Connect with us

Actualitate

Pana unde merge libertatea de exprimare si de unde incepe contraventia si infractiunea/Impostura si apucaturile tiranice ale lui Iohannis s-au devoalat

Comisarul

Publicat

pe

“Persoane care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului. Acolo am ajuns? Să ne întoarcem de unde am plecat?”, a spus Iohannis la plenara PNL din data de 4 august.

Impostura si apucaturile tiranice ale lui Iohannis s-au devoalat si cu aceasta ocazie.

In afara de luna ianuarie 2015, cand a mers la CSM (dupa care a fost bine incorsetat de servicii), Iohannis, de cand este presedinte al Romaniei, nu a scos un cuvant despre drepturile romanilor ori despre importanta respectarii drepturilor procesuale in anchetele penale.

La abuzuri de sorginte stalinista facute de procurorii DNA, Iohannis a spus ca nu comenteaza ori ca ii sustine in continuare pe respectivii procurori.

Ieri a spus ca un mesaj vadit obscen, doar pentru ca este orientat impotriva unui partid politic, e ok sa fie expus public.

Diversi sclavi din presa ori pretinsi intelectuali, alaturi de sustinatori ai PNL si USR, o dau inainte ca „libertatea de exprimare” este sfanta si ca nu poate fi ingradita.

Libertatea de exprimare este sfanta, insa niste limite are. Aceste limite sunt incluse in Constitutie, de unde apoi au fost introduse in legi, motiv pentru care in Romania, azi, exista atat contraventii cat si infractiuni cu privire la ceea ce comunici public.

Constitutia, la art. 30, vorbeste despre „libertatea de exprimare”. Va redau intregul articol, pentru ca e bine de stiut cuprinsul si contextul fiecarui alineat:

„(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare NU POATE PREJUDICIA DEMNITATEA, ONOAREA, VIATA PARTICULARA A PERSOANEI şi nici DREPTUL LA PROPRIA IMAGINE.

(7) SUNT INTERZISE de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la URA naţională, rasială, de CLASA sau religioasă, INCITAREA LA DISCRIMINARE, la separatism teritorial sau la VIOLENTA PUBLICA, precum şi MANIFESTARILE OBSCENE, CONTRARE BUNELOR MORAVURI.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.”

Remarcati ca daca la alin. (1) se spune ca libertatea de exprimare este inviolabila, alin. (6) si (7) arata care sunt limitele acestei libertati, mai ales cand libertatea de exprimare intra peste dreptul altuia sau altora la demnitate, imagine, siguranta, mediu sanatos etc.

Asadar, ceea ce sustine Iohannis este vadit contrar Constitutiei.

Cu privire la contraventii, Ordonanta 137/2000, privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, explica formele de discriminare si hartuire pe diverse motive, inclusiv politice, si prevede o serie de amenzi pentru asta.

Pentru a va convinge, va las singuri sa cititi Ordonanta la acest link:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/24129

Cu privire la infractiuni, Codul penal romanesc actual (adica acesta facut pe timpul lui Predoiu, care e in PNL, nu acela facut pe timpul comunistilor) prevede o serie de infractiuni privind comunicarea publica, atunci cand aceasta incita la disciminare, ura, violente, etc.

Va prezint mai jos cateva dintre aceste infractiuni:

Articolul 368
Instigarea publică
(1) Fapta de a INDEMNA PUBLICUL, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, SA SAVARSEASCA infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracțiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracțiune.

Articolul 369
Incitarea la ură sau discriminare
INCITAREA PUBLICULUI, prin ORICE mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Articolul 371
Tulburarea ordinii și liniștii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau ATINGERI GRAVE aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 375
Ultrajul contra bunelor moravuri
Fapta persoanei care, IN PUBLIC, EXPUNE sau distribuie fără drept IMAGINI ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârșește acte de exhibiționism sau alte acte sexuale explicite se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dupa cum vedeti, libertatea de exprimare nu este absoluta, asa cum va spun sclavii din presa si pretinsii intelectuali, ci are niste limite care sunt prevazute clar in Constitutie.

Daca e de criticat, politia trebuie criticata nu pentru ca a actionat, ci pentru ca a actionat prost.

Fapta soferului roman din Suedia se inscrie linistit la una sau mai multe dintre infractiunile pe care vi le-am mentionat mai sus.

Dat fiind ca soferul respectiv locuia intr-o alta tara, existau nu suspiciuni rezonabile, ci indicii temeinice ca acela se putea sustrage anchetei, prin urmare se putea cere arestarea sa preventiva, iar la cum e jurisprudenta instantelor in materie mai mult ca sigur se admitea.

Cum i-am spus soferului din Suedia, sa se bucure ca a dat peste niste politisti care nu prea au stiut carte si s-au oprit doar la numar, pentru ca daca stiau carte, ieri ii ducea Iohannis mancare cu sufertasul in arestul capitalei.

