Connect with us

Economic

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Publicat

pe

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar și acele locuri de muncă care nu urmează o uniformă strictă încă tind să ofere unele îndrumări cu privire la un cod vestimentar adecvat. De exemplu, solicitarea unei ținute „profesionale” în mediile educaționale și de birou.

În industria ospitalității, purtarea unei uniforme este deosebit de importantă și benefică atât pentru personal, cât și pentru clienți. Pentru personalul din fața casei, purtarea uniformei le face ușor de identificat și menține o imagine profesională. Pentru personalul care se află mai mult în culise, cum ar fi bucătarii, uniforma este importantă pentru sănătate, siguranță și igienă. Dacă lucrezi în ospitalitate, este important să porți uniforma corectă și să înțelegi de ce ar trebui.

De ce este important ca bucătarii să poarte uniformă?

În conformitate cu legislația privind igiena alimentară, inclusiv Legea privind siguranța alimentară, orice persoană care lucrează cu alimente are responsabilitatea de a se asigura că alimentele pe care le prepară sunt sigure. Deși acest lucru înseamnă că alimentele trebuie depozitate și pregătite în siguranță, înseamnă, de asemenea, că trebuie să înțelegeți importanța purtării uniformei de bucătar pentru a susține siguranța alimentelor. De fapt, există trei motive principale pentru care bucătarii ar trebui să poarte uniformă:

Igiena alimentelor

Purtarea uniformei corespunzătoare este doar un pas pozitiv pe care îl puteți face în direcția asigurării siguranței alimentare. Bucătarii trebuie să poarte îmbrăcămintea de protecție corectă în zonele alimentare în orice moment, deoarece acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că orice contaminanți purtați pe haine normale, cum ar fi firele de păr de companie sau murdăria, care pot contamina alimentele.

Pe lângă faptul că poartă tunica, bucătarul trebuie să poarte și boneta, bandana,  toca, în timp ce se agită în zonele de preparare a alimentelor. De exemplu, purtarea pălăriilor pentru a acoperi părul și barba pentru a acoperi orice păr facial va ajuta la prevenirea firelor de păr de la care se încadrează în alimente. Mai mult, atunci când ai alte cerințe pe langă uniforme, cum ar fi faptul să nu purtați bijuterii la locul de muncă, veți ajuta la prevenirea contaminării ulterioare. De exemplu, veți împiedica orice bacterie care poate fi prinsă în crăpăturile bijuteriilor sau orice pietre fizice care pot cădea din bijuterii să intre în contact cu alimentele. La rândul său, acest lucru va duce la alimente și beneficii mai sigure, inclusiv la clienți mai fericiți și la o reputație de afaceri mai bună.

Confort personal

Mai multe cuptoare, plite și alte echipamente de încălzire fac, fără îndoială, bucătării comerciale medii fierbinți. Pentru bucătari, căldura poate deveni foarte inconfortabilă, mai ales dacă lucrează o tură lungă. Prin urmare, purtarea uniformei corespunzătoare este crucială pentru confortul personal.

Pentru a fi confortabili și a rămâne răcoroși, bucătarii ar trebui să poarte uniformă care este dimensiunea potrivită pentru ei și încă mai are loc pentru a permite fluxul de aer și respirabilitatea. Ar trebui să fie fabricat dintr-un material confortabil și să nu irite pielea în timpul utilizării. Bucătarii trebuie să spună cuiva dacă uniforma lor este incomodă sau nepotrivită, deoarece acest lucru le va afecta confortul, capacitatea de muncă și performanța pe termen lung.

Profesionalism

În timp ce uniforma de bucătar este importantă pentru siguranța alimentelor, precum și pentru confortul personalului, are, de asemenea, un scop în ceea ce privește aparențele. Este posibil să aveți o bucătărie deschisă în restaurantul dvs., unde oamenii își pot vedea mâncarea pregătită sau poate fi cazul ca bucătarii de la unitatea dumneavoastră să nu fie în general văzuți de public. Cu toate acestea, oricare dintre acestea este, nu există nici o îndoială că uniforma de bucătar dă un aspect de profesionalism. Dacă un client observă un bucătar purtând propriile haine, este posibil să aibă întrebări despre cât de sigură este mâncarea pe care o pregătește.

În plus, există beneficii în cazul în care angajații poartă uniformă în afara bucătăriei, inclusiv personalul din fața casei. Clienții vor putea să vă identifice personalul mai rapid, ceea ce va duce la reducerea timpilor de așteptare, la servicii pentru clienți mai rapide și mai bune și, în general, la clienți mai fericiți.

Care sunt diferitele componente ale unei uniforme chef?

Există multe componente diferite ale uniformei de bucătar, fiecare dintre ele joacă un rol important. Fiecare bucată de uniformă are un scop specific, de la protejarea alimentelor împotriva contaminării până la denotarea vechimii în ierarhia bucătarilor.

