Connect with us

Actualitate

Pana unde merge libertatea de exprimare si de unde incepe contraventia si infractiunea/Impostura si apucaturile tiranice ale lui Iohannis s-au devoalat

Comisarul

Publicat

pe

“Persoane care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului. Acolo am ajuns? Să ne întoarcem de unde am plecat?”, a spus Iohannis la plenara PNL din data de 4 august.

Impostura si apucaturile tiranice ale lui Iohannis s-au devoalat si cu aceasta ocazie.

In afara de luna ianuarie 2015, cand a mers la CSM (dupa care a fost bine incorsetat de servicii), Iohannis, de cand este presedinte al Romaniei, nu a scos un cuvant despre drepturile romanilor ori despre importanta respectarii drepturilor procesuale in anchetele penale.

La abuzuri de sorginte stalinista facute de procurorii DNA, Iohannis a spus ca nu comenteaza ori ca ii sustine in continuare pe respectivii procurori.

Ieri a spus ca un mesaj vadit obscen, doar pentru ca este orientat impotriva unui partid politic, e ok sa fie expus public.

Diversi sclavi din presa ori pretinsi intelectuali, alaturi de sustinatori ai PNL si USR, o dau inainte ca „libertatea de exprimare” este sfanta si ca nu poate fi ingradita.

Libertatea de exprimare este sfanta, insa niste limite are. Aceste limite sunt incluse in Constitutie, de unde apoi au fost introduse in legi, motiv pentru care in Romania, azi, exista atat contraventii cat si infractiuni cu privire la ceea ce comunici public.

Constitutia, la art. 30, vorbeste despre „libertatea de exprimare”. Va redau intregul articol, pentru ca e bine de stiut cuprinsul si contextul fiecarui alineat:

„(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare NU POATE PREJUDICIA DEMNITATEA, ONOAREA, VIATA PARTICULARA A PERSOANEI şi nici DREPTUL LA PROPRIA IMAGINE.

(7) SUNT INTERZISE de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la URA naţională, rasială, de CLASA sau religioasă, INCITAREA LA DISCRIMINARE, la separatism teritorial sau la VIOLENTA PUBLICA, precum şi MANIFESTARILE OBSCENE, CONTRARE BUNELOR MORAVURI.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.”

Remarcati ca daca la alin. (1) se spune ca libertatea de exprimare este inviolabila, alin. (6) si (7) arata care sunt limitele acestei libertati, mai ales cand libertatea de exprimare intra peste dreptul altuia sau altora la demnitate, imagine, siguranta, mediu sanatos etc.

Asadar, ceea ce sustine Iohannis este vadit contrar Constitutiei.

Cu privire la contraventii, Ordonanta 137/2000, privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, explica formele de discriminare si hartuire pe diverse motive, inclusiv politice, si prevede o serie de amenzi pentru asta.

Pentru a va convinge, va las singuri sa cititi Ordonanta la acest link:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/24129

Cu privire la infractiuni, Codul penal romanesc actual (adica acesta facut pe timpul lui Predoiu, care e in PNL, nu acela facut pe timpul comunistilor) prevede o serie de infractiuni privind comunicarea publica, atunci cand aceasta incita la disciminare, ura, violente, etc.

Va prezint mai jos cateva dintre aceste infractiuni:

Articolul 368
Instigarea publică
(1) Fapta de a INDEMNA PUBLICUL, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, SA SAVARSEASCA infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracțiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracțiune.

Articolul 369
Incitarea la ură sau discriminare
INCITAREA PUBLICULUI, prin ORICE mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Articolul 371
Tulburarea ordinii și liniștii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau ATINGERI GRAVE aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 375
Ultrajul contra bunelor moravuri
Fapta persoanei care, IN PUBLIC, EXPUNE sau distribuie fără drept IMAGINI ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârșește acte de exhibiționism sau alte acte sexuale explicite se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dupa cum vedeti, libertatea de exprimare nu este absoluta, asa cum va spun sclavii din presa si pretinsii intelectuali, ci are niste limite care sunt prevazute clar in Constitutie.

Daca e de criticat, politia trebuie criticata nu pentru ca a actionat, ci pentru ca a actionat prost.

Fapta soferului roman din Suedia se inscrie linistit la una sau mai multe dintre infractiunile pe care vi le-am mentionat mai sus.

Dat fiind ca soferul respectiv locuia intr-o alta tara, existau nu suspiciuni rezonabile, ci indicii temeinice ca acela se putea sustrage anchetei, prin urmare se putea cere arestarea sa preventiva, iar la cum e jurisprudenta instantelor in materie mai mult ca sigur se admitea.

Cum i-am spus soferului din Suedia, sa se bucure ca a dat peste niste politisti care nu prea au stiut carte si s-au oprit doar la numar, pentru ca daca stiau carte, ieri ii ducea Iohannis mancare cu sufertasul in arestul capitalei.

P.S. Unii imi spun pe privat ca arestul preventiv e prea dur. O fi, nu zic nu. Am aratat doar pana unde se poate merge cu legea. Dar omului i se putea da linistit control judiciar si interdictia de a mai parasi tara pana la finalizarea cercetarilor. Ce facea atunci? (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

 

Parteneri

Articole noi

ActualitateO oră ago

EXPLOZIV/DIRECTORUL INTERIMAR AL POLITIEI LOCALE PLOIESTI, ADRIAN VAIDA, A AJUNS LA UN PAROXISM DE SCHIZOFRENIE

Recunoscut doar pentru actiunile sale  undercover de a “aresta” condica de intrare si pentru amenintarile subordonatilor de a se imbraca...

