Connect with us

Actualitate

Pana unde merge libertatea de exprimare si de unde incepe contraventia si infractiunea/Impostura si apucaturile tiranice ale lui Iohannis s-au devoalat

Comisarul

Publicat

pe

“Persoane care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului. Acolo am ajuns? Să ne întoarcem de unde am plecat?”, a spus Iohannis la plenara PNL din data de 4 august.

Impostura si apucaturile tiranice ale lui Iohannis s-au devoalat si cu aceasta ocazie.

In afara de luna ianuarie 2015, cand a mers la CSM (dupa care a fost bine incorsetat de servicii), Iohannis, de cand este presedinte al Romaniei, nu a scos un cuvant despre drepturile romanilor ori despre importanta respectarii drepturilor procesuale in anchetele penale.

La abuzuri de sorginte stalinista facute de procurorii DNA, Iohannis a spus ca nu comenteaza ori ca ii sustine in continuare pe respectivii procurori.

Ieri a spus ca un mesaj vadit obscen, doar pentru ca este orientat impotriva unui partid politic, e ok sa fie expus public.

Diversi sclavi din presa ori pretinsi intelectuali, alaturi de sustinatori ai PNL si USR, o dau inainte ca „libertatea de exprimare” este sfanta si ca nu poate fi ingradita.

Libertatea de exprimare este sfanta, insa niste limite are. Aceste limite sunt incluse in Constitutie, de unde apoi au fost introduse in legi, motiv pentru care in Romania, azi, exista atat contraventii cat si infractiuni cu privire la ceea ce comunici public.

Constitutia, la art. 30, vorbeste despre „libertatea de exprimare”. Va redau intregul articol, pentru ca e bine de stiut cuprinsul si contextul fiecarui alineat:

„(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare NU POATE PREJUDICIA DEMNITATEA, ONOAREA, VIATA PARTICULARA A PERSOANEI şi nici DREPTUL LA PROPRIA IMAGINE.

(7) SUNT INTERZISE de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la URA naţională, rasială, de CLASA sau religioasă, INCITAREA LA DISCRIMINARE, la separatism teritorial sau la VIOLENTA PUBLICA, precum şi MANIFESTARILE OBSCENE, CONTRARE BUNELOR MORAVURI.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.”

Remarcati ca daca la alin. (1) se spune ca libertatea de exprimare este inviolabila, alin. (6) si (7) arata care sunt limitele acestei libertati, mai ales cand libertatea de exprimare intra peste dreptul altuia sau altora la demnitate, imagine, siguranta, mediu sanatos etc.

Asadar, ceea ce sustine Iohannis este vadit contrar Constitutiei.

Cu privire la contraventii, Ordonanta 137/2000, privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, explica formele de discriminare si hartuire pe diverse motive, inclusiv politice, si prevede o serie de amenzi pentru asta.

Pentru a va convinge, va las singuri sa cititi Ordonanta la acest link:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/24129

Cu privire la infractiuni, Codul penal romanesc actual (adica acesta facut pe timpul lui Predoiu, care e in PNL, nu acela facut pe timpul comunistilor) prevede o serie de infractiuni privind comunicarea publica, atunci cand aceasta incita la disciminare, ura, violente, etc.

Va prezint mai jos cateva dintre aceste infractiuni:

Articolul 368
Instigarea publică
(1) Fapta de a INDEMNA PUBLICUL, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, SA SAVARSEASCA infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracțiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracțiune.

Articolul 369
Incitarea la ură sau discriminare
INCITAREA PUBLICULUI, prin ORICE mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Articolul 371
Tulburarea ordinii și liniștii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau ATINGERI GRAVE aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 375
Ultrajul contra bunelor moravuri
Fapta persoanei care, IN PUBLIC, EXPUNE sau distribuie fără drept IMAGINI ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârșește acte de exhibiționism sau alte acte sexuale explicite se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dupa cum vedeti, libertatea de exprimare nu este absoluta, asa cum va spun sclavii din presa si pretinsii intelectuali, ci are niste limite care sunt prevazute clar in Constitutie.

Daca e de criticat, politia trebuie criticata nu pentru ca a actionat, ci pentru ca a actionat prost.

Fapta soferului roman din Suedia se inscrie linistit la una sau mai multe dintre infractiunile pe care vi le-am mentionat mai sus.

Dat fiind ca soferul respectiv locuia intr-o alta tara, existau nu suspiciuni rezonabile, ci indicii temeinice ca acela se putea sustrage anchetei, prin urmare se putea cere arestarea sa preventiva, iar la cum e jurisprudenta instantelor in materie mai mult ca sigur se admitea.

Cum i-am spus soferului din Suedia, sa se bucure ca a dat peste niste politisti care nu prea au stiut carte si s-au oprit doar la numar, pentru ca daca stiau carte, ieri ii ducea Iohannis mancare cu sufertasul in arestul capitalei.

P.S. Unii imi spun pe privat ca arestul preventiv e prea dur. O fi, nu zic nu. Am aratat doar pana unde se poate merge cu legea. Dar omului i se putea da linistit control judiciar si interdictia de a mai parasi tara pana la finalizarea cercetarilor. Ce facea atunci? (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

 

Parteneri

Articole noi

Actualitate29 de minute ago

Surpriză! Cine este candidatul secret de la prezidențiale. Este un presonaj cu notorietate / Comisarul de Prahova

Partidele din opoziție au început să își desemneze candidații pentru prezindențiale. Partidul România Noastră și-a desemnat deja candidatul.

