Odata cu venirea verii, preferintele romanilor in materie de bauturi se schimba considerabil. „Vedetele“ sezonului estival sunt, mai presus de orice indoiala, diferitele varietati de cocktail, servite fie pe un sezlong, la malul marii, fie seara, la o terasa din oras, la sfarsitul unei zile toride.
Daca sunteti patronul sau administratorul unui local, cu siguranta stiti ca afacerea va prospera daca le oferiti clientilor exact atmosfera „cool“ cu care asociaza zilele senine de vara. In acest scop, aveti nevoie, pe langa numeroase tipuri de bauturi alcoolice si non-alcoolice, si de o masina de facut gheata.
Gheata granulata, cuburi si fulgi, pentru a prepara absolut orice cocktail!
Exista mai multe modele de masina de facut gheata in oferta Fresco Expert, diferite intre ele atat din punct de vedere al capacitatii de productie, cat si a tipurilor de gheata pe care sunt capabile sa le prepare. Fara indoiala, cunoasteti foarte bine necesitatile localului pe care il conduceti, astfel incat veti sti pentru ce produs sa optati.
In ceea ce priveste capacitatea de productie, aceste aparate capabile sa functioneze fara intrerupere difera mult intre ele. Pentru un local cu un flux mai mic de clienti, este suficient un echipament care produce 30, 40 sau 50 de kilograme in 24 de ore. In schimb, pentru localurile de mari dimensiuni sunt recomandate tipurile de masina de facut gheata a caror productie depaseste 100 sau ajunge chiar la 300 de kilograme intr-o zi!
Diferente exista si in ceea ce priveste natura ghetii produse de fiecare aparat in parte. Gheata poate fi granulata, dar si sub forma de cuburi sau de fulgi. Specialistii vor sti ce varianta se potriveste cel mai bine pentru servirea frappe-urilor, a apei plate, a sucurilor sau a celor mai indragite cocktailuri.
Cocktailurile care vor atrage cei mai multi clienti
Tocmai deoarece ofera atat de multe variante, o masina de facut gheata permite pregatirea unei game extrem de diverse de bauturi, astfel incat chiar si cei mai pretentiosi clienti vor pleca satisfacuti din localul dumneavoastra.
O Pina Colada, de exemplu, este unul dintre cele mai populare cocktailuri tropicale, considerat bautura nationala in Puerto Rico. Pentru prepararea sa sunt necesare urmatoarele ingrediente: rom alb, suc de ananas, lapte de cocos si gheata pisata sau fulgi de gheata.
Cuba Libre este, asa cum ii arata numele, o bautura cu origini cubaneze, relativ simplu de preparat, cu ajutorul ingredientelor potrivite. Este vorba despre rom alb, Coca Cola, suc de limeta, dar si un fruct intreg de limeta si, bineinteles, cateva cuburi de gheata.
Bloody Mary este o bautura ce poarta numele unei regine a Angliei, desi inventatorii sai se pare ca sunt francezii. Pentru a prepara aceasta licoare, este nevoie de votca, suc de rosii, suc de lamaie, sos Tabasco sau Worcester, piper macinat si cuburi de gheata.
O masina de facut gheata este necesara, in egala masura, si pentru a prepara cocktailuri precum Campari Orange, Tequila Sunrise, Hurricane sau Strawberry Daiquiri. Astfel, folosind echipamentele potrivite, localul dumneavoastra se va transforma intr-un punct de atractie pentru clientii atrasi de posibilitatea de a-si savura bauturile preferate, indiferent care sunt acestea!