ActualitateO oră ago

EXPLOZIV/ANTIFA Berlin sustine protestele din Romania/SRI doarme sau inchide ochii?

ANTIFA Berlin sustine protestele din Romania. Nu pot sa nu ma intreb, oare cat de mult este Germania implicata in...

ActualitateO oră ago

Tupeul lui Klaus Iohannis depaseste orice inchipuire

Ideea ca ne-am confruntat cu o tentativa de lovitura de stat a prins contur tot mai mult, indiferent cat de...

ActualitateO oră ago

“Tot DNA – ul şi tot Statul Paralel nu au reuşit să găsească nicio „hoţie”

Văd că şi Mircea Badea a făcut plângeri la sceleraţi. Am făcut şi eu pentru că aceste violenţe fizice provin...

ActualitateO oră ago

Revoluția Muiștilor Transormers: Din Haștagieni în #Muiști

Eu știu, ca și dumneavoastră, că în România se dorește a se pregăti introducerea LGBT ca religie de Stat, sub...

Actualitate2 zile ago

ONOR JANDARMERIEI ROMANE!!!/ HALAL COMANDANT SUPREM!!!

Aseara, dupa 28 de ani, am fost, pentru prima data, mandru de Jandarmeria Romana! Ceea ce ati facut aseara, darzenia...

Actualitate2 zile ago

Mesaje instigatorii la violenta si incalcarea legii s-au transmis constant in comunitatile romanesti din diaspora de 2 luni de zile/Clipurile lui Bot sunt vizualizate de sute de mii de persoane

Ascultati mai jos cum Malin Bot incita pe fata la violenta si la preluarea prin forta a sediului Guvernului, in...

Actualitate2 zile ago

Minerii lui Iohannis

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): Scriam în finalul unui material dedicat mitingului diasporei: ”Una peste alta, sunt toate...

Actualitate2 zile ago

Da. Nu putem lăsa Securitatea să ne confiște Statul!

Forțele de ordine trebuie sprijinite prin orice mijloace, inclusiv prin sprijin public, pentru a păstra identitatea și independența României. Este...

Actualitate2 zile ago

RĂZBOIUL HIBRID/ORDINUL PE UNITATE: JANDARMII SUNT DE VINĂ

JANDARMII SUNT DE VINĂ, nu HELLVIG care a adus MERCENARII VIOLENȚI ZIUA A DOUA a MAIDANULUI Așa cum v-am obișnuit,...

Actualitate4 zile ago

ASASINII !!!

L-au ucis, dar nu este singurul!, precizeaza pe pagina sa de socializare fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu. Asasinii ii...

Actualitate4 zile ago

Presedintele nu vede propria tradare/E mai usor cu „Jos Dancila!”

Ma tot intreb, dincolo de ura viscerala pe care presedintele o are fata de Dragnea si de PSD, ce alta...

Actualitate4 zile ago

Între nemulțumire și diversiune

1. Am petrecut 10 zile într-o zonă turistică din nordul Italiei, unde la fiecare pas întîlneai români. Și în vacanță...

Actualitate4 zile ago

Miting și marș/ O demonstrație neautorizată

În cele din urmă, avem de-a face din nou cu o demonstrație neautorizată. Adică în afara legii. Pentru că nu...

Actualitate4 zile ago

BLESTEM! SESIZARE A COMITETULUI PENTRU PREVENIREA TORTURII

CER PUBLIC redeschiderea și rejudecarea cazului Stan Mustață! SESIZEZ PUBLIC Comitetul pentru Prevenirea Torturii Judecătorul Stan Mustață a fost executat....

Actualitate5 zile ago

Primarul Adrian Dobre minte ploieștenii pe Facebook că a cerut rezilierea contractului cu Rosal/Oare ce interese se ascund in spatele acestor minciuni repetate?

Ploieștenii, disperați din cauza gunoaielor care zac pe străzile municipiului și la platformele de colectare, îi scriu primarului Adrian Dobre...

Actualitate5 zile ago

EXPLOZIV/Pentru cine deschide Fifor Institutul Cantacuzino/Blat pe rujeola!

Nu este saptamana in care sa nu se anunte aparitia a zeci de noi cazuri confirmate de rujeola. Ceea ce...

Actualitate5 zile ago

EXPLOZIV/Nu se mai limitează să ne mai încarcerează doar: acum ne omoară direct

L-au omorât și pe judecătorul Stan Mustață! Este judecătorul care a fost constatat a fi ”corupt” fix când trebuia să...

Actualitate5 zile ago

EXPLOZIV/Revolta intarziata/Mitingul Diasporei, picatura de apa care poate da foc Romaniei

In 1970, intr-o carte pe care nu ai cum sa o uiti, „Fiecare cu parerea lui”, Tudor Musatescu scria ca...

Actualitate5 zile ago

Inca o gafa a opozitiei: goana liderilor dupa eurofotolii

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): La nivelul partidelor autohtone se lucrează la intrarea în linie dreaptă cu pregătirea...

Top Stiri Comisarul