Connect with us

Uncategorized

Minio Studio a consolidat comunicarea despre Snackologie în 2022 alături de TUC, Oreo, Milka și Philadelphia

Publicat

pe

Combinațiile unice de gusturi și texturi între delicioșii biscuiți TUC și Oreo și brânza cremoasă Philadelphia, reprezentând diverse rețete de gustări, au fost un succes memorabil în 2021, în cadrul campaniei Snackologie – Creează o gustare de top. Motiv pentru care Minio Studio și companiile Mondelēz România și Macromex au dus Snackologia la următorul nivel anul trecut.

Snackologia – știința snackului perfect a fost completată în 2022 prin două campanii distincte, cea de-a doua integrând și un alt brand foarte apreciat de iubitorii de dulce din țara noastră, Milka.

https://www.youtube.com/watch?v=U-77O9VR2hg

Cele două campanii de comunicare integrată „TOP SNACK 2.0” și „FII CHEF PESTE DESERT!” au fost amplificate in-store, în mediul digital, în audio-vizual, dar și prin intermediul activărilor de brand, acestea din urmă reprezentând întâlniri în care consumatorii au descoperit în mod direct rețetele special create.

„Campaniile „TOP SNACK 2.0” și „FII CHEF PESTE DESERT” au fost două proiecte complexe de comunicare cu un suport 360. În ciuda complexității, gestionarea lor a decurs fără obstacole, având în vedere experiența acumulată în anii anteriori. Personal, a fost al cincilea an în care am fost main account pe conturile Mondelēz și Macromex și al patrulea de comunicare în platforma gustaredetop.ro. Am reușit într-un timp destul de scurt să dezvoltăm sute de asset-uri pentru digital, să organizăm evenimente offline, să implicăm influenceri și totodată să fim prezenți în in-store. Acest lucru s-a datorat unui element esențial: coeziunea. În interiorul echipei Minio, între echipă și client, și între echipa Minio și partenerii care au fost implicați. Le mulțumesc tuturor”, declară Gabriel Băicoianu, Account Manager Minio Studio.

Proiectele au inclus sute de materiale creative, printre care vizualuri pentru toate mediile de comunicare alese: spoturi video, fotografii, texte și postări în Social Media.

TOP SNACK 2.0

Campania a continuat ideea creativă din anul precedent, făcând-o însă și mai atractivă pentru consumatori. În mediul digital a avut ca bază site-ul gustaredetop.ro. Acesta reprezintă o platformă digitală permanentă, lansată în urmă cu patru ani, pe care fiecare campanie din această serie o îmbogățește cu rețete și conținut de calitate.

Indiferent că au poftă de ceva dulce sau sărat, crocant sau pufos, cu brânză, fructe, carne sau chiar ceva exotic, consumatorii pot găsi pe site în acest moment nu mai puțin de 107 rețete ușor de preparat cu TUC, Oreo și Philadelphia.

Chef Dexter, principalul endorser al campaniei, i-a provocat pe pofticioși să creeze propriile rețete. Nouă dintre acestea au fost alese câștigătoare de un juriu din care alături de Chef Dexter au făcut parte reprezentați ai agenției Minio Studio și ai companiilor Mondelēz România (TUC, Oreo și Milka) și Macromex (Philadelphia).

Cele 9 rețete au fost reproduse de Chef Dexter în stilul lui caracteristic, contribuind la răspândirea digitală a mesajului campaniei.

https://www.youtube.com/watch?v=Th-cPZOYy3M

Toate cele 9 rețete au fost premiate și, ulterior, preparate în cadrul unei activări care a avut loc la ParkLake Shopping Center. Mii de consumatori au trecut timp de două zile pe la van-ul denumit TOPterie și au gustat preparatele realizate cu TUC, Oreo și Philadelphia.

Campania a inclus, de asemenea, un spot TV pentru brandul Philadelphia și o componentă in-store în cadrul căreia consumatorii au putut câștiga premii pe baza bonului fiscal obținut în urma achiziției oricăruia dintre cele trei produse.

FII CHEF PESTE DESERT!

