Connect with us

Actualitate

Pana unde merge libertatea de exprimare si de unde incepe contraventia si infractiunea/Impostura si apucaturile tiranice ale lui Iohannis s-au devoalat

Comisarul

Publicat

pe

“Persoane care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului. Acolo am ajuns? Să ne întoarcem de unde am plecat?”, a spus Iohannis la plenara PNL din data de 4 august.

Impostura si apucaturile tiranice ale lui Iohannis s-au devoalat si cu aceasta ocazie.

In afara de luna ianuarie 2015, cand a mers la CSM (dupa care a fost bine incorsetat de servicii), Iohannis, de cand este presedinte al Romaniei, nu a scos un cuvant despre drepturile romanilor ori despre importanta respectarii drepturilor procesuale in anchetele penale.

La abuzuri de sorginte stalinista facute de procurorii DNA, Iohannis a spus ca nu comenteaza ori ca ii sustine in continuare pe respectivii procurori.

Ieri a spus ca un mesaj vadit obscen, doar pentru ca este orientat impotriva unui partid politic, e ok sa fie expus public.

Diversi sclavi din presa ori pretinsi intelectuali, alaturi de sustinatori ai PNL si USR, o dau inainte ca „libertatea de exprimare” este sfanta si ca nu poate fi ingradita.

Libertatea de exprimare este sfanta, insa niste limite are. Aceste limite sunt incluse in Constitutie, de unde apoi au fost introduse in legi, motiv pentru care in Romania, azi, exista atat contraventii cat si infractiuni cu privire la ceea ce comunici public.

Constitutia, la art. 30, vorbeste despre „libertatea de exprimare”. Va redau intregul articol, pentru ca e bine de stiut cuprinsul si contextul fiecarui alineat:

„(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare NU POATE PREJUDICIA DEMNITATEA, ONOAREA, VIATA PARTICULARA A PERSOANEI şi nici DREPTUL LA PROPRIA IMAGINE.

(7) SUNT INTERZISE de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la URA naţională, rasială, de CLASA sau religioasă, INCITAREA LA DISCRIMINARE, la separatism teritorial sau la VIOLENTA PUBLICA, precum şi MANIFESTARILE OBSCENE, CONTRARE BUNELOR MORAVURI.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.”

Remarcati ca daca la alin. (1) se spune ca libertatea de exprimare este inviolabila, alin. (6) si (7) arata care sunt limitele acestei libertati, mai ales cand libertatea de exprimare intra peste dreptul altuia sau altora la demnitate, imagine, siguranta, mediu sanatos etc.

Asadar, ceea ce sustine Iohannis este vadit contrar Constitutiei.

Cu privire la contraventii, Ordonanta 137/2000, privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, explica formele de discriminare si hartuire pe diverse motive, inclusiv politice, si prevede o serie de amenzi pentru asta.

Pentru a va convinge, va las singuri sa cititi Ordonanta la acest link:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/24129

Cu privire la infractiuni, Codul penal romanesc actual (adica acesta facut pe timpul lui Predoiu, care e in PNL, nu acela facut pe timpul comunistilor) prevede o serie de infractiuni privind comunicarea publica, atunci cand aceasta incita la disciminare, ura, violente, etc.

Va prezint mai jos cateva dintre aceste infractiuni:

Articolul 368
Instigarea publică
(1) Fapta de a INDEMNA PUBLICUL, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, SA SAVARSEASCA infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracțiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracțiune.

Articolul 369
Incitarea la ură sau discriminare
INCITAREA PUBLICULUI, prin ORICE mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Articolul 371
Tulburarea ordinii și liniștii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau ATINGERI GRAVE aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 375
Ultrajul contra bunelor moravuri
Fapta persoanei care, IN PUBLIC, EXPUNE sau distribuie fără drept IMAGINI ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârșește acte de exhibiționism sau alte acte sexuale explicite se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dupa cum vedeti, libertatea de exprimare nu este absoluta, asa cum va spun sclavii din presa si pretinsii intelectuali, ci are niste limite care sunt prevazute clar in Constitutie.

Daca e de criticat, politia trebuie criticata nu pentru ca a actionat, ci pentru ca a actionat prost.

Fapta soferului roman din Suedia se inscrie linistit la una sau mai multe dintre infractiunile pe care vi le-am mentionat mai sus.

Dat fiind ca soferul respectiv locuia intr-o alta tara, existau nu suspiciuni rezonabile, ci indicii temeinice ca acela se putea sustrage anchetei, prin urmare se putea cere arestarea sa preventiva, iar la cum e jurisprudenta instantelor in materie mai mult ca sigur se admitea.

Cum i-am spus soferului din Suedia, sa se bucure ca a dat peste niste politisti care nu prea au stiut carte si s-au oprit doar la numar, pentru ca daca stiau carte, ieri ii ducea Iohannis mancare cu sufertasul in arestul capitalei.

P.S. Unii imi spun pe privat ca arestul preventiv e prea dur. O fi, nu zic nu. Am aratat doar pana unde se poate merge cu legea. Dar omului i se putea da linistit control judiciar si interdictia de a mai parasi tara pana la finalizarea cercetarilor. Ce facea atunci? (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

 

Parteneri

Articole noi

Actualitate24 de ore ago

EXPLOZIV/POLIȚISTELE LOCALE PLOIEȘTENCE „IE MOARTE” DUPĂ ȘEFUL LOR, VAIDA ADRIAN

Scene de o comedie mai rar întâlnită s-au petrecut ieri în curtea interioară a Poliției Locale Ploiești:  „Idolul femeilor”, Vaida...

Actualitate24 de ore ago

Exploziv: ce se coace in Transilvania?

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): În timp ce la București aproape nu există tema Centenarului, nefiind clar nici...

