Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/Avem dovada ingerintei grave a SRI in actul de procedura penala cel putin pana in anul 2014, interventie contrara legii si aplicabila doar in baza protocolului de cooperare MP-SRI

Comisarul

Publicat

pe

Pentru cei ce sunt interesati de stat de drept, justitie independenta, neimplicarea serviciilor de informatii in actul de justitie etc., inclusiv pentru a nu se uita de Protocoale secrete, declasificate ulterior, aplicate in sfera activtatilor de urmarire penala si multe altele!

Protocol MP_ SRI nr.884/C/29.03.2018 declasificat 29.03.2018 (MP nr.00750/04.02.2009 si SRI nr.00364/04.02.20092009)
Art.28 – “(1)Solicitarea, prelungirea gi incetarea mandatului prevazut de art.20-22 din Legea nr.535/2004 si eliberat in temeiul art.3 din Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei se face potrivit dispoziliilor legale.
(2) In situatiile in care se impune desfasurarea si a altor activitati decat cele autorizate prin mandatul anterior, Serviciul poate propune, in scris si motivat, procurorului general al Parchetului de pe lingi lnalta Curte de Casalie si Justitie, completarea mandatului potrivit nevoilor impuse de evolutia amenintarilor ce constituie temeiul legal al acestuia.”

Art.21 Legea nr.535/2004 valabila pana la 01.02.2014
(10) Durata de valabilitate a mandatului nu poate depăşi 6 luni; în cazuri întemeiate judecătorii anume desemnaţi de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pot prelungi, la cerere, durata mandatului, fiecare prelungire neputând depăşi 3 luni.
(13) Organele care au propus autorizarea activităţilor pentru care s-a emis mandatul sunt obligate să le întrerupă de îndată atunci când temeiurile care le-au justificat au încetat şi să îl informeze despre aceasta pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
(14) Aceleaşi organe au obligaţia să îl informeze în scris pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie despre rezultatul activităţilor autorizate prin mandat şi despre măsurile luate, conform legii.

Dupa 01.02.2014 se modifica Legea 535/2004 (art.21-21) si Legea nr.51/1991 in baza careai se vor lua mandatele pe art.13 -21 modifcata prin Legea nr.255/2013 art.12 indice 5) :
Art.16 “În cazul solicitării prelungirii autorizării, cererea se întocmeşte potrivit art. 15, care se aplică în mod corespunzător, la care se adaugă solicitarea de prelungire a autorizării, cu prezentarea motivelor ce justifică prelungirea.
Art.17 “(3) În situaţiile în care este necesar să se autorizeze noi activităţi decât cele iniţiale, desfăşurarea acestora în alte locuri sau localităţi, dacă sunt cunoscute, ori atunci când au intervenit schimbări ale numerelor de apel, mandatul iniţial se completează în mod corespunzător, cu aplicarea procedurii prevăzute de art. 15.
(4) Durata de valabilitate a autorizării activităţilor este cea necesară pentru desfăşurarea acestora, dar nu mai mult de 6 luni. Autorizarea poate fi prelungită în aceleaşi condiţii, pentru motive temeinic justificate, fiecare prelungire neputând depăşi 3 luni. Durata maximă a autorizărilor cu privire la aceleaşi date şi informaţii din care să rezulte existenţa unei ameninţări la adresa securităţii naţionale este de doi ani. Activităţile specifice încetează înainte de expirarea duratei pentru care au fost autorizate, îndată ce au încetat motivele care le-au justificat.”
Art.20 (2) Organele care pun în executare activităţile autorizate sunt obligate să le întrerupă de îndată atunci când temeiurile care le-au justificat au încetat şi să îl informeze despre aceasta pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie despre întreruperea activităţilor autorizate atunci când temeiurile care le-au justificat au încetat.
(3) Aceleaşi organe au obligaţia să îl informeze în scris pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie despre rezultatul activităţilor autorizate prin mandat şi despre măsurile luate, conform legii.