A doua campanie care a promovat Snackologia în 2022 a fost îndulcită de prezența brandului Milka, alături de cele trei existente până acum.

https://www.youtube.com/watch?v=Cm718YMc0Ac

Chef Dexter a creat 10 rețete care au inspirat consumatorii să încerce și ei combinații inedite și gustoase.

Ela Crăciun și Ioana Puiu s-au alăturat și ele campaniei în calitate de influenceri. Cele două și-au provocat comunitățile să intre în joc, iar apoi câștigătorii au avut parte de câte un meet & greet cu Ela și Ioana într-un spațiu confortabil și prietenos, unde toată lumea s-a bucurat de un candy bar impresionant și o atmosferă foarte plăcută.

https://www.youtube.com/watch?v=Lci6CPjzBP4

Ca în cazul primei campanii a anului, „FII CHEF PESTE DESERT!” a beneficiat de o componentă in-store cu premii pentru cei care au ales să se bucure de Oreo, Milka și Philadelphia.

„Campaniile care promovează Snackologia ne dau oportunitatea să oferim clienților noștri ceea ce putem numi creativitate în formă continuată. În plus, în ultimul timp mi se pare evidentă nevoia industriei marcomm de a pune la dispoziția consumatorilor campanii de tip serial. Un astfel de conținut oferă memorabilitate și o mai mare implicare emoțională a consumatorului, care se atașează mai mult de poveste. Aceste campanii sunt o mare provocare din punct de vedere creativ, pentru că ele trebuie să aducă de fiecare dată ceva nou, pentru a nu apărea reversul medaliei, adică plictisirea consumatorului. E ca un serial pe o platformă de streaming de la care publicul așteaptă mai mult de la un sezon la celălalt. Noi vom continua Snackologia în 2023 pentru că mai avem multe de oferit. Vreau să le mulțumesc clienților pentru încredere și ajutorul dat, iar echipei Minio pentru gestionarea perfectă a acestui proiect de lungă durată”, spune Ioana Mucenic, CEO Minio Studio.

„Consistența în comunicare, dar și în colaborare, este rețeta care ne asigură succesul proiectelor de la un an la altul. În 2019, Mondelēz a lansat provocarea către consumatori: „TU Ce pui pe TUC?”, începând astfel construirea drumului către conceptul denumit: Snackologie. De atunci și până în prezent, Mondelēz împreună cu Macromex și Minio, alături de Chef Dexter, continuă să comunice și să elaboreze conceptul de Snackologie, arta și știința snackului potrivit pentru momentul potrivit. După 3 ani în care ne-am concentrat în a educa și a oferi consumatorilor soluții de snackuri simple și versatile, potrivite pentru diferite ocazii din viața de zi cu zi, în 2022 am lansat campania „Prepară gustarea ta de TOP” care a avut și componenta de concurs, prin care consumatorii au avut ocazia de a ne propune chiar ei rețete care să fie incluse în portofoliul campaniei. Astfel, 9 rețete câștigătoare au fost recreate și degustate cu ocazia activării implementată în ParkLake Shopping Center. Interacțiunea consumatorilor cu snackurile propuse prin platforma gustaredetop.ro a fost continuată în campania „Fii Chef peste Desert”, prin intermediul căreia ei au degustat live snackuri dulci alături de influencerii lor preferați. Obiectivul nostru este să continuăm să promovăm și să consolidăm conceptul inovator de Snackologie alături de colaboratorii și consumatorii noștri”, completează Ioana Pană, Marketing Manager Bakery Mondelēz România.   

„Platforma Snackologie, din care fac parte campaniile „TOP SNACK 2.0” și „FII CHEF PESTE DESERT”, a fost o provocare creativă pe care am îmbrățișat-o cu mare bucurie. Știam că trebuie să aducem ceva nou și inovator în piață, pentru a menține consumatorii noștri implicați! Și am reușit, campaniile au fost un real succes!

Cele 2 campanii din 2022 au fost o provocare pentru că a trebuit să aducem laolaltă dulce și sărat, biscuiți, cremă de brânză și ciocolată, dar și o experiență încântătoare. Mulțumesc echipei Minio pentru ideile creative și implicarea până la nivel de detaliu și echipei Mondelēz pentru deschidere și susținere. Sunt foarte încântată de fit-ul perfect dintre Philadelphia, Oreo, TUC și Milka, rezonează atât de puternic cu consumatorii noștri!

