Connect with us

Actualitate

Vara în timpul pandemiei de Covid-19: Am fost foarte afectată atunci când mi-am dat seama că vacanța de vară nu va mai fi posibilă – International

Comisarul

Publicat

pe

Vacanțele anulate sunt o dezamăgire, dar există o modalitate prin care familiile pot compensa. Toată lumea a fost afectată de coronavirus într-un fel sau altul. Pentru unii, viața a fost dată peste cap de pierderea unei persoane dragi iar alții, care au fost afectați de virus au reușit, din fericire, să îl învingă. Între timp, marea majoritate a fost nevoită să își pună obiceiurile zilnice în așteptare având în vedere că traiul lor a fost pus în pericol și libertatea a fost limitată, potrivit The Irish Times.

Cu toate că lumea începe să revină la normal relaxând cu prudență restricțiile, multe planuri de vacanță au fost anulate iar visele au fost puse în așteptare.

Ca și alte milioane de persoane, trebuia să merg în vacanță săptămâna aceasta. Călătoria a fost planificată și rezervată la începutul anului iar întreaga familie aștepta cu nerăbdare revederea. Și pentru a pune sare pe rana, fratele meu care locuiește în nord-vestul Americii trebuia să ni se alăture cu familia sa.

Din cauza distanței geografice dintre noi și a logisticii rezervării unui zbor pentru un grup de cinci persoane care ar parcurge un ocean și un teritoriu imens, întâlnirile cu familia sunt rare și au trecut mai bine de cinci ani de când ne-am văzut ultima dată.

Nici nu mai trebuie să precizez că toată familia aștepta cu nerăbdare și acum suntem cu totul dezamăgiți.

Însă nu suntem singurii – familiile din toată lumea plănuiau să petreacă momente fericite împreună pe parcursul lunilor următoare, iar mulți sunt necăjiți având în vedere că nu pot face acest lucru.

„Când am realizat că vacanța de vară nu va mai fi posibilă, am fost foarte afectată”

Terapeutul specializat în masaj Keri Denney a planificat o călătorie în Texas pentru sărbătorirea aniversării de 80 de ani a mătușii sale, unde un grup extins de membri ai familiei plănuiau să se adune din toate colțurile lumii.

„Bineînțeles că vreau ca toți să fie în siguranță și sănătoși, dar sunt într-adevăr mâhnit că nu-mi voi vedea familia anul acesta așa cum mă așteptăm”, spune ea.

„Îmi place să călătoresc, dar știu că acum este necesar să stau acasă”.

Coafeza Maire O´Connor este, de asemenea, conștientă de motivul pentru care a trebuit să își anuleze vacanța, dar spune că este foarte dificil să facă față situației.

„Luna aceasta trebuia să merg în Italia cu doi prieteni, iar zborurile noastre au fost anulate, așa că nu am avut de ales decât să rămânem acasă”, spune ea. „Așteptam cu nerăbdare vacanța, deoarece nu mai călătorisem împreună și toți aveam nevoie de o pauză, în special după ultimele luni de carantină”.

„Locul meu de muncă a fost inexistent din martie și mă simțeam deprimată, foarte neliniștită și, dacă sunt sinceră, aproape depresivă, așa că, atunci când mi-am dat seama că vacanța de vara nu va mai fi posibilă, am fost foarte afectată”.

„Firește, cunosc motivele pentru care nu pot călători, dar asta nu m-a împiedicat să mă simt foarte deprimată, chiar și acum, mă străduiesc să îmi recapăt entuziasmul pentru alte planuri, având în vedere că posibilitatea unei alte călătorii în străinătate nu este prea promițătoare”.

Psihoterapeutul Stella O´Malley precizează că O´Connor nu este singura persoană cu această stare de spirit deprimată.

„Carantina a fost foarte dificilă pentru unele persoane și am descoperit multe relatări despre sentimente extreme de singurătate și îndurerare”, afirmă ea.

„Unele persoane evită lumea, întrucât s-au obișnuit să fie singuri și nu pot face față revenirii în lume – totul necesită un efort prea mare iar aceștia se simt neliniștiți”.

„Va fi o vară mai lentă, cu mai puține planuri, dar, cu atitudinea potrivită, ar putea fi o experiență mai valoroasă”

„Deci, ar putea fi util să atrageți ușor oamenii din zona de confort disfuncțional prin intermediul unor activități simple, cum ar fi o plimbare locală, mai degrabă decât o zi încărcată. Conversații chibzuite care includ discuții despre cât de îngrijorătoare și dificile au fost ultimele luni pot fi benefice. De asemenea, o întâlnire cu cineva pentru o cafea în aer liber în parcul din zona poate fi folositoare, deoarece acest lucru nu va fi stresant, iar natura poate fi foarte liniștitoare”.

