Connect with us

Actualitate

Catherine Chen, vicepreședinte Huawei: Dacă România vrea să se alinieze la poziția SUA, nu prea avem ce face, dar, totuși, sunt încrezătoare că nu ne va interzice accesul la 5G – Telecom

Comisarul

Publicat

pe

​Vicepreședintele Huawei Catherine Chen își exprimă speranța că România nu se va alinia la poziția SUA în privința interzicerii participării gigantului asiatic la construcția rețelelor 5G ci va avea abordări bazate pe fapte, teste și evaluări de risc, așa cum, spune ea, propun țări ca Marea Britanie, Franța, Germania, dar și Comisia Europeană.

Catherine Chen, vicepreședinte, responsabilă de afaceri publice și media la nivel global în cadrul Huawei, a avut miercuri o întâlnire cu media din România pe tema restricțiilor impuse de Administrația Trump, dar și a Memorandumului 5G semnat între România și SUA. La întâlnire a participar și George Zhang, directorul general al Huawei România.

Nu cred că este vorba de o problemă de securitate cibernetică. În ultimii 30 de ani, Huawei a înregistrat un istoric foarte bun în asigurarea securității echipamentelor. Am furnizat servicii către 3 miliarde de utilizatori din peste 170 de țări și regiuni și acest istoric vorbește de la sine. Dacă ne întrebăm: Este vreun ‘backdoor’ găsit de vreun Guvern sau vreo organizație de hackeri în echipamentele Huawei? Nu, zero. Și dacă ne întrebăm: Este vreun incident major cauzat de echipamenele noastre? Nu, zero. Și a treia întrebare pe care am putea-o ridica este: Este vreun atac cibernetic desfășurat prin echipamentele noastre? Nu, din nou. Acțiunile și măsurile luate de SUA sunt neclare pentru mine.„, a declarat vicepreședintele Huawei.

România, Polonia și Estonia au semnat Memorandum-uri 5G cu SUA. Cum sunt percepute aceste acorduri de către chinezi?

Totuși, mai întâi România, apoi Polonia și Estonia au semnat Memorandum-uri 5G privind securitatea rețelelor 5G cu SUA, în care se impun mai multe condiții pentru verificarea furnizorilor 5G. Oficiali americani au declarat deja că scopul acestui Memorandum ar fi ca ‘România să fie liberă de Huawei’.

Se așteaptă gigantul chinez ca implementarea în România a acestui Memorandum să îi afecteze operațiunile?

  • „Am citit știrile din media că România a fost prima țară din Europa care a semnat un astfel de Memorandum 5G cu Administrația Trump. Am citit Memorandumul 5G și în acesta nu este menționată nicio companie în mod specific și Huawei nu este menționată. Casa Albă a transmis un comunicat de presă după semnarea acestui Memorandum 5G și în această declarație de presă se menționează că această acțiune vizează China, dar nu am auzit alte declarații suplimentare despre Memorandumul 5G din partea Guvernului României care să spună dacă această acțiune țintește pe cineva sau nu.
  • Am observat că multe țări europene, printre care Marea Britanie, Franța și Germania, au adoptat o abordare bazată pe riscuri în privința securității cibernetice. Abordarea acestor țări propune să fie stabilite standarde și să fie folosite teste pentru evaluarea nivelului de risc al acestor amenințări asupra securițății cibernetice pentru un management mai bun al acestor amenințări.
  • Uniunea Europeană a emis de asemenea un document cu privire la securitatea rețelelor 5G în care propune stabilirea unor standarde înalte de securitate cibernetică și teste de verificare. Sprijin în întregime aceste abordări pentru că aceste măsuri sunt bazate pe fapte și ar putea aduce un control mai bun asupra acestor amenințări cibernetice.„, a spus vicepreședintele Huawei.

La solicitarea HotNews.ro de a preciza dacă estimează totuși o deteriorare a afacerilor în România, în contextul în care și noul Guvern PNL, condus de Ludovic Orban, a anunțat că licitația 5G din România se va realiza numai cu respectarea condțiilor din Memorandumul cu SUA, Catherine Chen a venit cu precizări suplimentare.