Actualitate2 ore ago

Situație critică! Protestele violente în Europa continuă / Comisarul de Prahova

De câteva săptămâni bune se protestează în toată Europa. Țări precum Franța, Belgia sau Olanda au avut parte de proteste...

Actualitate5 ore ago

„M-a bătut până m-a umplut de sânge și m-a lăsat inconștient pe jos” / Comisarul de Prahova

Iulian Pîtea, deşi are doar 21 de ani, are deja în spate o carieră sportivă demnă de invidiat şi care...

Actualitate7 ore ago

HOROSCOP 17 decembrie. Zodia care va beneficia de încasări mari / Comisarul de Prahova

BERBEC   Optezi pentru o privire de perspectivă. Dar, ideile noi, chiar îndrăzneţe, sunt privite favorabil de stele. Poate fi vorba...

Actualitate9 ore ago

Românii pot primi de la stat 20.000 de lei. Ghidul de finanțare a fost publicat / Comisarul de Prahova

Ghidul de finanţare a instalării de panouri fotovoltaice prin care statul oferă până la 20.000 de lei oricărui doritor a...

Actualitate11 ore ago

SCANDAL MONSTRU la Exatlon! Iar s-au tras sfori! Cine e câștigat marele trofeu și cei 100.000 de euro! De ce ar fi decis Kanal D așa / Comisarul de Prahova

Atunci mulţi au acuzat faptul că trofeul a fost înmânat în urma unui vot al publicului, care s-ar fi îndreptat...

Actualitate13 ore ago

Dragnea s-a dezlănțuit! Atac incendiar la adresa băncilor și multinaționalelor / Comisarul de Prahova

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, în şedinţa Consiliului Naţional al partidului, că este nevoie ca Executivul să le ceară...

Actualitate15 ore ago

Franța este noua campioană europeană la handbal feminin! / Comisarul de Prahova

Meciul a fost unul echilibrat, cele două echipe mergând cap la cap până la 7-7. Imediat, însă, franţuzoaicele au început...

Actualitate17 ore ago

S-a aflat! Cine o inspiră pe Dăncilă în politică / Comisarul de Prahova

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, duminică, în cadrul Consiliului Naţional PSD, că partidul este sub asediu încă din urmă cu...

Actualitate19 ore ago

Final dramatic în meciul pentru bronz dintre România și Olanda! Ce s-a întâmplat de fapt pe teren în ultimele minute. Detalii de ultimă oră / Comisarul de Prahova

România a pierdut cu 20 la 24 în meciul pentru medaliile de bronz în faţa Olandei, după ce în prima...

Actualitate20 de ore ago

EXPLOZIV/CIRCUL SE INTOARCE! INRARE LEBERA, BILETE GRATIS!/LUNI – 17.12.2018, orele 13.30

CIRCUL SE INTOARCE! INRARE LEBERA, BILETE GRATIS!, conform colegilor de la Incisiv de Prahova. Florea Daniel, liderul sindicatului Pro-Lex este...

Actualitate21 de ore ago

Breaking news. Se închid școlile! Vezi unde și pentru cât timp / Comisarul de Prahova

Școlile din Timiș vor fi închise luni și marți din cauza fenomenelor meteo extreme. Este posibil, ca și în alte...

Actualitate23 de ore ago

Probleme pentru o companie din România, cu mii de angajați. Situația ciudată în care a ajuns colosul energetic / Comisarul de Prahova

Acest lucru se întâmplă din cauza cantităţilor mici de apă de pe Dunăre şi de pe râurile principale, mult mai...

ActualitateO zi ago

A fost terminată o nouă autostradă. Se poate merge deja pe ea / Comisarul de Prahova

Reprezentanţii CNAIR au recepţionat lucrările la sectorul de autostradă Bucureşti – Ploieşti, km 0+000 (Intersecţie Petricani) – km 3+325, Nod...

ActualitateO zi ago

Pensiile în pericol! Guvernul Dăncilă în colaps! Ce urmează să se negocieze! Toți românii sunt vizați / Comisarul de Prahova

Ei bine, acum se vor purta negocieri intense cu UDMR pentru că legea pensiilor este în pericol. Noul ministru al...

ActualitateO zi ago

Surpriză uriașă la Kanal D! FINAL de Exalton! S-a aflat cine va pleca acasă cu cei 100.000 de euro / Comisarul de Prahova

Surpriza zilei de sâmbătă a fost Alin Andronic, care deşi grav accidentat la genunchi, a decis să concureze pe semnătură...

ActualitateO zi ago

Liviu Dragnea pregătește marea lovitură. Conducerea PSD, convocată. Anunț de ultimă oră! / Comisarul de Prahova

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că, duminică, la Consiliul Naţional al social-democraţilor, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, va transmite...

ActualitateO zi ago

EXCLUSIV Lovitură de teatru în licitația uriașă făcută de Primăria lui Firea. Cine se bate pentru 200 de milioane de euro / Comisarul de Prahova

Iată ce cerinţă obligatorie are PMB cu privire la afacerile pe care le derulează un potenţial ofertant, potrivit anunţului din...

ActualitateO zi ago

Complet neașteptat! Cine a fost desemnat BĂRBATUL ANULUI 2018 în România și cât de bogat este / Comisarul de Prahova

Smiley a primit premiul în cadrul Galei Unica, şi i-a surclasat pe Cove şi Vladimir Drăghia. La aceeaşi categorie, Bărbatului anului...

Actualitate2 zile ago

Video. Poliția română a ars sute de milioane de euro. Motivul este INCREDIBIL! / Comisarul de Prahova

Patru tone de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, au...

Top Stiri Comisarul