Connect with us

Actualitate

MedLife a alocat resurse pentru cercetarea SARS CoV-2 în România, de la imunizarea naturală a populației, până la secvențierea genomului virusului – Facem Romania bine

Comisarul

Publicat

pe

Încă de la începutul pandemiei, grupul MedLife a investit în cercetarea virusului SARS CoV-2, desfășurând cu resurse proprii studii privind imunizarea naturală a populației din România pentru COVID-19, inclusiv rata de imunizare din municipiul Suceava, devenit la un moment dat epicentrul epidemiei din România. În plus, s-a alăturat eforturilor echipelor de cercetare internaționale realizând secvențierea tulpinilor virusului de pe teritoriul României. În aceasta perioadă, este in derulare un studiu care urmărește evoluția apariției anticorpilor la persoanele confirmate pozitiv prin testul RT-PCR și diferențele dintre metodele serologice de testare.

De ce sunt importante aceste studii

Pentru că vizează răspunsuri la întrebări despre pandemia COVID-19 din România legate de imunizarea românilor, răspândirea virusului, dar și eficiența metodelor de testare.

• Care sunt nivelul și ritmul de imunizare naturală a populației?

• Care este rata de imunizare naturală față de SARS-CoV-2 în rândul populației municipiului Suceava?

• Care sunt caracteristicile demografice ale persoanelor imunizate la noul coronavirus?

• Care este originea virusului SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României?

• Cum s-a transmis virusul pe teritoriul țării noastre?

• Există diferențe între metodele serologice de testare?

• Care este nivelul de variație a anticorpilor în funcție de durata simptomatologiei?

Astfel, informațiile validate științific despre depistarea virusului și dezvoltarea de anticorpi pot fi folosite la limitarea răspândirii bolii și ajută sistemul de sănătate.

Studiu privind imunizarea naturală a populației pentru COVID-19

(Martie – Aprilie 2020)

Primul caz de COVID-19 a fost confirmat în România pe 26 februarie. Grupul MedLife s-a mobilizat rapid și a derulat în perioada martie aprilie 2020 primul studiu privind imunizarea naturală a populației din România pentru COVID-19.

Creșterea numărului de îmbolnăviri atât la nivel național, cât și mondial și impactul pandemiei asupra economiei a dus la întrebări referitoare la nivelul și ritmul de imunizare a populațiilor la COVID-19:

• Care sunt nivelul și ritmul de imunizare naturală a populației ținând cont de faptul că alte cercetări din alte state au confirmat existența unui număr semnificativ de pacienți asimptomatici infectați cu SARS-CoV-2 care nu se regăsesc în statisticile medicale oficiale COVID-19?

• Cât de eficiente sunt măsurile de protecție și procedurile de lucru MedLife elaborate și implementate odată cu declanșarea epidemiei?

• Pot fi aceste măsuri și proceduri adaptate și puse în practica și în alte sectoare ale economiei, astfel încât companiile să își poată relua treptat activitatea în condiții de maximă siguranță?

Ce s-a descoperit. Concluzii

1.Procentul populației imunizate pentru COVID 19 la nivelul eșantionului evaluat din diverse regiuni ale țării este foarte mic, sub 2%. Rezultatele au fost confirmate de un alt studiu derulat de Institutul Național de Sănătăte Publică pe un eșantion mai mare, care arăta în august că imunizarea populației este sub 2%.

2. Testarea serologica pentru detectarea anticorpilor este fiabilă, aceasta pot fi luată în calcul ca metodă complementară testării RT-PCR pentru screening serologic și verificarea răspunsului imun pe populații mari. Testele rapide sunt insuficient validate.

3. Măsurile de protecție și triaj luate în clinici și spitale de MedLife au funcționat și au putut fi replicate în alte companii pentru a le ajuta să își reia activitatea în siguranță.

Astfel că, datele de atunci au arătat ca până la posibilitatea vaccinării, măsurile de protecție și testarea extinsă sunt foarte importante pentru a nu adânci și mai multe efectele negative pe care pandemia le-a avut și le va avea asupra economiei și, implicit, nivelului de trai și calității vieții populației.