Legea nr.51/1991 pana la data de 01.02.2014 prevedea:
La art.13 “Durata de valabilitate a mandatului nu poate depăşi 6 luni. În cazuri întemeiate, procurorul general poate prelungi, la cerere, durata mandatului, fără a se putea depăşi, de fiecare dată, 3 luni.
Art.14 Mandatul emis în baza art. 13 conferă titularilor sau categoriilor de persoane împuternicite dreptul de a deţine şi folosi, fără a uza de mijloace de constrîngere fizică sau morală, mijloacele adecvate pentru executarea actelor autorizate şi de a fi asistate de persoanele a căror prezenţă este considerată necesară. În situaţiile care impun înlăturarea unor pericole iminente pentru siguranţa naţională, se pot întreprinde activităţile menţionate în art. 13, chiar fără autorizarea prevăzută de lege, aceasta urmînd a fi solicitată de îndată ce există posibilitatea, dar nu mai tîrziu de 48 de ore.
Mijloacele de obţinere a informaţiilor necesare siguranţei naţionale nu trebuie să lezeze, în nici un fel, drepturile sau libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, viaţa particulară, onoarea sau reputaţia lor, ori să îi supună la îngrădiri ilegale.
Orice persoană este protejată prin lege împotriva unor astfel de imixtiuni sau atingeri. Cei vinovaţi de iniţierea, transmiterea ori executarea unor asemenea măsuri, fără temei legal, precum şi de aplicarea abuzivă a măsurilor de prevenire, descoperire sau contracarare a ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale răspund civil, administrativ sau penal, după caz.”
Comunicat SRI 31.05.2018
SRI precizează: 20.907 persoane în perioada 2004 – 2016 31 mai 2018
“Având în vedere discuțiile din spațiul public referitoare la numărul de mandate de securitate națională solicitate de Serviciul Român de Informații în perioada 2004 – 2016,
Biroul de presă comunică următoarele: În perioada 11.12.2004 (dată la care a intrat în vigoare Legea 535/2004 ) și 16.02.2016 (până la decizia CCR) numărul total de mandate de securitate națională (inițiale, prelungiri și completări) solicitate de Serviciul Român de Informații a fost de 28.784, din care 9.292 inițiale.
Numărul de persoane a căror drepturi și libertăți au fost restrânse, în condițiile legii, în baza autorizației eliberate de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost de 20.907. Pentru un număr de 17.182 persoane aceste măsuri au fost prelungite câte 3 luni, în condițiile legii.
De asemenea, SRI a solicitat pentru 16.175 de persoane, dintre cele 20.907 vizate de mandatele inițiale, completări ale măsurilor tehnice dispuse inițial de instanța de judecată.
Precizăm că aceste date au fost puse la dispoziția Comisiei de Control a SRI, la solicitarea acesteia din noiembrie anul trecut.”

Se poate observa cu usurinta ca SRI recunoaste oficial prin comunicatul din 31.05.2018, ca in perioada 2004 -2014 pentru 16175 de persoane ce au fost interceptate initial prin mandate pe siguranata/securitate nationala sau emis de presedintele ICCJ sau judecatori anume desemnati ai ICCJ, la propunerea SRI si solictarea procuroului general al PICCJ, completari ale masurilor tehnice dispuse prin mandatele intiale, probabil tot 16175 de mandate supuse completarii instituite printr-un Protocol nelegal, semnat in 2009 de catre conducerea celor doua institutii semnatare MP-PICCJ -SRI.
Dar ce constatam din analiza legislatiei incidente domeniului in cauza, sus referita, este faptul ca pana in 01 februarie 2014, nu a existat nicio prevedere legala pentru completarea mandatelor in cauza. Ca atare atat SRI cat si MP_PICCJ, respectiv ICCJ au incalcat grav legislatia in domeniul cand s-au emis astfel de mandate pe siguranta nationala, prin completare. Abia dupa 01.02.2018 acest fapt putea fi aplicat intrucat legislatia in vigoare si astazi prevede completarea mandatului initial in conditiile Legii nr.51/1991, art.17, alin 3. (mai sus redat).