Expertul din Dublin spune că ar trebui să folosim acest timp pentru a încerca să devenim mai recunoscători pentru lucrurile simple ale vieții.

„Pot empatiza pe deplin cu familiile care se simt dezamăgite văzând că planurile lor minunate de vacanță au fost ruinate din cauza pandemiei de Covid-19 și, cu toate acestea, există o perspectivă mai vastă care poate fi descoperită cu această ocazie”, afirmă ea.

„În fiecare an, unul dintre copii merge în tabără în timp ce altul este plecat cu prietenii, dar anul acesta familia este strânsă la un loc așadar există o oportunitate de conectare care probabil nu va mai reapărea și poate fi mai durabilă decât conexiunea superficială care are loc în vacanțele de vară.

„Va fi o vară mai lentă, cu mai puține planuri, dar, cu atitudinea potrivită, ar putea fi o experiență mai valoroasă iar părinții pot considera că odraslele lor vor avea acces la o „vară a anilor ’80” fără stres, cu o atmosferă leneșă dar liberă.

„Vara aceasta nu va include graba de a te urca în mașină la timp; nici pregătirea și despachetarea complicată a bagajelor, nu vor mai exista cozi lungi pentru diverse activități și nici stresul aferent – în schimb am putea profita de o lecție de viață care este: învață cum să îți creezi singur o viață distractivă”.

„A fi conectaţi cu mulțumirea de sine ne ajută să ne simțim mai bine”

Psihologul Peadar Maxwell de la Wexford este de acord și afirmă că ar trebui să facem tot posibilul pentru a încerca să ne concentrăm asupra lucrurilor bune din viața noastră.

„Mulți dintre noi avem norocul de a avea o sănătate bună, prieteni, familie și un loc de muncă”, afirmă acesta. „Alții sunt îndurerați, se simt bolnavi sau sunt extrem de neliniștiți în privința faptului că persoanele dragi se îmbolnăvesc sau că și-a pierdut veniturile. Așadar, trebuie să fim recunoscători pentru ce avem și pentru lucrurile frumoase din viața noastră în timpul acestei crize medicale iar a fi în legătură cu mulțumirea de sine ne ajută să ne simțim mai bine și să ne comportăm într-un mod pozitiv.

„Cu toate acestea, avem dreptul de a simți dezamăgire și de a împărtăși aceste sentimente de tristețe cu ceilalți, cu condiția să fim conștienți de experiențele lor. Există atât de multe pierderi în timpul pandemiei de Covid, de la sport, la recitaluri, călătorii, sărbători și aniversări. Nunțile au fost anulate și momentele speciale ale vieții nu au fost sărbătorite în modul planificat. Dispariţia libertății de a călători este de asemenea o pierdere, iar o persoană sau o familie are dreptul de a fi tristă sau dezamăgită în acest sens. Dar aveți grijă să nu umbriți accidental pierderea altei persoane – ascultați tristețea lor și apoi gândiți-vă care este cel mai bun moment să vă împărtășiți mâhnirea.

Maxwell spune că, deși nivelul de dezamăgire al tuturor va fi diferit, ar trebui să încercăm cu toții să plănuim alternative.

„Pe cât de curând posibil, plănuiește ceva”, recomandă el. „Dacă este posibil și în limita restricțiilor, încercați să plănuiți ceva distractiv, odihnitor sau poate doar o schimbare de rutină. Pentru că, dacă nu este fezabil să plecăm în vacanță, trebuie să fim înțelegători și în siguranță și să găsim bucurie în ceea ce este disponibil. Menținerea speranței este importantă – deoarece lucrurile se vor îmbunătăți”. (RADOR)

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate1 minut ago

​GALERIE FOTO Imaginile dezastrului din Beirut, după exploziile devastatoare – International

Cele două explozii uriaşe din portul din Beirut care au distrus marţi cartiere întregi în capitala Libanului s-au soldat cu...

ActualitateO oră ago

VIDEO Coronavirus sau nu, un aventurier leton a traversat singur Pacificul într-o barcă cu vâsle – Extrem

După ce a petrecut 140 de zile traversând Oceanul Pacific într-o barcă cu vâsle fără să fi întâlnit o singură...

Actualitate2 ore ago

DOCUMENT ​Planul României de cheltuire a fondurilor europene 2021-2027 și locul antreprenorilor IMM în schemă

România a definitivat un draft de Acord de parteneriat, aflat încă în negociere cu Comisia Europeană, acesta urmând să fie...

Actualitate3 ore ago

Timiş: 9 asistente şi infirmiere şi 10 pacienţi de la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean, confirmaţi cu COVID-19 – Sanatate

Nouă asistente şi infirmiere şi zece pacienţi de la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara au fost depistaţi...