Abia așteptăm să surprindem consumatorii noștri și în 2023 cu campanii unice și inovatoare, marca Snackologie. Stay tuned!”, declară Monica Zeciu, Senior Category Manager Macromex.

DESPRE MINIO STUDIO

Minio Studio este o agenție de creație strategică. Lansată în 2016 de Ioana Mucenic și Paul Cotor, agenția are acum o echipă de 21 de profesioniști, completată de un amplu ecosistem de colaboratori cu expertiză specifică. În 2020, Minio Studio a fost cea mai premiată agenție locală independentă. În doar trei ani, agenția a acumulat peste 20 de premii și alte 24 de nominalizări la festivaluri de comunicare. Ca un punct de diferențiere, Minio Studio este și singura agenție din regiune care are propriul laborator de analize biometrice integrate, ceea ce îi permite să își evalueze creația din perspectiva consumatorilor.

DESPRE MONDELĒZ

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) sprijină oamenii să ia gustări în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari în 2021, MDLZ conduce viitorul snacking-ului, cu branduri globale și locale de referință, precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident. Compania Mondelēz International este mândră să fie membră în clasamentele Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 și Dow Jones Sustainability Index. Vizitați www.mondelezinternational.com sau urmăriți compania pe Twitter la adresa www.twitter.com/MDLZ.

DESPRE MACROMEX

Macromex este printre liderii industriei de produse alimentare din România în ultimii 30 de ani pe segmentul de produse congelate și refrigerate. În tot acest timp, schimbările pieței, profesionalismul echipei și dorința continuă de a inova au determinat o evoluție constantă și susținută a companiei. Macromex este un jucător de top atât în retail, cât și în HoReCa, iar printre brandurile comercializate se numără nume ca Philadelphia, Edenia, Corso, La Strada, Häagen-Dazs sau Snickers.

Cele 3 echipe implicate în proiecte:

Minio Studio

Gabriel Băicoianu – Account Manager

Răzvan Sarivan – Digital Account Manager

Mihai Bălan – Senior Art Director

Max Amza – Senior DTP

Ionuț Dumitrache – DTP

Roberta Mihai – Graphic Designer

Luna Ilaria Nica – Copywriter

Marius Marin – Reputation Manager

Cristiana Pană – Head of Strategy

Ioana Mucenic – CEO

Mondelēz România

Ksenija Popovic – Junior Brand Manager OREO RO

Oana Petrescu – Junior Brand Manager TUC RO

Ioana Pană – Marketing Manager Bakery RO

Macromex

Monica Zeciu – Senior Category Manager

Marius Popa – Junior Brand Manager

Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate45 de minute ago

VIDEO Merg la muzeu sau pe front? Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

Pe rețelele de socializare devine viral un clip video în care apare un convoi rusesc format din camioane și echipamente...

Actualitate3 ore ago

Reacția Taiwanului după ce Hondurasul a rupt relațiile diplomatice dintre țări: „Este pusă în pericol pacea şi stabilitatea regională”

China a anunţat duminică stabilirea de relaţii diplomatice cu Honduras, o victorie pentru Beijing care a răpit un nou aliat...

Actualitate5 ore ago

Josep Borrell: UE încearcă să nu fie dependentă de China, așa cum a fost de gazul rusesc

​Uniunea Europeană încearcă să evite să fie dependentă de China, aşa cum a fost de gazul rusesc, a afirmat sâmbătă...

Actualitate7 ore ago

Dublă câștigătoare de Grand Slam, eliminată la WTA Miami

Victoria Azarenka a părăsit surprinzător turneul WTA 1000 de la Miami, după ce a fost învinsă în turul al treilea...

Actualitate9 ore ago

Concluziile lui Edi Iordănescu după victoria României: „Ne-am relaxat și nu e ok”

România a învins în deplasare Andorra în preliminariile Euro 2024 după o partidă modestă, în care tricolorii au ratat mai...