Iata ca, astfel, avem dovada ingerintei grave a SRI in actul de procedura penala cel putin pana in anul 2014, interventie contrara legii si aplicabila doar in baza protocolului de cooperare MP-SRI, aspect ce pune in evidenta clara cooperarea/colaboararea binomiala intre conducerea si unele cadre militare ale SRI si cea a MP-PICCJ-DNA-DIICOT, respectiv procurori (a se vedea art.60 din Protocolul din 2009 “Partile vor asigura insusirea, cunoasterea temeinica si aplicarea intocmai a prevederilor protocolului de catre personalul propriu, inclusiv de catre parchetele teritoriale si directiile judetene de informatii, in raport cu sarcinile ce le revin in aplicarea acestora.” ).

Deci atat conducerea SRI din perioada 2004 -01.02.2014, cat si procurorul general al Romaniei, procurorii ce au utilizat in dosare penale mandate pe siguranata/securitate nationala, respectiv presedintele ICCJ, judecatorii anume desemnati ai ICCJ si judecatorii ceare au acceptat si ignorat verificarea legalitatii si temeiniciei mandatelor “completate”, doar in baza protocolului de cooperare anterior referit (act administrativ fara putere de lege dar care prin modul de aplicare s-a substituit in mod flagrant legii si prin incalcarea art.1 alin (5) Constitutia Romaniei, ce consacra in mod fundamental intr-un stat de drept respectarea principiului legalitatii), se fac vinovati de incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a Constitutiei si legilor aplicabile, inclusiv a legii penale, ce prevede printre altele un capitol referitor la “Infratiuni contra infaptuirii Justitiei”. (Col ® SRI, Ion Dedu).

https://www.sri.ro/…/mandate-de-securitate-nationala-2004-2…

http://www.mpublic.ro/…/default/files/PDF/protocol_declasif…

Parteneri

Articole noi

ActualitateO oră ago

Probleme la mașinile Mercedes Benz din România! Câte automobile sunt vizate / Comisarul de Prahova

Mercedes Benz-România a lansat o operaţiune tehnică de actualizare a software-ului modulului de comunicare pentru un număr de automobile, informează...

Actualitate3 ore ago

Ce condiții trebuie să îndeplinească / Comisarul de Prahova

În tot acest timp, beneficiarii trebuie să încerce să îşi găsească un loc de muncă şi pot refuza doar de...

Actualitate5 ore ago

Decizie în cazul mecanicilor români care schimbau piesele originale cu unele second-hand într-o reprezentanță / Comisarul de Prahova

O escrocherie folosită de angajaţii service-ului unei cunoscute reprezentanţe auto, care foloseau la reparaţii piese second-hand şi întocmeau facturi pentru...

Actualitate7 ore ago

Atenție! Vești bune. Statul dă bani acestor români! Poți obține concediu de până la un an de zile! Ce condiții trebuie să îndeplinești / Comisarul de Prahova

Salariaţii, dar şi persoanele care obţin venituri din activităţi independente ori agricole pot să beneficieze de concediu de acomodare de...

Actualitate9 ore ago

Incredibil! Mașinile negre și bijuteriile din aur sunt complet interzise: Cum este posibil / Comisarul de Prahova

Gurbangulî Berdîmuhamedov, preşedintele autocrat al Turkmenistanului, a început „schimbarea” cu interzicerea funcţionarilor publici de a apela la lacul de unghii...

Actualitate11 ore ago

Anunțul a fost făcut! România ar putea găzdui summitul UE / Comisarul de Prahova

Ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat luni, la Bruxelles, că un summit Uniunea Europeană – Turcia, în cadrul...