Nu cred că a alege sau nu Huawei este un aspect care să conteze. Ce contează cu adevărat pentru România este să dezvolte rapid această nouă tehnologie în loc să rămână în urma altor state. Huawei operează în România de peste 17 ani și am avut o cooperare foarte bună cu mulți parteneri, inclusiv cu operatorii de telefonie precum Orange, DIGI și Vodafone și am adus beneficii semnificative către consumatorii români. Știu că vitezele de internet broadband din România sunt foarte mari, iar planurile tarifare sunt foarte eficiente din punct de vedere al prețurilor. Acesta este beneficiul pe care România îl poate aduce asupra consumatorilor. Dacă Guvernul vrea să renunțe la încrederea în deciziile luate în trecut și să facă o nouă alegere, este în întregime la latitudinea sa, dar ce vreau să spun este că ar trebui să țină cont dacă o astfel de decizie va aduce mai multe beneficii consumatorilor români.„, a spus vicepreședintele Huawei.

  • Produsele Huawei sunt evaluate în privința securității cibernetice în Germania, Bruxelles și Canada

Orice companie din lume, inclusiv cele americane, nu pot face față restricțiilor impuse de un anumit Guvern. Ce intenționează totuși să facă compania chineză, lider în tehnologia 5G la nive mondial?

Vom investi și mai mult în securitatea cibernetică și în tehnologiile de securitate cibbernetică am decis deja să investim 2 miliarde de dolari pentru a întări capacitățile software și hardware. Dacă sunt țări care au îngrijorări privind securitatea cibernetică am spus că suntem deschiși să semnăm acorduri/înțeleri cu aceste guverne prin care să asigurăm că rețeaua noastră are un nivel ridicat de integritate. În afară de acest gen de acorduri ne-am oferit să fim testați și evaluați de alte guverne. Asfel, în prezent am făcut acest gen de cooperare privind evaluarea securității cibernetice cu guvernele din Germania, Bruxelles și Canada., a spus Catherine Chen.

Și totuși, ia grupul chinez în calcul ca Guvernul României să interzică accesul Huawei în rețelele 5G?

  • „Huawei activează în România de peste 17 ani. Dacă Guvernul României ar lua o astfel de decizie (n.a de a interzice Huawei accesul la implementarea rețelelor 5G) m-aș întreba care ar fi motivele, pentru că să ne uităm la contribuția pe care o aducem la nivel local: am angajat direct peste 2000 de angajați și am contribuit indirect la crearea altor 5000 de locuri de muncă. Am deschis în România un centru de servicii tehnice pe care le furnizăm la nivel global și am plătit circa 250 de milioane de dolari taxe și impozite către Guvernul României. De asta mă întreb care ar fi motivele pentru care România ar lua o astfel de decizie.”, a declarat aceasta.

În același timp, vicepreședintele Huawei admite că „dacă Guvernul României vrea să se alinieze la poziția SUA, compania nu prea are ce face.”

  • Totuși, sunt foarte încrezătoare că lucrurile nu se vor duce în această direcție ipotetică, pentru că o astfel de decizie va trebui să țină cont de dezvoltarea tehnologică, de bunăstarea consumatorilor dar și de costul competitiv al planurilor tarifar.”, a spus Catherine Chen, vicepreședinte, responsabilă de afaceri publice și media la nivel global în cadrul Huawei.

La întâlnirea de miercuri din Shenzhen a participat și șeful operațiunilor Huawei din România, George Zhang.

  • Ce mesaje i-a transmis recent șeful Huawei România premierului PNL Ludovic Orban

Acesta a precizat că s-a întâlnit recent cu noul premier al României, Ludovic Orban, la un eveniment organizat de ziarul Bursa la Palatul Parlamentului, în data de 14 noiembrie, ocazie de care a profitat pentru a-i transmite și câteva informații despre prezența Huawei în România.

  • „Primul mesaj pe care i l-am transmis a fost că Huawei operează în România de peste 17 ani. Al doilea mesaj a fost că Huawei are peste 2100 de angajați în această țară, dintre care 1700 sunt români, iar indirect am contribuit indirect la crearea altor 5000 de locuri de muncă prin parteneriatele pe care le avem cu alte firme din piață. România este pe locul doi în Europa în privința numărului de angajați pe care îi are Huawei în Europa, pe primul loc fiind Germania. Suntem mândri de colaborarea pe care am avut-o în ultimii 30 de ani și că ne dorim să avem în continuare această cooperare.”, a declarat miercuri în Shenzhen, George Zhang, CEO-ul Huawei România.