Cum iti poti face copilul mai prietenos Cum iti poti face copilul mai prietenos
Actualitate11 ore ago

Cum iti poti face copilul mai prietenos

Fiecare parinte isi doreste ca copilul sau sa fie o persoana deschisa si prietenoasa, care sa poata dezvolta relatii sanatoase...

Actualitate11 ore ago

Preliminariile Euro 2024: Victorie categorică pentru Spania împotriva Norvegiei – Rezultatele zilei

Meciurile de sâmbătă din preliminariile pentru Euro 2024 au adus victoria categorică a Spaniei în partida cu Norvegia, scor 3-0,...

Actualitate13 ore ago

După un accident în 2022, compania Blue Origin al lui Jeff Bezos vrea să reia „în curând” zborurile spaţiale

Blue Origin, compania spaţială înfiinţată de miliardarul Jeff Bezos, a anunţat vineri că vrea să reia „în curând” zborurile rachetelor...

Actualitate15 ore ago

O locomotivă a lovit un tren cu călători, în Gara Galați: Mai mulți răniți

O locomotivă a lovit vagonul unui tren care urma să plece sâmbătă seară din Gara Galați, iar primele informații furnizate...

Actualitate18 ore ago

Un avion Tarom care plecase de la Timișoara a aterizat de urgență după ce pilotului i s-a făcut rău

O aeronavă TAROM care a decolat sâmbătă de la Timișoara cu destinația Hurghada a aterizat de urgență pe Aeroportul „Henri...

Actualitate20 de ore ago

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul comercial pentru o creştere a ratingului de ţară, spune ministrul Finanţelor

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul balanţei comerciale pentru o creştere a ratingului de ţară, a...

Actualitate22 de ore ago

Mihai Tudose nu ar intra într-un guvern din care face parte Virgil Popescu, dar n-are nicio problemă cu Lucian Bode, acuzat de plagiat / Atac la Emilia Șercan

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose spune că nu va intra într-un guvern din care face parte actualul ministru al Energiei Virgil...

Actualitate24 de ore ago

Caz șocant în Buzău: Trei copii ar fi ucis un bătrân de 80 de ani, pentru o bicicletă

Trei copii în vârstă de 9, 10 și 15 ani din localitatea Pogoanele din judeţul Buzău sunt cercetaţi după ce...

ActualitateO zi ago

„Iepurele”, unul dintre cei mai căutați criminali, a fost ucis / Pentru prinderea lui se oferise o recompensă de 1 milion de dolari

„El Conejo” (iepurele), şeful unei bande criminale din Venezuela căutat de luni de zile şi pentru care autorităţile oferiseră o...

ActualitateO zi ago

Spionul rus care a încercat să se infiltreze în CPI, inculpat în SUA

Un cetățean rus care a încercat să se infiltreze la Curtea Penală Internațională vara trecută a fost acuzat vineri de...

ActualitateO zi ago

Senatorii americani îi cer lui Biden să împărtășeacă „dovezile avute” Curții Penale Internaționale

Senatorii americani democrați și republicani au îndemnat vineri administrația Biden să împărtășească informații cu Curtea Penală Internațională care ar putea...

ActualitateO zi ago

Armenia şi Turcia îşi redeschid parţial frontiera

Armenia şi Turcia intenţionează să-şi deschidă permanent punctele de trecere a frontierei dintre ele pentru prima dată în ultimele trei...

ActualitateO zi ago

Biden spune că Beijingul „nu a livrat” nicio armă Rusiei în acest stadiu

Joe Biden a declarat vineri, de la Ottawa, că Beijingul „nu a livrat” arme Rusiei în acest stadiu, în pofida...

Actualitate2 zile ago

Selecționerul Andorrei nu vede România ca favorită în duelul cu echipa sa

La conferința de presă premergătoare partidei cu România din preliminariile Euro 2024, selecționerul Andorrei a răspuns ironic atunci când a...

Actualitate2 zile ago

Bianca Andreescu, victorie mare cu a șaptea favorită de la WTA Miami

Bianca Andreescu a obținut calificarea în turul al treilea al turneului WTA 1000 de la Miami, după ce s-a impus...

Top Stiri Comisarul