Actualitate13 ore ago

Orașul din România unde nemții creează senzorii care vor salva mașinile DIESEL / Comisarul de Prahova

Nemţii de la Bosch sunt convinşi că  motoarele diesel vor mai rezista o bună perioadă de timp pe piaţă, aceştia...

Actualitate15 ore ago

Un mare profesor avertizează! Euro a depăsit un prag psihologic / Comisarul de Prahova

„Sigur că există elemente de natură obiectivă pentru a explica această creştere: se fac plăţile pentru importurile mari care au...

Actualitate17 ore ago

Mare atenție! Toți șoferii care fac asta vor fi amendați: Polițiștii iau atitudine / Comisarul de Prahova

Chiar dacă există mereu pericolul de producere a accidentelor de circulație, mulți șoferi își parchează autoturismele pe banda întâi de...

Actualitate19 ore ago

Simona Halep a recunoscut din ce cauză a pierdut în fața Serenei Williams! Ce declarații a făcut românca / Comisarul de Prahova

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4, de americanca Serena Williams, locul...

Actualitate21 de ore ago

Decizie neașteptată! Schimbare majoră făcută de WhatsApp! Toți utilizatorii sunt afectați / Comisarul de Prahova

WhatsApp, unul dintre serviciile de mesagerie ale platformei de socializare online Facebook, limitează, începând de luni, transferul unui mesaj la...

Actualitate23 de ore ago

Vești proaste pentru românii care au credite în lei! Anunț greu de la BNR / Comisarul de Prahova

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la...

ActualitateO zi ago

tehnici de pariere online (P) / Comisarul de Prahova

Atunci când luăm decizia de a paria, nu trebuie să uităm niciun minut următorul lucru: casele de pariuri reprezintă o...

ActualitateO zi ago

Decizie de ultimă oră a magistraților / Comisarul de Prahova

Aceştia au decis să amâne pentru 18 februarie procesul, deoarece Secţiile Unite se vor întruni în 31 ianuarie pentru a...

ActualitateO zi ago

Începe cel mai mare forum economic din lume! Ce avere au participanții / Comisarul de Prahova

La un deceniu de la declanşarea crizei financiare, participanţii la Forumul Economic Mondial de la Davos par să fi recuperat...

ActualitateO zi ago

Bomba care aruncă în aer scena politică. Legătura dintre Cioloș și serviciile secrete. Ce s-a descoperit / Comisarul de Prahova

Într-un interviu acordat celor de la Pressone, Dacian Cioloş a recunoscut că tatăl său a lucrat în Ministerul de Interne...

ActualitateO zi ago

Scandal imens! Rețeta prin care guvernul a reușit să-i mintă pe români și pe politicienii europeni. Este fără precedent! / Comisarul de Prahova

„Vă prezint în premieră ”reţeta lor secretă” pentru falsificarea deficitului bugetar din 2018. Surse din Ministerul Finanţelor ne-au informat cum...

ActualitateO zi ago

Dragnea, în stare de șoc. Lovitură la nivel înalt primită de liderul PSD / Comisarul de Prahova

Povestea lui Liviu Dragnea a fost relatată adesea în presa internațională, însă cu atât mai mult interes după preluarea de...

Actualitate2 zile ago

HOROSCOP 21 ianuarie 2019. Ce schimbări va aduce eclipsa totală de Lună pentru zodii / Comisarul de Prahova

Horoscop luni, 21 ianuarie 2019: BERBEC Evită cumpărăturile, se spune că luni nu trebuie să cheltuieşti. Mare atenţie la...

Actualitate2 zile ago

Mare atenție! Românii care suferă de aceste boli nu vor mai primi pensie / Comisarul de Prahova

Bolnavii de cancer, SIDA sau schizofrenie nu vor mai primi o pensie minimă garantată, cum s-a întâmplat până acum, ci...

Top Stiri Comisarul