Diferitele componente ale uniformei de bucătar includ:

Jacheta

Acest lucru are mai multe caracteristici diferite care toate contribuie la funcționalitatea și caracterul său practic. Jacheta este de obicei cu două sâni, deoarece aceasta oferă un strat suplimentar de protecție împotriva căldurii sau a oricăror stropi fierbinți. Materialul este adesea realizat dintr-un amestec greu de bumbac sau poliester și bumbac, deoarece acest lucru permite respirabilitatea și, de asemenea, ajută la protejarea bucătarului de orice stropi fierbinți. Jacheta este în mod tradițional albă, deoarece acest lucru face ca petele să fie mai ușor de identificat, ceea ce ajută la menținerea igienei. Jacheta albă crocantă oferă, de asemenea, un aspect profesional și curat.

În cele din urmă, jacheta ar trebui să conțină un fel de mecanism pentru fixarea acesteia. Acest lucru poate fi fie Velcro, butoane stud, capse sau nasturi. Atât butoanele Velcro, cât și cele stud oferă posibilitatea de a îndepărta rapid jacheta în caz de urgență. Capsele sunt, în general, cu risc foarte scăzut, deoarece posibilitatea ca acestea să cadă și să intre în alimente este mult mai mică decât alte mecanisme de fixare.

Pantalonii

La fel ca jacheta bucătar, pantalonii bucătar ajută la prevenirea contaminanților din hainele de zi cu zi de la contaminarea alimentelor. Ele sunt, de asemenea, de montare în vrac pentru a ajuta la mișcare și respirabilitate și sunt realizate dintr-un material gros pentru a ajuta la minimizarea pericolelor de scurgeri la cald.

În mod tradițional, pantalonii chef sunt concepuți pentru a avea un model alb-negru, deși unii bucătari optează acum pentru pantaloni cu un design mai simplu.

Șorț

Deși nu este considerată o parte din uniforma unui bucătar tradițional, mulți bucătari aleg să poarte un șorț peste albul lor atunci când sunt în bucătărie. Un șorț oferă un strat suplimentar de protecție împotriva căldurii și a flăcărilor, precum și a petelor.

Șorțurile trebuie să fie fabricate dintr-un material ignifug și trebuie să fie legate și montate corect. Acest lucru va ajuta pentru a preveni orice piese în vrac de a fi înmuiate în alimente sau care intră în contact cu foc deschis.

Pantofi

Bucătarii stau pe picioare ore în șir, așa că este esențial să ai pantofi confortabili. Pentru confort, pantofii trebuie sa fie bine montati si sa aiba o buna absorbtie a socurilor. Acest lucru va scuti o parte din presiunea de pe partea de jos a picioarelor de la picioare pe podea tare.

Pentru siguranta, toti bucatari ar trebui sa poarte incaltaminte antiderapant si sa aiba toecap-uri din otel sau ranforsate. Acest lucru va limita riscul de rănire în cazul în care renunță la orice echipament greu sau lichide fierbinți. În plus, deși nu este obligatoriu, mulți bucătari poartă pantofi fără șireturi pentru a limita riscul de a se împiedica peste o dantelă neîngrijită.

Pălăria

Pălăria sau toque blanche-ul  (cunoscută în una dintre denumirile tocă, bonetă, bandană, șapcă), pentru a-și folosi numele tradițional francez, este o componentă bine recunoscută a uniformei unui bucătar. Cu toate acestea, o mulțime de bucătari aleg să nu mai poarte pălăria clasică înaltă. Din punct de vedere istoric, purtarea toque blanche-ului a indicat statutul unui bucătar în bucătărie. Cu cât pălăria bucătarului era mai mare, cu atât erau mai în vârstă. Mai mult, numărul de pliuri de pe pălărie a reprezentat numărul de rețete pe care bucătarul le stăpânise.

Acum, mulți bucătari aleg head-wear care este un pic mai puțin extravagant, inclusiv pălării mai mici, bonete și bandane. Unii chiar optează pentru pălării de unică folosință pentru a-și proteja capul și siguranța alimentelor, în schimb. Cerințele pentru tipul de uzură a capului depind de fiecare cerință individuală a restaurantului. Unele restaurante high-end fine dining încă alege toca pentru a semnifica calitatea și nivelul de stabilire

Este esențial să înțelegeți importanța unei uniforme de bucătar, deoarece nu numai că aduce beneficii siguranței alimentare, dar este benefică și pentru siguranța personală, confort și profesionalism. Purtarea uniformei în ospitalitate are multe beneficii atât pentru personalul din față, cât și pentru cel din spate și nu poate fi ignorată.

Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitateo oră ago

Dmitro Kuleba: O singură țară din UE se opune interzicerii importurilor de petrol din Rusia

Introducerea unui embargo petrolier împotriva Rusiei este susținută de aproape toate state membre ale Uniunii Europene, o singură țară continuând...

