Connect with us

Actualitate

Goodwill Consulting contribuie la crearea de locuri de muncă sustenabile prin Programul Tranziție Justă – Primele contracte de finanțare semnate în Sud-Vest Oltenia

Comisarul

Publicat

pe

Pe 5 iunie 2024, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a semnat primele contracte de finanțare din cadrul Programului Tranziție Justă, un program destinat sprijinirii IMM-urilor. Evenimentul, desfășurat în prezența oficialităților locale și a reprezentanților beneficiarilor, a subliniat importanța acestui program pentru dezvoltarea regională durabilă.

Locuri de muncă sustenabileFoto: Goodwill Consulting

Proiecte notabile de la Goodwill Consulting

Din cele 8 contracte semnate, 4 sunt proiecte elaborate și depuse de echipa Goodwill Consulting. Acestea includ proiectele R&M BELTS SRL, elaborat de Izabela Topala, care se concentrează pe extinderea capacității de producție și inovarea procesului de realizare a produsului finit, creând 4 locuri de muncă sustenabile. Valoarea totală a proiectului este de 331.282,13 euro. Proiectul CRESCENDO SRL, depus de Vlas Senica, vizează construirea și dotarea unei unități hoteliere de 4 stele, generând 80 de locuri de muncă sustenabile. Valoarea totală a proiectului este de 17.081.359,22 euro. CUW IMPEX SRL, depus tot de Vlas Senica, urmărește extinderea capacității de producție prin achiziționarea de utilaje performante, creând 20 de locuri de muncă sustenabile. Valoarea totală a proiectului este de 2.986.152,96 euro. Proiectul DEXTERNET SRL, depus de Dicu Luciana, propune achiziționarea de echipamente tehnologice de ultimă generație pentru produsele proaspete de patiserie, creând 5 locuri de muncă sustenabile. Valoarea totală a proiectului este de 631.427,38 euro. De asemenea, echipa Goodwill Consulting a depus alte 46 proiecte pe acest apel cu o valoare totală a finanțării solicitate de 100.893.799 euro. Aceste proiecte se afla în etape diferite ale evaluării, o parte dintre ele fiind deja în etapa de contractare. Cu ajutorul acestor proiecte compania Goodwill Consulting va continua să contribuie la creșterea de noi locuri de muncă în județele: Mureș, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova, Galați.

Impactul social și economic al proiectelor

Crearea de locuri de muncă sustenabile este esențială pentru dezvoltarea socială și economică a regiunii. Proiectele susținute de Goodwill Consulting joacă un rol crucial în acest proces, având multiple beneficii pentru comunitate și mediu. Prin crearea de locuri de muncă, aceste proiecte oferă oportunități de angajare pe termen lung, reducând șomajul și sprijinind familiile locale. Angajările noi sunt orientate către sustenabilitate, ceea ce înseamnă că se pune accent pe formarea profesională continuă și recalificarea angajaților, asigurându-se astfel că aceștia sunt pregătiți pentru cerințele unei economii verzi.

Oportunități pentru microîntreprinderi prin PTJ Mic

Goodwill Consulting recomandă microîntreprinderilor să profite de PTJ Mic, un program destinat să sprijine dezvoltarea acestora. Programul oferă finanțări de până la 300.000 € pentru investiții în tehnologii avansate și extinderea activităților, îmbunătățind eficiența și sustenabilitatea afacerilor. Cu finanțarea primită, microîntreprinderile pot achiziționa echipamente și tehnologii noi pentru producție, investi în soluții IT și softuri specializate pentru îmbunătățirea managementului operațional, precum și realiza lucrări de construcție, modernizare și extindere a spațiilor de producție. În cadrul programului sunt eligibile microîntreprinderile înființate până la 31 decembrie 2022, care nu au suspendat activitatea și au realizat profit în ultimul an fiscal. Finanțarea nerambursabilă poate ajunge până la 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Finanțare pentru microîntreprinderi în Sud-Vest Oltenia

Pe lângă suportul oferit de programul PTJ Mic, antreprenorii din regiunea Sud-Vest Oltenia pot primi până la 300.000 euro finanțare nerambursabilă prin Programul PRSV 1.3-1.4 micro. Fondurile pot fi utilizate pentru achiziția de echipamente și utilaje moderne, instalarea de panouri fotovoltaice, extinderea spațiilor de producție și servicii, și servicii de consultanță pentru accesarea fondurilor.

Activitățile prioritare includ sectorul agro-alimentar, ingineria industrială, industriile creative, tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) și digitalizarea. Microîntreprinderile eligibile trebuie să aibă între 1-9 angajați, un an fiscal complet și sediul în mediul urban din regiunea Sud-Vest Oltenia la semnarea contractului de finanțare. Contribuția proprie minimă este de 10%.