Studiu privind rata de imunizare la noul Coronavirus în rândul populației din municipiul Suceava (18 – 27 mai 2020)

Suceava a ajuns să fie epicentrul epidemiei din România, conducând în acel moment topul cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, atât ca valoare absolută (3 438), cât și la mia de locuitori (5.42), devenind subiectul unui studiu de caz și, implicit, o oportunitate de analiză care să ghideze autoritățile.

Întrebările la care a răspuns cercetarea:

• Care este rata de imunizare naturală față de SARS-CoV-2 în rândul populației municipiului Suceava?

• Care sunt caracteristicile demografice ale persoanelor imunizate la noul coronavirus?

• Care sunt grupele demografice cu cea mai mare deschidere față de testarea pentru COVID-19?

• Care sunt grupele demografice cu cel mai mic interes manifestat față de testarea COVID-19?

Ce s-a descoperit. Concluzii

1. 20% din populația de peste 25 de ani a Municipiului Suceava a fost imunizată natural pentru COVID-19.

Rezultatul cercetării evidențiază că imunitatea de grup nu va fi dobândită prea curând ținând cont de diferența foarte mare între procentul obținut și pragul de 60-70%, cât ar trebui atins pentru a se obține imunitatea colectivă.

2. Profilul demografic al persoanelor imunizate

Proporția persoanelor care au fost imunizate variază semnificativ de la o categorie de vârstă la alta. Cele mai expuse au fost persoanele cu vârstă cuprinsă între 45 și 54 de ani, în rândul cărora testele de laborator au indicat prezența anticorpilor pentru 29% dintre acestea. La polul opus se regăsesc tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani pentru care nivelul de imunizare naturală este de 3 ori mai mic.

Studiu privind secvențierea genomului Virusului SARS-CoV-2 (Iunie 2020)

Pentru obținerea unor informații concludente referitoare la proveniența virusului SARS-CoV-2, modalitățile de răspândire și mutațiile genetice ale acestuia, echipa de cercetare MedLife s-a alăturat eforturilor depuse de echipele internaționale, ocupându-se de secvențierea tulpinilor virusului de pe teritoriul României. Mai mult, secvențierea genomului ajută la dezvoltarea tratamentelor și a vaccinurilor viitoare.

Întrebările la care a răspuns secvențierea genomului

• Care este originea virusului SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României?

• Cum s-a transmis virusul pe teritoriul țării noastre?

• Care este probabilitatea de reinfectare a pacienților vindecați de COVID-19?

Ce s-a descoperit. Concluzii

1. Virusul SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României provine cu certitudine din Wuhan. Virusul din România are identitate de secvență de 99,97% cu virusul original identificat în China, în medie fiind identificate 9 mutații per genom, numărul maxim fiind de 13.

2. Cel mai probabil, răspândirea virusului SARS-CoV-2 în România s-a făcut local, prin transmitere intracomunitară la nivelul regiunilor țării și mai puțin prin importul direct din afara țării.

3. În acest moment, este foarte puțin probabil ca pacienții care au trecut prin boală să se poată reinfecta.

Gena S este cea mai importantă genă pentru infecțiozitatea virusului întrucât codifică o proteină ce se leagă direct de receptorul de pe suprafața celulelor umane, aceasta fiind deseori ținta unui răspuns imun antiviral. Analiza mutațiilor genei S identificate la pacienții din România, mutații care se presupune că ar permite virusului să infecteze oamenii care au trecut deja prin boala, arată că este puțin probabil ca virusul să poată reinfecta pacienții vindecați.

Nu în ultimul rând, secvențierea genomului pentru acest virus a permis verificarea metodei de detectare a virusului SARS-CoV-2 folosită în Sistemul Medical MedLife. Echipa de studiu a arătat că mutațiile identificate la pacienții din România nu interferă cu metoda folosită. În consecință, a fost validat faptul că virusul nu a suferit mutații care să îl facă mai greu detectabil.