Actualitate4 ore ago

Cerere uluitoare a lui Donald Trump privind tranzacția Microsoft-TikTok – International

Cererea uluitoare a lui Donald Trump ca o parte a tranzacției Microsoft-TikTok să intre în visteria statului a stârnit critici...

Actualitate5 ore ago

Preşedintele Iohannis – întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei; participă membri ai Guvernului – Educatie

Preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire pe tema educaţiei, la care iau parte mai mulţi membri...

Actualitate6 ore ago

​Consiliul Europei îndeamnă Turcia să permită vizitele pentru liderul kurd Öcalan şi alţi deţinuţi – International

Consiliul Europei „îndeamnă” autorităţile turce să permită vizitele din partea rudelor şi a avocaţilor pentru deţinuţii de pe insula –...

Actualitate7 ore ago

​Business report: Confesiunile milionarului Budeanu. BNR nu va cheltui valuta ţării pe intervenţii imposibil. Magistraţii- pensii de peste 14 ori mai mari decât li s-ar fi cuvenit. De ce doar 34%: Situația absorbției fondurilor europene – Finante & Banci

Confesiunile milionarului Budeanu ● Firmele de pe litoral cer prelungirea programului pentru terase ● Echipe antifragile și cum prosperi în...

Actualitate8 ore ago

Criza sanitară: Mecanismul european de salvare nu are succes – International

Deși are la dispoziție 240 de miliarde de euro pentru a fi distribuite sub formă de credit țărilor din zona...

Actualitate9 ore ago

Etnicii români din Sudul Basarabiei pot scăpa de certificatele de competență de limbă – Educatie

Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, va face o recomandare către Universități pentru a nu le cere etnicilor români din Sudul...

Actualitate10 ore ago

”Inițiativa pentru Justiție”, despre dosarul ”10 august”: Intenție de tergiversare a cauzei, prin „plimbarea” dosarului de la o instanță la alta – Esential

Conform comunicatului DIICOT, ordonanța procurorului-șef al DIICOT prin care s-a dispus infirmarea parțială a soluției de clasare date în dosarul...

Actualitate11 ore ago

Cinci persoane duse la audieri, după filtrele din Capitală. Ce au găsit polițiștii în mașinile lor – Esential

Cinci persoane în mașinile cărora au fost găsite, în timpul filtrelor de marți noaptea, din Capitală, un pistol cu bile,...

Actualitate12 ore ago

Republica Dominicană: Regele Spaniei Juan Carlos „nu a intrat pe teritoriul” nostru – International

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos, care și-a anunțat decizia de a pleca în exil, „nu a intrat pe teritoriul”...

Exclusiv13 ore ago

Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului România Noastră a anunţat refuzul de participare la alegerile locale 2020 împreună cu formaţiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R)

În aceste zile când societatea românească se confruntă cu precampania electorală de strângere de semnături pentru alegerile locale 2020, când...

Actualitate13 ore ago

Coronavirus Paris: Purtarea unei măști va fi obligatorie în unele zone foarte aglomerate – International

Purtarea unei măști medicale va fi în curând obligatorie în afara Parisului, în anumite zone aglomerate, au anunțat marți municipalitatea...

Actualitate14 ore ago

Ionuț Dănciulescu: „Nu mi se pare corect ca noi, având şase meciuri în minus, să nu ne câştigăm dreptul de a rămâne în Liga 1” – Fotbal

​Oficialul dinamovist Ionel Dănciulescu a declarat, marţi, că nu i se pare corect ca Dinamo să nu îşi câştige pe...

Actualitate15 ore ago

​​VIDEO Prinţul Charles îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să descopere „bogăţiile de necrezut” ale acesteia – Esential

Prinţul Charles de Wales îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să descopere „bogăţiile de necrezut”...

Actualitate16 ore ago

Booking.com anunță disponibilizări din cauza pandemiei / Până la un sfert din angajați ar putea fi concediați – Companii

Platforma online de rezervări turistice Booking.com a anunţat, marţi, că ar putea reduce numărul angajaţilor cu 25%, în contextul efectelor...

Actualitate17 ore ago

Anglia: Un bărbat despre care se credea că a fost ucis în urmă cu 5 ani a fost găsit ascunzându-se într-o pădure – International

Un bărbat despre care se credea că a fost ucis în urmă cu cinci ani a fost găsit într-o pădure...

Actualitate18 ore ago

Digi24: Spărgătorul de gheață de 2 miliarde de dolari construit în România a eșuat pe Dunăre

Spărgătorul de gheaţă Nuyina, construit în Şantierul Naval Damen Galaţi, a eșuat ieri pe canalul Sulina.

Top Stiri Comisarul