Fondul de Modernizare (FM)– Producție și autoconsum

Lângă programul PRSV 1.3-1.4 micro, sunt actuale și fondurile de modernizare. Din cadrul acestui program pot fi accesate de către microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv întreprinderi nou înființate. Acestea pot achiziționa instalaţii/echipamente noi pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro; și construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro. În ceea ce privește valoarea maximă a finanțării pe MW, pentru energia electrică obținută din energie eoliană se pot obține până la 700.000 euro/MW pentru toate capacitățile; pentru cea obținută din energie solară: – 450.000 Euro/MW – pentru capacități instalate de până la 5 MW (incl); – 360.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 5 MW. Contribuția proprie poate fi și 0%, însă, având în vedere că solicitanții determină procentul de cofinanțare asumat prin proiect, iar acest angajament va determina punctajul obținut și are un efect direct asupra șanselor de câștig, nu sfătuim solicitanții să aplice fără contribuție proprie. Recomandăm antreprenorilor să nu întârzie demararea procesului de aplicare, având în vedere că termenul limită pentru depunerea proiectelor este la sfârșitul lunii iulie.

Oportunitate unică pentru antreprenorii din Sud-Muntenia

O altă oportunitate de finanțare cu ajutorul căruia antreprenorii pot accesa fonduri până la 3 milioane de euro, este Programul Regional Sud-Muntenia 1.3B. PRSM 1.3B este special conceput pentru a sprijini întreprinderile micro, mici și mijlocii din regiunea Sud-Muntenia (județele: Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași). Valoarea finanțării poate varia între 300.000 și 3.000.000 de euro cu o contribuție proprie de minim 25% . Finanțarea poate fi utilizată pentru o varietate de proiecte, incluzând construcția sau extinderea spațiilor de producție/prestare servicii, achiziționarea de echipamente, sau decontarea cheltuielilor cu serviciile pentru punerea în funcțiune a echipamentelor achiziționate. În plus, fondurile pot acoperi cheltuielile legate de consultanță necesară pentru accesarea finanțării, asigurând că fiecare antreprenor are cunoștințele necesare pentru a naviga procesul de aplicare.

Programul prioritizează anumite sectoare economice, acordând punctaj maxim proiectelor din prelucrarea lemnului, fabricarea de mobilă, turism (hoteluri și alte facilități de cazare), sănătate și alte activități. Această focalizare asigură că investițiile stimulează domenii vitale și dezvoltarea economică a regiunii.

Fonduri pentru antreprenorii din Regiunea Sud-Est

Nu în ultimul rând Programul Regional Sud Est oferă suport financiar semnificativ pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) prin apelulPRSE 1.6A2 IMM oferind finanțări între 220.000 euro și 1.500.000 euro, cu o alocare totală de 86.725.188 euro. Finanțarea este destinată proiectelor care contribuie la construirea, modernizarea sau extinderea infrastructurilor, dotarea cu active corporale precum echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru și mobilier, precum și investiții în economia circulară și simbioza industrială. Locațiile eligibile pentru implementarea proiectelor includ mediul urban pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii non-agricole, precum și mediul rural pentru întreprinderi mici și mijlocii non-agricole.

Transformând idei în realitate cu ajutorul Goodwill Consulting

Colaborarea cu Goodwill Consulting poate fi cheia pentru accesarea finanțării. Cu peste 16 ani de experiență în consultanță și un portofoliu de peste 3000 de proiecte de succes, Goodwill Consulting s-a impus ca lider în furnizarea de soluții personalizate și inovatoare. Compania s-a remarcat prin capacitatea de a atrage fonduri semnificative pentru clienții săi, gestionând cu succes peste 600 de milioane de euro.

Pentru a facilita procesul de accesare a fondurilor, Goodwill Consulting oferă antreprenorilor o gamă completă de servicii. Goodwill Studio asigură servicii de proiectare pentru întocmirea documentației tehnice necesare obținerii finanțării, iar Goodwill Energy oferă servicii de instalare și mentenanță a sistemelor fotovoltaice. Mai mult, Goodroid oferă un serviciu integrat de analiză de procese și automatizare robotizată (RPA), pentru a optimiza eficiența operațională a afacerii tale.

Solicită o sesiune gratuită de consultanță de la reprezentantul Goodwill din regiunea ta pentru a afla care sunt șansele să obții această finanțare, completând formularul de contact aici!

Articol susținut de Goodwill Consulting

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate3 ore ago

Incendiu masiv la granița României după impactul violent între 3 TIR-uri. Autoritățile au intervenit de urgență

Cum s-a întâmplat totul Potrivit informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic, accidentul a avut loc pe DN 7, între localitatea Nădlac...

Actualitate4 ore ago

Inchirierea unei masini este o solutie practica

In ultimii ani, serviciile de inchirieri auto au cunoscut o crestere semnificativa in Bucuresti, capitala Romaniei. Atat localnicii, cat si...

Actualitate8 ore ago

Tragedie la Napoli. Doi oameni au murit și alți 13, inclusiv copii, sunt grav răniți, după prăbușirea unui balcon – VIDEO

Balconul de tip galerie se afla între etajul 2 și 3. Doi oameni au murit, iar alți 13, dintre care...