Actualitate24 de ore ago

EXPLOZIV/Si infrangerea vointei parlamentului prin OUG nu e neconstitutionala?

Foarte corecta pozitia judecatorilor. Ei nu sunt, bre, Nea Tu-Dorele, Statul de drept? Numai hastagienii? Si infrangerea vointei parlamentului prin...

Actualitate24 de ore ago

EXPLOZIV/Nimeni nu mai intelege cine mai pleaca de la DNA dupa Kovesi…/Tudorel incurca lume!

Marea reforma a Justitiei a fost deja nu neaparat ingropata definitiv, cat mai mult bagata in derizoriu de ultimele ”boroboate”...

Actualitate24 de ore ago

Dacă Germania poate, atunci și noi putem

Polonia inflamează din nou spiritele la Bruxelles, cu o zi înaintea Cosiliului European de toamnă, de pe 18 octombrie. Marți,...

Actualitate3 zile ago

EXPLOZIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Incisiv de Prahova continua seria dezvaluirilor pivind MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI! https://www.incisivdeprahova.ro/2018/10/14/exclusivmanipularea-cetatenilor-din-baicoi-pentru-ascunderea-adevaratilor-infractori-episodul-x-primarul-ecologist/ https://www.incisivdeprahova.ro/2018/10/08/exclusivmanipularea-cetatenilor-din-baicoi-pentru-ascunderea-adevaratilor-infractori-episodul-ix-garda-de-mediu-prahova-amendeaza-la-comanda/ https://www.incisivdeprahova.ro/2018/10/06/exclusivmanipularea-cetatenilor-din-baicoi-pentru-ascunderea-adevaratilor-infractori-episodul-viii-razbunarea-falsilor-ecologisti/ https://www.incisivdeprahova.ro/2018/10/05/exclusivmanipularea-cetatenilor-din-baicoi-pentru-ascunderea-adevaratilor-infractori-episodul-vii-falsii-ecologisti-recunosc-ca-sunt-manipulatori-si-instigatori/ https://www.incisivdeprahova.ro/2018/10/02/exclusivmanipularea-cetatenilor-din-baicoi-pentru-ascunderea-adevaratilor-infractori-episodul-vi-instigarea-publica-prin-proferarea-de-informatii-false/...

Actualitate3 zile ago

EXPLOZIV/Organigrama MAI ”geme” de sefi, mai putin de unul pe relatii international/Carmen Dan cauta secretar de stat!

Sub nicio forma pepiniera de cadre a celui mai mare partid al Romaniei nu avea cum sa sece chiar peste...

Actualitate3 zile ago

EXPLOZIV/O NORMALITATE/DNA TREBUIE SA-I PLATEASCA DAUNE AVOCATEI LAURA

Achitare zdrobitoare pentru DNA, care a incercat sa o distruga pe avocata Laura Vicol dupa ce aceasta si-a facut meseria...

Actualitate4 zile ago

Se redeschide Cutia Pandorei în justiție!

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiţiei, Florin Iordache, a declarat că va participa, săptămâna viitoare, la şedinţa plenară...

Actualitate4 zile ago

”Sondaje shaorma”, doar pentru sponsori!

Cu toate ca, de prea multa vreme, ”a consuma” sondajele de opinie aruncate pe piata este ca si cum te-ai...

Actualitate4 zile ago

ALDE, fanionul Dreptei și nu codașul Stângii

Varujan Vosganian, a doua personalitate din ALDE – dintre personalitățile la vedere – a rostit o frază cheie. Vorbind despre...

Actualitate4 zile ago

Diavolul ideal. … Încarnarea superlativă…

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog): Cu Traian Băsescu a fost castingul perfect. Nu chelia, nu strabismul, nu...

Actualitate4 zile ago

Un partid cu Gușă

Anunțul lui Cozmin Gușă a stîrnit mai multe zîmbete decît speranțe. El a fost făcut într-un moment în care se...

Diverse7 zile ago

Supravegherea telefonului

Odata cu introducerea gadgeturilor moderne, a retelelor sociale si a altor progrese tehnice, independenta generatiei tinere a devenit mai mult...

Actualitate7 zile ago

EXPLOZIV/TRADATORII CONTINUA SA NE SFIDEZE !!!

Un prieten apropiat imi trimite un link pe Whats App, il deschid si vad o postare a domnului Liviu Plesoianu,...

Actualitate7 zile ago

EXPLOZIV/ Ministrul Finantelor Publice e pus pe fapte mari (astia cu idei „revolutionare” au fost executati rapid, sa vedem cat rezista Orlando!)/Orlando anunta Jihadul

Sa ai carte de munca la Stat, iata visul suprem in Romania lui 2018. Familia traditionala in prezent inseamna mama,...

Actualitate7 zile ago

Tăriceanu-Vosganian, veriga slabă care rupe lanțul. Pe Legea offshore

Parlamentarul Liviu Pleșoianu a săpat în trecut. Ca un adevărat arheolog al domeniului legislativ. Și a descoperit o operație de...

Actualitate7 zile ago

Cadavrul referendumului aduna vulturii hoitari ai politicii

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): La nici cîteva zile de la eșecul mult comentatului referendum pentru familia tradițională,...

Actualitate7 zile ago

Peluza I ” Ilie Oană: 13 motive pentru care Cristi Vlad trebuie sa demisioneze

Peluza I ” Ilie Oană” a emis un comunicat de presă: 13 motive pentru care Cristi Vlad trebuie sa demisioneze...

ActualitateO săptămână ago

EXPLOZIV/COLDEA CHEMAT LA RAPORT

 Reprezentantii societatii civile din CSM cer Serviciului Roman de Informatii explicatii pentru Protocolul incheiat in 2016 cu Inspectia Judiciara: „Trebuie...

Top Stiri Comisarul