În perspectivă, MedLife își propune să monitorizeze constant prin secvențiere cazurile de SARS-CoV-2 din România pentru o mai bună caracterizare a virusurilor care circulă pe teritoriul țării.

„Suntem foarte mândri că o companie românească a reușit să desfășoare studii de o asemenea anvergură exclusiv cu specialiști și resurse locale, întreaga cercetare fiind făcută de divizia de cercetare MedLife, respectiv de specialiști români” a declarat Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group.

Studiu privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID-19 Mai – Noiembrie 2020 (în curs de desfășurare)

Pentru a urmări evoluția apariției anticorpilor la persoanele confirmate pozitiv prin testul RT-PCR și pentru a valida unele teste de diagnostic, MedLife a demarat un studiu în parteneriat cu Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș și Spitalul Clinic Colentina din București.
Spre deosebire de RT-PCR, care este testul de referință folosit pentru diagnosticarea infecției active COVID-19, testele serologice pot fi utile în identificarea persoanelor care au dezvoltat un răspuns imun, în cadrul unei infecții active sau ca urmare a unei infecții anterioare. Deși, deocamdată, nu sunt disponibile informații complete despre imunitatea după această infecție, datele serologice sunt importante pentru că:

– ar putea identifica subiecții care nu mai sunt susceptibili la infecție,

– ar putea servi unor studii de seroprevalentă utile pentru măsuri de control ale infecțiilor din perspectiva sănătății publice și înțelegerea importanței infecțiilor asimptomatice,

– ar putea fi utile pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, care ar putea fi folosită în tratamentul formelor severe.

– ar putea asista în stabilirea diagnosticului infecției în anumite circumstanțe, dar mai ales pentru scenariul în care se prezintă cu condiții clinice care ar putea prezenta complicații tardive ale COVID-19, situație în care testul RT-PCR ar fi negativ.

Întrebări de cercetare

• Există diferențe între metodele serologice de testare?

• Care este nivelul de variație a anticorpilor în funcție de durata simptomatologiei?

Ce s-a descoperit. Concluzii preliminare (iulie 2020)

1. Testările pentru anticorpii IgM nu au valoare de diagnostic a infecției acute cu noul coronavirus, aceștia apărând aproape simultan cu anticorpii IgG sau fiind absenți;

Nu există diferențe semnificative între cele trei metode serologice de testare. De asemenea, s-a remarcat că testările pentru anticorpii IgM nu au valoare de diagnostic, aceștia dezvoltându-se aproape simultan cu anticorpii IgG sau fiind absenți în unele cazuri. Astfel, spre deosebire de alte infecții, unde apariția anticorpilor IgM este timpurie și atestă o infecție acută, testările având și capacitate de diagnostic, în cazul COVID-19 s-a remarcat o apariție mai târzie a acestui tip de anticorpi.

2. Sensibilitatea testelor pentru identificarea anticorpilor IgG este bună la pacienții cu durata simptomelor mai mare de 14 zile.

Au fost prelevate între două și patru probe de la subiecții implicați în studiu, în diferite etape ale evoluției simptomatologiei. Astfel, s-a observat că detectarea anticorpilor IgG este mai puțin probabilă la pacienții aflați în apropierea momentului debutului simptomelor, în timp ce pacienții care prezintă simptomatologie de cel puțin 14 zile au dezvoltat anticorpi în proporție de 86%.

3. Sunt șanse ca la pacienții asimptomatici proporția celor care dezvoltă anticorpi să fie mai mică, deși în prima etapă a cercetării nu s-a realizat analiza în funcție de forma clinică (asimptomatic, formă ușoară, medie sau severă).

În cadrul studiului urmează să fie analizate datele colectate în funcție de forma clinică de boală.

Studiu observational MedLife privind testele rapide antigen (noiembrie 2020)

În urma acestui studiu, MedLife a atenționat asupra unor posibile riscuri pe care și le asumă pacienții care recurg la testele rapide pentru diagnosticul infecției cu SARS COV 2. Aceste teste au o sensibilitate de doar 60% și pot duce în eroare mai ales pacienții asimptomatici.

