Odată cu intrarea a cât mai multor bărbați în domeniul medical, companii de costume medicale, precum Dr in Uniforma au luat act și au început să ofere stiluri mai contemporane și adaptate, care nu numai că arată mult mai bine, dar te fac să te simți și mai bine.
Când lucrezi în domeniul medical, pantalonii medicali nu ar trebui să fie o sursă de distragere constantă și nici nu ar trebui să arate ca în anii ’70. În loc să îți faci griji pentru pantaloni, accentul trebuie, desigur, pus pe pacient.
Dar un pantalon de calitate nu ar trebui doar să arate și să te facă să te simți bine. De asemenea, ar trebui să aibă un amestec excelent de țesături atât pentru uscare rapidă, cât și pentru durabilitate, să ofere o mulțime de funcții cu lăcașuri inteligente pentru buzunar și, poate cel mai important, să fie accesibili.
Înainte de a te decide, iată câteva lucruri la care să te gândești:
Indiferent dacă ai experimentat sau ești proaspăt absolvent al facultății de medicină, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru a cumpăra noi pantaloni medicali:
Când priviți toate tipurile diferite de pantaloni, veți vedea în principal trei opțiuni diferite de închidere a taliei:
Există cu siguranță argumente pentru fiecare dintre cele de mai sus, dar adevărul trebuie spus și în mare parte, se reduce la preferințele personale.
Vei constata că pantalonii medicali adesea vin în trei țesături principale:
- Bumbac
- Poliester
- Spandex / Elastan
Iată de ce, fiecare dintre următoarele, merită cu siguranță să te gândești:
Bumbacul se folosește în orice, de la tricou până la denim și, în mod natural, joacă un rol important și în pantalonii medicali.
De ce trebuie să ții cont: o pereche de pantaloni de calitate pentru bărbați nu trebuie să fie făcută din bumbac 100%.
De ce?
Motivul se datorează în primul rând faptului că ridurile de bumbac sunt incredibil de ușoare și, de asemenea, sunt susceptibile la rupere.
Cu toate acestea, motivul pentru care este încă important să aveți niște fibre de bumbac țesute în pantalonii tăi este că oferă respirabilitate.
Deoarece de multe ori descoperi că faci sarcini solicitante din punct de vedere fizic și respirabilitatea suplimentară a pantalonului tău te va asigura că nu vei fi prea transpirat (sau urât mirositor) până la sfârșitul zilei.
Inventat în 1941 și devenit popular în mod sălbatic în anii ’70, poliesterul a dobândit o reputație proastă și greșită de-a lungul anilor.
Deși nu este o țesătură naturală precum bumbacul, poliesterul are multe merite care îl fac fibra perfectă pentru pantaloni, cea mai importantă caracteristică fiind rezistența sa.
Capabil să reziste la abuzuri ca nicio altă țesătură, poliesterul poate rezista rigorilor domeniului medical cu o ușurință relativă. Pe lângă faptul că este incredibil de puternic, poliesterul își păstrează foarte bine și forma.
La fel ca poliesterul, elastanul este o fibră sintetică care își croiește drum în mai multe tipuri diferite de îmbrăcăminte.
Când lucrați cu pacienți, munca poate fi destul de solicitantă. Întinderea suplimentară din țesătură va ajuta la reducerea oricăror șanse de rupere.