P.S. Unii imi spun pe privat ca arestul preventiv e prea dur. O fi, nu zic nu. Am aratat doar pana unde se poate merge cu legea. Dar omului i se putea da linistit control judiciar si interdictia de a mai parasi tara pana la finalizarea cercetarilor. Ce facea atunci? (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

 

Parteneri

Articole noi

Actualitate26 de minute ago

Una dintre cele mai mari staţiuni balneare din România intră în reabilitare. O investiție de 3,2 milioane de euro

Una dintre cele mai mari staţiuni balneare din România intră în reabilitare. Băile Felix se vor transforma anul acesta într-un...

Actualitate3 ore ago

Premierul Viorica Dăncilă, întrevederi cu Mike Pence și Benjamin Netanyahu

Premierul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, dar și cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu,...

Actualitate5 ore ago

Simona Halep, de 270 de săptămâni în top 10 WTA

Simona Halep a declarat, luni, după ce a învins-o pe Venus Williams, în optimile de finală ale Miami Open, că...

Actualitate7 ore ago

Bianca Andreescu a dezvăluit ce vrea să-și cumpere mai întâi din banii câștigați până acum

Bianca Andreescu a explicat într-o conferință de presă ce s-a întâmplat luni, când a abandonat în partida cu Anett Kontaveit...

Actualitate9 ore ago

Bianca Andreescu s-a retras de la Miami Open 2019

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, nr. 24 WTA, o revelaţie anul acesta în tenisul feminin, a abandonat în partida...

Actualitate11 ore ago

Peste 150.000 de cereri pentru înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a centralizat situaţia cererilor de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 depuse în prima...

Actualitate13 ore ago

Simona Halep – Venus Williams, confruntare în optimile Miami Open 2019

Simona Halep, nr. 3 WTA, cap de serie nr. 2, joacă luni seară în optimile turneului Miami Open 2019 cu...

Actualitate16 ore ago

România a construit o relatie de încredere cu lumea arabă, Dăncilă a pus-o pe butuci

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în termeni duri consecinţele dezastruoase ale declaraţiilor făcute de Viorica Dăncilă privind ambasada României din...

Actualitate18 ore ago

Klaus, poate nu intru la pușcărie

Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost iritat de întrebările jurnaliștilor cu privire la faptul că Florin Iordache, președinte interimar al...

Actualitate20 de ore ago

Dăncilă a aruncat pe apa sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu

Traian Băsescu susţine că anunţul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei Israelului „a aruncat pe apa sâmbetei 50 de ani...

Actualitate22 de ore ago

Regele Iordaniei și-a anulat vizita de 3 zile în România, după anunțul lui Dăncilă privind ambasada României din Israel

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România după anunțul premierul Dăncilă privind ambasada României din Israel, anunță site-ul arabnews.com. Viorica Dăncilă...

ActualitateO zi ago

Amenințarea globală a terorismului de extremă dreapta

Săptămâna trecută, un extremist de dreapta a ucis peste 50 de persoane – inclusiv un copil de trei ani –...

DiverseO zi ago

Cum sa iti faci manichiura acasa

  In ziua de azi daca manichiura ta nu este ingrijita corespunzator si nu atrage atentia parca lipseste ceva din...

ActualitateO zi ago

Faptul că am stat pe teren şi am alergat ca nebuna trei ore mă face mai încrezătoare

Simona Halep spune că poate reveni pe locul I mondial dacă va da dovadă de aceeaşi ambiţie şi putere de...

ActualitateO zi ago

Angelique Kerber revine cu un mesaj, după ce a numit-o pe Bianca Andreescu „regina dramelor”

Controversa momentului în tenis este reacția pe care a avut-o Angelique Kerber, la fileu, imediat după ce tânăra canadiană de...

ActualitateO zi ago

Simona Halep – Venus Williams, confruntare în optimile Indian Wells 2019

Simona Halep, nr. 3 WTA, cap de serie nr. 2, joacă luni seară în optimile turneului Miami Open 2019 cu...

ActualitateO zi ago

Simona Halep se califică în optimile Miami Open 2019, după un meci dificil cu Polona Hercog

Simona Halep, nr. 3 WTA, reușește o calificare dificilă în optimile turneului Miami Open 2019, după un meci de aproape...

ActualitateO zi ago

Raport: Nu există dovezi ale unui complot Donald Trump – Rusia, în timpul campaniei pentru alegeri

Informaţie de ultimă oră, din Statele Unite, unde a fost publicat un sumar din raportul investigaţiei privind mult discutatul complot...

Actualitate2 zile ago

Palestinieni: Mutarea ambasadei României, o ''încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene'' (dpa)

Un înalt responsabil palestinian a criticat duminică anunţul României privind mutarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim ca...

Actualitate2 zile ago

Cinci răniți într-un accident în care au fost implicate trei mașini, pe DN75, în Bihor

Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident petrecut, duminică, pe DN75, între localitățile Lunca și Câmpani, în Bihor....

Top Stiri Comisarul