Echipa care a realizat studiul subliniază că o sensibilitate de 60% în condiții reale de lucru se traduce prin lipsa identificării a 40 de purtători de SARS CoV-2 din 100 care vor continuă să răspândească virusul. Pentru asimptomatici nu se recomandă la acest moment utilizarea testelor rapide

RT PCR este în continuare etalonul și instrumentul utilizat global pentru identificarea purtătorilor de virus SARS CoV 2


Pentru identificarea purtătorilor de SARS CoV-2 simptomatici, dar mai ales asimptomatici, testele utilizate trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici: să fie cât mai sensibile (pentru a putea identifica concentrații cât mai mici de virus, mai ales că, până acum, nu se cunoaște doza infectantă), cât mai precise (sa identifice corect prezența SARS CoV-2, ținând cont că alți virusi ai familiei Coronaviridelor sunt deja prezenți cu răspândire globală; vorbim de tulpinile responsabile de “guturai”), să fie suficient de rapide și pretabile la volume mari de testări și, nu în ultimă instanță, să fie cost eficiente. În plus, față de aceste caracteristici, aceste metode trebuie armonizate la nivel global, astfel încât politicile de sănătate și urmărirea epidemiologică să fie unitare.

—–

De 26 de ani suntem alături de tine și nu ne oprim. Pentru că azi, mai mult decât oricând medicina înseamnă să te lupți prin știință și cunoaștere.

De la începuturile civilizației, frica este primul lucru care te izbește într-o pandemie. Iar ca să o diminuăm, în an pandemic, am dezvoltat divizia de cercetare și am început să facem cercetare medicală în România, pentru a oferi o viziune mai clară asupra situației actuale și a evoluției bolii.

Ne adaptăm continuu la prezent și ne pregătim pentru viitor. Facem România bine.

Parteneri speciali-probleme juridice

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
– micropigmentare sprâncene
-extensii gene
– coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
– sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Parteneri

Articole noi

Actualitate45 de minute ago

Stereotipurile „masculine” la locul de muncă mor greu (Studiu) – Cariere

Pentru a crește șansele de promovare a femeilor în așa-numitele locuri de muncă „masculine”, precum cele legate de tehnologie, ar...

Actualitate2 ore ago

Noua listă a țărilor din zona galbenă: Iese R.Moldova, intră Canada / Cei care vin din aceste țări trebuie să se izoleze 14 zile – Coronavirus

Lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cei...

Actualitate3 ore ago

Polonia și-a demis selecționerul cu șase luni înaintea Campionatului European – Fotbal

Selecţionerul Poloniei, Jerzy Brzęczek, a fost demis cu şase luni înainte de Campionatul European. Federaţia Poloneză de Fotbal a anunţat...

Actualitate4 ore ago

Ungaria ar putea sancționa giganții social media / Anunțul făcut de ministrul justiției ungar – International

Ministrul justiției ungar Judit Varga a ridicat luni posibilitatea ca platformele social media să fie sancționate din cauza a ceea...

Actualitate5 ore ago

Navalnîi le cere rușilor să „iasă în stradă” împotriva puterii VIDEO – International

Alexei Navalnîi le-a cerut luni rușilor să iasă „în stradă” împotriva puterii, într-o înregistrare video difuzată cu câteva minute înainte...

Actualitate6 ore ago

Etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Începând de vineri, s-au programat peste 300.000 de persoane – STS – Coronavirus

Peste 300.000 de persoane s-au programat pentru a se vaccina împotriva COVID-19 în cea de a doua etapă a campaniei...

Actualitate7 ore ago

Austria, Grecia și Danemarca presează Agenția pentru Medicamente a UE să aprobe mai repede vaccinul AstraZeneca – Coronavirus

​Austria, Danemarca vor presa împreună Agenția Europeană Pentru Medicamente (EMA) cu scopul ca aceasta să aprobe vaccinul AstraZeneca contra Covid-19...

