru un management mai bun al acestor amenințări.
  • Uniunea Europeană a emis de asemenea un document cu privire la securitatea rețelelor 5G în care propune stabilirea unor standarde înalte de securitate cibernetică și teste de verificare. Sprijin în întregime aceste abordări pentru că aceste măsuri sunt bazate pe fapte și ar putea aduce un control mai bun asupra acestor amenințări cibernetice.„, a spus vicepreședintele Huawei.

La solicitarea HotNews.ro de a preciza dacă estimează totuși o deteriorare a afacerilor în România, în contextul în care și noul Guvern PNL, condus de Ludovic Orban, a anunțat că licitația 5G din România se va realiza numai cu respectarea condțiilor din Memorandumul cu SUA, Catherine Chen a venit cu precizări suplimentare.

Nu cred că a alege sau nu Huawei este un aspect care să conteze. Ce contează cu adevărat pentru România este să dezvolte rapid această nouă tehnologie în loc să rămână în urma altor state. Huawei operează în România de peste 17 ani și am avut o cooperare foarte bună cu mulți parteneri, inclusiv cu operatorii de telefonie precum Orange, DIGI și Vodafone și am adus beneficii semnificative către consumatorii români. Știu că vitezele de internet broadband din România sunt foarte mari, iar planurile tarifare sunt foarte eficiente din punct de vedere al prețurilor. Acesta este beneficiul pe care România îl poate aduce asupra consumatorilor. Dacă Guvernul vrea să renunțe la încrederea în deciziile luate în trecut și să facă o nouă alegere, este în întregime la latitudinea sa, dar ce vreau să spun este că ar trebui să țină cont dacă o astfel de decizie va aduce mai multe beneficii consumatorilor români.„, a spus vicepreședintele Huawei.

  • Produsele Huawei sunt evaluate în privința securității cibernetice în Germania, Bruxelles și Canada

Orice companie din lume, inclusiv cele americane, nu pot face față restricțiilor impuse de un anumit Guvern. Ce intenționează totuși să facă compania chineză, lider în tehnologia 5G la nive mondial?

Vom investi și mai mult în securitatea cibernetică și în tehnologiile de securitate cibbernetică am decis deja să investim 2 miliarde de dolari pentru a întări capacitățile software și hardware. Dacă sunt țări care au îngrijorări privind securitatea cibernetică am spus că suntem deschiși să semnăm acorduri/înțeleri cu aceste guverne prin care să asigurăm că rețeaua noastră are un nivel ridicat de integritate. În afară de acest gen de acorduri ne-am oferit să fim testați și evaluați de alte guverne. Asfel, în prezent am făcut acest gen de cooperare privind evaluarea securității cibernetice cu guvernele din Germania, Bruxelles și Canada., a spus Catherine Chen.

Și totuși, ia grupul chinez în calcul ca Guvernul României să interzică accesul Huawei în rețelele 5G?

  • „Huawei activează în România de peste 17 ani. Dacă Guvernul României ar lua o astfel de decizie (n.a de a interzice Huawei accesul la implementarea rețelelor 5G) m-aș întreba care ar fi motivele, pentru că să ne uităm la contribuția pe care o aducem la nivel local: am angajat direct peste 2000 de angajați și am contribuit indirect la crearea altor 5000 de locuri de muncă. Am deschis în România un centru de servicii tehnice pe care le furnizăm la nivel global și am plătit circa 250 de milioane de dolari taxe și impozite către Guvernul României. De asta mă întreb care ar fi motivele pentru care România ar lua o astfel de decizie.”, a declarat aceasta.

În același timp, vicepreședintele Huawei admite că „dacă Guvernul României vrea să se alinieze la poziția SUA, compania nu prea are ce face.”

  • Totuși, sunt foarte încrezătoare că lucrurile nu se vor duce în această direcție ipotetică, pentru că o astfel de decizie va trebui să țină cont de dezvoltarea tehnologică, de bunăstarea consumatorilor dar și de costul competitiv al planurilor tarifar.”, a spus Catherine Chen, vicepreședinte, responsabilă de afaceri publice și media la nivel global în cadrul Huawei.

La întâlnirea de miercuri din Shenzhen a participat și șeful operațiunilor Huawei din România, George Zhang.

  • Ce mesaje i-a transmis recent șeful Huawei România premierului PNL Ludovic Orban

Acesta a precizat că s-a întâlnit recent cu noul premier al României, Ludovic Orban, la un eveniment organizat de ziarul Bursa la Palatul Parlamentului, în data de 14 noiembrie, ocazie de care a profitat pentru a-i transmite și câteva informații despre prezența Huawei în România.