În plus, acesta a prezentat jurnaliștilor români cifre legate de valoarea impozitelor și taxelor plătite la bugetul de stat.

  • „Huawei este una dintre cei mai importante firme de tehnologie care cotribuie la bugetul de stat. În ultimii 12 ani am plătit taxe și impozite în valoare de 255 milioane de euro, contribuții mult peste cele plătite de firme precum IBM, Dell, HP, Ericsson ori Nokia.„, a spus acesta.

Ce părere are despre modul cum ar putea afecta Memorandumul 5G semnat de România cu SUA afacerile Huawei pe piața locală?

  • „Nimeni nu poate lua o decizie în numele Guvernului României. Guvernul ar trebui să aleagă decizia corectă în beneficiul guvernului si a cetățenilor. Credem și suntem siguri că noul Guvern a lua decizia corectă. Huawei este în poziție de lider în privința tehnologiei 5G. Am semnat peste 60 de contracte comerciale 5G în lume, dintre acre jumătate în Europa, și am livrat deja peste 300.000 de stații de bază 5G la nivel mondial. În UK, avem EE, Vodafone și Three (3) from Hutchinson care folosesc tehnologie Huawei. În Elveția avem pe Sunrise într-o poziție de lider în dezvoltarea 5G. Angela Merkel a spus recent destul de clar că Guvernul Germaniei nu va crea o lege care să vizeze o țară sau o companie anume. România este o țară independentă și decizia pe care o va lua ar trebui să fie în beneficiul țării, al cetățenilor și al industriei.”, a mai declarat George Zhang.

Acesta a plecat ulterior spre aeroport spre România, pentru a fi prezent astăzi în Parlament la o dezbatere pe tema tehnologiei 5G.

La dezbatere, organizată azi de Centrul de excelență, cercetare, inovare și dezvoltare în afaceri, au fost prezenți reprezentanții autorităților (ANCOM, STS, InfoCons, membrii ai Parlamentului), împreună cu reprezentanți ai operatorilor și ai furnizorilor de servicii IT&C (Vodafone, Orange, Telekom, Huawei etc.) și poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook a Huawei România.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate17 minute ago

Piața nu readuce limba maghiară în spațiul public, dimpotrivă: contribuie la enclavizare – Opinii

Interviu cu Zsombor Csata, sociolog, despre răspândirea economiei etnice și despre valoarea multilingvismului. În Transilvania, comunitatea maghiară și cea română...

ActualitateO oră ago

Subiectele zilei: Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide; Urgia la Academia de Poliție : Autoplagiatul în formă continuată al rectorului Veronica Stoica; Achiziții publice „de lux” pe timp de criză – Subiectele zilei

Extremism de dreapta în Bundeswehr. Creșterea acuzațiilor de extremism de dreapta în cadrul armatei federale șochează în egală măsură clasa...

Actualitate2 ore ago

Business report: Companiile de asigurări au lansat oferte de polițe pentru cei cu trotinete electrice; Philips vrea să vândă divizia de electrocasnice; Enel ar fi început discuţiile pentru vânzarea de pachete minoritare la companiile din România – Business

Philips vrea să vândă divizia de electrocasnice. Grupul olandez Philips, care și-a făcut un renume în anii ’70-’80 în lumea...

Actualitate3 ore ago

Caru`cu vedete: Gwen Stefani a ajuns de nerecunoscut din cauza intervenţiilor estetice; Cristi Borcea și-a obligat toate soțiile să facă un gest uluitor! – Vedete

Cristi Borcea și-a obligat toate soțiile să facă un gest uluitor! A ieșit abia acum la iveală. Toate fostele soții...

Actualitate4 ore ago

Utile: De ce schimbările climatice ale planetei ne vor lăsa fără vin; De ce ar trebui să nu-ţi mai ţii telefonul mobil în dormitor – Utile

De ce ar trebui să nu-ţi mai ţii telefonul mobil în dormitor. Pericolele sunt mai mari decât crezi. Telefonul mobil...