Actualitate8 ore ago

VIDEO Imaginea traumei: după 20 de ani în captivitate, ursoaica Ina se învârte în cerc, deși e liberă – Esential

Ursoaica Ina, care acum s-ar putea bucura de libertate în Sanctuarul pentru Urși de la Zărnești, se învârte în cerc,...

Actualitate9 ore ago

Coronavirus în România: 1.509 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în urma a aproape 9.000 de teste / 50 decese în ultima zi, 1.084 persoane în stare gravă – Coronavirus

Alte 1.509 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, în...

Actualitate10 ore ago

Jurnal de premiere. Anii 70, anii frumoși în care eram tineri – Opinii

Pentru cei din generația mea și, din câte deduc, și pentru cei cu cel mult zece ani mai tineri decât...

Actualitate11 ore ago

WTA: Simona Halep se menține pe 2 – Câte sportive are România în TOP 200 mondial – Tenis

Simona Halep se menține pe locul 2 în clasamentul WTA, cu 7255 de puncte. România este una dintre țările cu...

Actualitate12 ore ago

​HOTNEWS PODCASTS: 5G. Superputerile tehnologiei. Episodul 4: 5G și roboții, interviu cu Riccardo Mascolo, Head of Strategy and Business Development, Global CU Telecom Italia și Mediterana de Sud-Est – Podcasts

Roboții și automatizarea proceselor de producție reprezintă marile avantaje ale tehnologiei 5G. Despre cum va schimba noua generație de internet...

Actualitate13 ore ago

VIDEO Messi, eliminat pentru lovirea unui adversar, Barcelona învinsă după prelungiri de Bilbao în Supercupa Spaniei – Fotbal

​​Athletic Bilbao a cucerit pentru a treia oară în istoria sa Supercupa Spaniei la fotbal, învingând formaţia FC Barcelona, cu...

Actualitate14 ore ago

Economia Chinei a crescut peste așteptări în trimestrul patru, iar experții spun că va avea în 2021 cel mai bun an din ultimul deceniu – International

Economia chineză a luat viteză în ultimul trimestru al anului trecut, creșterea consemnată depășind estimările, această țară încheind dificilul an...

Actualitate15 ore ago

Coronavirus: Marea Britanie îşi extinde campania de vaccinare – Coronavirus

Marea Britanie şi-a extins luni campania sa de vaccinare împotriva coronavirusului la persoanele în vârstă peste 70 de ani, în...

Actualitate16 ore ago

A cincea tranşă de vaccin de la Pfizer soseşte în România; 87.750 de noi doze, distribuite în ţară – Esential

A cincea tranşă de vaccin anti-COVID de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 de doze, ajunge luni în România,...

Actualitate17 ore ago

SUA: Twitter suspendă contul unei parlamentare republicane de extremă dreapta – International

Twitter a suspendat temporar la sfârşitul săptămânii trecute contul unei parlamentare americane republicane din rândul mişcării de extremă dreapta, adeptă...

Actualitate18 ore ago

​Business report: Dovezile DNA in dosarul Tariceanu. Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas. Sfârșitul banilor cash. Tentativă de modificare a programului Kurzarbeit. Brexit goleşte rafturile mai rău ca pandemia – Finante & Banci

​Dovezile DNA in mega-dosarul in care Tariceanu este acuzat ca a luat mita 800.000 de dolari ●Cât a încasat Anca...

Actualitate19 ore ago

Bogdan Aurescu: Reținerea liderului opoziției ruse este inacceptabilă – Esential

Reținerea liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, la sosirea în Rusia, este inacceptabilă, a transmis duminică seară ministrul de Externe, Bogdan...

Actualitate20 de ore ago

Lituania cere UE sancțiuni împotriva Rusiei după arestarea lui Navalnîi – International

Lituania, membră a Uniunii Europene, a spus duminică că va cere Uniunii Europene să impunsă rapid noi sancțiuni Rusiei ca...

Top Stiri Comisarul