  • „Primul mesaj pe care i l-am transmis a fost că Huawei operează în România de peste 17 ani. Al doilea mesaj a fost că Huawei are peste 2100 de angajați în această țară, dintre care 1700 sunt români, iar indirect am contribuit indirect la crearea altor 5000 de locuri de muncă prin parteneriatele pe care le avem cu alte firme din piață. România este pe locul doi în Europa în privința numărului de angajați pe care îi are Huawei în Europa, pe primul loc fiind Germania. Suntem mândri de colaborarea pe care am avut-o în ultimii 30 de ani și că ne dorim să avem în continuare această cooperare.”, a declarat miercuri în Shenzhen, George Zhang, CEO-ul Huawei România.

În plus, acesta a prezentat jurnaliștilor români cifre legate de valoarea impozitelor și taxelor plătite la bugetul de stat.

  • „Huawei este una dintre cei mai importante firme de tehnologie care cotribuie la bugetul de stat. În ultimii 12 ani am plătit taxe și impozite în valoare de 255 milioane de euro, contribuții mult peste cele plătite de firme precum IBM, Dell, HP, Ericsson ori Nokia.„, a spus acesta.

Ce părere are despre modul cum ar putea afecta Memorandumul 5G semnat de România cu SUA afacerile Huawei pe piața locală?

  • „Nimeni nu poate lua o decizie în numele Guvernului României. Guvernul ar trebui să aleagă decizia corectă în beneficiul guvernului si a cetățenilor. Credem și suntem siguri că noul Guvern a lua decizia corectă. Huawei este în poziție de lider în privința tehnologiei 5G. Am semnat peste 60 de contracte comerciale 5G în lume, dintre acre jumătate în Europa, și am livrat deja peste 300.000 de stații de bază 5G la nivel mondial. În UK, avem EE, Vodafone și Three (3) from Hutchinson care folosesc tehnologie Huawei. În Elveția avem pe Sunrise într-o poziție de lider în dezvoltarea 5G. Angela Merkel a spus recent destul de clar că Guvernul Germaniei nu va crea o lege care să vizeze o țară sau o companie anume. România este o țară independentă și decizia pe care o va lua ar trebui să fie în beneficiul țării, al cetățenilor și al industriei.”, a mai declarat George Zhang.

Acesta a plecat ulterior spre aeroport spre România, pentru a fi prezent astăzi în Parlament la o dezbatere pe tema tehnologiei 5G.

La dezbatere, organizată azi de Centrul de excelență, cercetare, inovare și dezvoltare în afaceri, au fost prezenți reprezentanții autorităților (ANCOM, STS, InfoCons, membrii ai Parlamentului), împreună cu reprezentanți ai operatorilor și ai furnizorilor de servicii IT&C (Vodafone, Orange, Telekom, Huawei etc.) și poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook a Huawei România.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate40 de minute ago

Coronavirus SUA: Bilanțul deceselor a depășit pragul de 200.000 – Coronavirus

Cu șase săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, Statele Unite au înregistrat marți 200.000 de morți atribuite Covid-19, potrivit Universității Johns...

Actualitate2 ore ago

Ministrul francez al Educației le-a cerut elevelor să se îmbrace într-un ”stil republican” / Care a fost efectul – International

Ministrul francez al Educației a iscat un scandal legat de sexism după ce a cerut elevelor de liceu să se...

Actualitate3 ore ago

Amnesty International acuză companii tech din UE că vând tehnologie de supraveghere în masă Chinei – International

Companiile tech europene vând tehnologie de supraveghere digitală guvernului de la Beijing, potrivit organizației neguvernamentale Amnesty International citată de Politico....

Actualitate4 ore ago

​VIDEO Cum arată Clinica de Hemato-Oncologie de la Spitalul de Copii din Timișoara, renovată și modernizată de Asociația Dăruiește Viață cu 2 milioane de euro FOTOGALERIE – Sanatate

​Clinica de Oncologie și Hemato-Oncologie Pediatrică de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara, unde a avut loc primul...

Actualitate5 ore ago

VIDEO Rusia: Agenții FSB l-au arestat pe Visarion „Hristos Învățătorul”, liderul unui cult care crede că bărbatul este reîncarnarea lui Iisus Hristos – International

Liderul unui cult mesianic din Siberia și aghiotanții săi au fost reținuți la una din comunele sectei în urma acuzațiilor...