Actualitate5 ore ago

​LiveText Simona Halep vs Anett Kontaveit 0-0 – Tenis

Simona a ajuns pana in sferturi fara sa piarda vreun set. Acest lucru ar putea sa o ajute din doua...

Actualitate6 ore ago

​VIDEO AC Milan, în semifinale (4-2 vs Torino, după prelungiri) / Omagiu adus lui Kobe Bryant pe San Siro – Fotbal

Formaţia AC Milan a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, echipa Torino, după prelungiri şi s-a calificat...

Actualitate7 ore ago

Un hoț român prins de poliție în Olanda cu 30 de telefoane în pantaloni – International

​​Un bărbat de naționalitate română a fost prins cu 30 de telefoane furate pe care le ascundea în pantaloni. Totul...

Actualitate8 ore ago

Știrile ProTV: Concedieri masive decise de Guvernul Orban. Sute de angajați din ministere vor dispărea – Politic

Guvernul a decis, în sedința de marți, reorganizarea a două ministere, reducând de la 721 la 584 numărul angajaților la...

Actualitate9 ore ago

​Guvernul l-a retras pe Adrian Pîrvulescu, fiul lui Meleșcanu, din funcția de consul la Strabourg – Esential

Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, a fost retras din funcția de consul la Strasbourg printr-o hotărâre adoptată...

Actualitate10 ore ago

Start-Up Nation după 3 ani: Cu bugetul alocat pe 2020 se poate lansa pentru 5.000 de firme câștigătoare – EuROfonduri

După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator. Atenţie! Logarea...

Actualitate11 ore ago

Copiii, încotro?

În acest moment, România face prea puțin pentru copiii abandonați și perpetuează un ciclu extrem de vicios. Soarta acestor copii,...

Actualitate12 ore ago

Fashion Days a trecut pe profit după 4 ani de când a fost preluat de eMag – Consumator

După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator. Atenţie! Logarea...

Actualitate13 ore ago

Șeful AEP s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei pentru „dezvoltarea unei relații de colaborare în materia organizării proceselor electorale” – Esential

Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, s-a întâlnit, de Ziua Unirii Principatelor Române, cu ambasadorului Rusiei la București, Valery...

Actualitate15 ore ago

Instanța supremă va ataca la Curtea Constituțională legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați – surse – Esential

Instanța supremă va ataca la Curtea Constituțională actul normativ adoptat marți de către deputați care vizează eliminarea pensiilor de serviciu...

Actualitate16 ore ago

webPR: Documentarul Degas: Passion for Perfection ne încântă din 14 februarie la Happy Cinema – Film

​La Happy Cinema seria documentarelor de artă continuă cu o premieră: Degas: Passion for Perfection, o călătorie superbă de la...

Actualitate17 ore ago

Orban, despre vizele de flotant: Fie rămâne textul acesta, fie reducem un pic perioada / Acordarea ar trebui sistată când începe procedura electorală – Politic

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că acordarea vizelor de flotant ar trebui sistată în momentul începerii procedurii electorale. ”Fie...

Actualitate18 ore ago

Australian Open: ​Novak Djokovic, în semifinale – Urmează duelul de cinci stele cu Roger Federer – Tenis

Milos Raonic nu pierduse set până în faza sferturilor de la Australian Open, parcursul canadianului fiind unul imaculat. Nuanțele de...

Actualitate19 ore ago

Grefierii, după discuțiile cu Orban privind eliminarea pensiilor speciale: Guvernul nu-şi asumă politic un astfel de proiect de lege. Discutăm o posibilă ameliorare a legislației – Esential

Reprezentanții sindicatelor grefierilor care s-au întâlnit cu premierul Ludovic Orban pe tema eliminării pensiilor speciale pentru această categorie au susținut,...

Actualitate20 de ore ago

UTI anunță că a integrat aparatură într-o bază militară din Italia unde operează cele mai sofisticate drone NATO – Defense

UTI Grup a furnizat module pentru două componente software ale sistemului Alliance Ground Surveillance (AGS) al NATO la baza aeriană...

Top Stiri Comisarul