Actualitate4 ore ago

Ministrul culturii Lucian Romaşcanu vrea o „resetare completă a Eurovision, pe alte baze”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a pledat luni pentru o resetare completă a Eurovision „pe alte baze”, afirmând că împărţirea politică...

Actualitate6 ore ago

Elon Musk, laude rare pentru Netflix / „Mutarea bună” văzută de miliardar

Miliardarul Elon Musk a lăudat Netflix pentru noile sale politici privind cultura organizațională în care gigantul de streaming spune că...

Actualitate8 ore ago

McDonald’s se retrage din Rusia după ce și-a plătit angajații timp de 3 luni în care a stat cu restaurantele închise

McDonald’s a anunțat oficial luni că se retrage din Rusia după ce și-a plătit angajații timp de peste 3 luni...

Actualitate9 ore ago

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

  Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la...

Actualitate10 ore ago

O nouă procedură de selecție pentru funcția de procuror european delegat în România pentru Parchetul condus de Laura Codruța Kovesi

Ministerul Justiției a anunțat că a declanșat, luni, o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidați pentru funcția de...

Actualitate12 ore ago

Soldații ruși pun mine antipersonal în jucării sau frigidere / „Lasă după ei iadul”

Sute de persoane, atât din localităţile situate la nord-vest de Kiev, cât şi în cele de la nord-est de Harkov,...

Social16 ore ago

8 motive pentru care terapia online cu un psiholog online este la fel de eficientă ca și sedintele fata in fata

S-ar putea să vă confruntați cu probleme de sănătate mintală și să nu știți acest lucru. Sau poate că sunteți...

Actualitate16 ore ago

Banca Națională a făcut ce trebuia să facă

Anunțând cea mai mare creștere a ratei dobânzii de politică monetară din ultimii patrusprezece ani, Banca Națională a României a...

Actualitate18 ore ago

Germania: Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea acordului cu NATO

Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea unilaterală a acordului de cooperare cu NATO din 1997, a declarat duminică ministrul de externe...

Actualitate20 de ore ago

România se îndreaptă spre impozite mai mari – consilierul guvernatorului BNR

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, spune că dobânzile sunt în creştere şi este o perioadă în toată lumea de majorare...

Actualitate22 de ore ago

Cristian Balaj, prima reacție după ce CFR Cluj a devenit campioana României pentru a opta oară

CFR Cluj a profitat de pasul greșit făcut de FCSB (2-2 vs FC Voluntari) și a obținut duminică al optulea...

ActualitateO zi ago

VIDEO Werder Bremen a promovat în Bundesliga / Hamburg, baraj cu Hertha Berlin

Werder Bremen, club german de tradiție, a promovat duminică în Bundesliga, după ce a petrecut un an în al doilea...

ActualitateO zi ago

Eclipsă de Lună, vizibilă și pe cerul din România, în această noapte

O eclipsă de Lună va fi vizibilă timp de aproximativ o oră și din România duminică spre luni noapte, respectiv...

ActualitateO zi ago

Dinamo București a câștigat Cupa României la handbal masculin – Victorie la limită în finala cu Steaua

Dinamo Bucureşti a câştigat pentru a șaptea oară Cupa României la handbal masculin, după ce s-a impus duminică, la Turneul...

ActualitateO zi ago

Cum descrie președintele Finlandei discuția cu Putin despre aderarea la NATO

Președintele finlandez Sauli Niinisto a declarat duminică că ultima sa discuție cu președintele rus Vladimir Putin despre cererea țării sale...

ActualitateO zi ago

Înregistrare audio de pe crucișătorul Moskva înainte să se scufunde: Un membru al echipajului a anunțat prin radio că nava a fost lovită de două ori și cere ajutor pentru evacuarea echipajului

Armata ucraineană a publicat o înregistrare audio de pe crucișătorul Moskva, iar un membru al echipajului este auzit cum spune...

ActualitateO zi ago

Rusia ar fi pierdut o treime din trupele terestre din Ucraina

Rusia ar fi pierdut o treime din trupele sale terestre din Ucraina, potrivit serviciului de informații al ministerului britanic al...

Actualitate2 zile ago

Bugetul a fost franjurat încă puțin de Coaliție cu sprijinul lui Iohannis. Nu ascultă experții și vom fi loviți cu toții

Anul trecut, aproximativ în aceeași perioadă, HotNews.ro publica un material: un scurt ghid de făcut bugetul franjuri. Evident, pare că...

Actualitate2 zile ago

FCSB, la un pas să rateze din nou titlul în Liga 1 – Cum explică Toni Petrea remiza surprinzătoare cu Voluntariul

FCSB poate pierde din nou titlul în Liga 1 dacă CFR Cluj învinge, duminică, pe teren propriu, Universitatea Craiova. După...

Top Stiri Comisarul