Actualitate6 ore ago

Cum ar trebui să gândim transformarea digitală ‘locală’ – Opinii

Preambul Am să încerc să scriu pe nerăsuflate un articol în care să vorbesc despre cum putem dinamiza o activitate...

Actualitate7 ore ago

SUA: Cum a ajuns un polițist al NYPD să fie inculpat pentru spionaj în favoarea Chinei – International

Un poliţist newyorkez de origine tibetană a fost inculpat luni pentru spionaj, în timp ce autorităţile americane îl acuză că...

Actualitate8 ore ago

Se întâmplă la Roland Garros: O jucătoare a fost exclusă din calificări – Tenis

O jucătoare a fost testată pozitiv la Covid-19 şi exclusă din calificările pentru tabloul de simplu feminin al turneului de...

Actualitate9 ore ago

„Prioritatea absolută”: Ce le-a cerut Elon Musk angajaților Tesla într-un email trimis tuturor salariaților companiei – Companii

CEO-ul Tesla, Elon Musk, le-a trimis duminică seara un email tuturor angajaților companiei în care afirma că producătorul de autovehicule...

Actualitate10 ore ago

Condițiile de concurs pentru cadrele didactice care vor să ocupe un post din cele 500 vacantate în acest an școlar – Educatie

Concursul pentru angajarea cadrelor didactice pe cele 500 de posturi care vor fi vacantate în acest an școlar va consta...

Actualitate11 ore ago

Italienii au votat reducerea numărului de parlamentari – Esential

Italienii au votat reducerea numărului de parlamentari de la 945 la 600, în cadrul unui referendum, scrie BBC News. Peste...

Actualitate12 ore ago

Șeful OMS: Ţinta noastră este să avem 2 miliarde de doze de vaccin valabile până la sfârşitul lui 2021 – Coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătății vrea să aibă 2 miliarde de doze de vaccin disponibile până la sfârşitul anului viitor. Ţinta...

Actualitate13 ore ago

Sesizările preşedintelui Iohannis şi Guvernului asupra Legii privind organizarea alegerilor parlamentare – la CCR – Esential

Curtea Constituţională a României (CCR) discută, marţi, sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea...

Actualitate14 ore ago

​Business report: ​Obligația capitalului social minim va dispărea pentru SRL-uri. Cât costă reclamele plătite din bani publici pentru primarii PSD. Primul client care a scăpat de popriri pe noua formă a legii dării în plată. Scandalul anului – Finante & Banci

Obligația capitalului social minim o să dispară pentru SRL-uri ● Cât costă reclamele pentru primarii PSD plătite din bani publici?...

Actualitate15 ore ago

Majorarea punctului de pensie cu 40% ar duce la o creştere a deficitului bugetar în 2021 la peste 11% din PIB (raport) – Finante

Majorarea punctului de pensie cu 40% ar duce la o creştere a deficitului bugetar în 2021 la peste 11% din...

Actualitate16 ore ago

Emerging Europe: Pădurile seculare ale Europei în curs de dezvoltare sunt în pericol – Mediu

Mai multe țări din Europa în curs de dezvoltare adăpostesc vaste întinderi de păduri seculare, zone pline de arbori care...

Actualitate17 ore ago

Coronavirus: Bulgaria – 500 de elevi și 40 de profesori sunt în carantină doar în prima săptămână de școală – Coronavirus

În această etapă, școlile nu vor fi închise, a declarat, pentru postul public de radio de la Sofia, ministrul adjunct...

Actualitate18 ore ago

Subiectele zilei: Imagini cu iadul urbanistic din Chişinău: bordeie specifice satelor se lipesc de blocurile vechi; Patriarhul Daniel a stat într-un hotel de 5 stele, cu tot alaiul, apoi a făcut apel la credincioşi pentru donaţii; – Subiectele zilei

Patriarhul Daniel, vizită de protocol în Bihor. A stat într-un hotel de 5 stele, cu tot alaiul, apoi a făcut...

Actualitate19 ore ago

Presa greacă: Ce se ascunde în spatele „iubirii” dintre Trump şi Erdogan – Ginerele preşedintelui turc şi contrabanda cu aur – International

Miliarde de dolari au trecut spre Iran, în ciuda impunerii de sancţiuni din partea SUA, pe baza unui plan în...

Actualitate20 de ore ago

Banchiza arctică, scădere record în această vară / „Ne îndreptăm către un Ocean Arctic fără gheață sezonieră” – Mediu

Banchiza din Arctica s-a topit în vara anului 2020 cel mai mult după cea înregistrată, după 2012, o manifestare suplimentară...

Top Stiri Comisarul