Actualitate13 ore ago

Ceaiul recomandat pentru sănătatea intestinală, potrivit dieteticienilor

Sănătatea intestinală este esențială când vine vorba de buna funcționare a sistemului digestiv, dar și când vine vorba de absorbția...

Actualitate19 ore ago

Pericolul care îi pândește pe copii în Lacul Tineretului din Capitală! Micuții pot fi oricând mușcați: semnalul de alarmă transmis pe un grup de Facebook

„Daca aveti copii carora li se pare brusc amuzant sa isi bage vreun piciorus / deget / orice_alta_parte_a_corpului in apa...

Actualitate24 de ore ago

HALUCINANT: Plângerile anterioare ale părinţilor copilului de 14 ani, violat de Lajos Kristof, au fost CLASATE! Cum explică Poliția Capitalei

„În urma petiţiilor formulate de către părinţii minorului cu privire atât la dispariţia acestuia, cât şi la interacţiunea pe care...

ActualitateO zi ago

Șoșoacă, un nou derapaj HALUCINANT împotriva celor care au criticat circul pe care l-a făcut în Parlamentul European: Lașilor! Prostănacilor! AMIBELOR!!

După circul eșuat din Parlamentul European, Șoșoacă a fost huiduită de zeci de români la un eveniment de pe Muntele...

ActualitateO zi ago

Mama lui Andrei Versace a rupt tăcerea după moartea influencerului. Nu era bogat, juca doar un rol de "rege al fițelor"

Distrusă de moartea tragică a fiului său, mama lui Andrei Versace a dezvăluit că fiul era avea un trai modest,...

Actualitate2 zile ago

Horoscop luni, 22 iulie. Săgetătorii se simt copleșiți, două zodii au probleme la început de săptămână

Berbec ** Iubire – Discutați cu partenerul ideea de a face un schimb de case–puteți găsi oferte la prețuri avantajoase....

Actualitate2 zile ago

Lajos Kristof a fost ARESTAT! Explicația năucitoare dată anchetatorilor: „antrenorul de genii” susține că se afla într-o stare de somnambulism

După ce a fost prins în flagrant, sâmbătă, în timp ce „întreţinea relaţii de natură sexuală” un minor de 14...

Actualitate2 zile ago

OFICIAL: 1,7 milioane de români rămân cu PENSIA înghețată! Cifrele care ne dau fiori

CÂȚI ROMÂNI RĂMÂN CU PENSIILE ÎNGHEȚATE DIN TOAMNĂ- 4.745.651 de pensionari în plată- 3 milioane de pensionari primesc a doua...

Actualitate2 zile ago

Inchirierile auto sunt cele mai flexibile solutii de transport

Daca in perioada urmatoare cautati o solutie flexibila si avantajoasa de transport, serviciile de inchirieri auto va pot ajuta sa...

Actualitate2 zile ago

Al treilea bărbat implicat în spargerea bancomatului din Arad, plasat în arest preventiv

Al treilea bărbat implicat în spargerea unui bancomat la Şiria, județul Arad, a fost prins și plasat în arest preventiv...

Uncategorized2 zile ago

Alege cele mai avantajoase solutii de transport

Serviciile de inchirieri auto sunt elemente esentiale ale turismului modern, in fiecare zi in tara sosesc sute de turisti care...

Actualitate2 zile ago

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 57 de ani din Tulcea. A murit după ce a căzut într-o fântână de 25 de metri

„În cursul acestei zile, pompierii tulceni au fost solicitaţi să intervină pentru extragerea unei persoane de sex masculin, dintr-o fântână,...

Actualitate3 zile ago

Incidentul care ar putea declanșa un conflict în interiorul granițelor NATO

Patrula greacă „a fost ţinta focurilor de armă ale unor persoane necunoscute trase dinspre partea turca”, potrivit unui comunicat. Poliţistul...

Actualitate3 zile ago

Avertismentul americanilor: „În cel mult o săptămână Iranul poate produce suficient material pentru o bombă nucleară”

Iranul va fi capabil să producă materialul necesar pentru utilizare într-o armă nucleară în „una sau două săptămâni”, a declarat...

Actualitate3 zile ago

CET Grivița, penalități de milioane din cauza unor „băieți deștepți” și a lipsei de investiții! George Tuță o acuză pe Clotilde Armand de incompetență și dezinteres

„Banii sunt alocati printr-o hotarare de Consiliu local, insa dna Armand a refuzat sa scoata dintr-o incapacitate aceasta companie a...

Actualitate3 zile ago

Zornăit de cătușe pentru Marina Pandarof! Procurorii lucrează la rechizitoriul dosarului în care blonda lui Coldea e acuzată de trafic de droguri

Potrivit informațiilor Realitatea PLUS, este o chestiune de zile până în momentul în care vom vedea acest dosar cu acuzații...

Actualitate4 zile ago

Selly, surprins alături de "regele scoicilor", la Saint-Tropez. Noua generație de milionari, aroganțe făcute public

După ce a încasat milioanele de euro în conturi cu festivalul de la Costinești, Selly și-a luat iubita și a...

Top Stiri Comisarul